Nederlandse Datingapp Breeze organiseert haar 10.000ste date

01 Oct 2021, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

De datingapp Breeze van eigen bodem, organiseert binnenkort haar 10.000ste date. De datingapp die in 2019 online kwam focust zich op het creëren van ontmoetingen. Zoals de oprichters Marsha Goei, Marco van der Woude en Daan Alkemade zelf zeggen: “Wij zijn niet, zoals vele anderen, een matching app, maar letterlijk een echte datingapp.”

Hoewel de naam dus niets te maken heeft met een luchtverfrisser, willen de oprichters met de app wel een frisse wind in de onlinedatingwereld laten waaien.

Breeze zorgt voor contact

De app werkt namelijk als volgt:

Per dag krijg je als gebruiker een handjevol profielen voorgeschoteld. De app kiest je potentiële matches aan de hand van je dategedrag, specifieke voorkeuren die je kunt instellen, leeftijd en de locatie waar je wil daten.

Ook feedback ná de dates worden meegenomen in het verfijnen van wat je krijgt aangeboden.

Na het matchen ga je namelijk gelijk over naar het inplannen van date via een dateplanner. Geen eindeloos chatten meer maar direct contact.

“Wij geloven vooral ook in daten buiten je comfortzone. We vragen bewust niet naar voorkeuren over zoiets als haar- en huidskleur”, zegt Marco.

Breeze regelt alleen de eerste date. Wat daarna gebeurd is aan de flirts zelf. “Wij vragen wel of ze nummers willen uitwisselen. Dat gebeurt in driekwart van de gevallen”, zegt Marsha.

Breeze bloeit door versoepelingen

Gezien de datingapp Breeze inspeelt op het laten ontmoeten van haar gebruikers gooiden de coronamaatregelen van afgelopen periode roet in het eten voor de groei van Breeze.

Echter nu de versoepelingen in volle gang zijn, en de bekendheid van Breeze toeneemt, stijgt het aantal gebruikers ook snel. Mensen kunnen weer echt afspreken, naast elkaar zitten en elkaar ondervinden of er een klik is.

Een jaar na de lancering van de app in 2019 waren er al 1000 dates georganiseerd. Nu tikt de teller dus de 10.000ste date aan.

Maar op 10.000 dates wil Breeze niet eindigen. In 2025 wil de Delftse startup 5 miljoen afspraakjes georganiseerd hebben. Om dat te bereiken willen Marco, Daan en Marsha zich richting het buitenland, nadat ze landelijke dekking hebben bereikt in Nederland.

Op het moment kun je op Breeze-dates in 13 van de Nederlandse steden. Komende tijd willen de oprichters dit uitbreiden, zodat iedereen gebruik kan maken van de app en op date kan gaan in de buurt.

Op het moment is de datingapp vooral nog populair onder jongvolwassenen in de Randstad. 20% van deze groep heeft de app al gebruikt en zo’n 10% is nu actief.

Delftse startup Breeze

YES!Delft is de thuisbasis van de startup van Masha Goei, Marco van der Woude en Daan Alkemade..

De Ex-TU Delft studenten beginnen hiermee een alternatief voor de populaire matchingsapps, zoals Tinder, Bumble & co. De oprichters geven aan blij te zijn met de mijlpaal en richten zich op de toekomst.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl9 Tips Voor Als Een Vrouw Ruimte Nodig Heeft
Pijl7 Tips om Het Contact te Verbreken Zonder Drama
PijlVideo: 22 Vragen over versieren beantwoordt
PijlTinder rolt verificatie met ID-bewijs dit jaar wereldwijd uit

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie