Afwijzigingen: de harde realiteit (Flirt tips)

30 Dec 2014, door datingcoach Arnoud in Flirttips

Lessen over omgaan met afwijzing

Afgewezen worden, een blauwtje lopen, op je bek gaan. Hoe je het ook wilt noemen, veel mannen zullen het tot in lengte van dagen proberen te vermijden. Deze blog gaat over afwijzing. Wordt iedereen weleens afgewezen? Zul je versieren ooit zó in de vingers hebben dat je niet meer afgewezen wordt? En hoe zit het met 'naturals', zijn die überhaupt ooit afgewezen?

Wil je trouwens vanaf nu alleen nog maar geweldige flirterige gesprekken waarin ze je echt leuk gaat vinden? Download dan eens mijn Saaie Gesprekken Doder Cheatsheet die jou gaat helpen om de gaafste gesprekken te hebben met vrouwen.

Bonustip: Mijn beste tip voor succes met vrouwen

Herken je dit?

Je ziet een mooie vrouw, maar je bevriest als je haar aan wilt spreken. Of je hebt wel gesprekjes, maar het leidt helemaal nergens toe.

Of je zit op Tinder en je gesprekken lopen simpelweg dramatisch. Als je überhaupt al matches krijgt.

Misschien wel het ergste: je vindt iemand leuk maar je zit metersdiep in de friendzone...

Oef, ik voel je bro. Ik was vroeger precies zo.

Totdat ik het geheim van aantrekkingskracht ontdekte en me ontwikkelde tot een versiergoeroe.

Omdat ik je wil helpen eindelijk succes met vrouwen te krijgen heb ik mijn beste tips gebundeld in mijn Transformatie-pakket.

Je krijgt:

Wil je ook een rockster worden met vrouwen?

Video

Hier download je het Transformatie-pakket gratis

Afwijzing is subjectief

Stel je voor dat je in het begin van een avond uit keihard afgewezen wordt door een prachtige vrouw, een absolute '10'. Deze keer ga je eens niet bij de pakken neer gaat zitten maar het gesprek gewoon zien als opwarming, waardoor het gesprek erna soepel verloopt; is het dan erg dat je afgewezen bent?

Sterker nog: stel dat later diezelfde avond 'in de zone' bent en dezelfde vrouw je wellicht ineens wél ziet staan. Kun je dan überhaupt nog stellen dat die vrouw je afgewezen heeft?

Wat is 'afwijzing' eigenlijk? Al verloopt ieder gesprek aan het begin van de avond perfect; de kans dat je de eerste paar uur iemand mee naar huis neemt is minimaal. Je zou dus in principe iedere gesprek in deze eerste periode per definitie kunnen zien als een afwijzing.

'Afwijzing' is een volledig subjectief begrip en een kwestie van persoonlijke interpretatie; je zou dus net zo goed kunnen beweren dat 'afwijzing' niet bestaat. De beste vraag die je jezelf kunt stellen is: wat zal jou uiteindelijk meer resultaat opleveren?

Eerst geloven, dan zien

Het veranderen van jouw interpretatie van een bepaalde gebeurtenis (ook wel 'herkaderen' genoemd in NLP termen) kan niet alleen een positieve draai geven aan afgewezen worden. Op een vergelijkbare manier kun je veel meer aanvankelijk negatieve facetten van versieren in jouw voordeel interpreteren. Doet jouw uiterlijk ertoe? Gaan vrouwen uit voor seks? Ben jij de meest aantrekkelijke man op aarde?

TIP: Van 0 ervaring naar 4 nummers in 2 uur

Er zijn bij dit soort vragen net zo veel bevestigende als ontkennende antwoorden en bijpassende argumenten te bedenken. Er is dus geen 'absolute waarheid', alleen maar 'jouw waarheid'. En die 'waarheid' is volledig subjectief. En zo kun je beter geloven in het antwoord dat jou het meeste resultaat levert in plaats van je bewijsdrang voeden met het 'juiste' antwoord.

Die bewijsdrang is er namelijk volledig op gericht om 'jouw waarheid' verder te bevestigen, niet te weerleggen! Als mens bepaalt niets anders dan 'jouw waarheid' hoe jij de realiteit filtert en dus welke bewijzen je verzamelt. Het is dus 'eerst geloven, dan zien', nooit andersom!

Blauwtjes lopen is noodzakelijk

Waarom is herkaderen van afwijzen nodig? Omdat blauwtjes lopen, minder succesvolle versierpogingen en afwijzingen onontkoomlijk zijn en je juist verder brengen; paradoxaal zijn het deze ervaringen buiten je comfortzone die je ontwikkeling stimuleren. Probeer afwijzing dus niet uit de weg te gaan, maar verander jouw idee over afwijzing zodat je het als iets positiefs gaat zien.

In het hoofd van mannen die succesvol zijn met vrouwen bestaat afwijzing niet; ze interpreteren iedere afwijzing als feedback en als een referentie, een stukje ervaring waarmee ze op een vergelijkbare situatie in de toekomst beter kunnen anticiperen. Daarnaast zien zij afwijzing als een onvermijdbaar gevolg van het verleggen  van hun comfortzone. Gek genoeg is het juist deze mindset die ze zo succesvol maakt!

TIP: Angst voor afwijzing overwinnen met 3 simpele tips

Naturals en afwijzing

Hoe zit het dan met 'naturals', worden die ooit nog afgewezen? Helaas zijn wij als mens niet snel geneigd om over ons 'falen' te praten maar hebben we het liever over onze successen. Best logisch: het is nu eenmaal fijner om over positieve zaken te praten. Het nadeel hiervan is echter dat iemand die ergens in uitblinkt (zoals vrouwen versieren), een historie vol successen lijkt te kennen en nooit meer tegengewerkt is of wordt. Niets is minder waar!

'Naturals' zijn juist zo goed omdat ze hun confortzone ver hebben verlegd met enorm veel referentie-ervaring, en op die manier hun karakter hebben gevormd. Die ervaring hebben ze juist opgedaan mede doordat ze 'van nature' afwijzing niet als iets negatiefs zien en zich er daardoor niet door laten remmen.

Pleidooi voor het lopen van blauwtjes!

Uiteindelijk draait beter worden in vrouwen versieren maar om één ding: doen! Als je wacht op de perfecte openingszin, de perfecte vrouw of de perfecte situatie om zo afwijzing te voorkomen (ONMOGELIJK!), zul je gewoonweg nooit genoeg ervaring opdoen om je ontwikkeling voldoende te stimuleren en je comfortzone te verleggen.

Ga afwijzing dus niet uit de weg. Niemand, maar dan ook niemand, ontkomt eraan. Blijf actie ondernemen en zie afwijzing als niets meer dan feedback en een ervaring die jou uiteindelijk verder gaat brengen. Wanneer je gaat zien wat dit proces je brengt, in termen van resultaten en van karaktervorming, zou het zelfs kunnen zijn dat je van afwijzing gaat houden.

Laat jouw gedachten en ervaringen met afwijzingen achter in de comments hieronder. 

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe versier je een vrouw: Zoenen in 6 stappen + 19 tips
Pijl7 Must-have tips om dominante vrouwen de baas zijn
PijlJe Relatiedip Overwinnen: 10 Tips Tegen Dips (Relatie Expert)
PijlTe Lief/Aardig Tegen Vrouwen: 11 Harde Tips Voor Nice Guys

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Reacties

Plaats een Reactie