De 5 praktische pijlers van aantrekkelijke gesprekken

06 Oct 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

In dit artikel leer je:

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

We beginnen!

Hoe ik Lois Lane ontmoette

Een jaar geleden geleden had ik een date met een meid via een datingsite.

In haar profieltekst schreef ze:

“Ik heb gehoord dat Superman al bezet is, dus een gewone man die mij aan het lachen kan maken is ook goed.”

Waarop ik gevat reageerde:

“Superman hier, ik ben helemaal niet bezet, ik weet niet hoe je aan die wijsheid komt ;)”

De toon was dus gezet. Na een paar berichtjes had ik een date met Lois Lane.

We gingen wijn drinken bij De Groene Vlinder in Amsterdam.

Een beetje een alternatief type was ze, te alternatief voor mij. Ze was niet op haar mondje gevallen. Dat zijn dan weer pluspunten.

Ze had alleen zo’n hippe grote hoed op die ze ook niet af deed eenmaal binnen.

Zou er iets mis zijn met haar voorhoofd? Is ze kaal?

Gelukkig, ze zet hem toch af. Niks aan de hand. Hoogblond haar waar de waterstofperoxide bijna nog vanaf druipt, of in ieder geval je neusgaten penetreert.

Halverwege het gesprek besluit ik te bekennen dat ik datingcoach ben.

In plaats van de standaard “Oh, ben je dan nu je truckjes aan het doen?” reageerde ze onverwacht heel anders:

“Haha dat meen je, je bent niet de enige met een geheim. Normaal vertel ik dit niet, maar ik schrijf op dit moment een reeks artikelen voor Jackie Magazine genaamd 30 Dates Voor Mijn 30ste en jij bent nummer 21 IN EEN MAAND TIJD”

Challenge accepted! Time to make an impression! Dacht ik.

Barney Stinson

Je begrijpt dat dit het gesprek behoorlijk veranderde. De kaarten lagen op tafel. Opeens hadden we een leuk gesprek waarin we ervaringen uitwisselden over mannen-logica en vrouwen-(on)logica.

Achteraf las ik het artikel met als titel ‘Op date met een superheld’ waarin ze schreef:

Superman is in het echte leven flirtcoach. Vandaar dat hij zo goed was met zijn mailtjes en mij soepeltjes mee uit vroeg! Dat hij wist hoe hij zich tijdens een date moest gedragen was duidelijk: hij vertelde leuke anekdotes, maar was ook geïnteresseerd in wat ik te vertellen had.

Totaalcijfer: 8
Gesprekspartner: Leuk, gezellig, grappig, flirterig. Score 8,5
Chemie: Hij is niet mijn standaard type, aan het einde van de avond zat ik toch opeens dichtbij. Het waren vast de praatjes van de flirtcoach. Score 7,5

Een score waar ik heel tevreden mee ben, zeker aangezien we helemaal niet bij elkaar passen ;) De truc om een geweldige date te hebben zoals deze hierboven, of een geweldig gesprek in de kroeg als je net iemand ontmoet zit hem in het beheersen van de juiste gesprekstechnieken en gespreksonderwerpen.

Maar het is niet altijd zo eenvoudig.

Waarschijnlijk herken je het wel. Je staat in de kroeg of bent op een date en staat met je mond vol tanden.

Er komt gewoon niks meer. De situatie wordt meer en meer awkward.

Of je begint een gesprek in interviewmodus. Je stelt de ene naar de andere vraag maar het lijkt nergens heen te gaan.

Waar kom je vandaan?
Wat doe je voor werk?
Hoe oud ben je?
Wat voor studie doe je?

Ze reageert overal braaf op maar haar interesse daalt met elke vraag. Ai, pijnlijk.

In dit artikel leer je precies wat jij kan doen om een geweldig gesprek te hebben waarin ze zich ongelofelijk aangetrokken gaat voelen tot je en wat ergens toe leidt. Wat je doel ook is!

Goede Gespreksonderwerpen

Ik zie je al denken: “Kom maar op met die gespreksonderwerpen! Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar als ik dat nou wel eens wist, dan zou ze als een blok voor me vallen, toch?”

False meme

De inhoud van wat je zegt, alle onderwerpen en zinnetjes, zijn maar een klein deel van wat maakt of ze jou leuk gaat vinden of niet. STOP NU met focussen op wát je moet zeggen.

Kijk, mannen vallen in eerste instantie op uiterlijk. Vervolgens moet ze het vooral niet verknallen wanneer we met haar praten. Natuurlijk hoop je dat ze leuke interesses heeft e.d. maar de ruwe aantrekkingskracht zit hem in haar uiterlijk, hoe ze lacht en hoe ze beweegt. Dat zie je vrij snel.

Wanneer we naar haar toe lopen hebben we dan het rare idee, als we maar lang genoeg tegen haar aanlullen, dan zal ze ons spontaan wel leuk gaan vinden.

Helaas is hier weinig van waar. Voor vrouwen is uiterlijk bij een man van enig belang, maar er zijn veel meer factoren die een doorslaggevende factor hebben op de ruwe aantrekkingskracht die ze voor je voelt.

Vervolgens heeft ze enig comfort en vertrouwen nodig om een stap verder te gaan met je en JIJ zult als man de eerste stap moeten zetten om te escaleren naar meer (telefoonnummer, zoenen of meer).

Deze drie dingen: Aantrekkingskracht, vertrouwen en escaleren, krijg je onder de knie met de ABCDE-Formule:

Met deze 5 technieken wordt jij die man waar zij als een blok voor valt. Je hebt ze allemaal nodig en afhankelijk van de persoon waar je mee praat het ene wat meer en het andere wat minder.

Door veel te doen en ervaring te krijgen merk je beter welke je wanneer in moet zetten.

Hoe dan ook, je gebruikt ze allemaal.

Afhankelijk van je persoonlijkheid en persoonlijke voorkeur zal je meer excelleren in één of enkele van de vijf. Dit is ook bepalend voor het type vrouw dat je aantrekt en wat ze met je willen.

Bijvoorbeeld een one-night-stand of eerder een relatie.

Wanneer je bijvoorbeeld uitblinkt in connectie maken, dan zal een vrouw snel verliefd op je worden en een relatie willen.

Wanneer je daarentegen heel dominant en mannelijk bent, ontwaak je snel haar vrouwelijke kant en seksuele verlangens en wil ze sneller een one-night-stand.

Hieronder ontdek je per techniek wat het inhoudt en hoe je het toepast.

Elke techniek leg ik je uit aan de hand van twee extremen:

Iemand die de techniek helemaal NIET toepast of zelfs het tegenovergestelde doet, en iemand die de techniek tot in het EXTREME toepast.

De Smeagol VS de botte eikel

Smeagol

De eerste techniek is afkeuren.

Ook wel Rapport verbreken genoemd.

Dit is het beste te begrijpen door het tegenovergestelde te bekijken. Dat is alles leuk, tof en aardig vinden wat ze doet.

Iets dat veel mannen van nature doen, maar wat eigenlijk helemaal niet authentiek is. Je vindt niet alles leuk en tof wat ze doet.

Je bent helemaal geen uitdaging voor haar.

Het is heel duidelijk dat je haar leuk vindt vanaf moment één en dat je haar te graag wilt. Dat is gelijk heel onaantrekkelijk.

Je bent een soort Smeagol die haar MOET hebben en niet zonder haar kan. Net zoals Smeagol de ring wil en moet hebben.

Je wilt dus kritisch zijn op wat ze zegt en af en toe tegen haar in gaan. Soms wil je zelfs desinteresse tonen door even weg te kijken of iemand anders aandacht te geven.

Of je loopt even weg om later weer terug te komen.

Als ze je vraagt wat te doen zeg je ‘nee’.

Wanneer je dit te veel doet, of niet op een speelse manier doet, dan kom je over als een onbeschofte botte eikel en dat is niet wat je wilt bereiken volgens mij ;)

Door afkeuren en desinteresse op een speelse manier te doen, blijft het een spelletje en een uitdaging voor haar.

De saaie intellectueel VS de clown

Als tweede techniek hebben we bullshitten.

Deze is een heel groot onderdeel van wat we in het algemeen flirten noemen.

Bij de meeste mannen is deze heel ver te zoeken en is dit de grootste uitdaging. Wanneer de man een gesprek aan gaat en dus helemaal niet bullshit, dan wordt het een heel saai en inhoudelijk en soms intellectueel gesprek.

Iets waar we als man enorm van kunnen genieten en helemaal prima vinden.

Echter geeft het haar geen emoties.

Eén van de belangrijkste dingen die je in elk gesprek in je hoofd moet hebben is:

“Geef ik haar emoties met wat ik zeg”.

Als dat niet het geval is, doe er wat aan! Alles moet haar emoties geven! Voor een vrouw is de emotionele lading die ze continu voelt dankzij jou veel belangrijker dan de inhoudelijke informatie.

Bullshitten, of flirten moet eigenlijk je standaard communicatiestijl worden.

Je wilt op elk moment met iedereen, zelfs als je geen romantische belangen bij ze hebt, flirten. Misschien ken je wel een kerel die altijd overal geliefd is.

Wedden dat hij een koning is in bullshitten?

Hoe ziet bullshitten eruit? Wat doe je dan precies? Daarvoor heb ik de Lekker PUH methode bedacht:

Probeer haar met van alles te pesten.

Raad dat ze uit een dorpje komt in het oosten van het land (als ze eruit ziet als een stads iemand) om haar te pesten.

Als ze vertelt dat ze psycholoog is reageer je hoe een hekel je wel niet hebt aan zielenknijpers (op een overdreven theatrale toon).

Als ze toevallig raar knippert met haar ogen wijs je naar haar en zeg je: “Haha je ogen zijn echt hilarisch weet je dat”

Daarnaast daag je haar uit.

Wanneer je met haar naar de bioscoop gaat zeg je: “Dat is publiek, daar kan je je in ieder geval niet misdragen ;)”. Wat een uitdaging is voor haar om leuk op te reageren met bijvoorbeeld: “Het is donker, dus je weet maar nooit ;)”.

Voel je hoe dat een leuke uitdaging is?

Of in de kroeg zeg je tegen haar: “Je doet me echt denken aan m’n moeder, dat is ook zo’n schattig klein vrouwtje” Wat ook een uitdaging is voor haar om leuk op te reageren.

Tegelijk ben je continu op zoek naar mogelijkheden om humor te gebruiken. Ga geen moppen tappen, maar wees gewoon scherp en wees grappig en gevat waar het kan. Behalve dat alle vrouwen je vertellen dat ze houden van grappige mannen, geeft het haar ook positieve emoties.

Wanneer je te veel bullshit dan wordt je een clown. Ze vindt je hilarisch, maar kan geen vat op je krijgen. Je laat niks echts of oprechts zien en bent alleen maar extreem flirterig.

One does not simply meme

De player VS de beste vriend

De volgende techniek is Connectie bouwen.

Dit doe je zodat ze je gaat vertrouwen.

Ze krijgt het gewoon dat ze je langer kent en dat ze de echte JOU ziet. Daarmee win je haar vertrouwen om een stapje verder te gaan met jou of om je vaker te zien.

Wanneer je geen connectie bouwt ben je de typische player. Je bouwt dan alleen maar aantrekkingskracht maar geen vertrouwen.

Connectie bouwen doen we allemaal vaak al. Als je een saai gesprekje hebt over werk en interesses bouw je al een beetje connectie.

Ze leert je wat kennen.

Maar om deze skill echt naar de next level te brengen wil je een diepe connectie bouwen.

Niet alleen door informatie uit te wisselen, maar door juist dieper te gaan in haar en dieper in jezelf.

Vraag eens WAAROM ze doet wat ze doet. Vertel zelf eens iets kwetsbaars of iets van vroeger.

Vertel waarom je bent wie je bent en waarom je doet wat je doet. Dan praat je niet over feitelijkheden, maar over emoties en gevoelens.

Wanneer je teveel connectie bouwt of alleen maar connectie bouwt, dan wordt je haar beste vriend.

Ze vertrouwt je volledig en kan van alles met je delen, maar er is geen aantrekkingskracht.

Het watje VS de drammer

Superman

Als vierde techniek hebben we Dirigeren of ookwel leiden.

Leiden heeft twee functies.

Eén is dat het bij uitstek de meest mannelijke eigenschap is. Dus je laat zien dat je een echte man bent.

Ten tweede wil je dat ze jou gaat volgen zodat jij het gesprek langzaam aan verder kan escaleren naar een telefoonnummer, zoenen of meer.

Wanneer je niet leidt, dan ben je afwachtend. Je laat haar beslissingen maken en wacht tot zij actie onderneemt om dingen te doen.

Je bent dan een watje. Je hebt geen ruggengraat.

Een vrouw wil juist een man die leiding durft te nemen en die beslissingen neemt zonder te lang te aarzelen of steeds te vragen “wat wil jij lieverd?”.

Je leidt door steeds initiatief te nemen en haar opdracht te geven jou te volgen.

Zeg bijvoorbeeld: “kom, we gaan hier staan” en verplaats haar een paar meter.

Ook wil je in het gesprek steeds leiden. Dit houdt in dat ZIJ reageert op JOU en dat jij het gesprek dirigeert.

Jij bent de baas. Jij reageert nooit emotioneel op haar. Je reageert verbaal natuurlijk wel op haar, maar niet emotioneel. En jij zet vervolgens weer de toon.

Wanneer je teveel leidt wordt het oncomfortabel voor haar. Je bent een drammer, en dat wil je zeker niet zijn.

De getrouwde man VS de aanrander

Als laatste hebben we Escaleren als techniek.

Escaleren is het fysieker worden om uiteindelijk te zoenen en wat je zelf ook maar wilt verder.

Vanaf het begin van de conversatie wil je jezelf al neerzetten als een fysiek persoon.

Wanneer je helemaal niet fysiek wordt, ben je net een getrouwde man. Je raakt geen andere vrouwen meer aan.

Zoals je ze vaak hoort zeggen: “Alleen kijken, niet aanraken hè, haha”

Omdat jij als man het voortouw moet nemen zal zij nooit (of bijna nooit) het initiatief nemen om jou aan te raken.

Raak haar in het begin aan op haar schouders en de bovenkant van haar armen.

Wanneer de conversatie verder gaat ga je hier steeds iets verder in. Arm kort om haar heen, haar handen vastpakken om even een dansje te maken, haar handen op jouw schouders leggen en jouw handen op haar rug leggen.

Wanneer zij akkoord gaat met je escalatie, dan is het goed en kan je rustig verder gaan.

Pas wanneer zij direct loslaat of tegenstribbelt weet je dat je een stapje terug moet nemen en vanaf daar weer opnieuw gaat opbouwen.

Zolang ze blijft staan en niet weg loopt blijf je door gaan, maar je blijft aandacht letten of ze het okee vindt wat je doet.

Wanneer je teveel aanraakt, te snel escaleert en niet oplet hoe comfortabel zij is, dan ben je een soort aanrander.

En hoewel ik niet op kort termijn van plan ben te trouwen (op langer termijn overigens wel!), zou ik aanraden niet als serieuze optie B overwegen.

Maar wat zeg je dan?

Heel recentelijk hadden we een bootcamp-deelnemer die een spraakprobleem had.

Daarom had zijn coach heb de uitdaging gegeven om überhaupt NIET te praten.

Hij liep naar een leuk meisje in de kroeg, paste alle 5 technieken van de ACBDE-formule toe, maar NONVERBAAL.

Een paar minuten later stond hij met haar te zoenen.

Dit om aan te geven hoe weinig het uitmaakt wat je eigenlijk zegt.

Maar goed, jij praat wel dus ik wil je een handje helpen.

Het is bijna onoverkomelijk dat je het over de standaard dingen gaat hebben als werk, waar ze vandaan komt, hobbies, leeftijd, studie, etc.. Dat is prima, zo lang je de technieken maar toepast die je eerder hebt gelezen.

Pest haar of daag haar bijvoorbeeld uit met:

Of als ze spontaan iets over haarzelf vertelt dan reageer je met:

Deze speelse vibe wil je je hele gesprek houden met haar.

Naast de standaard onderwerpen is het heel stimulerend om juist over onzin te lullen.

Vertel bijvoorbeeld hoe er net een alien in je achtertuin is geland die vroeg of je mee wilde gaan op reis. En hoe geweldig die reis wel niet was.

Of vertel haar dat je hond van pindakaas houdt, en vraag wat zij daar nou van vindt.

Honden en pindakaas. Het zou toch verboden moeten worden!

Doge

Onthoud, het gaat niet om de inhoud maar om wat je ermee communiceert.

Iets dat veel mannen vergeten is dat je niet alleen maar vragen hoeft te stellen waar je antwoorden op krijgt, maar je kan op zomaar spontaan ineens iets vertellen.

Wanneer jij ineens uit het niks denkt aan een verhaal van toen je jong was, of iets dat je vorig jaar deed, begin er gewoon over.

Zeg: “Hey even heel iets anders” of “Dat doet me ergens aan denken” of “okee Totaal random dit maar…” en begin gewoon te vertellen!

Maakt niet uit waarover.

Eindig je verhaal met een vraag als: “heb je dat ook wel eens” of “haha nu moet je echt denken, wat een mafkees.”

Heel veel succes met je gesprekken en de ABCDE-formule en laat me weten hoe het gaat in de comments hieronder!

Als je echt serieus beter wilt worden in je gesprekken met vrouwen dan is Conversatie Koning de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken.

Het geeft je niet alleen de inzichte en tools waarmee jij op natuurlijke manier geweldige gesprekken gaat hebben met vrouwen van aanspreken tot zoenen, het geeft je ook nog eens 575 voorbeeldzinnen en verhaaljes om direct mee van start te gaan.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over Het Geheim Van Aantrekkingskracht HIER

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl27 Dates Met Slecht Weer: De Beste Waterdichte Date Ideeën
Pijl5 Belangrijke tips om met je Minderwaardigheidscomplex af te rekenen
PijlDe eredivisie van vrouwen versieren
Pijl285 leukste, grappigste & beste openingszinnen (Die werken)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Jan X
geniaal met die plaatjes :')

wachtent ot ze op jou reageert kun je idd lang wachten, zo deed ik dat eens 2 jaar in de friendzone :(
T
In het artikel wordt er voornamelijk gesproken over chicks die je ergens ontmoet. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met chicks op school die je al wat beter kent? Niet alles valt daar volledig op toe te passen, vandaar.
Reacties
AG Patrick
Beste T,

In principe kan je alles JUIST ook goed toepassen op mensen die je al kent, alleen wanneer je ineens een switch maakt van hoe je eerst was naar een nieuwe manier kan dat raar overkomen natuurlijk. Doe het dus wel geleidelijk.

Andere optie is een half jaar geen contact hebben en dan ineens veranderd terug komen. Maar kan me voorstellen dat je daar niet zoveel zin in hebt ;)

Op deze manier verander je in een aantrekkelijke man die ze wel zien staan!
T
Hey Patrick,

Dat halfjaar gaat lastig als ze in mijn vriendenkring en ook klas zit ;)

De PUH methode is bijvoorbeeld al wat lastiger te gebruiken, aangezien je die persoon al kent. 'Je lijkt op iemand uit een dorpje' zal júist raar overkomen.

Of natuurlijk het escaleren. Het zou raar zijn om bijvoorbeeld opeens met aanrakingen te beginnen. Met een nieuw persoon dat je nog niet kent is dat 'makkelijker'.
AG Patrick
Plagen en uitdagen kan je op heel veel diverse manieren doen. Bij alles wat ze zegt kan je denken als standaard houding: Hoe kan ik haar hiermee plagen.

Als ze zegt: Ik had me verslapen
zeg jij: Jij bent ook altijd zo een luiaard he, ongelofelijk! Hoe jij je proefwerken haalt, geen idee!

Als ze zegt: Ik ga even naar de supermarkt
zeg jij: Als je even wacht geef ik je gelijk een boodschappenlijstje mee, jij wordt echt een goede huismoeder later... Je weet precies waar alles staat in de supermarkt..

Haar aanraken wil je langzaam aan mee beginnen. Gewoon eens een hand op de schouder als je iets zegt of een schouderduw... Ineens een enorme shift daar is raar inderdaad.

Wanneer je dan bijvoorbeeld eens een feestje hebt oid waar ze ook is en je bent alleen en het klikt, kan je dan wat verder gaan.
T
Yo man,

Bedankt voor je reactie.

Plagen kan inderdaad op veel manieren en hier moet ik wel een beetje in oefenen. Vaak is het zo dat je ter plekke niks weet, maar op een later moment kom je opeens met een goede come back. Ik moet echt leren om sneller iets te verzinnen. Weet jij toevallig iets daarop?

En klopt, het aanraken moet rustiger beginnen. Het blijft wel een beetje een raar gevoel, maar ik moet wel wat beter in dit worden. Evenals wat socialer, ik ben soms best wel slecht in dit soort dingen.

Ik ben wel eens alleen met haar, dit is echter maximaal 1 keer per week. Ik zie haar natuurlijk wel vaker, maar niet helaas alleen. En feestjes... Helaas niet voor veel uitgenodigd.
Ermak
Eindelijk wat diepgang in dit onderwerp, bedankt ik zal zien wat ik kan toepassen in de gespreksonderwerpen, ik heb moeite met gesprekken met vrouwen. Ik heb een sterk postuur en vrouwen versieren gaat me goed af, maar ik sta vaak met mijn mond vol tanden...
M.
Het lezen van het ABCDE methode is daaraan toe, maar in praktijk brengen is wat anders. Brok in mijn keel ondanks toch proberen mannelijk over te komen.
Ik vind al tijd je een jonge dame leuk die in drogisterij werkt. Wel leeftijdsverschil, maar goed wat ik al gelezen heb wat is leeftijdsverschil. Tijdje terug wel even leuke interactie geweest omdat ik belangstelling toonde aan dame bij een drogist en verbaasd spontaan dingen te horen kreeg die ze in feite mij niet hoefde te vertellen over prive dingen zoals afgestudeerd en dat ze nu opleiding doet voor maatschappelijk werk. Daarin concludeerde ik, ze voelt zich op haar gemak bij mij want ik heb haar geobserveerd en dit doet ze niet zomaar bij willige keurige klant waar ze werkt. Daarna tijdje stil geweest ook omdat ik zelf op vakantie was. Daarna gedag, hallo soms helemaal niet ze druk was.
Tot vandaag ik haar even alleen zag bezig te zijn spullen uitpakken in ruimen, dus ik dacht dit is me moment, brok in me keel. Eerst openingszin is het druk, druk geweest en waren in het winkelcentrum soort van figuren voor kinderen waarmee de kinderen op de foto konden, dus ook deze tactiek maar als gesprek te beginnen, ze had er niet echt weet van wat er daar afspeelde. En later heb ik gevraagd, kan ik je na je werk even spreken? Ik kreeg snel al duidelijk antwoord: Nee, ik moet rechtstreeks naar huis. En brak iets in mij. Omdat ik echt dacht dit is het moment en de dag om......... Maar goed, of ik dit nou als afwijzing moet interpreteren of dat er toch nog een opening is. Dat het niet persoonlijk naar mij gericht is en dat ze gewoon op tijd thuis moet zijn voor...... van alles kan invullen.
Dus mijn advies vraag, is er nog opening hiermee en dus niet definitieve nee, afwijzing?
Ik vind het ook moeilijk omdat de situatie ook iets verder gaat dan dit. Omdat mijn zwager & zus een winkel hebben in het zelfde winkelcentrum en in winkelierscommissie zitten en de eigenaresse van die winkel van de dame waarover ik het heb ook daarin zit. En als ze daar dus weet van krijgen, dat zij er geen problemen mee gaat krijgen, want ik voel wel klein beetje afstandelijkheid van deze dame met vergelijking helemaal in begin, dat ze misschien aangesproken wordt niet lang mag praten. Los van het feit dat die mede personeel, collega's van haar weten wie ik ben, dat ik de zwager, broer ben van.... Ik heb al eerder meegemaakt dat me zwager met me liefdes leven bemoeide omdat ook iets geschiedde iemand leuk vond in het winkelcentrum en uiteindelijk een vader van die dame mijn zwager benaderde dat het moest stoppen en me zwager naar mij toekwam, terwijl ik het liefste zo had van, mijn zwager en zus erbuiten te houden. maar ja die vader deed roet in het eten gooien. Ook vond ik dat onvolwassenheid van die vader, die had namelijk persoonlijk naar mij toe moeten komen en het ergste is nog die vader blijkt mij ook nog te kennen.
Maar goed terug te komen op die dame van drogisterij, dat ik haar nu dus aangesproken heb met brok in mijn keel of het nu een afwijzing is of nog opening. En mij bezighoud dat ik het dus in de winkel deed en die overige personeelsleden er ook weet vermoeden hebben omdat ze haar ook wel in de gaten houd. En dat die personeel het dan misschien weer doorvertellen aan mijn zus&zwager je weet hoe snel dat vaak gaat dingen te ronde gaan. Dus hoe ga ik hiermee om. In feite vind ik het belachelijk dat ik dan niks meer zou mogen ondernemen in een winkel iemand die ik leuk vind om aan te spreken omdat ze dan aan het werk is. Ik heb ook al paar keer poging gewaagd haar dan maar op te wachten na haar werk en kijken waar ze heen fietst naar huis welke route. En daarna geprobeerd dus op te wachten, maar ze is vaak vliegensvlug weg, gaat allemaal zo snel. En maak ik nu nog wel kans omdat ze dus vandaag Nee heeft gezegd om niet met me kunnen praten buiten haar werktijd om, omdat ze rechtstreeks naar huis moet, wat ze zei. Dat ik het op een andere dag, tijdstip nog keer kan wagen, doen? Dat ik het niet specifiek moet interpreteren van definitieve afwijzing. En zij misschien wel nu heeft van, indruk van mij heeft dat ik het geprobeerd heb en interesse in haar heb getoond. Alleen misschien dat het nu niet uitkomt, niet juiste moment, tijdstip, juiste plaats. Zou graag reactie zien hoe hiermee om te gaan.
J.
Ik stotter dus en durf deze technieken nog niet echt toe te passen. Zou je misschien tips hebben die mij kunnen helpen?

Plaats een Reactie