Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Zelfvertrouwen / Wilskracht is niet waar het om draait

Wilskracht Is NIET Waar Het Om Draait

01 Dec, 2012 door Daan in Zelfvertrouwen

ik zou meer moeten sporten

'Ik zou meer moeten sporten'

Dit hoor ik zeer maar dan ook ZEER regelmatig in het self development-circuit. “Ik zou meer moeten bewegen” of  “eigenlijk moet ik me ook meer bezig houden met voedsel” of “ik wil ook wel meer gaan doen met creativiteit”.

Voordat je dit artikel leest raad ik je trouwens aan om mijn gratis rapport te lezen. Daarin leer je hoe jij die seksueel aantrekkelijke man wordt

Lees de bovenstaande drie zinnen nog eens door. Doe het. Kun je me vertellen waarom zij die dit zeggen vaak geen resultaat zien?

Zij zien geen resultaat omdat zij niet of nauwelijks in actie komen.

Zij komen niet in actie vanwege het volgende: ze WETEN in hun HOOFD dat ze bijvoorbeeld meer willen sporten, een ontevreden stem in dat HOOFD zegt dat ze dat MOETEN doen.

Een gevecht op wilskracht

Het resultaat hiervan is een WILSKRACHT GEVECHT, waarin het steeds maar ZWAAR blijft om meer te gaan sporten. Omdat het MOET. Hetzelfde geldt voor stoppen met roken, of die 3 approaches per dag gewoon te doen!

Misschien verander je wel een week, drie maanden of een half jaar! Maar je valt terug.
Waarom is dit?

Je hebt er geen PLEZIER aan beleeft! in je hoofd blijft het een gevecht, want ergens ben je het LIEFST in je  COMFORTZONE. JE DOET HET ALLEEN MAAR OMDAT JE VIND DAT JE HET ‘ZOU MOETEN DOEN’.

FOUT!!!

En nu zal ik wat zachter zijn, want het kan veel gemakkelijker beste vriend. Ik ben er heilig van overtuigd dat het vaak makkelijker kan dan wij denken…!

TIP: ChickChat #3: Hoe was je eerste zoen?

Ok, ik heb misschien makkelijk praten. Momenteel vlieg ik boven Indonesie, ga ik feesten met een bekende DJ op een 7-daags festival dat plaats vind tijdens een volledige zonsverduistering in Australie.

Als werk coach ik mannen en masseer ik vrouwen, ik schrijf en dicht, heb een geliefd huis met toffe mensen erin en er komt een knappe Nederlandse dame mij over drie maanden achterna reizen…

Maar het is echt zo!

Als kind gepest

Vroeger werd ik buitengesloten en gepest, 5 jaar geleden was ik nog een vet gesloten kereltje dat 6 dagen per week dronken in de kroeg stond, vaak alleen, kansloos, met eens per jaar een lamme one-night-stand met een niet echt leuk meisje…

Het geheim? Koppel ONWIJZE PIJN, MAAR DAN OOK ECHT ONWIJZE PIJN, aan je oude, onwenselijke gedrag. Mijn grootste drijfveer in het leven is namelijk helemaal niet alle leuke dingen die ik nu doe. Nee!

Het is dat ik zoveel pijn ging koppelen aan mijn oude gedrag dat ik wel MOEST veranderen. Ik trok mijn oude leven en mijn oude zelf gewoon niet meer!

Zo verander ik nog steeds. En dat kun jij ook! Alles wat je moet doen is zien en voelen hoe je gedrag jou pijn bezorgd! Hoe het je pijn deed in het verleden, hoe het je pijn gaat doen in de toekomst en vooral hoe het je NU pijn doet.

Wanneer je een flinke fout maakt is dat een enorme kans om te veranderen! Ga niet lopen zeuren, klagen en slachtoffer spelen in je hoofd.VOEL DIE PIJN MAAR! Het is een uitgelezen kans om je gedrag te veranderen

Het geheim van persoonlijke verandering

Stel je hebt een ongewenst resultaat: je bent bijvoorbeeld weer te laat waardoor je een leuke date laat schieten.

In plaats van focussen op een korte termijn tegenslag kun je dit aangrijpen als een (EMOTIONEEL) LEERMOMENT!

Je hebt nu veel pijn door je systeem gieren, koppel deze pijn aan je ongewenste gedrag (te laat komen) en BESLIS om dit gedrag te veranderen!

Het werkt, en soms heel snel. En het werkt voor grote en kleine patronen in jezelf.

Koppel pijn aan het te laat komen. Vervolgens zie je voor je dat je op tijd komt. Koppel plezier aan dit nieuwe gewenste gedrag, zie de voordelen ervan in. Dit werkt, doe het een paar keer en nu schakel je op de automatische piloot, makkelijk!

Dat neemt ons terug naar die eerste zinnen, veel mensen maken geen koppeling met wat ze willen veranderen en hun emoties.Ze ‘zouden moeten’  of ‘willen graag’, maar ze blijven vast zitten in hun hoofd.

Na een shift in je koppelingen van pijn/plezier aan bepaald gedrag maak je opeens als vanzelf de beslissing: ‘Vanaf nu verander ik dit gedrag!’

 

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

7 Must-Have Tips om een Vrouw Hopeloos Verliefd te Maken
Slim opscheppen: leuk overkomen zonder te overdrijven
Ik Weet Niet Wat Ik Moet Zeggen: 13 Tips Die Twijfel Doden (+Zinnen)
Vijftig Tinten Grijs - Zo krijg je de Christian Grey factor

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
23 Aug. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
20 Sep. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
18 Oct. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
15 Nov. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
13 Dec. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jan. '20 Kick-off Bootcamp Barcelona
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)