Pas Op Met 'Take It Till You Make It-Advies'

21 Aug 2012, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Huilen, lachen of coachen

Telkens wanneer ik iemand ‘fake it till you make it’ hoor zeggen weet ik niet of ik zou moeten huilen, lachen of coachen. Deze uitspraak is een van de slechste adviezen in de versierwereld ooit!

In deze blogpost ga ik in op de negatieve gevolgen van het ‘fake it till you make it-advies’ voor jou, voor haar en voor jullie beiden.

Gelukkig is er ook een alternatief, namelijk wat ik noem ‘ambitie communicatie’, om het positieve effect dat net doen alsof in de eerste gespreksminuten boekt op authentieke en duurzame manier te bereiken.

De ‘Fake it till you make it’ strategie houdt in dat je doet als of je iets kunt of bent terwijl dat niet zo is. Je zegt bijvoorbeeld dat je als manager hebt gewerkt met bijbehorend salaris terwijl je in die winkel gewoon als verkoper werkte.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Of dat je volgend weekend een groot concert met je band gaat geven terwijl de band tot nu toe maximaal 10 toeschouwers in een oefenruimte van 12 vierkantemeter had.

De psychologie dat een groot aantal conclusies getrokken worden op basis van de eerste indruk die betrokkenen van elkaar hadden. Dus waarom zou dit advies dan niet kloppen.

Het deugt wel voor een eerste indruk zul je nu misschien denken...en dat klopt ook. Ik heb het hier over de middellange en lange termijn gevolgen.

Relatie in een notedop

Wat er namelijk in de eerste 5-15 minuten van een flirt gebeurd is dat je vrouwelijke flirtpartner een relatie in een notedop beleeft. Tijdens deze eerste indruk, die hopelijk leidt tot iets langers creër je in essentie bij haar de gevoelens wanneer ze een relatie heeft met jou.

Jullie hebben elkaar een beetje leren kennen (ook wel ‘comfort’ genoemd), en er is misschien wat door jou geplaagd (a.k.a. ‘attractie’).

En misschien heeft zij tussendoor ook ‘ga weg’ (een zogenaamde ‘shittest’) gezegd. Wellicht heb jij haar verteld waarom je haar leuk vindt (‘kwalificatie’ is de term hiervoor).

Als je nu naar een willekeurige gezonde relatie kijkt zie je al deze onderdelen stuk voor stuk ook terug komen! Ongetwijfeld in een andere vorm maar gespreken in een relatie bestaan ook na 40 jaar nog voor een deel uit attractie, kwalificatie en comfort.

Wat er eigenlijk gebeurd is dat je haar binnen het eerste gesprek een goede indruk geeft van hoe een relatie met jou zal zijn!

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Wat is het probleem met het 'fake it till you make it-advies'

Er is een combinatie van factoren die een lange termijn succes van inauthenticiteit in de weg staan.

1.     De vrouwelijke ‘bullshit radar’ die altijd aanstaat
2.     Eerlijkheid als waarde die voor de meeste vrouwen zeer belangrijk is
3.     Die ‘cognitieve dissonatie’ die bij de inauthentieke persoon ontstaat

Kijk, vrouwen krijgen het altijd door. Soms gaat snel, soms duurt het enkele weken en soms zelfs maanden maar ze krijgen het altijd door.

Ze hebben namelijk een ongelooflijk sterke bullshit radar. Bij sommigen werkt die sneller dan bij anderen maar hij werkt voor iedere vrouw met een IQ van 100 en hoger.

Hhhmm, op het moment dat ze je ‘fake it til you make it-strategie’ doorheeft ben je dus niet helemaal eerlijk tegenover haar geweest. Shit...want de meeste vrouwen vinden eerlijkheid belangrijk.

Nu moet zij beslissen of deze actie acceptabel is voor haar of niet. Misschien ben je haar nu al kwijt, nog voordat het goed en wel begonnen is mate! Alleen omdat je dacht dat het woord manager beter bij jou paste dan medewerker.. ai!

Voor jou innerlijke harmonie is het ook niet goed want jij ontwikkelt een dubbel leven. Dit klinkt misschien zwaar maar wat er gebeurd is dat jij tenminste een congnitieve dissonantie hebt omdat er een gat tussen jouw verhalen en de realiteit is ontstaan.

Dit is waardeloos, want zo’n cognitieve dissonantie vraagt energie van jou. Het leven wordt er uiteindelijk met twee waarheiden niet makkelijker op dan met één.

Ambitie communicatie

Bedenk je bij alles wat je doet, bij iedere eerste indruk die je maakt of je korte termijn of lange termijn bezig bent. Of je niet de grens over bent gegaan die jouw integriteit heeft getrokken.

Wanneer je over die lijn gaat weet je dat zaken ONTVLUCHT in plaats van dat je ze AANGAAT! Vluchten is korte termijn denken en zoals gezegd, korte termijn denken levert lange termijn ellende op.

Laat het je echter niet weerhouden te EXPERIMENTEREN met nieuw gedrag. Met het communiceren van de AMBITIE van wie jij bent en wilt zijn als persoon!

Experimenteren met de intentie om de persoon te worden die kunt zijn ís integer. Je leert jezelf een nieuwe realiteit aan, doet bekrachtigende referentie ervaringen op die over tijd zullen zorgen voor een identiteitsverandering op diep niveau.

Je gedrag komt steeds meer in lijn met de persoon die je diep van binnen bent.

Het doorleven van dit proces op vraagt MOED en moed is precies wat laat zien dat je op de juiste weg zit!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl8 Tips om van Friendzone naar Relatie te gaan (Eindelijk!)
PijlNederlands #1 Datingexpert Onthult 10 Must-Have Tips
Pijl15 Vrouwen Geheimen: Vrouwen willen NIET dat jij dit weet
Pijl28 Originele en Aantrekkelijke Date Ideeën / Activiteiten in Utrecht

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie