Een blauwtje lopen met Valentijn

05 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Voorkom dat je een blauwtje loopt met valentijn

Gek eigenlijk. Valentijn zou de meest romantische tijd van het jaar moeten zijn. Maar voor een hoop mensen is het vooral een periode vol stress en onzekerheid. Want hoe breng jij nou je liefde op een leuke en bijzondere manier over zonder het risico om een blauwtje te lopen? Laten we eerst eens even stilstaan bij het fenomeen afwijzing – waarom doet dat toch zo verdomde pijn? Een harde afwijzing kan letterlijk voelen als een stom in je maag en je misselijk maken.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Dat komt omdat ons brein fysieke en psychische pijn op dezelfde manier verwerkt. Afwijzingen komen ook hard aan omdat het ons gevoel van sociale status aantast, en dat is evolutionair gezien van levensbelang. Werd jou status, jouw gezag, in een groep (we leefden vroeger in stammen) aangetast dan betekende dat dat je vogelvrij was. Iedereen die dat gezien zou hebben zou zich gesterkt gevoeld hebben om iets van jou af te pakken – zoals je vrouw – of je aan te vallen.

Hoe ga je om met een blauwtje?

Een afwijzing door een vrouw, net als aantasting van ons gezag door een man overigens, koppelt ons brein evolutionair gezien aan onze status in de groep. Laat me hierbij daarom één misvatting uit  de wereld helpen. De manier WAAROP je omgaat met afwijzingen, beïnvloedt jouw sociale status véél meer dan het feit dát je wordt afgewezen! Doe je dat op een zelfverzekerde manier dan kan het jouw status juist verhogen! Duidelijk? Mooi.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Ik moest deze uitleg even geven omdat het belangrijk is voor hoe je om dient te gaan met valentijnsdag en valentijnscadeautjes. Valentijnsdag biedt jou namelijk de escape om je geheime liefde een cadeau te geven terwijl je anoniem blijft. Dat is top, maar laat me duidelijk maken dat er een goede en een verkeerde reden is om een anoniem valentijnsgeschenk te geven. De verkeerde reden is namelijk dat je bang bent om afgewezen te worden!

Leer afwijzing te dragen als een man

Één van mijn favoriete levensquotes is van Jim Rohn: “Don't wish it was easier. Wish you were better!” Met andere woorden: probeer niet alle afwijzingen in het leven uit de weg te gaan, maar zoek ze juist op. Alle succesvolle mensen zijn hier een voorbeeld van. Allemaal hebben ze bovengemiddeld veel afwijzing voor hun kiezen gekregen. Ervaring is een voorwaarde voor succes. En afwijzing is een voorwaarde voor ervaring.

Uiteraard heb ik het niet over afwijzing om het afgewezen worden. Ik heb het over uitkomen voor je intenties. Als jij een geheime liefde de moeite waard vind om een valentijnskaartje of cadeautje te geven schaam je daar dan niet voor! Dat dient je basishouding te zijn. Ik heb het uiteraard niet over iemand met wie je een relatie hebt, die verwacht waarschijnlijk een attentie. Laat ik het daarom hebben over de juiste reden om een valentijnscadeau te geven.

Valentijn draait om verrassing en creativiteit

Dit is om de ander te verrassen en een positieve emotie te geven! Zorg er dus voor dat je origineel bent. En maak niet de fout dat je creativiteit inruilt voor geld uitgeven, vanuit de gedachte dat “als het duur is zal het wel leuk zijn”. Je wilt je dus niet inhouden vanwege de angst om een blauwtje te lopen. Maar je wilt wel sociaal intelligent overkomen. Doe dus iets dat enigszins gepast is bij de situatie. Iets hoeft niet duur of extravagant te zijn om impact te maken.

Wees je vooral bewust dat wanneer je een valentijnscadeau of liefdesverklaring geeft – dat dat het is: een cadeau, iets dat je geeft! En zoals bij ieder cadeau besef je dat de fun zit in de daad van het geven! Pas dan is het een echt cadeau. Laat dus los wat je ervoor terugkrijgt. Misschien reageert ze/hij niet, misschien reageert hij/zij lauwtjes – train jezelf dat je blij wordt door je eigen daden, en niet door de resultaten.

Valentijnsdag de beste dag om een blauwtje te lopen?

Valentijn is gewoon een commercieel event. Zie het voor wat het is en hecht er niet overdreven veel waarde aan. Of je er wat mee doet of valentijn juist negeert, het kan allebei (als je reeds een vriendin hebt dien je wel rekening te houden met haar verwachtingen). Veel belangrijker is wat jij als totaal neerzet. Ben jij een man van waarde. Iemand die niet bang is om een blauwtje te lopen. Of ben jij iemand die uit angst niets onderneemt?

Ik zie het maar zo. Volgens mij heeft zelfs Brad Pitt wel eens een blauwtje gelopen. Maar ziet hij alsof hij eronder lijdt? Niet echt. Valentijnsdag is wat jij ervan maakt, een blauwtje lopen is wat jij ervan maakt en succes met vrouwen is wat jij ervan maakt: verlies nooit het grotere plaatje uit het oog! Deel jouw valentijnservaring in de comments hieronder.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDe 7 beste tips om je onmogelijke liefde eindelijk los te laten
Pijl37 Flirtsignalen van Vrouwen Herkennen: Met 30+ Voorbeelden
PijlDe 10 Beste Tinder alternatieven voor 2021 + Uitleg & Tips
PijlOnthuld: Mijn systeem voor getting s#!t done

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie