Vrijgezel zijn en gelukkig zijn, kan dat?

24 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Alpha man

Vrijgezellen kunnen niet gelukkig zijn

Als deze vragen je bezig houden ben je niet de enige. Vrijgezel zijn én gelukkig zijn, dat kan toch niet? Als je jezelf deze vraag stelt is het goed dat je hier terecht bent gekomen, want dat ga je een aantal zaken uit je hoofd praten. De reden dat je ze denkt c.q. jezelf deze vraag stelt is dat het zo ervaart (duh!), daar ga ik niet aan af doen. Maar als er heel even bij stilstaat zie je eigenlijk ook wel het een rare denkwijze is.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Iedereen die vrijgezel is zou ongelukkig zijn, dat is de aanname. En dat klopt ook wel, in díe zin dat dit een beeld is dat door de maatschappij gecreëerd is. Lees: het is wat je in films ziet en in tijdschriften leest. Het loopt een beetje scheef met de realiteit van diezelfde maatschappij, want het aantal vrijgezellgen groeit alleen maar. In ieder geval het aantal alleenstaanden. En dat is toch een goede indicator voor het aantal vrijgezellen lijkt me.

Eigenlijk klopt er helemaal niets van, dat je als vrijgezel ongelukkig zou moeten zijn. Er zijn genoeg mensen in een relatie die ongelukkig en eenzaam zijn. Hoe erg is dat, eenzaam zijn in een relatie?! En er zijn tal van vrijgezellen die gelukkiger zijn dan ooit. Het gaat er volgens meer om dat je de kunst van het gelukkig zijn verstaat dan dat je met iemand anders bent. Is ga nog verder: volgens mij gaat het er in de eerste plaats om dat je een goede relatie hebt met jezelf.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Vrijgezellen hebben ook een relatie

Wij denken, vast ook ingegeven door alle media, dat een relatie er zus en zo uit dient te zien. Dat je samen dient te wonen, of juist getrouwd dient te zijn. Of dat je al je jong dient te zijn juist de bloemetjes buiten dient te zetten. En dat je dat vanaf een bepaalde leeftijd niet meer kunt of mag doen. Maar laat je de definitie die je in je hoofd hebt van wat een relatie dient te zijn eens door elkaar schudden.

Bij mij gebeurde dat toen iemand mij vertelde dat ook al had je één keer een nacht met iemand doorgebracht je toch een relatie had. Zelfs met iemand die je vluchtig aangekeken hebt heb je een relatie. Met iemand die je goed gekend hebt en die overleden is heb je een relatie. De vorm van de relatie is alleen anders of veranderd. Je hebt immers een indruk gemaakt op elkaar. Hoe klein of hoe groot ook, je hebt een relatie. Doe er mee wat je wilt, het is maar een zienswijze.

En de allerbelangrijkste relatie is uiteindelijk die met jezelf. Dat bepaalt namelijk hoe je je leven beleeft. Dat bepaalt of jij gelukkig bent met het hier en nu, of dat je dat ontvlucht door bijvoorbeeld in de toekomst te leven. Het is altijd goed om ambities te hebben er daar werk van te streven, zolang  je echter ook van het proces geniet. Niet alleen geeft dat een stuk rust en ontspanning, je zult ook zien dat dat het beste werkt mocht je op zoek zijn naar een partner.

Vrijgezel zijn, hoe doe je dat?

Vrijgezel zijn is een fase. Voor sommigen een fase die heel hun leven duurt, hoewel ik nog nooit iemand persoonlijk ben tegen gekomen die nog nooit iets van een liefdesrelatie heeft gehad. Dat is de flow van het leven. Ook hier moet ik weer even met jullie definities rotzooien. Een 'relatie' alsof het ding is bestaat überhaupt niet. Het enige dat wel bestaat is 'relaten' (het engelse woord, dat betekent: met elkaar omgaan).

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Dus nogmaals, relaten zul je altijd doen. Relaten met liefdespartners van tijd tot tijd (hoop ik, anders raad ik je aan een bootcamp te doen zodat je kunt leren hoe je meer vrouwen in je leven krijgt). Dus wat doe je in die tijd dat je vrijgezel bent? (En op zoek bent, want als je niet op zoek bent dan lees je dit artikel waarschijnlijk niet – want dat ben je gewoon gelukkig en geniet je van wat het vrijgezellenleven te bieden heeft. Super!)

Mijn advies aan jou is om het maximale uit je vrijgezellenleven te halen, of je nu op zoek bent of niet! Dat wil zeggen, geniet van de mogelijkheden die het vrijgezellenbestaan je te bieden hebben. Je zult er straks met weemoed aan terugdenken als je in een relatie zit en al die rokjes dragende  hertjes rond ziet dartelen, of stoere binken als je vrouw bent. Date je suf, ontdek wat je leuk vindt aan vrouwen, of welke relatievorm het beste bij je past. LAT, friends with benefits of een open relatie misschien. Probeer het uit – dit is het moment waarop het kan.

Werk tegelijk aan de relatie met jezelf. Zoals ze zeggen: jezelf neem je altijd mee, waar je ook naar toe gaat! Dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je een leuke tijd hebt met jezelf. Als je al lezende merkt dat daar je uitdaging ligt, wil ik je de volgende opdracht geven. Schrijf eens op wat je leuk vindt aan jezelf! Ga ontdekken wat je leuk vind aan jezelf en koester dat. Wees er trots op. Ga uitvinden wat je leuk vindt om te doen in je eentje. En ga dat doen.

Ik kan de quote even niet meer herinneren, maar er is er eentje die ongeveer gaat als volgt. Pas als je in je eentje in een kamer gelukkig kunt zijn, dan pas weet je wat het is om niets nodig te hebben. En pas als je dat kunt, dan kun je ook met een 'schone' energie, een niet vragende houding (om het duidelijk te maken: wat zuigers niet hebben – die zuigen de energie uit je) met een ander omgaan. En dat is aantrekkelijk! Geniet dus van je vrijgezellenbestaan en haal er uit wat erin zit!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl140 Leukste vragen voor je Whatsapp gesprek (Lijst)
PijlDe Onverwachte Voordelen van Single Zijn + 5 Tips Tegen Eenzaamheid
PijlHoe Snel Vrouwen In Je Bed Krijgen: Mijn 9 Stappenplan
Pijl78 beste complimenten voor vrouwen: Zo maak je haar dag

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie