Zie het einde van je relatie als een nieuwe kans

28 Nov 2014, door datingcoach Daan de Ram in Liefdesverdriet

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Je relatie is over en nu?

Geen man vindt het leuk als het uitgaat met zijn vriendin. Of je het nu zelf hebt uitgemaakt of zij, het heeft geen zin om te ontkennen:  het doet gewoon veel pijn.

Ook al is misschien het eerste dat je wilt horen, het is ook een geweldige kans in je leven om enorm te groeien.

Net na een relatie voel je je op, je energie is niet meer wat het was als voor en tijdens de relatie. Voor de relatie was je hopelijk zorgeloos, niet bang voor afwijzing, je voelde je goed en zag een overvloed aan leuke mooie vrouwen overal waar je heen ging. Idealiter had je dit gevoel van overvloed ook tijdens de relatie.

Maar nu het uit is, is dat allemaal voorbij. Als je denkt snel een nieuwe vrouw te strikken, dan zal je waarschijnlijk teleurgesteld raken.  Vrouwen voelen het heel snel en haarfijn aan als je ‘needy’ bent. Een ‘needy’ man is gewoon niet aantrekkelijk.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Dan nu het goede nieuws. Als je in de staat waarin je je nu begeeft, zo net na de beëindiging van je relatie, (weer) ‘pick up’ gaat leren, dan kan je tot grote hoogte stijgen. Je leert dan namelijk om ongeacht je stemming vrouwen te benaderen, je wordt als het ware ‘stemming onafhankelijk’. Dit klinkt misschien raar, maar als je leert vrouwen te benaderen met minder charisma dan voorheen, dan zal je zelfvertrouwen enorm toenemen.

Terug naar je ex?

Misschien heb je eerst nog een tijd het gevoel dat je je ex terug wilt. Maar bedenk dan eerst of je dat werkelijk wilt (of zou moeten willen). Terug komen bij je ex-vriendin is vaak een vorm van het zoeken naar externe validatie (zelfbevestiging). Je zou echter niet op zoek moeten zijn naar externe validatie. Een belangrijke levensles is dat de enige validatie die je nodig hebt is die van jezelf. 

Ga voor jezelf na wat de reden is dat je weer terug wilt naar je ex. Angst? Dat is een slechte reden. Pijn? Ga na wat voor pijn en maak het verschil tussen 'goede pijn' en 'slechte pijn'. Goede pijn heb je wanneer iets pijn doet maar je ergens wel weet dat het 't beste is. Slechte pijn, daar moet je iets aan doen. Als je écht diep van binnen merkt dat je haar terug wilt, vecht er dan voor!

Of je nu verder wilt met je leven en nieuwe vrouwen wilt ontmoeten, of dat je je ex terug wilt krijgen geldt hetzelfde: er is wer aan de winkel. Als je (weer) pick up leert kom je terug in je kracht. Ik heb genoeg voorbeelden gezien van mannen die na een break up, hun game weer oppakte, vervolgens grote hoogtes bereikten, en uiteindelijk met een veel leukere vriendin dan hun ex eindigden.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Als je wilt dat de de zaken op magische wijze op hun pootjes terecht komen dan kom je bedrogen uit. Je zult moeten leren dat jij je je eigen geluk moet creëren.

Getting back into the game

Wil je leren hoe je vrouwen versiert, hoe je zelfvertrouwen krijgt met vrouwen dan zul  je (weer) veel uit moeten gaan. Dit vergt discipline, omdat je hoofd er misschien helemaal niet naar staat. Maar door veel uit te gaan, ga je (weer) de ervaring opbouwen die je nodig hebt. Juist de ervaring van een break zorgt ervoor dat meer leverage, meer motivatie hebt dan ooit.

In een relatie stel je je open voor je partner. Je vriendin zal hoe dan ook een klein of groot gedeelte van je gevoelens controleren. Dat is volstrekt normaal in een relatie. Na de break up zal je weer moeten leren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens. Je moet jezelf daar weer in trainen en dat is heel erg moeilijk. Maar het moet wel.

Wat je zal leren is dat jij nog steeds jij bent. Dat is de waarheid. Wanneer je de skills van het vrouwen versieren leert zul je ontdekken dat je aantrekkelijker bent dan 90 procent van alle mannen die ze ontmoet. Maar het is niet alleen een reis waarop je tal van nieuwe mensen zult leren kennen. Het is ook een reis naar binnen bij jezelf. Je zult terug komen bij je eigen kern.

In deze staat maak je je niet meer druk over alle zaken die niet helemaal goed gaan in je leven of zaken waar je toch geen invloed op hebt. Je ‘outer game’ wordt beter omdat je leert vrouwen te benaderen vanuit deze staat. Je ‘inner game’ wordt beter omdat je leert jezelf van binnenuit te voeden in plaats van te wachten op externe validatie.

Genieten van het verleidingsspel

Dat is de kans die een break up je biedt. Ga uit, laat je hart breken en onderga alles wat goed en fout kan gaan. En vraag je steeds af, als mentale oefening, of een afwijzing je iets uit zou maken als er op dit moment tien mooie vrouwen op je telefoontje zaten te wachten voor een wilde avond vol seks en fun. Geniet van het spel, of leer ervan genieten. Je leert er zoveel van en je groeit als mens.

Je persoonlijkheid groeit na een break up, omdat je niet meer afhankelijk bent van een vrouw in je leven. Je zult weer een gezond systeem van positieve emoties bij jezelf ontwikkelen. Je zult weer naar de sportschool gaan, meer gaan focussen op je carrière, nieuwe vrienden maken, tijd in hobby’s steken ……. en vooral weer vrouwen ontmoeten.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlGespreksonderwerpen versieren: 25 Onderwerpen om haar te verleiden
PijlVrouwen versieren op vakantie: De 10 allerbeste tips
PijlDe Onverwachte Voordelen van Single Zijn + 5 Tips Tegen Eenzaamheid
PijlOnveilige hechting maakt je naïef zegt onderzoek

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie