Afwijzigingen: de harde realiteit (Flirt tips)

30 Dec 2014, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Lessen over omgaan met afwijzing

Afgewezen worden, een blauwtje lopen, op je bek gaan. Hoe je het ook wilt noemen, veel mannen zullen het tot in lengte van dagen proberen te vermijden. Deze blog gaat over afwijzing. Wordt iedereen weleens afgewezen? Zul je versieren ooit zó in de vingers hebben dat je niet meer afgewezen wordt? En hoe zit het met 'naturals', zijn die überhaupt ooit afgewezen?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Afwijzing is subjectief

Stel je voor dat je in het begin van een avond uit keihard afgewezen wordt door een prachtige vrouw, een absolute '10'. Deze keer ga je eens niet bij de pakken neer gaat zitten maar het gesprek gewoon zien als opwarming, waardoor het gesprek erna soepel verloopt; is het dan erg dat je afgewezen bent?

Sterker nog: stel dat later diezelfde avond 'in de zone' bent en dezelfde vrouw je wellicht ineens wél ziet staan. Kun je dan überhaupt nog stellen dat die vrouw je afgewezen heeft?

Wat is 'afwijzing' eigenlijk? Al verloopt ieder gesprek aan het begin van de avond perfect; de kans dat je de eerste paar uur iemand mee naar huis neemt is minimaal. Je zou dus in principe iedere gesprek in deze eerste periode per definitie kunnen zien als een afwijzing.

'Afwijzing' is een volledig subjectief begrip en een kwestie van persoonlijke interpretatie; je zou dus net zo goed kunnen beweren dat 'afwijzing' niet bestaat. De beste vraag die je jezelf kunt stellen is: wat zal jou uiteindelijk meer resultaat opleveren?

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Eerst geloven, dan zien

Het veranderen van jouw interpretatie van een bepaalde gebeurtenis (ook wel 'herkaderen' genoemd in NLP termen) kan niet alleen een positieve draai geven aan afgewezen worden. Op een vergelijkbare manier kun je veel meer aanvankelijk negatieve facetten van versieren in jouw voordeel interpreteren. Doet jouw uiterlijk ertoe? Gaan vrouwen uit voor seks? Ben jij de meest aantrekkelijke man op aarde?

Er zijn bij dit soort vragen net zo veel bevestigende als ontkennende antwoorden en bijpassende argumenten te bedenken. Er is dus geen 'absolute waarheid', alleen maar 'jouw waarheid'. En die 'waarheid' is volledig subjectief. En zo kun je beter geloven in het antwoord dat jou het meeste resultaat levert in plaats van je bewijsdrang voeden met het 'juiste' antwoord.

Die bewijsdrang is er namelijk volledig op gericht om 'jouw waarheid' verder te bevestigen, niet te weerleggen! Als mens bepaalt niets anders dan 'jouw waarheid' hoe jij de realiteit filtert en dus welke bewijzen je verzamelt. Het is dus 'eerst geloven, dan zien', nooit andersom!

Blauwtjes lopen is noodzakelijk

Waarom is herkaderen van afwijzen nodig? Omdat blauwtjes lopen, minder succesvolle versierpogingen en afwijzingen onontkoomlijk zijn en je juist verder brengen; paradoxaal zijn het deze ervaringen buiten je comfortzone die je ontwikkeling stimuleren. Probeer afwijzing dus niet uit de weg te gaan, maar verander jouw idee over afwijzing zodat je het als iets positiefs gaat zien.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

In het hoofd van mannen die succesvol zijn met vrouwen bestaat afwijzing niet; ze interpreteren iedere afwijzing als feedback en als een referentie, een stukje ervaring waarmee ze op een vergelijkbare situatie in de toekomst beter kunnen anticiperen. Daarnaast zien zij afwijzing als een onvermijdbaar gevolg van het verleggen  van hun comfortzone. Gek genoeg is het juist deze mindset die ze zo succesvol maakt!

Naturals en afwijzing

Hoe zit het dan met 'naturals', worden die ooit nog afgewezen? Helaas zijn wij als mens niet snel geneigd om over ons 'falen' te praten maar hebben we het liever over onze successen. Best logisch: het is nu eenmaal fijner om over positieve zaken te praten. Het nadeel hiervan is echter dat iemand die ergens in uitblinkt (zoals vrouwen versieren), een historie vol successen lijkt te kennen en nooit meer tegengewerkt is of wordt. Niets is minder waar!

'Naturals' zijn juist zo goed omdat ze hun confortzone ver hebben verlegd met enorm veel referentie-ervaring, en op die manier hun karakter hebben gevormd. Die ervaring hebben ze juist opgedaan mede doordat ze 'van nature' afwijzing niet als iets negatiefs zien en zich er daardoor niet door laten remmen.

Pleidooi voor het lopen van blauwtjes!

Uiteindelijk draait beter worden in vrouwen versieren maar om één ding: doen! Als je wacht op de perfecte openingszin, de perfecte vrouw of de perfecte situatie om zo afwijzing te voorkomen (ONMOGELIJK!), zul je gewoonweg nooit genoeg ervaring opdoen om je ontwikkeling voldoende te stimuleren en je comfortzone te verleggen.

Ga afwijzing dus niet uit de weg. Niemand, maar dan ook niemand, ontkomt eraan. Blijf actie ondernemen en zie afwijzing als niets meer dan feedback en een ervaring die jou uiteindelijk verder gaat brengen. Wanneer je gaat zien wat dit proces je brengt, in termen van resultaten en van karaktervorming, zou het zelfs kunnen zijn dat je van afwijzing gaat houden.

Laat jouw gedachten en ervaringen met afwijzingen achter in de comments hieronder. 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Redenen Waarom Ze Je NIET (Meer) Leuk Vindt
PijlVriendschap Tussen Man en Vouw Mogelijk? De Keiharde Waarheid
PijlIk Zoek Een Vrouw: In 9 Tips Gelukkig In Een Relatie
PijlNog steeds maagd? In 10 tips naar je eerste keer in bed zonder gedoe

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie