Gespreksvaardigheden voor vrouwen versieren: 7 Simpele tips

03 May 2023, door datingcoach Daan de Ram in gespreksonderwerpen

Je wilt een leuke vrouw aanspreken en versieren. Maar je gesprekken lopen ronduit dramatisch.

Hoe zorg je nou voor leuke en aantrekkelijke gesprekken? In dit artikel krijg je mijn beste gespreksvaardigheden om vrouwen te versieren.

1. Gebruik de F van FLOW om je gespreksvaardigheden te verbeteren

Herken je het? Je begint een gesprek met een leke dame. Naar al snel wordt het alleen maar saaier en saaier. Je bent continu op zoek naar een volgende vraag om te stellen. Totdat het gesprek helemaal opdroogt en stilvalt. Je kan wel door de grond zakken.

Met een excuusje loopt ze weg en je druipt af. Au!

Had je nu ons FLOW-Model maar gekend ;)

Kijk, of ze je nu aantrekkelijk vindt of niet: in het begin van het gesprek draait het vooral om goede gespreksvaardigheden.

Ben je in staat om een leuk gesprek te hebben met een vreemde? Creëer je energie in een gesprek of ben je vooral een energiezuiger?

We noemen dit een oppervlakte connectie. En de F van ons FLOW-model (Fun) helpt jou om die oppervlakte connectie te creëren.

In de rest van dit artikel gaan we in op hoe je dat doet.

Wil je alle 4 ingrediënten van het FLOW-model gratis ontvangen zodat je elk gesprek tot een aantrekkelijk succes brengt?

Download het FLOW-Model hier gratis

2. Gebruik deze 7 technieken in het begin van je gesprek

Wanneer je een gesprek begint, dan draait alles om gelijk laten zien dat je iets toevoegt. Dat het leuker en gezelliger is mét jou dan zonder jou.

Om je uit te leggen hoe je dat doet heb ik een speciale video gemaakt met 7 tips voor het begin van je gesprek:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

3. Spreek gepassioneerd

Rem jezelf niet af! Laat jezelf gaan. Wanneer je gepassioneerd praat, dan geeft je een gesprek automatisch een positieve emotionele wending. En vergeet niet dat de meeste communicatie non-verbaal is. Wees dus niet bang om je lichaam in te zetten om iets te benadrukken.

Als je met passie kunt praten over zaken die je interessen, dan trek je daarmee mensen aan. Als je ergens van geniet of ergens van houdt, laat dat dan zien!

Wees expressief en gebruik visueel en emotioneel taalgebruik. Mensen gaan mee in je verhaal en zullen zich daardoor ook goed voelen. En als ze merken dat ze zich goed voelen in jouw bijzijn, wat zullen ze dan willen doen? Juist vaker bij je zijn!

Doe deze dingen en je zult merken dat je veel interessanter wordt, en niet alleen bij vrouwen, maar bij iedereen.

Voor meer tips over wat te zeggen, zie deze artikelen:

4. Vermijd alledaagse praat

Wees origineel. Verzin iets dat ze nog nooit heeft gehoord. Geef haar GEEN complimenten over haar schoenen, jurk of ogen (tenzij het overdag is, wanneer andere regels gelden, en daar hebben we andere artikels over geschreven).

Dat soort dingen hoort ze elke keer als ze uitgaat. En tenzij je al verder bent met haar, bijvoorbeeld als jullie je duidelijk wederzijds aangetrokken voelen, zal het geven van complimenten je alleen maar een slijmbal maken. Gemiddelde mannen doen dat, jij niet. Want jij bent anders, toch?

Bekijk ook deze video eens, waarin ik je meer tips geef voor je gespreksvaardigheden bij het versieren en flirten:

5. Vermijd gesprekken die nergens over gaan

Ga eens in gedachte terug naar de laatste keer dat je bij de tandarts was. Wat voor gesprek had je met je tandarts (je gaat naar de tandarts en mondhygiëniste, toch?!). Wat voor vragen stelde hij? Ik durf te wedden dat het saaie en logische vragen waren, die enkel een ja of nee uitlokten. Hoe voelde dat? Waarschijnlijk saai, saai en nog eens saai.

Het NRC Handelsblad vermeldde dat een aantrekkelijke vrouw ongeveer 30 keer wordt benaderd als ze uitgaat. Als je die cijfers in overweging neemt, kun je het haar dan kwalijk nemen dat ze je (keihard) afwijst, wanneer je de vraag stelt of ze vaker in deze club komt?

Een sterke man die sterke gespreksvaardigheden heeft, stelt geen voorspelbare vragen die enkel voorspelbare antwoorden oproepen. Gesprekken met hem zijn dynamisch, interessant en vol emotie. En laat ik voor de zoveelste keer benadrukken: niet saai!

6. Maak er geen kruisverhoor van

Wat je niet moet doen: het stellen van een vraag, en meteen daarna weer een vraag op haar afvuren. Het is geen sollicitatiegesprek! Wat je wél moet doen is vrij simpel: stel haar een interessante vraag en heb vervolgens het zelfvertrouwen om daadwerkelijk te luisteren naar wat ze antwoordt, zonder meteen paniekerig te reiken naar een volgende vraag die je haar kunt stellen.

Je mond durven houden en oprecht luisteren is van het grootste belang als je wilt laten zien dat je ontwikkelde gespreksvaardigheden hebt.

Houdt je aandacht bij haar en bij het gesprek. Ze zal je namelijk genoeg aanwijzingen geven waarmee je de conversatie kunt sturen. Naar mate je hier beter in wordt, zal je merken dat je geen vragen meer hoeft te stellen.

Wat bijvoorbeeld leuk is om te doen is het volgende:

Maak een observatie over haar: "Jij lijkt me echt een..." Vervolgens wacht je op haar reactie. Het is een leuke manier om haar te plagen en een verder gesprek uit te lokken. En het is vele malen interessanter dan een saaie vraag.

Je hoeft niet veel mensenkennis te hebben om hier goed in te worden. Het maakt namelijk niet (heel) veel uit of je observatie klopt. Zelfs als je er mijlen naast zit, zal zij je willen verbeteren. En zodra zij begint te praten, begint het pas echt. Je kunt het!

7. Wees voorbereid: wapen jezelf met boeiende antwoorden op standaard vragen

Als je deze tips navolgt, zul je merken dat je magische gespreksvaardigheden ontwikkelt. Het is belangrijk om te onthouden dat zij waarschijnlijk niet diezelfde vaardigheden ontwikkelt. Zodra zij zich tot je aangetrokken voelt, ligt het voor de hand dat ze je voorspelbare vragen zal stellen (en dat is een goed teken!). Waar kom je vandaan, wat doe je, enzovoorts. Vrij algemene vragen.

Je weet dat die vragen eraan zitten te komen, dus doe jezelf een plezier en verzin wat leuke en interessante (en afwijkende!) antwoorden. Als het gesprek saai wordt, dan zal ze jou de schuld geven – ook al komt het door háár saaie vragen. Met deze tip kun je voorkomen dat zoiets gebeurt.

Goed, dat was het weer. Ga nu naar buiten of de club en maak me trots! En ik ben erg benieuwd; welke van deze gespreksvaardigheden werkt voor jou het beste?


Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl285 leukste, grappigste & beste openingszinnen (Die werken)
PijlWel appen maar niet afspreken: 10 Redenen + Hoe je 't NU verandert
PijlHoeveel tijd tussen dates: Het definitieve (geteste) antwoord
PijlZo raakt ze verliefd op je: 8 Eerlijke push-pull manieren

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Hendrik
Leuk stuk! Ook dat gedeelte over gepassioneerd spreken is erg boeiend. Het is zo logisch maar ik heb er nooit bij stilgestaan! Als ik denk aan successen die ik gehad heb zie ik ook dat die passie er echt was in mijn spraak!
Patrick
Goed om te horen Hendrik. Passie is inderdaad erg belangrijk wanneer je met een vrouw praat. In het begin van het gesprek wil je haar juist op emotioneel niveau prikkelen en passie is daar de positieve motivator voor!

Ik ben nooit zo van de standaard openingszinnen geweest. Soms kunnen vrouwen er wel om lachen maar meestal kijken ze je en beetje vreemd aan. Ik ben het helemaal met het artikel eens om met passie een gesprek aan te gaan. Een vrouw zal dan ook inzien dat je uit je hart spreekt in plaats van een ingestudeerd zinnetje op te noemen.
Greetz, Vincent

Plaats een Reactie