Tinder's nieuwste veiligheidsfuncties 'Stoort Dit Jou' en 'Weet Je Het Zeker'

29 Oct 2021, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Tinder is niet te stoppen met het introduceren van nieuwe veiligheidsfuncties.

Afgelopen week zijn de nieuwe functies ‘Stoort Dit Jou’ en ‘Weet Je Het Zeker’ online gegaan voor de Nederlandse Tinderaars.

Als je in de tussentijd jouw datingapp hebt geüpdatet, zal je zeker al met deze functies te maken hebben gehad.

Ongewenst gedrag op Tinder

Stoort Dit Jou (SDJ) en Weet Je Het Zeker (WJHZ) zijn zojuist geïmplementeerd na positieve resultaten uit landen waar deze functies al eerder actief waren.

Deze nieuwe functies zijn er nog twee bovenop de stapel van veiligheidsfuncties die Tinder over de afgelopen jaren heeft toegevoegd.

"Woorden zijn net zo krachtig als daden en vandaag nemen we nog sterker ons standpunt in dat er op Tinder geen ruimte is voor ongewenst gedrag", zegt hoofd van veiligheid Tracey Breeden van Tinder/Match Group. "De eerste resultaten van de nieuwe functies laten zien dat interventie op de juiste manier echt van betekenis kan zijn bij het veranderen van gedrag en het opbouwen van een gemeenschap waarin iedereen zichzelf kan zijn."

Maar wat houden de nieuwe functies precies in?

Tinder Stoort Dit Jouw?

‘Stoort Dit Jouw?’ is een functie voor de ontvanger van mogelijk ongewenste taal. Wanneer de app denkt te detecteren dat er iets ongepast verzonden is, wordt het bericht van je match verborgen gehouden totdat jij het bericht zichtbaar maakt.

Afhankelijk of je het bericht daadwerkelijk als ongewenst ervaart, is er de mogelijkheid om de andere persoon te rapporteren voor zijn of haar gedrag.

Een eerste test van de ‘SDJ?’ functie liet zien dat er 46% meer meldingen van ongewenste berichten worden gedaan. Waarschijnlijk omdat leden zich meer gemachtigd en gesteund voelen om ook daadwerkelijk op te treden tegen volgens hun ongewenste berichten.

Zie hieronder een voorbeeld van de melding als Tinder denk dat een bericht ongepast voor je is.

Weet Je Het Zeker? functie

‘Weet Je Het Zeker?’ waarschuwt jou proactief als je mogelijk beledigende berichten wil sturen.

In dit geval krijg je van Tinder de vraag of je je berichten echt wil verzenden, of toch afziet van de mogelijkheid dat de ander het als ongepast kan ervaren.

Aan de hand van of jij ervoor kiest het bericht uiteindelijk wel of niet te verzenden, leert de functie jouw taal te herkennen, zodat je met vergelijkbare berichten niet iedere keer de melding hoeft weg te drukken.

De ‘WJHZ?’ functie blijkt al 10% van alle ongepaste berichten eruit te hebben gefilterd.

Bijkomend voordeel van de functie is dan wanneer je een bewuste keuze maakt bij de vraag, je minder snel daadwerkelijke consequenties krijgt mocht je bericht door de ander gerapporteerd worden als ongepast.

Op de lange termijn zien Tinder hieruit een verandering van gedrag voortkomen wat de app goed zal doen.

Zie hieronder een voorbeeld van de melding als Tinder denk dat je een ongepast bericht wil versturen.

Nieuwe veiligheidsfuncties op de datingapp

Wanneer je de app met de nieuwe update voor het eerst opent, word je gevraagd of je Tinder toestaat deze functies aan te zetten. Dit is vrijwel een must, want anders ben je enkel nog in staat het swipe-gedeelte van de app te gebruiken. Berichten versturen wordt namelijk geblokkeerd tot je de functies toestaat.

"We zijn verheugd om te zien dat Tinder blijft innoveren op het gebied van veiligheid. Door hun verwachting voor respectvolle communicatie over te brengen en gebruikers even te laten pauzeren om een bericht te heroverwegen dat beledigend zou kunnen zijn, betrekt Tinder zijn gemeenschap bij het creëren van een veiliger platform. En door gebruikers een gemakkelijke manier te geven om ongepaste berichten te rapporteren, zullen deze nieuwe tools Tinder helpen bij het identificeren van - en actie te ondernemen tegen – gebruikers die niet bereid zijn om verantwoordelijk te handelen," zegt de voorzitter van RAINN, Scott Berkowitz. "We zijn blij met de eerste resultaten van deze nieuwe tools en kijken uit naar het moment dat deze beschikbaar komen voor alle Tinder-gebruikers."

Het werk van Tinder op het gebied van veiligheid is onderdeel van de aangekondigde $100 miljoen investering van Match Group in 2021. Waarover we eerder een nieuwsbericht hadden gepubliceerd.

Over Tinder

Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is wereldwijd de populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder is beschikbaar in 190 landen in meer dan 40 talen en is daarmee de meest winstgevende niet-gaming app ter wereld. Inmiddels is de app al meer dan 450 miljoen keer gedownload en heeft het tot meer dan 65 miljard matches wereldwijd geleid.

Over RAINN

RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) is de grootste organisatie in de VS tegen seksueel geweld. RAINN heeft een nationale hotline voor seksueel geweld in het leven geroepen (800.656.HOPE of online.rainn.org). RAINN voert ook programma's uit om seksueel geweld te voorkomen, het publiek voor te lichten, ervoor te zorgen dat daders voor het gerecht worden gebracht, en bedrijven en organisaties te helpen de manier waarop zij seksueel geweld voorkomen en erop reageren, te verbeteren.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl60 IJsbrekers om gelijk een goede indruk te maken
Pijl40 Grappige Tinder bio voorbeelden (Verdubbel je matches)
Pijl35 Beste & grappigste Tinder openingszinnen (Werken Altijd)
Pijl6 Tips als Je Te Hard Van Stapel Loopt In De Liefde

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie