Hoe moet je flirten met een vrouw: 19 Flirttips voor succes

15 Jun 2023, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Je ziet een leuke vrouw. Misschien in de kroeg, op straat, of ken je haar al van je werk. Maar je hebt geen flauw idee hoe je nu haar interesse krijgt. Hoe moet je flirten met een vrouw?

In dit artikel geef ik je mijn allerbeste flirttips gebaseerd op 10+ jaar ervaring in het coachen van mannen.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Maar wat is flirten eigenlijk?

Flirten is een manier van communiceren waarbij jij je interesse laat blijken op een speelse, uitdagende en zelfverzekerde manier. 

Flirten is dus niet gewoon een gezellig gesprek hebben. En het is ook niet op een dwingende manier jezelf opdringen bij een vrouw.

In dit artikel krijg je mijn 19 allerbeste flirttips, rechtstreeks uit de praktijk. Laten we snel beginnen!

1. Plaag haar

Te veel mannen pleasen vrouwen aan de lopende band. Ze zijn het altijd met haar eens, staan klaar om haar op te halen en te brengen naar het station, en kussen haar kont. Doe jij dit ook? Knoop dan dit in je oren: Je wil niet pleasen, maar teasen.

Een simpele manier, is door het oneens te zijn met haar. Je krijgt bonus-punten van me als je het oneens bent met de meest onzinnige dingen. Want ik wil niet dat je een serieuze discussie aangaat met haar over politiek, bijvoorbeeld. Liever ben je het al vrij vroeg in de ontmoeting het al oneens. Probeer tijdens het uitgaan dit:

Ik heet Lisa.

Hmmm neeee, Lisa? Nee, haha, je bent meer een Margriet ;)

Als dit spannend voor je is dan is dat juist een teken dat je dit moet doen. Dit is een leuke manier om haar aandacht te krijgen.

2. Gebruik de FLOW-Methode

Wanneer ik mannen coach, gebruik ik altijd onze FLOW-methode. Het zijn de 4 ingrediënten die tesamen zorgen dat je succesvol flirt en ze je leuk gaat vinden. 

FLOW staat voor:

 • Fun
 • Leiden
 • Opwekken van emoties
 • Waardebesef

Fun zorgt ervoor dat ze het gezellig vindt met je, dat je iets toevoegt. Leiden zorgt ervoor dat jullie contact vooruit gaat. Opwekken van emoties is de essentie van flirten en zorgt voor aantrekkingskracht. Waardebesef is essentieel omdat ze niet aangetrokken is tot een man die te erg tegen haar opkijkt.

Wil je exact weten hoe je FLOW toepast bij het flirten?

Download hier gratis de FLOW-Methode

3. Spreek in de wij-vorm

De meeste gesprekken tussen man en vrouw verlopen als ping-pong. Omdat je steeds het balletje heen-en-weer schiet.

Wat doe jij voor ’n werk?

Ik werk in de horeca, en jij?

Ik ben engineer, waar kom je vandaan?

Utrecht, en jij?

Waarschijnlijk zijn de helft van de lezers nu al in slaap gesukkeld. En terecht. Want dit soort gesprekken zijn slaapverwekkend suf. Een goede manier om dit te voorkomen is door te praten in de wij-vorm. Gebruik vaker deze woorden in je gesprekken: Wij, Samen, Ons.

Waarom? Omdat je hiermee weg blijft uit dat sollicitatie-achtige gesprek waarin je in de interview modus vast zit. De wij-vorm is anders. Nu spreek je juist over jullie samen.

Als je het bovenstaande gesprek terugdraait:

Ik werk in de horeca, en jij?

Oh wat grappig. Wanneer zullen wij eens onze bar gaan openen. Dan wel veel origineler dan de gemiddelde bruine kroeg. Wat dacht je van onze eigen Japanse karaoke-bar? Jij wordt de hostess, ik zal de cocktails en saké schenken.

Is dat nu de beste flirtzin aller tijden? Nee. Maar dat hoeft ook niet. Het enige waar het om draait is dat je interessanter bent dan haar omgeving. En dat is vrij gemakkelijk in iedere willekeurige club of bar, zeker wanneer je veel flirterige gespreksstof tot je beschikking hebt.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

4. Gebruik aantrekkelijke lichaamstaal

Als je een vrouw gelijk af wilt schrikken, moet je vooral deze houding aannemen als je met haar praat (Ik doe het voor met een vriendinnetje):

Afbeelding

Je ziet dat ik enorm inleun. Dit is een signaal van overdreven interesse in haar. De essentie van flirten is altijd dat je interesse toont, maar tegelijk de indruk geeft dat ze je nog niet volledig heeft. Je flirt, toont interesse, maar op een uitdagende manier. Ze wordt uitgenodigd om zichzelf als het ware te bewijzen. 

Wanneer je met je lichaamstaal door bijvoorbeeld in te leunen al toont dat je haar helemaal top vindt, dan ben jij geen uitdaging meer voor haar.

5. Raak haar aan

Een zelfverzekerde manier van communicatie en interesse tonen, is door haar ongeschuldig aan te raken. Begin met de achterkant van je hand. Dat is een zéér onschuldige aanraking. Omdat het alles behalve grijperig is. Hier doe ik het voor met dezelfde vriendin:

Afbeelding

Fysiek contact, zeker als het onschuldig is in het begin, zorgt voor meer interesse. Afhankelijk van de omgeving kan je het fysieke contact meer uitbouwen. 

6. Herken en reageer op haar flirtsignalen

Als je niet zo ervaren bent, ontgaat de betekenis van flirten je vaak. Ben je weleens teruggekomen van een bar om je te realiseren: Oh, volgens mij vond ze mij wel leuk. Het herkennen van flirtsignalen, is net als het herkennen wanneer de koersen gaan zakken of stijgen. Je weet daardoor namelijk precies hoeveel je moet investeren:

Wil je een masterclass in het herkennen van haar lichaamstaal? Lees er alles over in dit artikel:

7. Maak van flirten je standaard

Ik heb wel eens een deelnemer gehad op een versiercursus, die helaas direct alles ging toepassen op zijn werk. Zelfs terwijl we zondag al zeiden dat dit niet bepaald een goed terrein is om je een nieuwe gesprekstechniek even te oefenen. Dat liep uit in een drama, ontslag, en een rechtszaak. Jup. Ik had hem gewaarschuwd. Gelukkig kan ik je vertellen hoe je dit wél goed doet.

Door lichtjes en speels met iedereen in contact te zijn, met zinnen en technieken waarmee je bekend bent, doe je dit extreem veilig. Je wordt gewoon die flirterige collega waarbij men niet raar opkijkt.

En als je het echt goed wilt aanpakken, doe je dit: Beschuldig haar ervan dat ze jou aan het versieren is. Maak heeeeeeele lichte geintjes. “Hey! Niet zo naar me kijken, ik raak steeds afgeleid en wil heel professioneel bezig zijn, zo ken je me toch ook. ;)”

8. Flirt slim op WhatsApp

Steek je hand in de lucht als je wel eens naar je schermpje zit te kijken, en denkt “wat moet ik HIER weer op sturen?”. Veel mannen doen te hard hun best tijdens het versieren, zoals je al weet investeren ze te veel. En een bijkomend probleem is dat zij dus te weinig investeert. Eén van mijn meest gekopieerde technieken is het puntensysteem. Hieronder zie je een voorbeeld:

Afbeelding

Het is simpel maar heel effectief. Een slimme manier om vrouwen te plagen. Bekijk ook deze video waarin ik je nog 3 tips geef over flirten op WhatsApp:

9. Blijf weg van clichés

Waar je van weg wilt blijven zijn de overdreven standaard grapjes die iedere Gemiddelde Gert maakt. Eén keer was ik in een restaurant een exotische dame aan het versieren, ze was half Russisch en geboren in Kazachstan. Toen een kerel langsliep, en haar vroeg waar ze vandaan kwam… Begon hij direct “Oh!!! Borat! Hahahahah.” Ze rolde met haar ogen, en hij kreeg direct weer de koude schouder van haar. Dit zie ik zo vaak fout gaan bij mannen.

Wil je haar op de juiste manier uitdagen? Gebruik dan één van de zinnen uit dit artikel:

10. Bestempel haar als een schattig of onhandig cartoonfiguur

Deze flirttechniek werkt goed als je haar nét wat langer kent, en aan het daten bent. Dit helpt je met emotie opwekken, en zal altijd zorgen voor een tweede date.

Vergelijk haar met een cartoon character. Per leeftijd zal steeds iets anders populair zijn, dus je moet dit format zelf invullen. Maar soms plaag ik meiden erop dat ze op iemand lijken van Totally Spies, of dat ze de wangetjes heeft van Minnie Mouse, en dat dit wel schattig is.

Plaag haar met een beetje onhandig / bizar cartoon figuur, maar neem geen té oncharmant karakter. (Dus niet de moeder van de Simpsons, of Eric Cartman.) Het mooie aan deze techniek, is dat je hiermee door kan gaan op de app. Je kan dan haar namelijk daar weer aanspreken met “Hey Minnie” terwijl je een grappig plaatje stuurt van het cartoonfiguur.

11. Laat duidelijk merken dat je haar fysiek aantrekkelijk vindt

Hoe moet je flirten als je haar al langer in je leven hebt? Het zou goed kunnen zijn dat je diep in de friendzone zit. Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen, zodat je er bliksemsnel uitkomt.

Hoe begin je met flirten? Dat doe je door de toon te zetten. Waarin je vrij direct tegen haar zegt waar het op staat. Want er is niets mis met haar vertellen dat je haar leuk vindt, maar je moet dat wel op de juiste manier vertellen. Anders loopt alles in de Friendzone-Cup-a-Soup. Geef haar regelmatig seksuele complimenten, zodat ze weet waar ze aan toe is. In de volgende tip leer je daar alles over. Of kijk voor een uitgebreide lijst in dit artikel:

12. Wissel plagen af met complimenten

Tijdens het aanspreken en ontmoeten van vrouwen spreek ik haar meestal aan met een compliment. Simpelweg omdat iedere sociale interactie het beste verloopt als je direct begint met geven.

Pro tip: De reden waarom je niet zoveel saaie vragen wilt stellen, is omdat je hiermee informatie vanuit haar neemt. Terwijl de dames je leuker vinden als je direct wat komt brengen.

Laten we zeggen dat je haar in een bar ontmoet. Zeg vervolgens dit:

Leuk is je shirtje, je bent wel echt sexy, alleen je schoenen… Hmm je kan beter.

Nu zeg je tegen haar dus JA dit vind ik leuk, MAAR je kan beter. Je geeft haar een compliment en je plaagt haar. Dit zorgt voor meer aantrekkingskracht dan een compliment alleen.

13. Gebruik slechte openingszinnen

Wacht. Niet wegrennen. Want natuurlijk wil je haar niet letterlijk aanspreken met een openingszin als…

“Hey lekkertje, ik heb geen openingszin, maar jij hebt een opening en ik heb zin!”

Wat ik heb ondervonden is dat je de meest slechte bizarre dingen kan zeggen, als je het met de juiste houding doet. Zo heb ik eens een aantal vrouwen geïnterviewd, om ze te vragen naar de meest slechte openingszin die ze ooit hoorden. En vervolgens ging ik kijken of ik juist wel succes kon krijgen met die zinnen.

Ik ontdekte dat als ik maar zelfverzekerd en vrolijk genoeg was, de vrouwen ook overstag gingen als ik een slechte openingszin gebruikte. Het is leuk om hier een uitdaging van te maken, samen met je vrienden. Laat je maat op haar afstappen met een zin als:

Hey, is je vader een juwelier? Want je bent een diamantje…

Tegelijkertijd is het verbazingwekkend hoe vaak vrouwen moeten lachen. En omdat de meeste van mijn vrienden ook datingcoaches zijn, weten ze het meestal een positieve draai te geven.

14. Wees niet bang om fouten te maken

Misschien zeg je een leuke flirtzin, maar komt deze niet goed aan. Ze deinst terug. Ze fronst. Ze draait zich van je weg. Wat nu?

Het is belangrijker soms een fout te maken, dan alles safe te willen spelen.

Want flirten is per definitie onveilig. Altijd zoek je iets meer het randje op. Daarom is het ook spannend! Hoe kun je een situatie redden als het echt helemaal misgaat?

15. Houd een leuk verhaal achter de hand

Wanneer je dan toch werkelijk té ver bent gegaan, doe dan dit. Zorg altijd dat je een verhaal achter de hand hebt. Op die manier kun je ieder moment over iets totaal anders beginnen. Je excuseert je even, en leidt meteen weer door naar een ander onderwerp. Zo heb ik 2 verhalen die ik gebruik als mijn gesprek stilvalt. Die zitten in mijn cursus ConversatieKoning.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je altijd grappige zinnetjes hebt om direct van onderwerp te veranderen. Dat voorkomt dat je daar met je mond vol tanden staat te stamelen. Wil je meer weten over mijn aanbod van flirtcursussen? Check dan snel dit artikel:

16. Laat zowel je stoere als je zachte kant zien

Ik wil NIET dat je een of andere klootzak wordt, puur om jezelf aantrekkelijk te maken voor vrouwen. Wat ik wel zeg is dit… Vrouwen vallen voor mannen die een gevaarlijk randje vertonen. Je kent toch wel die types die eruit zien als een maffiabaas of dikke klootzak, met een hele mooie dame aan hun zij? Wat is de reden waarom ze met zo’n soort man gaat?

Dat komt omdat hij een badboy is, met een hartje.

In de onderstaande video toon ik je nog meer over vrouwenpsychologie.

17. Maak je uiterlijk tip-top in orde

Wil je weten wat de zwakke plek is van de meeste mannen? Hun uiterlijk. Want als je uiterlijk toppie is verzorgd, dan krijg je al een pluspunt voordat de race is begonnen. En als je uiterlijk een onverzorgd zooitje is, dan gediskwalificeerd ze je al voor het begin van de wedstrijd… Let op: je uiterlijk is NIET het enige dat telt. Je flirtskills zijn het belangrijkst. Maar er leuk uitzien, voorkomt dat ze vroegtijdig op je afknapt. Een paar simpele tips:

18. Maak haar aan het lachen

Is het je wel eens opgevallen, dat wanneer een vrouw veel in jouw aanwezigheid aan het lachen is, dat een duidelijk signaal is dat ze je leuk vindt? Dit signaal kun je opwekken door meer in te spelen op haar lachspieren. Waar veel mannen tegenaan lopen, is dat ze rationeel erg sterk zijn. Echter, deze kracht van rationeel denken, kan net zo goed een handicap zijn.

Probeer geen ingewikkelde dingen tijdens het versieren. Hou je humor simpel en begrijpelijk.

Maar tijdens het flirten, kun je beter domme humor gebruiken. Weet je vaak niet wat je moet zeggen? Check dan dit artikel:

19. Gebruik mijn vijf stappen om altijd succesvol aan te spreken

Je hebt nu negentien tips gehad om de mooiste vrouwen te versieren.

Maar pas je ze toe? Of behoor jij tot de 99% van de mannen die toekijkt hoe ik en mijn vrienden bijna iedere vrouw mee naar huis nemen?

Als jij klaar bent om actie te ondernemen, heb ik iets tofs voor je:

In mijn Transformatiepakket onthul ik de vijf stappen die ik gebruik om vrouwen aan te spreken, waar ik ook ben.

Daarnaast krijg je mijn zeven allerbeste openingszinnen.

Meld je snel aan voor mijn Transformatiepakket. Dan stuur ik mijn stappenplan voor het aanspreken van vrouwen direct naar je toe.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlFlirtcursus Aanbod van het #1 Flirt Bedrijf van de Benelux
PijlWat is flirten? Simpele uitleg + kant-en-klare voorbeelden
PijlTreinflirt: 7 Tips om die leuke persoon ├ęcht terug te zien
PijlFlirten met humor: 9 Tips maken iemand lachend verliefd

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie