Feromoon daten: die nieuwste hit?

03 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Shirtjes snuivend naar een date

In de Verenigde Staten is feromoondaten een groot succes. Feromonen zijn geurstoffen, die zowel bij
mensen als bij dieren gebruikt worden om signalen aan elkaar door te geven. Wanneer mensen over feromonen praten wordt er eigenlijk altijd verwezen naar zogenaamde seks- of geslachtsferomonen. Dit is de geur, die vrijkomt bij seksuele opwinding of bij het openstaan voor seksueel contact.
Studies hebben een verhoging van seksuele aantrekkelijkheid en seksuele activiteit aangetoond bij het vrijkomen van bepaalde geurstoffen. In een recente studie met Nexus Feromonen, is ondervonden dat 70% van de mannen die participeerden meer aandacht van vrouwen kreeg en 60% meer seksuele activiteit.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Vrouwen vallen op geur

Om misverstanden te voorkomen, dat betekent niet: hoe sterker hoe beter, dus ik hoef nooit meer te douchen. Maar je lichaamsgeur kan positief meespelen in het aantrekken van vrouwen. Geur is sowieso belangrijk. Je kunt nog zo good looking zijn, maar als een vrouw je niet lekker vindt ruiken is de kans groot dat het niks tussen jullie gaat worden.
Als vriendinnen naar mij toe komen hoor ik meer dan eens: ‘Hij was echt fantastisch! Hij rook zó lekker, ik weet niet wat voor parfum hij op had, maar ik ben de hele avond bij hem in de buurt gebleven.’ Dat ze vervolgens met hem mee naar huis gaat en ze de kleren van elkaars lijf hebben gescheurd is allemaal een gevolg. Het begon bij de geur.

Feromonen

De aantrekkingskracht die vrijkomt door iemand zijn lichaamsgeur hoeft niet eens bewust te zijn. Vaak vallen vrouwen onbewust op de geur van een man. Dat gaat niet alleen over zijn parfum, maar over de feromonen die hij aanmaakt.
Feromonen worden ook wel ons 'zesde zintuig' genoemd. Het zijn stoffen die we via ons zweet uitscheiden. Ze zijn geurloos, maar wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat vrouwen het zweet, en dus ook de feromonen, van mannen kiezen die voor het beste nageslacht zullen zorgen.
Als vrouwen een man op basis van geur moeten uitkiezen, kiezen zij onbewust voor de man met de meest gevarieerde genen. Dat heeft het voordeel dat het nageslacht een optimale weerstand heeft.

Geurfeestjes in de VS

Maar hoe werkt dat geurdaten nou? Het feromoondaten begint met een feromoonfeestje waarbij een groep singles samenkomt. Voordat het feest begint slaapt iedere deelnemer drie aaneengesloten nachten in hetzelfde shirt. Na iedere nacht doe je het shirt in een afgesloten plastic zak in de vriezer zodat de feromonen niet kunnen ontsnappen.

Na drie dagen ben je klaar om met het betreffende t-shirt naar het feest te gaan. Je gooit het zakje met t-shirt op een stapel samen met de shirts van de andere genodigden. Vervolgens worden de zakjes genummerd en mag iedereen aan de t-shirts ruiken. Met het t-shirt van degene die je het lekkerst vindt ruiken ga je op date.

Geurdaten in Nederland

In Nederland bestaat het geurdaten helaas nog niet. Maar dit kan niet lang meer duren als het aan de studenten Max Patelski, Jos Smeenge en Mette Dijkstra ligt. Zij willen het geurdaten ook in Nederland gaan invoeren.

Jos Smeenge:’ Ik had al veel over het feromoondaten gelezen en begon er met een vriend over te praten. Er is natuurlijk een ongelofelijke online date trend aan de gang, maar het leek ons juist leuk om de zintuigen terug te brengen in het daten. Wij hebben het gevoel dat de zintuigen door al dat online daten een beetje ondergesneeuwd zijn, dus hebben we besloten zelf een avond feromoondaten te organiseren.

Drie dagen in hetzelfde t-shirt slapen

In Amerika doen ze veel aan feromoonfeestjes waar iedereen z’n shirt op een grote stapel gooit, maar wij wilden er graag een echte date van maken. We hebben twintig mensen uitgenodigd die elkaar niet kenden. Iedereen moest zijn t-shirt waarin hij of zij drie dagen geslapen had aan de waslijn hangen. Zo kwamen er twee waslijnen: een voor de mannen en een voor de vrouwen.

Iedereen rook omstebeurt aan de t-shirts en gaf de voorkeur van het shirt dat het lekkerst rook aan ons door. Er waren drie rondes waarin de derde ronde het belangrijkst was, omdat het daarin ging om dat ene t-shirt dat je echt het lekkerst vond ruiken. De mannen en vrouwen hadden elkaar niet van tevoren gezien dus je had geen idee wiens t-shirt je lekker vond ruiken.

De eerste keer dat we het organiseerden was de feromoondate een groot succes. We hebben veel enthousiaste reacties op de feromoondate gekregen. We hebben het nog een tweede keer willen organiseren, maar toen waren het bijna alleen maar vrouwen die zich inschreven. Dat is ook wel grappig: dit concept is een van de eerste datevormen waar vrouwen happiger op zijn dan mannen.

Op dit moment zijn we allemaal heel druk, maar als we weer wat meer tijd hebben willen we het feromoon daten zeker weer oppakken.’

Waarom hij wel?

Vrouwen zijn gek op mannen die lekker ruiken en nu blijkt zelfs uit wetenschappelijk onderzoek dat feromonen een rol spelen in aantrekkingskracht. Dit is misschien ook een verklaring als je weer eens een bloedmooie vrouw met een in jouw ogen niet zo aantrekkelijke man ziet lopen: misschien ruikt hij wel gewoon heel lekker!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Leuke Gespreksonderwerpen Voor Een Spannende Date
Pijl8 Redenen waarom vrouwen afstandelijk doen + 8 Tips
PijlDe Ultieme Vierde Date Gids: 10 Date Idee├źn, 5 Tips, Meer...
PijlDatingcoach Daan de Ram Deelt 10 Beste Tips (flirtzinnen in tip 8)

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie