Bumble Collectives in de testfase: Nieuwe forum is booming

24 Feb 2022, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Dating platform Bumble lijkt op de achtergrond te werken aan een feature waar gebruikers met elkaar kunnen discussiëren over uiteenlopende onderwerpen. Dat meldt XDA Developers na een demontage van het apk-bestand van de app. Bumble is divers: het biedt naast dating ook de mogelijkheid om te machten met potentiële vrienden (Bumble BFF) en zakelijke contacten (Bumble Bizz). De feature waar het om gaat draagt de naam ‘Collectives’ en fungeert als een soort forum binnen de Bumble BFF modus.

Hoe Bumble Collectives werkt

Wil je de Collectives functie gebruiken, dan begin je op een overzichtspagina waar diverse onderwerpen en secties te kiezen zijn. Voorbeelden die zijn te zien, zijn ‘Women in Business’, ‘Networking + Mentoring’, ‘Grad students’, ‘Finding fullfillment’, ‘Money Management’, ‘Love life’ en ‘Building a better world’.

De collectives werken net als threads op een regulier forum. Gebruikers kunnen een onderwerp van interesse kiezen en krijgen dan een feed met berichten te zien die over dat onderwerp gaan. Gebruikers kunnen reageren op losse berichten en kunnen ook klikken op de profielen van de mensen die een bericht achterlaten. Wanneer een gebruiker dat doet, krijgt deze het BFF profiel te zien van de poster. Een nieuwe bericht binnen een thread aanmaken is eenvoudig en kan worden gedaan door op ‘new post’ te klikken. Verder lijk je notificaties te kunnen ontvangen in het geval je als gebruiker gereageerd hebt binnen een specifieke Collective.

Onzeker of Bumble Collectives geïntroduceerd gaat worden

Bumble heeft nog niet bekend gemaakt of de feature daadwerkelijk gelanceerd gaat worden. In een reactie meldt het bedrijf dat ze momenteel nieuwe productfuncties in hun BFF-community testen voor een klein aantal mensen. “We zijn de feedback op deze test aan het beoordelen om de uiteindelijke beslissingen over onze producten te helpen bepalen.”

De breakdown van het apk-bestand die nu is gemaakt, kan weliswaar dus iets zeggen over functies die in toekomstige updates toegevoegd zouden kunnen worden, maar dit is niet noodzakelijk. Deze functies zijn binnen de app namelijk niet zichtbaar voor normale gebruikers en kunnen op elk gewenst moment door de ontwikkelaars weer verwijderd worden.

Er zijn eveneens aanwijzingen gevonden voor een feature met de naam ‘Hive’, maar het is nog niet bekend wat dit is. Bumble heeft eerder al fysieke evenementen laten plaatsvinden onder deze naam, maar de feature leek hier niet mee te maken te hebben, meldt Adam Conway van XDA Developers.

 

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlLachende, plagende en roastende stellen zijn tevredener over hun relatie
PijlThe Tinder Swindler: Netflix docu schaduwzijde van datingapps
PijlDating app Snack bestraft dit slechte gedrag van gebruikers
PijlOnderzoek wijst uit: Mannen met mondkapje aantrekkelijker

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie