Weinig gespreksstof op dates, date ideeen

23 Oct 2013, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Zo zorg je voor voldoende gesprekstof op een date

Of het nu om een eerste gesprek, een tweede date of zomaar een flirt: het blijft lastig: “Wat moet ik zeggen?”. Ook krijg ik regelmatig de vraag “Welke onderwerpen zijn het beste om te flirten?” Gespreksstof geeft houvast en dat is de reden dat ik hier vandaag dieper op in ga met deze date ideeen.

In principe kan je met elk onderwerp een vrouw versieren. Dit helpt je alleen niet veel verder. De vraag is welke gesprekstof werkt het beste als je haar wilt veroveren? Uiteraard heeft het geen zin om specifieke onderwerpen te noemen omdat deze nooit voor alle vrouwen zullen werken.

Het doel is dat er een klik tussen jou en haar gaat ontstaan. Daarom geef ik je hier een aantal tips over gespreksonderwerpen en gesprekstechnieken die je hierbij zullen helpen.

Gespreksstof optie # 1: passies

Haar passies, jouw passies en jullie gemeenschappelijke passies. Leid het gesprek naar wat zij en jij echt graag doen. Haar passies zijn belangrijk voor haar; als jij deze op een natuurlijke manier ter sprake brengt zal ze hier graag over praten.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Denk hierbij aan sport, reizen, zelfontwikkeling, eten en koken, filosofie of feesten. Vragen die goed werken om passies te ‘ontlokken’ zijn:

Gespreksstof optie # 2: interesses

Als een iets minder intens gesprek meer gepast is, kun je het over haar interesses hebben. Dit soort vragen zijn met name leuk als je haar beter wilt leren kennen. Vragen die hier goed werken zijn:

Gespreksstof optie # 3: speelse en gewaagde vragen

Het gaat allemaal om het samen beleven, om de chemie. Momentjes van herkenning, kleine overeenkomsten, verrassende ontdekkingen. Daarvoor is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en dat je haar prikkelt. Je wilt voorbij de standaard (‘auto-response’) antwoorden komen. Wat maakt dat zij (geworden) is wie ze is?

Het leukste is om dat op een speelse manier te achterhalen:

Natuurlijke gesprekken

Alleen vragen stellen is niet de bedoeling. Ze kan namelijk het idee krijgen dat je ‘try hard’ bent. Dat je het gesprek koste wat het kost aan de gang wilt houden. Dat je een dolgraag een overeenkomst wilt vinden. Dat jij niets over jezelf vertelt omdat je jezelf niet de moeite waard vindt.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Een heel erg goede oplossing is dan om statements te maken over wat jij graag doet, waar jouw interesses liggen of waar jouw ‘vreemde’ voorkeur ligt. Een voorbeeld: “Zal ik je eens wat geks vertellen. Ik ben echt helemaal wild van koffie.. Ik heb super veel verschillende soorten koffie gedronken in mijn leven, en ik ben altijd op zoek naar een het koffie orgasme (hier mag je schunnig lachen). Hoe zit dat bij jou? Ook een koffiegek of zit je liever met rode bessen thee op schoot? Haha.”

Emotie in gesprekken

Waarom werken deze onderwerpen goed als je haar wilt versieren? Omdat aan deze gespreksonderwerpen veel emoties en gevoelens zijn gelinkt. Denk maar terug aan de laatste keer dat jij iets deed wat je echt blij maakte. Vaak voel je weer een deel van die emoties en gevoelens die horen bij die herinnering.

Het is dezelfde reden waarom mensen naar films kijken: om het gevoel dat ze erbij krijgen. Dit is als het ware een film waar ze zelf bij was. Deze positieve gevoelens die opkomen zal zij koppelen aan jou.
Mensen zijn veel meer open wanneer ze zich goed voelen en zullen ook achteraf veel positiever terug kijken op jullie date.

Door deze relaxte sfeer zal ze meer van zichzelf laten zien en meer van jou willen (weten). Veel mensen geloven dat mannen en vrouwen heel erg verschillen terwijl we in feite meer gemeen hebben dan dat we van elkaar verschillen. De meeste van ons vinden dezelfde zaken leuk, hebben interesses in feesten, muziek, eten of sporten. Aan jou de taak om deze overeenkomst te vinden.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlTinder Blind Date brengt terug het daten vóór de smartphone
Pijl16 Signalen dat je tweede keuze bent + Zo word je toch #1
PijlZoenen op de eerste date? 6 Tips van een Datingcoach
PijlZe wil vrienden blijven: 7 Redenen Waarom +Hoe jij haar lover wordt

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie