The Tinder Swindler: Netflix docu schaduwzijde van datingapps

12 Jan 2022, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Contentplatform Netflix heeft aangekondigd een nieuwe documentaire online te zetten over de gevaren van online dating. De docu, genaamd The Tinder Swindler maakt de kijker ervan bewust dat moderne liefde een gevaarlijk spel kan zijn, en dat niet altijd even duidelijk is wie er wel en wie er niet te vertrouwen is.

Slachtoffers in beeld

De documentaire wordt verteld vanuit het perspectief van de slachtoffers. Studente Cecilie Fjellhoy krijgt een match met een aantrekkelijke miljardair die aan alles voldoet om de man van haar dromen te kunnen zijn. 

Ze stemt in om samen met hem met zijn privévliegtuig naar Bulgarije te vliegen, maar het liefdesverhaal neemteen nare wending als hij haar vertelt dat hij prominente vijanden heeft en grote sommen geld moet lenen. Na hem diverse malen van geld voorzien te hebben, ontdekt ze dat de steenrijke zakenman in werkelijkheid niet degene is die hij zegt te zijn.

De vrouw besluit het heft in eigen hand te nemen en wil zich wreken. Ze komt in contact met zijn andere slachtoffers en als een team zetten ze alles op alles om hem een gepaste straf te geven.

Blut door de Tinder Swindler

De docu vertelt het verhaal van de beruchte 31-jarige Russisch-Israëlische oplichter Shimon Hayut, die diverse vrouwen heeft bedrogen via Tinder. Hayut maakte een nepprofiel aan als miljardair onder de naam “Simon Leviev” en vroeg de slachtoffers leningen aan te gaan.

Fjellhoy deed haar verhaal tijdens een uitzending van Nightline in augustus 2019. “Het moeilijkste was toen ik me realiseerde dat hij niet degene was die hij was. Dat de persoon waarvan ik dacht dat ik hem kende en liefhad, iets op de ergst denkbare manier gedaan had.” 

Hayut reageerde via een tekstbericht en pleitte aanvankelijk voor zijn onschuld. Hij beweerde dat de vermeende oplichting niets anders was dan “een lening tussen vrienden die fout ging”.

Hayut werd veroordeeld tot 15 maanden cel in December 2019, maar werd na vijf maanden vervroegd vrijgelaten. 

Een Fins slachtoffer gaf aan door hem $49.000 te hebben verloren. “Ik ben alleenstaande moeder en gaf heb hem al mijn spaargeld gegeven. Het is een schande dat hij uit de gevangenis is.”

Tinder Swindler binnenkort te zien

The Tinder Swindler komt van de producenten van Don’t F*ck with Cats en The Imposter en laat zien hoe slachtoffers van oplichting zoeken naar gerechtigheid en hun oplichter pogen te ontmaskeren.

Vanaf 2 februari is de nieuwe docu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer:

 

 

 

 

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlOnderzoek toont aan: profieltekst doorslaggevend op datingapps en websites
PijlGetrouwde stellen scheiden 6x meer wanneer online ontmoet
PijlDeze fout kostte Match Group $441 miljoen - Oprichters blij
PijlTinder introduceert Music Mode - De nieuwste functie van Tinder en Spotify

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie