Tinder rolt verificatie met ID-bewijs dit jaar wereldwijd uit

20 Aug 2021, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Wereldwijd jezelf kunnen identificeren op Tinder. Dat is het plan voor komend kwartaal als het aan Tinder ligt.

Japan was in 2019 als eerste aan de beurt. Door de wet- en regelgeving in dat land, is het verplicht voor gebruikers van de dating app om hun leeftijd te verfiëren aan de hand van een identiteitsbewijs.

Nu laat Tinder in een persbericht weten dat het komende kwartaal Tinder 'ID Verification' wereldwijd beschikbaar wil maken. In de meeste landen gaat dit mogelijk zijn op vrijwillige basis, tenzij online verificatie in het land wettelijk verplicht is.

Wat er precies wordt nagetrokken is nog onbekend. Maar de stappen die Tinder zet, wijzen naar uitgebreide verificatie-mogelijkheden.

Tinder ID-verificatie

"ID-verificatie is zeer genuanceerd" zegt Rory Kozoll, hoofd van vertrouwen en veiligheid binnen Tinder. Het bedrijf heeft lessen getrokken uit hun eerste implementatie in Japan en daarmee besloten de nieuwe functie verder uit te rollen. 

Tinder wil met ID-verficatie het vertrouwen geven aan hun gebruikers dat hun matches echt zijn. En zich fijner laten voelen door meer controle te geven met wie ze chatten.

Het is nog onduidelijk hoe je je op de app in de EU gaat verifiëren. Maar Tinder begrijpt dat het voor veel mensen onwenselijk is om zomaar hun gegevens aan een online platform te geven. Tinder zegt dat ze voor het creëren van een voor iedereen rechtvaardige oplossing in overleg zijn met experts. Hoe dit eruit gaat zien, is nog afwachten.

Tinder matcht met Garbo

Eerder dit jaar hadden Tinder en Garbo al een match gevonden in elkaar. Garbo richt zich op het voorkomen van geweld op basis van geslacht. Door middel van het zoeken naar openbare documenten zoals arrestaties, veroordeling en andere misdrijven, wil Garbo meer duidelijkheid geven over de achtergrond van je contacten.

Garbo zegt vaak al alles bovenwater te kunnen halen met enkel een voornaam en telefoonnummer.

Tinder wil de toepasbaarheid van Garbo later dit jaar integreren in de datingapp. Voor nu enkel in de Verenigde Station. Waarschijnlijk gaat dit samen met het zojuist gedeelde bericht van wereldwijde ID-verificatie.

Veiligheid op #1

Tinder heeft over de laatste paar jaar 10 manieren aan de dating app toegevoegd om veiligheid voor hun gebruikers te garanderen. Dit wil Match Group (het overkoepelend bedrijf van onder andere Tinder en 20+ andere dating apps) met een investering van $100 miljoen verder uitbouwen.

Over Tinder

Geïntroduceerd in een campus in 2012, is Tinder sindsdien uitgegroeit tot de meest populaire dating app in de wereld. Met meer dan 450 miljoen downloads en waarschijnlijk niet veel minder gebruikers is het logisch dat Tinder op alle fronten, waaronder veiligheid, wil uitdragen waarom ze bovenaan staan en zouden moeten blijven staan. 

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Leuke WhatsApp Berichten (Grappig / Flirterig / Kopieerbaar)
Pijl8 Eenvoudige Stappen van Daten naar Relatie
PijlAppen na een Date: Wat & Wanneer? 8 Tips + Voorbeelden
Pijl35 Beste & grappigste Tinder openingszinnen (Werken Altijd)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie