Richard La Ruina (aka Gambler), Pua goeroe

04 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Richard La Ruina, oprichter van Puatraining

Richard bekend onder de pua naam Gambler is een internet ondernemer, auteur en oprichter van Puatraining.com. Zelf coachen doet hij inmiddels niet meer. Puatraining is überhaupt helemaal gestopt met coachen omdat het lucratiever bleek alleen producten te verkopen dan de aandacht te verdelen tussen trainingsprogramma's runnen en online marketing.

De achtergrond van Richard La Ruina is die van zovele pickup coaches en pua's (pickup artists). Van Spaanse afkomst, geboren in Londen, sociaal onhandig en zelfs van school gewisseld doordat hij zoveel gepest werd. Al van jongsaf aan gedreven door succes en geld, begon hij op zijn achttiende met beleggen waar hij een talent voor bleek te hebben.

Voor vrouwen bleek hij minder talent te hebben hetgeen erin resulteerde dat hij op zijn 21ste, volgens eigen zeggen, nog steeds maagd was. Hij besloot net als dat hij goed was geworden in handelen op de aandelenmarkt zich toe te leggen op pickup. Het angstbeeld dat hij de rest van zijn leven alleen zou blijven was zijn drijfveer om goed te worden in de kunst van het versieren. Maar dan wel op een natuurlijke manier.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Documentaires geven pua's bekendheid

Vrij snel na de oprichting van Puatraining benaderde het Engelse Channel 4 hem voor een documentaire (The Rules of Seduction). De deelnemers en andere coaches worden hier op ee objectieve manier in kaart gebracht. Met de documentaire kreeg het Puatraining landelijke bekendheid.  Ook de VPRO maakte een docu over La Ruina, en hij schreef een boek, The natural art of seduction (geen aanrader).

Wij kennen Richard persoonlijk evenals de andere mannen en vrouwen (waaronder destijds 'vrouwelijke pua' Kezia Noble) die daar werkzaam waren. Dat komt doordat ik, Arnoud, ook gevraagd was door Puatraining om de organisatie in Nederland en België op te zetten. Via een vriend kwam ik in contact met één van de hoofdtrainers die hulp zocht bij het organiseren van een training in Amsterdam.

Het klikte en het Nederlandse coachingsteam werd overgevlogen naar Londen voor een training door Adam Lyons, destijds verkozen tot beste pickup artist ter wereld. In de twee jaar dat we samen hebben gewerkt hebben we veel geleerd van de manier van trainen en zaken doen, zoals het team van Richard La Ruina dat doet. Wat ons uiteindelijk besloot onze eigen weg te gaan was toch het gebrek aan passie voor het trainen van de deelnemers.

Richard La Ruina: zakenman pur sang

Bij Richard en Puatraining stond het geld verdienen helaas voorop. Dit is de reden dat ze inmiddels geen live trainingen meer verzorgen: het verkopen van de producten levert veel meer inkomsten op en minder gedoe dan het verkopen van live events. Wel is Puatraining een vruchtbare bodem en kweekvijver geweest voor andere bureaus zoals Kezia Noble, Daygame.com en AttractionGym.

In de omgang met Richard merk je dat ook. Hij is geen mensen-mens. Ik kan me een dineetje herinneren waarbij hij zijn bewondering uitsprak voor bepaalde internet marketeers, die coachen maar een slecht verdienmodel vinden (wat het ook is). Vanwege deze focus bleven goede coaches ook nooit lang hangen en heeft hij inmiddels de trainingstak van het bedrijf moeten sluiten.

Een aantal innovaties die Puatraining heeft gebracht voor het pua gedachtegoed is onder andere de inzet van vrouwelijke trainers. Daarnaast kwam er vrij snel een focus te liggen op wat zij noemen 'entourage game'. Via contacten met club promotors hadden zij toegang tot de vip ruimten van dure club (het uitgaansleven van Londen is niet goedkoop). Dat dit tevens erg statusverhogend werkt in deze clubs zelf vond men natuurlijk ook niet erg ;).

Ik kan zeggen dat ik met positieve gevoelens terugkijk op de samenwerking. We hebben veel geleerd, en zij ook van ons. Het belangrijkste is dat we een aantal mooie ervaringen samen hebben meegemaakt. En tenslotte delen we nog steeds dezelfde passie: mannen hun droomleven bezorgen met vrouwen of een manier die fun, authentiek en natural is!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVersieren op Facebook: 11 Tips Voor Aanspreken Tot Flirten
PijlDe 66 meest romantische plekken om samen te ontdekken
PijlFoute vrouwen herkennen: 7 Signalen van vrouwelijke players
PijlAls Een Vrouw Je Aanraakt: 9 Aanrakingen Ontcijferd

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie