Je Comfort Zone Vergroten, Zo Doe Je Dat!

01 Jan 2013, door datingcoach Daan de Ram in Friendzone

De comfort zone: voor en nadelen

Je hebt een stapel huiswerk liggen maar je tv staat aan, en je ziet net dat er zo een grappige serie op de buis begint. Je staat voor de keuze, eerst huiswerk maken of de serie kijken. Maar na de eerste serie is er nog een leuk programma op tv. Voor je het weet is de avond voorbij en ligt je huiswerk er nog.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Ditzelfde geldt voor vrouwen versieren. Of je nu wel of niet een vrouw aanspreekt, je neemt altijd een risico.

Wat als je haar niet aanspreekt. Misschien blijf je je hele leven alleen. Zul je je niet ontwikkelen als persoon. Voel je je minderwaardig en klote. Voelt het alsof je leven waardeloos is.

Als je haar wel aanspreekt, wordt je misschien vernederd, wordt je misschien in elkaar geslagen, bespuugd. Allemaal onwaarschijnlijk. Maar je neemt het risico om afgewezen te worden en dat je ego beschadigd raakt.

Het maakt dus niet uit wat je doet, je neemt altijd een risico. De vraag is: welk risico ga jij nemen?

Je kan wel relaxed achterover gaan leunen en afwachten en alle deuren open houden.

Je maakt hoe dan ook beslissingen.

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar voor mij was het een hele duidelijke realisatie. Dat was het moment dat ik dacht: "Nu ga ik gewoon knallen! Ik breek door mijn comfortzone heen.”

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het afremmende gevoel van de comfort zone

Je ziet een oogverblindende vrouw, je wilt haar aanspreken maar je voelt dat “nare” gevoel in je onderbuik opkomen. Uuh.. een soort van gevoel dat iets je wil tegenhouden. Als je dit gevoel niet kent is dat heel slecht nieuws. Dat betekent namelijk dat je niet een overwogen hebt een vrouw aan te spreken.

Dit gevoel van afremming zal er altijd blijven, wat je ook doet. Het enige is dat het steeds beter beheersbaar zal worden. Je kunt jezelf zo ontwikkelen, dat je eerst al bang was om een gesprek te beginnen, om een gesprek te hebben voor de neus van haar moeder. Het gevoel blijft nog wel maar verdwijnt steeds meer naar de achtergrond.

Je bent dus eigenlijk gewoon continu bezig om je comfortzone te vergroten, om buiten je comfortzone te leven. Om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ga ongemakkelijke situaties aan, die je eigenlijk zou willen vermijden. Maak van de ‘niet comfortabele zone je comfort zone’.

Wat je dus eigenlijk elke keer moet doen is dit gevoel opzoeken, en er blij mee zijn dat je dit gevoel hebt! Elke keer wanneer ik dit gevoel heb, denk ik yes, ik ga hier door een succes barrière breken. Ik ben hier mijn comfortzone aan het vergroten.

Open mind bij vrouwen aanspreken

Vrouwen versieren is een onduidelijk proces. Het is dynamisch er bestaat niet zoiets als een stappenplan om een meisje te kunnen veroveren. Er zijn bepaalde generalisaties die je altijd kan toepassen, maar er zal nooit zoiets zijn als een uitgeschreven verover-stappenplan om elk meisje te kunnen versieren. Je hebt namelijk te maken met mensen.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Het is daarom belangrijk om iedere interactie met een open mind in te gaan. Je kan alle technieken verzamelen en toepassen maar er is niet zoiets als één roadmap. Want elke interactie is weer anders.

Positieve referentie-ervaringen en de comfort zone

Stel je voor dat je de referentie ervaringen hebt van een casanova, dan was je dit nu niet aan het lezen. Omdat je denkt en doet als een ware natural.

Maar stel je bent een newbie, iemand die net begint met de edele kunst van het vrouwen versieren. En je wordt constant afgewezen. Hoe bouw je dan de positieve referentie ervaringen op die je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen? 

Je moet maar zo denken: elke referentie ervaring waaraan je niet dood gaat is een positieve referentie ervaring.

Ook al wordt je afgewezen, er veranderd niets aan wat jij waard bent als persoon. Niet in negatieve zin althans.

Dat ene meisje dat je een jaar geleden heeft afgewezen ben je al lang weer vergeten. Mits je niet stilstaat. Maar belangrijker, je hebt positieve actie ondernomen dus je bent gegroeid als persoon. En is het dus een positieve referentie ervaring.

Het is een gevoel dat je constant aanzet om actie te ondernemen. Elke keer spreek je weer die vrouw aan en je blijft maar ervaren, ‘Hé jippie ik leef nog.’ Je raakt steeds meer in state en in de flow.

Gewoon realiseren dat je niet doodgaat. ‘Hé ik kan gewoon zo aanwezig zijn en niemand die me afmaakt!’

Wat je uiteindelijk wil is zoveel mogelijk positieve referentie ervaringen opbouwen. Om vervolgens de mindset te ontwikkelen dat iedere referentie ervaring een positieve referentie ervaring is!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDe 10 Beste Tinder alternatieven voor 2021 + Uitleg & Tips
Pijl8 Simpele tips om je onzekerheid met vrouwen te overwinnen
Pijl 15 Tips om Seksuele Aantrekkingskracht Direct te Creëren
PijlVerliefd op een onbereikbare vrouw: 3 situaties + oplossingen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Arnold
Leuke visie, denken: hee ik ga niet dood dus het is een positieve referentie. Ik ga eens kijken wat dat met me doet als ik iemand aanspreek. Slimme methode! Ga ik zeker testen.
Peter
Ik heb het nog nooit van deze kant bekeken. Ik ben van nature erg verlegen en ik laat me altijd afschrikken door ‘dat gevoel’. Ik heb nooit het idee dat meiden naar mij kijken en hun aandacht aan mij willen besteden. Volgende keer ga ik die stap toch zetten en hopelijk met positieve resultaten…
Groet Peter

Plaats een Reactie