Positief zelfbeeld essentieel voor succes met vrouwen

19 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

lass="Tekstblok">Het positief zelfbeeld is essentieel voor geluk en succes in ieder aspect van je leven. Met een positief zelfbeeld wordt het bijvoorbeeld makkelijker om kritiek te geven, om een baan te vinden of om iets voor elkaar te krijgen wat je misschien anders nooit gelukt was. Maar je zelfbeeld is met name van belang voor je liefdes- en datingleven. Alleen als je van jezelf houdt kun je makkelijk liefde geven aan iemand anders.

En gek genoeg is het alleen wanneer je van jezelf houdt, dat je jezelf toestemming geeft om op die ene leuke vrouw af te stappen om met haar te flirten. Laat me  uitleggen hoe dat werkt. Je zelfbeeld is als het ware een kaart die bepaalt wat mogelijk is voor jou, en wat niet. Dit vindt allemaal op onbewust niveau plaats, daarom lijkt het vaak ook zo dat ons zelfbeeld meer invloed heeft op ons dan omgekeerd. Gelukkig is dat niet zo en kunnen we ons zelfbeeld wel degelijk vormen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het gave van hoge eigenwaarde en een positief zelfbeeld is dat je daarmee nauwelijks nog erkenning nodig hebt van de buitenwereld. Dit maakt je meteen een stuk gelukkiger! Ok hoe werkt dat dan, je zelfbeeld bijstellen? Om het uit te leggen is vrij simpel: Je zelfbeeld is afgeleid van de manier waarop je over jezelf denkt. Als je er over nadenkt is er eigenlijk dus maar één persoon die jouw zelfbeeld kan veranderen, en dat ben jij!

Zelfbeeld is het beeld van … jou!

Laat dat alsjeblief goed tot jezelf doordringen. Jij bent uiteindelijk de enige die bepaalt hoe je over jezelf denkt. Per definitie. Tal van mensen kunnen wat van je vinden maar niemand anders dan jij kan bepalen wat jij vind van jezelf. Overigens is het zo dat mensen maar weinig vinden van anderen. Iedereen is veels te druk met zichzelf om op te merken wat jij aan het doen bent, of te herinneren wat jij hebt gedaan. Dit kan deprimerend klinken of juist bevrijdend!

Wat het zelfbeeld aangaat is het zeer handig dat dit letterlijk niet anders is dan een verzameling beelden in je hoofd, een soort fotoboek of videotape. Daar zit een lading aan, een gevoel, dat zeker. Het is niet zomaar niks. Maar het is wel exact dat, een verzameling beelden. Wanneer je dat zo ziet, wat kun je daar dan mee? Het handigste is dat je er FLEXIBEL mee leert om te gaan. Als een fotograaf bijvoorbeeld, die sommige beelden bewaart, inlijst zelfs, en andere delete.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Je kunt er zelfs als een heuse photoshopper of filmeditor mee aan de slag, zoals men in de NLP en andere technieken doet. Maar begin er maar eens mee om te gaan als een editor die weet dat door een bepaald gebruik van de beelden telkens andere verhalen kan vertellen. Eén verhaal is bijvoorbeeld de 'haal mezelf naar beneden story'. Yep dat kan, dat vermogen heb jij, want jij bezit de beelden.

Flexibel omgaan met je zelfbeeld

Je kunt ook voor het 'realistische verhaal' kiezen. De versie die zoveel mogelijk overeenkomt met het beeld dat anderen van je hebben. Probleem daarbij is alleen dat letterlijk iedereen een andere film van jou in zijn hoofd heeft, net als een mooi kunstwerk: daar ziet ook iedereen wat anders in. En zoals al gezegd, helaas is een kunstwerk maar een kunstwerk voor de meesten en boeit het ze allemaal minder dan je denkt.

Desalniettemin, het kan geen kwaad om je sterke en minder sterke kanten te kennen. Je kunt meteen wat klinkklare onzin over jezelf deleten, iets wat een verstoord zelfbeeld wordt genoemd. Iets mensen met anorexia bijvoorbeeld onder lijden. Het zou goed zijn als ieder mens deze oefening zou doen: zijn eigen zelfbeeld leggen naast het beeld dat een aantal mensen van hem/haar heeft. Dan volgt vrijwel altijd dezelfde conclusie: we overschatten andere mensen en we onderschatten onszelf.

Het is ook handig om een soort 'superman zelfbeeld verhaal' te hebben van jezelf. Wanneer je gaat zien dat toch iets is dat zich uiteindelijk allemaal in je hoofd afspeelt, kun je er net zo goed in je eigen voordeel gebruiken. Is dat liegen tegen jezelf? Voor mij is dat een domme vraag. Net zo dom als het maken van een film een leugen zou zijn (propagandafilms daargelaten). Iedereen die enige ervaring heeft met filmen weet dat er ontelbaar manieren zijn om hetzelfde verhaal te vertellen.

Ga ermee oefenen. Visualiseer hoe je een voetballer bent als Messi. Een schrijver als (vul maar in). Een kunstenaar als (vul maar in). Een ladiesman als (vul maar in). Het is wel degelijk mogelijk om je zelfbeeld te veranderen. Je kunt op deze manier een sterkere persoonlijkheid ontwikkelen en makkelijker voor jezelf opkomen en iets bereiken. Meer houden van jezelf, meer positiviteit uitstralen en anderen inspireren.

Deel je ervaringen in de comments, ik ben benieuwd!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlAantrekkingskracht behouden: 7 Tips maken je aantrekkelijker
PijlOngemakkelijke Stiltes Voorkomen & Overwinnen In 7 Tips
Pijl E-Matching review - Alle ins en outs: Review van een datingcoach
PijlWare liefde: 10 Signalen dat jullie voor elkaar gemaakt zijn

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie