De 6 ingredienten van diepe connectie

09 Jul 2015, door datingcoach Daan de Ram in gespreksonderwerpen

Helaas, een gezellige avond

Daar staat ze dan. Damn, wat een prachtige verschijning. Wanneer ik dichterbij kom en haar enigszins onhandig op haar schouder tik draait ze zich om en straalt haar lach me tegemoet. Ik open met een vriendelijk: “Hey hoe was je dag” en we lopen (zoals ik dat op elke date doe) 15 minuten naar mijn favoriete wijnbar.

Een kleine week eerder heb ik haar ontmoet in de kroeg waar ze mij haar nummer gaf. Na wat appen spreken we af om uiteindelijk iets te drinken, hier in de wijnbar. Voordat ze een keuze heeft gemaakt heb ik wijn besteld voor haar. “Trust me, dit ga je lekker vinden” knal ik er lekker dominant uit.  Inmiddels had ik me een paar jaar verdiept in flirten en versieren en ben niet geheel kansloos meer. Achteraf zat ik misschien op een kwart van waar ik nu zit, maar toen dacht ik er al bijna te zijn. Je kunt je niet bewust zijn van de dingen die je niet weet.

We hebben een leuke avond en praten over haar werk, over mijn werk, over haar broer en over onze hobbies. Wanneer ze aangeeft dat ze naar huis moet loop ik haar weer een kwartier terug naar haar fiets. Eenmaal bij de fietsen wacht ik ongemakkelijk tot ze haar dubbele slot los heeft en weet dat ik actie moet ondernemen. Ik had haar al eerder moeten zoenen, maar beter laat dan nooit.

Ze staat op en kijkt me aan. Het moment wordt met de seconde meer awkward en m’n hart bonst in mijn keel. Dan zegt ze: “Hey, ik vond het gezellig.” Er valt een stilte. De zin echo’t door mijn hoofd. Ze vond het ‘Gezellig’. Tevergeefs probeer ik haar nog te zoenen maar ze ontwijkt mijn toenadering zoals een neefje de natte toeter van zijn tante probeert te ontwijken.

De volgende dag krijg ik het verwachte app-bericht:

Whatsapp bericht

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

De grootste date-killer

Laat ik je één ding zeggen: HET LAATSTE DAT JE WILT IS  DAT ZE HET GEZELLIG VOND.

‘Gezellig’ is een soort emotieloos escape-woord. Een soort afleiding die ze in kan zetten om niet te bot over te komen. Maar eigenlijk zegt ze daarmee: “We hebben leuk informatie uitgewisseld, en de wijn was lekker, bedankt voor het betalen… Maar je hebt me geen emoties gegeven. Ik VOEL niks bij je. Später.”

Wij mannen worden met name enthousiast van een boeiend, inhoudelijk en vooral rationeel gesprek. Wanneer we echter naar vrouwen kijken zit dat heel anders. Vrouwen willen VOELEN. De inhoud van een gesprek hoeft niet logisch te zijn of van intellectuele klasse, als het maar emoties geeft. Het gaat om gevoelens uitwisselen en zaken ervaren.

Om te bepalen wat ze van je vindt en of ze je leuk vindt kijkt ze dan grotendeels ook niet naar allerlei feiten over je (natuurlijk wel een beetje), maar let ze vooral op wat ze bij je voelde en welke gevoelens en emoties je bij haar creëerde.

Je wil een vrouw alles laten voelen behalve saaiheid.

Dat is dus wat je op je volgende date (en net zo goed in de kroeg) wilt doen met een vrouw. Haar gevoelens geven.

Bad Luck Brian

Om haar die emoties te geven hebben we een hele waslijst aan vaardigheden die je wilt beheersen zoals flirten, leiden, rapport verbreken, fysiek zijn, etc. Er is echter één essentiële die misschien wel net zo belangrijk is als alle anderen bij elkaar, en deze wordt juist zwaar onderbelicht. Het is CONNECTIE.

Veilige verbinding wordt tot stand gebracht…

Connectie maken wordt als belangrijke skill vaak vergeten omdat we dit eigenlijk allemaal al doen. Sterker nog, vaak is het het énige dat we doen - omdat we niet weten hoe we moeten flirten e.d. Daarom ligt de focus meer op die aspecten.

Echter ben ik hier natuurlijk niet om te vertellen hoe goed je iets al doet, maar om je even keihard met de neus op de feiten te drukken. De meeste mannen zijn goed in EMOTIELOZE CONNECTIE. Dit is oppervlakkige connectie. Iemand leert je wat beter kennen en krijgt meer vertrouwen in je, maar daar houdt het mee op. Zeg maar, het mannelijke rationele soort connectie.

Wat je hier gaat leren is hoe je DIEPE CONNECTIE creëert. Het type connectie waarvan een vrouw zegt: “Wauw, ik heb het gevoel alsof ik je al jaren ken. Dit is echt bijzonder.”

Jawel, als zij een laptop is dan wil jij de wifi-modem zijn waar zij verbinding mee maakt. Waarmee ze het liefst alleen nog maar een sterkere connectie wil. Het type verbinding waarbij ze alles doet om dit te voorkomen:

Waarom is die connectie nou zo belangrijk?
Je kunt een gesprek zien als een ijsberg, waarvan het grootste gedeelte onder water zit. Wanneer we een normaal, wat oppervlakkiger gesprek hebben zien we alleen het topje van de ijsberg  Het grootste gedeelte zit onderwater en daar komen we niet bij. We hebben geen idee wat zich daar afspeelt.

Bij het creëren van een diepe connectie ontdekken jij en je gesprekspartner juist wel veel meer van wat er zich onder het oppervlakte afspeelt.

Daardoor krijgt zij het idee dat ze jou veel beter leert kennen. Ze stelt zichzelf kwetsbaarder op en vertelt meer over haarzelf. Omdat je zoveel herinneringen met elkaar deelt en gevoelens en emoties wordt de connectie die je hebt en haar vertrouwen in jou veel groter. Daarnaast ervaart ze een enorme reeks van emoties bij je die voor haar heel stimulerend zijn (mits je de juiste emoties kiest natuurlijk!). Dit vertrouwen en deze openheid zijn de basis voor volgende stappen. Of dat nu een relatie is, zoenen of seks.

De 6 ingrediënten van de portugese soep van diepe connectie

Hieronder lees je de 6 ingrediënten die je nodig hebt om de portugese soep van diepe connectie te krijgen met een vrouw, of met elk ander persoon. Alle 6 zijn te verdelen over twee categoriën: Wat en Hoe. De eerste leert je waar je inhoudelijk over praat en de tweede  HOE je communiceert en reageert.

Alvorens ik je deze vertel geef ik twee essentiële voorwaarden. Wanneer je niet bereid bent aan deze te voldoen, hoef je aan de andere 6 niet eens te beginnen!

Voorwaarde 1: Open en kwetsbaar zijn
Wanneer je een diepe connectie wilt maken moet je bereid zijn die ijsberg onder de oppervlakte te laten zien. Je gaat vertellen over je verleden en over hoe je dingen beleeft op gevoelsniveau. Wanneer je bang bent om je zo kwetsbaar op te stellen wordt dat moeilijk. Om te leren hoe je dat doet, lees het artikel: Het Geheim Van Kwetsbaarheid

Voorwaarde 2: Going first
Wat we met going first bedoelen is dat jij éérst open en kwetsbaar moet zijn door dingen te delen met haar, alvorens zij het zal doen. Zij heeft in het begin nog niet het vertrouwen om zomaar echte dingen over haarzelf met jou te delen. Dat vertrouwen komt pas wanneer jij als eerste dingen met haar deelt. Door het hele gesprek heen ben jij steeds de leidende persoon. Jij bent steeds de eerste die zich meer en meer opent. Daardoor voelt ze zich steeds comfortabeler en zal ze je voorbeeld na doen.

Diepe Connectie: Hoe

Laatst kwam Daan naar me toe: “Patrick, ik heb een awesome verhaal, ik heb iets getest wat jij vast te gek vindt!” Dat hoeft Daan maar één keer te zeggen. Ik liet alles uit mn handen vallen wat ik aan het doen was. You had my curiosity, but now you have my attention: “Ik was op date met een meisje en ik besloot niks anders te doen dan parafraseren en gevoelsreflecties. Ze begon te praten en het enige dat ik de hele avond lang gedaan heb is haar stimuleren om door te praten. Als ze zei “Ik ben eens alleen op reis geweest” dan zei ik “Ah wat leuk, je bent eens alleen op reis geweest”waarna ze spontaan doorvertelde. Of als ze zei “Ik heb eens een prijs gewonnen bij een taal-wedstrijd” dan reageerde ik: “Wauw dat moet echt heel geweldig voor je zijn geweest” waarna ze weer doorpraatte. Ik heb de hele avond eigenlijk helemaal NIKS over mezelf verteld, het ging alleen maar over haar. Het meest schrikbarende en ook teleurstellende was dat ze aan het einde van de avond zei: “Daan, ik vond het echt heel gaaf, ik heb het idee dat we zoveel gemeen hebben…” WTF dacht ik! Ik heb nauwelijks gepraat en überhaupt niks over mezelf verteld!”

Als je ooit psychologie hebt gestudeerd zoals ik dan herken je het misschien. 2de jaar, eerste semester, vak gesprekstechnieken: Hoe praat je met je client. De twee belangrijkste technieken: Parafraseren en gevoelsreflecties, om je client te stimuleren meer te vertellen over zijn of haar problemen. Precies wat Daan deed tijdens zijn date.

Zeg ik hiermee dat je voortaan psycholoog moet spelen voor je dates? Yesssssss. Nee natuurlijk niet gek. Maar een klein beetje meer kan geen kwaad, vrouwen houden van rollenspellen ;) Maar daarover straks meer.

Psychologist Dog

Het verhaal van Daan is illustratief voor de drie Hoe-ingrediënten van diepe connectie:

Ingrediënt 1: Vrouwentaal, emotie & empathie
Zoals ik helemaal in het begin vertelde gaat het bij een vrouw niet om de exacte rationele inhoud van hetgeen dat je zegt, maar het gaat om emoties en gevoelens die jij ervaart. Wanneer je dus praat, laat zelf je passie en gevoel zien in de manier waarop je praat en zorg dat deze goed aan bod komen in je verhaal. Niet alleen ervaart ze daardoor ook die fijne gevoelens, ze leert jou ook op een dieper niveau kennen.

Wanneer zij praat reageer je dus ook op de ervaringen en gevoelens die ze had bij wat ze vertelt, niet alleen maar op de inhoud.

Ingrediënt 2: Gevoel versterken
Kijk continu hoe je de gevoelens die zij heeft groter kan maken en hoe je dieper kan graven bij haar. Wanneer ze iets vertelt reageer je daarop met een gevoelsreflectie: “Wauw, dat moet echt heel bijzonder voor je zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat dat je nog steeds wat doet.” Of je vraagt door: “En hoe voelde dat voor je toen je dat deed?” of “En hoe was dat voor je vader toen hij…”

Ingrediënt 3: Associatie op gevoel
Wanneer zij praatte en jij begint te praten dan wil je vaak zelf iets vertellen. Als man zijnde zoeken we logische rationele bruggetjes naar ons verhaal. Echter bij een vrouw wil je associëren aan haar gevoel of ervaring. Wanneer ze iets vertelt waar ze heel bij van werd, dan zeg jij: “Wauw, ik heb ook eens zoiets meegemaakt waar ik heel blij van werd…” en vertel je vervolgens jouw verhaal. De brug zit hem dus niet in de onderwerpen, maar in de gevoelens en ervaringen. Of: “Ik weet hoe dat voelt… blablabla”.

Diepe Connectie: Wat

Een tijdje terug was ik bij een themafeest. Iedereen was verkleed. Ik een piratenpak aan, maar in combinatie met het masker had het meer weg van een Venetiaanse Don Juan (al zeg ik het zelf). Ik zat er niet lekker in die avond. Het was nog niet laat en besloot voor ik weg ging het leukste meisje van de avond aan te spreken. Ik had haar al een tijdje zien rondlopen. Ze was gekleed in een zwart casual uit-thema jurkje en ze bleek Spaans te zijn (YES!). Ik sprak slechts een paar minuten met haar en greep snel haar telefoonnummer alvorens ik naar huis stoof.

Girl

Enkele dagen later sprak ik met haar af in Amersfoort waar ze woont. Omdat ik er ook heb gewoond nam ik haar mee naar een leuke plek, Zandvoort aan de Eem (het is zo erg als het klinkt). We praten wat en wanneer ik haar naar huis loopt blijkt ze erg verlegen. Zelfs een handje vasthouden zit er niet in “I am too shy!”. Een kleine week later zie ik haar weer en spenderen we een hele middag samen. We zoenen en ’s avonds ben ik bij haar thuis. Terwijl we in bed liggen zegt ze tegen me: “I feel so comfortable with you and I tell you so much about myself. I never do that, I am really shy.” Ik weet hoe het komt. Connection Baby. Ik heb verteld over mijn jeugd, over verloren vrienden, en over bijzondere en grappige situaties en herinneringen. Over vragen waar ik nu mee zit in het leven en wat ik wil betekenen voor de wereld. Op haar beurt vertelt ze vergelijkbare dingen.

Dit is illustratief voor de volgende 3 Wat-ingrediënten van diepe connectie:

Ingrediënt 4: De waarom-vraag
Wanneer jij of zij antwoord geven op zo’n typische standaard vraag over werk, hobby's of waar je gewoond hebt, kan je kort af zijn met een simpel feitelijk antwoord. Wat veel boeiender is, is wat we de waarom-vraag noemen. Je vraagt naar de motivaties achter dingen. Dan ontdek je echt iets over elkaar. Wanneer een date mij bijvoorbeeld vraagt wat mijn werk is, dan kan ik zeggen life coach en dan ben ik daarmee klaar. Maar wat ik meestal als antwoord geef is iets als (en het klopt helemaal overigens):

Toen ik jong was vond ik het fascinerend om na te denken waarom iedereen doet wat ’ie doet. Ik was er altijd mee bezig, ik had zelfs hele redenaties waarom de klootzakken op school klootzakken waren. Later toen ik een jaar of 17 was zat ik veel op MSN te chatten en al mijn vrienden kregen net vriendinnetjes. Ik werd toen een soort MSN-psycholoog. Ik probeerde iedereen te helpen met hun relatie-stressjes en onzekerheden. Toen ik uiteindelijk ging werken kwam ik eerst in de corporate wereld, maar kwam er snel achter dat ik daar niet gelukkig wordt. Wat ik wel wilde was mensen helpen, en daarom ben ik nu life-coach.

BAM. Voel je hem? Wat doet dit met je als je dit leest. Heel wat meer dan zo’n saai antwoord, right? De gemiddelde reactie van een vrouw is: “[3 seconden stilte] wauw…”

Wanneer je haar vraagt naar standaard feitjes of ze vertelt spontaan dingen, vraag dus ook altijd wat erachter zit. Waarom doet ze wat ze doet?

Ingrediënt 5: Details en rariteiten in herinneringen
Van je beste vrienden weet je vast allemaal van die kleine rare feitjes. En maakt dat het contact niet extra gaaf? Dat je dat van elkaar weet? Het maakt ook dat je het gevoel hebt dat je elkaar veel beter kent.

Doe dit dus ook met een vrouw. Vertel rare feitjes over hoe jij per sé altijd 2 snoepjes uit de pot moet pakken, of hoe jij een kick hebt om door rood te fietsen. Of vertel een compleet random verhaal hoe je ooit in Schotland was, daar jongleerballen kocht, en de hele vakantie aan het jongleren was. Of hoe je ooit per ongeluk het servies van je ouders kapot hebt gemaakt en ze het tot op de dag van vandaag niet verteld hebt. Hoe kort het verhaaltje ook is, het geeft haar echt een gevoel dat ze jouw beter kent. En het is een kans om gevoel te delen in allerlei situaties.

Life Action Role Playing

Ingrediënt 6: Toekomstige herinneringen
Herinneringen samen heb je nog bijna niet. Maar wat is een herinnering? Niks meer of minder dan een video die zich afspeelt in je hoofd in geuren en kleuren. Wat nou als ik je vertel dat je tijdreiziger kan spelen en haar toekomstige herinneringen kan geven? Klinkt spannend hè.

Dit doe je door een beeld te schetsen van jullie samen in een toekomstige situatie.Het hoeft niet echt te gebeuren, het gaat wederom om de emotie en het creëren van herinneringen die nog niet gebeurd zijn. Je schetst een beeld van iets dat jullie samen gaan doen in zoveel mogelijk detail, geuren en kleuren. Het beste is dit uit te leggen door een voorbeeld.

Enkele weken geleden sprak ik met een vrouw in de kroeg. Ze had een bloemetjesjurk aan en dus vroeg ik haar of ze bloemenkransjes kan maken. Toen ze ‘ja’ zei begon ik:

Gaaf dan kan je me dat leren! Weet je wat? Straks als het lente is dan gaan we naar het park. Ik heb een kleedje mee en die leggen we in het gras. De ochtenddauw is nog aanwezig dus voor we het weten hebben we een natte kont maar het maakt niet uit. Je vraagt me of ik bloemen wil plukken voor de krans, maar dom als ik ben kom ik met een aantal tulpen terug. Jij lacht, daar kan je niks mee natuurlijk. Okee okee, even later kom ik terug met boterbloempjes. Je kijkt blij, eindelijk hij snapt het. Zonder probleem rijg jij er een ketting van, maar mij lukt het voor geen meter natuurlijk. Je lacht me in m’n gezicht uit.

Je creëert dus een toekomstige herinnering. Daardoor zal ze alles wat je beschrijft bij die herinnering ook voelen en het idee hebben dat ze je langer kent. Terwijl het waarschijnlijk nooit zal plaats vinden.

Heerlijke soep

Wanneer je deze ingrediënten onder de knie hebt ga je een hele sterke diepe connectie maken met de vrouwen op je heen. Deze technieken zijn zo krachtig dat je ze met zorg moet gebruiken. Wees zorgvuldig op wie je het toepast en in welke mate. Want vrouwen kunnen dolverliefd op je worden!

Heel veel succes en laat me weten hoe een geweldige klik je krijgt met de mensen om je heen!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlRelatieverslaving? 9 Tips om deze obsessie los te laten
PijlZe heeft me geblokkeerd: 7 Redenen waarom + Zó los je het op
PijlVrouwen Versieren Tijdens Het Backpacken: De Ultieme Gids
PijlDe Valentijnsdag Survivalgids om Valentijn zonder kleerscheuren door te komen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Hein
Dit is precies wat ik miste!
Reacties
AG Patrick
Goed om te horen :)
Daniel
Altijd interessant !!!
Eward de J
Ik zoek naar meer mannelijkheid en toch mezelf uitten zoals ik dat wil. Ik lees veel over 'neggen' en ik snap dat je moet plagen. Maar dit is precies wat ik zoek wat betreft vrouwen versieren. In contact staan met jezelf en haar EN daar ook mannelijk in zijn. Bedankt voor dit artikel.
Reacties
AG Patrick
Graag gedaan!

Met neggen bedoelen ze daadwerkelijk iets negatiefs zeggen tegen haar om haar onzeker te maken.

Daar sta ik persoonlijk niet achter. Houd het vooral bij plagen :)

Het is een subtiel verschil! Je intentie bij plagen is namelijk niet om haar onzeker te maken of te kwetsen, het is om speels te zijn.
Ferrdinant
Ingedient 5 & 6 waren totaal nieuw voor me. Niet dat ik het nooit heb gedaan maar zo bewust zoiets in de conversatie droppen om een connectie te leggen is slim. Zo'n toekomstige herinneringen die maak ik wel eens en dan zeg ik dat we samen een film marathon moeten houden of een bar in mijn stad moeten uitchecken!
Stephan
Nice om al die ingrediënten eens op een rijtje te zien. Ik zie waar mijn sterke punten liggen. Zo vertel ik graag over mijn passies en hobby's, houd ik ervan om emoties in mijn verhalen te stoppen.

Alleen haar woorden parafraseren, dat moet ik echt vaker doen. Want zonder dat te doen, heb ik het gevoel een lover te 'spelen' in plaats van te 'zijn'.
Ivo
Ingrediënt 6: Toekomstige herinneringen klinkt nieuw voor mij. Toch besefte ik me laatst - toen ik mijn audio van eigen infield terug luisterde - dat ik dit stiekem al eens gedaan had. Ik maakte een totaal onrealistische toekomstprojectie waarbij we de wereld gingen veroveren en dan op gingen delen. Wie kreeg Azië, wie Amerika en Europa, enzovoorts.

Leuke is dat je met behulp van call back humor hier op terug kunt vallen. Ze zei toen dat ze jaren terug naar Azië was gereisd waarop ik zei: binnenkort kan dat niet meer, want Azië gaat naar mij xD
Merkobo
\"The connnection with the remote target has been lost!\" lololololol
Fransoit
You guys are good! Punt 6 heb gedaan zonder dat ik van het bestaan van ingrediënt 6 afwist! En het is super spannend... om het daar over te hebben.., die toekomstige herinnering ;-)
Hey
Iemand heeft punt 6 gedaan. Het werkte echt. En ook dat luisteren. Hij had mij versierd terwijl ik vertrouwensissues had. Nu snap ik waarom ik ervoor viel. De connectie.
Reacties
AG Patrick
Ik hoop dat hij je vertrouwensissues wat op heeft kunnen lossen!

Het is inderdaad heel krachtig en des te vervelender als het misbruikt wordt.
Luuk
Omg \"het was gezellig\" dat zeggen vrouwen me ook altijd met zo'n bijna sarcastische toon, nou niet altijd maar wel te vaak op een date. Ik dacht altijd dat ik te weinig 'game' had en te weinig push-pull deed maar connectie is eerder een probleem.
Reacties
AG Patrick
Ze zijn allebei even belangrijk. Je hebt ze allebei nodig, vergeet dat niet.
Grace
Meer tips voor mannen maar alsnog goed want ze werken beide kanten op

Plaats een Reactie