Gebrek aan gespreksonderwerpen? Niet meer met deze geniale gesprekstechniek!

22 Dec 2014, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Zo sta je nooit meer met een mond vol tanden

Vrouwen aanspreken is verslavend. Als je het heel je leven niet of nauwelijks gedaan hebt, dan staat je leven op je kop zodra je ontdekt dat het kán. Het is alsof je een snoepwinkel binnenloopt zodra je de deur uitstapt (afhankelijk hoeveel leuke vrouwen je tegen komt; ik woon in Amsterdam en mag niet klagen vind ik zelf). Vrouwen aanspreken is leuk, vrouwen aanspreken is gaaf. Je houdt haar aan en ze stopt, maar dan? Dan is het wel de bedoeling dat je een echt gesprek gaat voeren.

Waar ga je het over hebben? Wat zeg je? Hoe voorkom je pijnlijke stiltes en vrouwen die doorlopen omdat je niets te zeggen hebt... Geen nood. De redding is nabij. Want hier komt nooit-meer-gebrek-aan-goede-gespreksonderwerpen superheld (als je nu toevallig denkt dat ik een Lama's fan ben, dan klopt dat ;). Alleen, alleen, lieve vrienden, is het weapon of choice van deze superheld misschien niet wat je zult denken.

De weapon of choice is namelijk geen lijst van goede gespreksonderwerpen, of checklist van coole opmerkingen. Neen, niets van dat. Ga maar na, als je er écht over nadenkt is het probleem niet dat je  niets weet te zeggen maar dat je geen connectie weet te maken met het lieflijke wezen dat je hebt aangesproken. Wat kan jou het schelen waarover je praat toch? Zolang er maar geen vervelende gevoelens ontstaan.

Misschien houd je liever wel helemaal je mond en kijken jullie alleen maar diep in elkaars ogen... Veel leuker misschien, nietwaar? Hetzelfde geldt uiteindelijk ook voor haar. Wat maakt haar het uit wat je te vertellen hebt. Er wel eens zo naar gekeken? Doe jezelf (en haar) een plezier en doe dat gewoon 'ns wel ;).

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Wat je denkt dat het probleem is, is niet het probleem

De reden dat je geen connectie maakt is natuurlijk dat je te veel in hoofd zit, na te denken over het volgende ding dat je gaat zeggen. En wat je daarom niet doet is gewoon going with the flow en aanwezig zijn, je aandacht hebben bij wat er daar op dat moment gebeurt. Nu kan het soms beter zijn om niet te luisteren naar wat een vrouw zegt, en leuker ;), maar dat helpt niet als je authentiek over wilt komen.

Als je een standaard vraag hebt die je constant stelt, bijvoorbeeld 'wat doe je wanneer je niet hoeft te winkelen?', dan wordt dat een routine en voelt het er ook allemaal niet authentieker op. Niet voor jou en ook niet voor haar.

Mannen denken dat ze 'attraction' moeten creëren nadat ze een vrouw hebben aangesproken, zodat ze hem maar leuk vindt. Maar de grap is dat wanneer je sterk opent, met de juiste lichaamstaal etc, dat alleen al voor aantrekkingskracht zorgt.

Als je er dan een vraag achteraan stelt, zoals 'wat doe je wanneer je niet hoeft te winkelen?', hoewel grappig, maakt toch dat ze op een gegeven moment een serieus antwoord gaat geven. Wat er gebeurt wanneer zij een serieus antwoord geeft is dat ze in haar hoofd gaat zitten. En daarmee de kans dat de energie van het gesprek, de vibe, wegzakt.  

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

De oplossing voor saaie vragen en pijnlijke stiltes

Ik moet iets bekennen. Ik heb gelogen. Soort van. De oplossing zit 'm niet in een geniale gesprekstechniek, maar eerder in een meer dan geniale niet-gesprekstechniek. Wat ik namelijk wil dat je probeert is om haar aan te spreken zonder ook maar aan iets te denken..! I know, makkelijker gezegd dan gedaan. Het is bijna een meditatieve oefening. Heerlijk om te doen bytheway! De truc om dit te doen is om de rol aan te nemen van een hersenloze zombie

Het enige dat je op wilt merken is dat ze leuk is. Dat is het, meer niet. Stap in het 'nu' en begin te observeren wat er gebeurt. En om in het huidige moment te blijven ga je dat benoemen. Je zegt gewoon wat er gebeurt, wat er aan de hand is … op dat moment. Vertel haar wat je opmerkt aan haar (en gebruik dus statements in plaats van vragen), aan de omgeving, aan je eigen gevoel. Wat je voelt op dat moment, wat jij voelt over hoe zij zich voelt.

Wil je trouwens een download van 17 voorbeeldzinnen die je kan zeggen tegen vrouwen? Dat kan, check hem hier gratis.

Kortom alles dat er gebeurt met jou en om jou heen op dat moment. Naast dat je kunt benoemen wat er op dat moment allemaal gebeurt (met jou en om jou heen), is benoemen wat er allemaal gebeurde. Dit is feitelijk een verslag van hoe de interactie verloopt tot dusver.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Voorbeeld. Je loopt op een vrouw en zegt: 'Hey, je ziet er leuk uit. Ik moest even komen praten met je.' Stel je voor dat zij zich het apelazarus schrikt. Wat jij op dat moment observeert en zegt is: 'Wow, ik geloof niet dat mijn openingszin niet slechter eruit had kunnen komen... Je ziet eruit als je ontsnapt bent aan de dood. Lieve hemel, kijk naar jezelf. Je ziet er uit alsof je moet overgeven.'

Uiteraard doe je dit allemaal met gepaste mix van verontwaardiging en overdrijving.

Leer spelen met haar reacties

Dit is de manier waarop je een slechte approach kunt omturnen naar een briljante ontmoeting. Wanneer je daarentegen een hele hartelijke response krijgt kun je juist daarmee wat gaan spelen: 'Wow, dit had ik niet verwacht! Ik wil niet overdrijven maar volgens mij heb ik je dag helemaal gemaakt ;). Wat kunnen jouw ogen stralen... Vertel me meer over jezelf, ben je altijd zo spontaan?'

Als je dit gaat toepassen zul je ontdekken dat hoe meer gedetailleerd je beschrijft wat gebeurt en gebeurde, hoe meer ze zag giechelen. Dit komt omdat alles wat je doet heel echt is. Je improviseert, wat komisch is en tegelijkertijd kwetsbaar zodat je laat zien dat je authentiek bent. 

Ook als de opener helemaal geen reactie oplevert kan de 'geverbaliseerde analyse techniek' (toch maar een naampje gegeven ;) toch ervoor zorgen dat de interactie volledig omdraait. Probeer het uit en laat me weten welke resultaten het oplevert. Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl18 Datingtermen die je NU moet weten: Datingcoach onthult
PijlTinder rolt verificatie met ID-bewijs dit jaar wereldwijd uit
PijlDe Onverwachte Voordelen van Single Zijn + 5 Tips Tegen Eenzaamheid
PijlBeste 29 Date Ideeën in de Winter / Herfst + 11 Tips

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie