Weinig gespreksstof op dates? 8 Tips voor oneindig gespreksstof

15 May 2023, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Je hebt een date, maar wat zeg je eigenlijk? Waar heb je het over zonder dat er akelige stiltes vallen?

In dit artikel krijg je mijn beste tips als je weinig gespreksstof hebt op je dates.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Hoe je altijd iets nieuws hebt om te zeggen

Ken je die momenten dat je met je beste vrienden bent? Er is altijd iets te vertellen. Jullie gesprekken zijn eindeloos.

Terwijl het ongelooflijk moeilijk lijkt een fatsoenlijk gesprek te hebben, als je tegenover een leuke dame zit op een date.

Wat is er dan anders?

Omdat je meer gespannen bent, meer in je hoofd zit, veranderen je gesprekken ineens. Je bent ineens in informatie-uitwisselingsmodus.

Ik vraag jou wat, jij antwoordt.

En het gesprek wordt saaier en saaier.

Dit wil je begrijpen over leuke dates en goede gespreksstof:

Een natuurlijk en leuk gesprek springt van hot naar her. Het is als een spinnenweb. Dat komt omdat je steeds onbewust associeert op wat er is gezegd.

Ze vertelt over nieuwe schoenen uit Italië? Jij moet denken aan je vakantie naar Italië. Je vertelt hoe het daar superwarm was? De ander denkt aan een reisje naar de Grand Canyon. Ze vertelt dat het daar net een woestijn was? Jij moet denken aan van die vervelende Tinder-meiden met foto's op zoutvlaktes in Bolivia.

En zo gaat het gesprek maar door. Voor je het weet zijn er uren voorbij. Af en toe komt er een leuke vraag in je op die je stelt, zo leer je elkaar kennen. Maar alle vragen worden aan elkaar geregen met spontane associaties.

5 Gespreksonderwerpen die zorgen voor oneindig gespreksstof op je date

Ik begrijp dat associeren makkelijk klinkt, maar dat het best lastig kan zijn als je niet weet waar je moet beginnen.

Daarom heb ik hier 5 gespreksonderwerpen voor je die gegarandeerd zorgen voor leuk gespreksstof:

Om je verder te helpen, volgen hieronder nog een aantal gespreksstof-opties.

Voor nog 32 onderwerpen voor op je date, zie dit artikel:

Gespreksstof optie # 1: passies

Haar passies, jouw passies en jullie gemeenschappelijke passies. Leid het gesprek naar wat zij en jij echt graag doen. Haar passies zijn belangrijk voor haar; als jij deze op een natuurlijke manier ter sprake brengt zal ze hier graag over praten.

Denk hierbij aan sport, reizen, zelfontwikkeling, eten en koken, filosofie of feesten. Vragen die goed werken om passies te ‘ontlokken’ zijn:

Gespreksstof optie # 2: interesses

Als een iets minder intens gesprek meer gepast is, kun je het over haar interesses hebben. Dit soort vragen zijn met name leuk als je haar beter wilt leren kennen. Vragen die hier goed werken zijn:

Gespreksstof optie # 3: speelse en gewaagde vragen

Het gaat allemaal om het samen beleven, om de chemie. Momentjes van herkenning, kleine overeenkomsten, verrassende ontdekkingen. Daarvoor is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en dat je haar prikkelt. Je wilt voorbij de standaard (‘auto-response’) antwoorden komen. Wat maakt dat zij (geworden) is wie ze is?

Het leukste is om dat op een speelse manier te achterhalen:

Vertel over jezelf in plaats van vragen te stellen

Alleen vragen stellen wordt snel saai. Ze kan namelijk het idee krijgen dat je ‘try hard’ bent. Dat je het gesprek koste wat het kost aan de gang wilt houden. Een goede connectie ontstaat door wat je allebei deelt en de synergie daartussen. De positieve energie die ontstaat door het plezier dat jullie hebben.

Een betere manier dan alleen vragen stellen, is door zelf spontaan iets te vertellen. Over wat jij graag doet, waar jouw interesses liggen of waar jouw ‘vreemde’ voorkeur ligt.

Een voorbeeld: “Zal ik je eens wat geks vertellen. Ik ben echt helemaal wild van koffie.. Ik heb super veel verschillende soorten koffie gedronken in mijn leven, en ik ben altijd op zoek naar een het koffie orgasme (hier mag je schunnig lachen). Hoe zit dat bij jou? Ook een koffiegek of zit je liever met rode bessen thee op schoot? Haha.”

Je ziet nu dat de vraag op het einde ook context-relevant is. Het voegt toe aan het onderwerp. In plaats van dat je een nieuw gesprekslijntje op probeert te zetten. 

Wil je een lijst met vragen die wél werken en emotie opwekken? Zie dit artikel:

Voeg emotie toe in je gesprekken

Waarom werken de onderwerpen hierboven goed als je haar wilt versieren? Omdat aan deze gespreksonderwerpen veel emoties en gevoelens zijn gelinkt. Denk maar terug aan de laatste keer dat jij iets deed wat je echt blij maakte. Vaak voel je weer een deel van die emoties en gevoelens die horen bij die herinnering.

Het is dezelfde reden waarom mensen naar films kijken: om het gevoel dat ze erbij krijgen. Dit is als het ware een film waar ze zelf bij was. Deze positieve gevoelens die opkomen zal zij koppelen aan jou.

Mensen zijn veel meer open wanneer ze zich goed voelen en zullen ook achteraf veel positiever terug kijken op jullie date.

Door deze relaxte sfeer zal ze meer van zichzelf laten zien en meer van jou willen (weten). Veel mensen geloven dat mannen en vrouwen heel erg verschillen terwijl we in feite meer gemeen hebben dan dat we van elkaar verschillen. De meeste van ons vinden dezelfde zaken leuk, hebben interesses in feesten, muziek, eten of sporten. Aan jou de taak om deze overeenkomst te vinden.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl41 Originele date ideeƫn om nooit te vergeten (Lijst)
PijlVrouwen versieren vanuit overvloedsdenken: 8 Slimme tips
PijlJe gesprek gaande houden: 19 Must-have Tips (+21 voorbeeldzinnen)
PijlWhatsApp date: 7 Tips voor je droomdate via WhatsApp

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie