Humor: vrouwen versieren via hun lachspieren

26 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Mijn humorloze bestaan

Een herinnering voor het leven. Het is de eerste dag van mijn één jaar durende freelance klus bij een grote bank.

Best spannend, hiervoor rommelde ik maar wat aan maar nu lonkt het grote geld – ze betalen meer dan 10K per maand. Op dezelfde dag dat ik start begint er ook een andere kerel, Dennis heet hij.

Er start vanaf dat moment een slijmoorlog ten opzichte van de manager, M., die ons heeft aangenomen. Wie is de betere marketeer, de slimmere denker, de man met meer ervaring? Ok dan, wie is de betere zuiger – dat is de échte vraag.

M. is meer geneigd naar Dennis te luisteren omdat hij zo blijkt meer ervaring heeft. Dat is geen verrassing, ik heb nog nooit een bank van binnen gezien en heb me er op goed geluk naar binnen geluld.

In dit artikel leer jij:

Wat ik me afvraag is hoe mijn collega Dennis erin zit - wordt het een privé-oorlog, is hij van plan mij te negeren of wordt het een vriend?

Ik maak wat toenaderingspogingen maar hij vindt het leuk om overal de discussie over aan te gaan. Deze paardenlul gaat mijn leven het komende jaar toch niet tot een hel maken hè vraag ik me vertwijfeld af.

Ondanks dat ik de helft van de tijd denk dat zijn ideeën ruk zijn besluiten we vrienden voor het leven te worden. Waarom? Dennis blijkt één van de grappigste kerels die ik ooit ben tegengekomen. 

Het is zelfs zo erg dat ik besluit een documentje op mijn computer bij te houden waarin ik al zijn grappen opschrijf.

Nerdy? Ja.

Grappig? Zeker.

Nodig? Helaas wel.

Ik heb van kinds af aan iets met 'echt' werk waar ik fucking serieus van word. Verstijf is een beter woord, letterlijk. Maar dan niet het soort verstijven waar je blij van wordt.

Het heeft alles te maken met opgroeien in een ondernemersgezin waar overleven belangrijker was dan plezier hebben. Overleven was plezier genoeg kreeg ik mee dus waarom zou je nog lachen.

Werken bij een bank was anders dan ik gewend was. Er ontstaat een fascinatie voor het fenomeen 'bank'.  Hoe kan een instituut (en ik heb vooralle banken gewerkt sinds deze eerste legendarische klus: het is overal hetzelfde) zo weinig doen en zo veel geld creëren?

Being a good husband is like being a good stand-up comic - you need ten years before you can even call yourself a beginner.
– Jerry Seinfeld

Als alles dat je uit je mond komt verandert in goud

Naast mijn groeiende interesse in het geldwezen en een eenmalige vrijpartij in de lift met de secretaresse van mijn baas (excuus: alles wat ze zei klonk zo geil), worden de dagen eentoniger en groeit mijn frustratie.

Ik durf op onze open werkvloer mijn mond niet open te doen, durf het gewoon niet. Ja wel als me iets gevraagd word. Nog net om te vragen 'wie er koffie wil', maar zelfs dat ook liever niet.

En zeker niet om grappen over de afdeling te schreeuwen wat Dennis onophoudelijk deed. Alles wat er uit zijn mond kwam is goud. Graptechnisch dan.

Ik kan me er altijd aan ergeren dat wanneer iemand zegt ergens onzeker over te zijn, dat anderen zeggen 'nee joh, dat hoeft helemaal niet' of erger, je aan gaan staan staren met een blik alsof je een paria bent.

Ik heb zelf extreme onzekerheden waar ik nog steeds mee worstel maar die zo random of bizar lijken (bewaar ik voor een volgende blogpost, motherfucker) dat ze voor mij een bewijs zijn dat deze zaken VOLLEDIG RANDOM zijn.

Denk daar ook maar eens over na: je brein is volledig ongeïnteresseerd in waar het een angst aan koppelt. Hint: kijk dus naar de onderliggende mechanismen van hoe angst werkt.

Wat ik doe wanneer ik iemand tref die volledig begripsloos lijkt te zijn voor de ene specifieke angst van iemand anders, is dat ik hem laat zien hoe willekeurig een angst is die hij zelf heeft. En die heeft die persoon altijd – laat dat maar aan mij over ;).

Maar goed, ik besloot om korte metten te maken met mijn schreeuw-je-grappen-over-de-afdeling-angst waar Dennis zo weinig last van had.

Met afgunst en bewondering zag ik hem iedere dag shinen terwijl ik als grijze muis werd opgeslokt door alle grijsheid die werd geproduceerd in het grote grijze gat dat deze bank eigenlijk was.

We spreken over de begindagen van de AttractionGym, toen ik datingcoach at night, saaie banklul at day was. 

Het voelde steeds minder congruent: 's avonds maakte ik de meiden aan het lachen. Overdag paste ik me aan, zoals aangeleerd.

Gelukkig wist ik, dankzij de ontdekking van zelfontwikkeling één ding: elke skill is te leren als je je er maar op focust. Niet iedereen kan de volgende Chris Rock worden maar iedereen kan focking grappig worden wanneer hij daarvoor kiest!

Alleen grappige mannen hebben seks.

Vrouwen: als hij je kan laten lachen, heb seks met hem

Hierbij deel ik met jou de lessen hoe je grappiger kunt worden. Maakt verder niet uit hoe saai je nu bent... Hoe droog je nu bent...

Hoe weinig charisma je bezit... Hoe oninteressant je bent voor anderen (Zelfs als je moeder zegt dat je wel interessant bent).

Iedereen kan grappiger worden!

En voor de goede orde: moet je grappig te zijn om te kunnen versieren? Weet je wat, ik wilde hier eerst schrijven 'nee', om vervolgens een genuanceerde toelichting te geven. Maar het antwoord is ongenuanceerd en volmondig 'ja'.

Ik ken ook mannen die vooral op basis van rauwe mannelijkheid vrouwen versieren. Maar dat zijn de absolute uitzonderingen.

Zelfs de grootste James Bond laat een vrouw lachen, is het niet vóór de eerste kus of bathroom pull (seks op het toilet) dan toch wel kort daarna. Waarom? Knoop deze in je oren:

            Vrouwen.

                        Willen.

                                   Emoties.

                                               Voelen.

Zo veel mogelijk. En zo veel mogelijk verschillende. Maar ik ga je een nog beter antwoord geven...

Humor helpt je op elk terrein van je leven. Er is geen betere manier dan een moeilijke boodschap te verpakken met humor.

Geen betere manier om een band te kweken dan met humor, of dit nu met je familie, je vriendin, je fuckbuddy of iemand is van wie je wat nodig hebt.

Je kunt geen meester beïnvloeder zijn, geen meester communicator (wat wij bij AttractionGym graag willen dat jij bent) zonder dat je humor weet toe te passen. En dan nu het beste antwoord op de vraag waarom jij de meest grappige versie van jezelf moet zijn...

Voor jezelf. Net als humor is geluk ook iets waar je je in kunt trainen. Binnen de positieve psychologie, de wetenschap van geluk, spreekt men over de happiness setpoint: wat is je dagelijkse (gemiddelde) niveau van geluksbeleving?

Ik ga je nu vertellen dat je dat niveau structureel kunt verhogen, ook al denk jij dat het best hoog is. En ook wanneer het op een deprimerend laag niveau is.

Het faalbestendige humor plan om haar te laten lachen, kreunen en jouw naam te laten schreeuwen in 2 eenvoudige stappen

Een paar van mijn favoriete Dennis grappen zijn trouwens deze. Wanneer er iemand langs ons bureau liep en vroeg 'waar zijn jullie mee bezig?' was het antwoord standaard 'met héééééle grooote dingen' om vervolgens te vertellen met wat voor een kutprojectje we nu weer opgezadeld waren.

Een andere was de ‘snurk'. Wanneer iemand anders uitlegde wat hij aan het doen was, of met een uiteenzetting van een 'briljant idee' begon gebeurde het volgende.

De ‘snurk’:  met hoogopgetrokken wenkbrouwen hard instemmed knikken om vervolgens je hoofd naar beneden te laten vallen gevolgd door een hard snurk geluid ‘gnrrrr… fieuw.’

Grappig zijn voor dummies

Nu je op dit punt bent aanbeland in mijn blog leek het me leuk om het gelukkig-makende en liefde-en-plezier-brengende concept 'humor' te ontleden.

Dit wilde ik graag doen met de mij kenmerkende methodische precisie zodat er niets meer over is wat nog maar op humor lijkt ;).

Nee, hoe kansloos dit misschien ook klinkt, humor is nu één van de sterkste elementen uit mijn game.

Uit interesse vraag ik wel eens aan een vrouw waarom ze leuk vindt. In een relatie, of na casual seks.

Een antwoord wat vaak terugkomt is: ‘Ik kan zo met je lachen’

Ooit vroeg ik aan één van mijn grote liefdes of ze bij wijze van oefening haar ideale man wilde samenstellen.

Ze koos haar drie grote liefdes om daar dus één super partner/minnaar van te maken. Ik hoorde in de top drie en mijn bijdrage aan het plaatje was de humor.

Ok, dit is wat ik heb geleerd van een jaar lang Dennis-grappen opschrijven, comedians analyseren en improvisatie cursussen (wat heb ik toch een gave job ;).

Hier de crash course humor zodat je, wanneer je oog in oog staat met die intimiderend mooie schoonheid, je niet verandert in een saaie drol maar shined. En zij verslaafd raakt aan jouw giechels en lichaamssappen opwekkende liefdesnectar.

Stap één van het faalbestendige humor stappenplan: de baseline

Bedenk altijd wat er wordt verwacht. Wat zijn de standaard responses in een bepaalde situatie. Met welke stereotypen kun je werken, met welke cliché's?

Vaak weet je deze al, maar omdat het automatische responses zijn zie je ze misschien niet.

Bijvoorbeeld wat kan je verwachten als er aan iemand gevraagd wordt wat voor werk hij doet? Waarschijnlijk een kantoorbaan!

Wat gebeurt er als je een politie agent tegenkomt en de lamp van je fiets doet het niet? Dan zegt hij er wat van en goede kans dat hij je een bekeuring geeft.

Wat ligt in de lijn der verwachtingen als je bij een bank gevraagd wordt (in ieder geval op onze afdeling) wat je aan het doen bent: dat je één of ander boring antwoord krijgt, dat plichtmatig of zelfs bedoelt enthousiast wordt verteld (door iemand die het niet heeft begrepen).

Er is dus altijd een antwoord dat in de lijn der verwachtingen ligt, er is altijd een soort baseline.

Dit geldt ook voor hele bevolkingsgroepen, ook wel stereotypen worden genoemd. Bijvoorbeeld bankmedewerkers, party girls, hockey meisjes, hippie chicks en hipster sletjes.

Ga dus juist generaliseren en leer sterotypen te gebruiken want deze zijn allemaal goud!

Veel situaties zijn ook standaard, waarbij er een stereotype rolverdeling is te onderscheiden.

Wanneer een kerel een vrouw aanspreekt in de kroeg dan is het stereotype beeld dat hij haar probeert te versieren.

Net zoals een stereotype beeld is dat wanneer jij met je baas praat je aan het slijmen bent.

De cliche's, de stereotypen, de verwachte responses zijn dus je vriend – dat is stap één.

Stap twee van het faalbestendige humor stappenplan: wijk af van de baseline

Bij een goede grap volgt op A niet B maar C

Hoe succesvol denk je dat een film is als het vanaf het begin tot het eind één rechte lijn zou zijn?

Man ziet vrouw. Man voelt zich aangetrokken. Man stapt op vrouw af. Man zegt 'hey, ik vind je leuk'. Vrouw zegt 'ja, ik jou ook'. Ze leefden nog lang en gelukkig. The end.

Pretty fakking boring. Humor is spelen met spanning. En dat doe je door te spelen met de baseline.

Hoe speel je dan met de baseline? Na A volgt C. Een C laten volgen op een A is niet zo moeilijk als het lijkt.

Bedenk wat ze verwacht als uitkomst van je begin. Bedenk een andere uitkomst, vertel haar die. Er zal dus minimaal één onverwachte wending moeten plaatsvinden.

Iedere comedian doet dit. Neem bijvoorbeeld Peter Pannekoek, die in DWDD dankbaar gebruik maakt van alle clichés ten aanzien van Nederlanders in het buitenland.

Ook maakt hij op meesterlijke wijze gebruik van wat je in deze situatie zou verwachten: namelijk dat hij Louis van Gaal zou gaan afzeiken.

Maar neen, niets is minder waar – hij ziet een genialiteit in het Engels taalgebruik van Louis die briljant is. Stap twee, die iedere comedian c.q. aspirant meesterversierder toepast is dus deze: hij doet iets anders dan wat er wordt verwacht!

Schudt haar wakker uit de slaapverwekkende serie mannen die haar aandacht komt vragen. Zorg ervoor dat ze haar beeld over jou moet bijstellen.

Om het principe erin te hameren en jij nooit meer een vrouw van haar plezier berooft geef ik je hier nog een voorbeeld van één van mijn favoriete komieken: Chris Rock.

Wat zou je verwachten van een zwarte komiek wanneer hij over negers praat? Dat hij ze verdedigt toch. Chris Rock doet het tegenovergestelde.

 In dit geval doet hij het genuanceerd en maakt hij onderscheid tussen twee type negers, maar het wordt grappig door de tweede groep: de niggaz. Hij pakt het stereotype beeld van ku klux klan en gaat daarmee spelen op een weergaloze manier.

Stap twee bestaat dus uit afwijken van de baseline. Dit kan op allerlei manieren maar om het simpel en praktisch te houden geef ik de twee belangrijkste.

De eerste: je kunt het TEGENOVERGESTELDE doen van wat verwacht wordt, zoals in de voorbeelden van Peter Pannekoek en Chris Rock hierboven.

Of de tweede: je doet wat verwacht wordt maar OVERDRIJFT dit ALSOF JE EEN DIRECTE LIJN MET GOD HEBT. De meester van deze laatste richting, de kunst van het UITVERGROTEN, is Jerry Seinfeld.

Uiteraard doet hij allebei maar hij houdt er van om iets te pakken er daar zo lang mee aan de haal te aan totdat het grappig wordt.

Eigenlijk geldt: HOE FOUTER HOE BETER.

Dus alles waarbij je moeder zal zeggen ‘Nee, dat kan je niet zeggen’ is goed. Dat moet je dus wel zeggen

Pas wel op met ziektes, aanslagen, oorlogen, genocide etc. Voor de rest is alles ok, met name dingen rondom persoonlijke hygiëne werken meestal erg goed.

Humor gebruiken om een 'aanval af te slaan'

Deze laatste techniek is overigens fantastisch wanneer iemand je 'aanvalt', bijvoorbeeld wanneer je op een podium staat.

Zie hoe de meester Jimmy Carr hiermee met de befaamde ‘heckler’omgaat. Hij nodigt de heckler zelfs uit. 

Of wanneer een vrouw je een zogenaamde ‘shittest’ geeft wanneer je haar versiert.

Stel dat jij iets zegt als 'Ja ik  ben gek op xyz, bijvoorbeeld werken bij een bank' en de chick reageert met 'Oh dan ben jij zo'n grijze muis' of 'Dan ben jij zo iemand die onze economie om zeep helpt'. OfSorry, maar ik val alleen op negers’.

Wat jij dan doet is de jiu jitsu truc: je veert mee – lees: overdrijft het – en slingert het met dezelfde kracht weer terug naar degene waar het vandaan komt.

Dan zeg jij dus: 'Jáá-zéker! Ik ben de meest grijze muis óóit... (denkpauze). Als ik begin te praten dan vallen mensen spontaan in de slaap' – en dan doe je de snurk (staande je hoofd voorover laten vallen en een luide snurk haal maken).

Of op de andere: 'Dat klopt! Het is mijn doel de HÉLÉ Nederlandse economie plat te leggen, FUCK de economie! Ik ben een soort bank-terrorist die ervoor zorgt dat wij straks samen uitkering kunnen -trekken.

Of op de laatste dis over negers: ‘Aight Mami, dan is het spang dat wij nu praten, want ik heb Swagger en jij bent Lekker’ (leukst wanneer je hem uitspreekt met een Surinaams accent).

Wat je hier doet is trouwens een toepassing van beide technieken van stap twee. Enerzijds doe je het tegenovergestelde van wat wordt verwacht: je gebruikt ZELFSPOT in plaats van je ego te verdedigen.

Je vergroot ook haar simpele pesterij uit tot een life-story die als een boemerang bij haar terugkomt.

En je vergroot uit van wat er op je wordt afgevuurd om het als een boemerang terug te gooien. Slimme meid die hierna niet in lachen uitbarst en met nog zo`n shittest op de proppen komt!

De meesten houden het na eentje, voorlopig voor gezien en bergen de bitch op.

Heb je moeite om creatieve wendingen of teksten te maken – dat is geen schande..

Leuk zijn als je het van jezelf moet zijn is één van de moeilijkste situaties waar je rationale brein in je kan brengen. Net zoals alle andere vormen van presteren en pieken op het moment trouwens.

Make no mistake about why these babies are here - they are here to replace us.
– Jerry Seinfeld

Nog een paar praktische tips om grappiger én aantrekkelijker te zijn

Allereerst, net als met elke skill: oefening baart kunst. Ga lekker standup comedians bekijken, bestudeer grappige mensen. Het is genieten plus door je simpelweg bloot te stellen aan humor ga je humoristischer denken.

Ten tweede: blijf rustig! Hoe vaak ik al niet gezien heb hoe een goede vriend zich uit een situatie wist te weten te redden ... door simpelweg een strak gezicht te houden en erop te vertrouwen dat de ander het grappig zou vinden zonder dat hij nog wist wat te zeggen…

Kijk gewoon zelfverzekerd uit je ogen, zet een glimlach op je gezicht dan is het vaak al goed, ook als het nergens op slaat. En ten slotte, wees niet bang om af te gaan.

Ook dat kan hilarisch zijn en weer in je voordeel werken, zo lang jij maar laat blijken dat je het grappig vindt! Wat veel mannen niet begrijpen als het gaat om aantrekkelijker worden voor vrouwen is dat het juist de bedoeling is dat ze polariserend zijn.

Een x aantal feministische golven en geëmancipeerde generaties hebben ertoe geleid dat we sterk polariserende mannen niet zoveel meer in onze omgeving zien

Dat we er niet meer vertrouwd mee zijn. Dat we in plaats daarvan moeten proberen het met haar eens te worden….

Chris Rock zegt daar dit over

Polariserend wil zeggen dat je geen eenheidsworst wilt zijn, geen ja-knikker, geen middenmoot – geen baseliner! Je wilt dat sommige mensen je niet mogen, dat is het onvermijdelijke gevolg van prikkelend zijn.

Je wilt dat sommige mensen je niet mogen. Je bent prikkelend, dus dan is dat het onvermijdelijke gevolg. Wanneer je deze Collatoral Damage ziet dan weet je dat je goed bezig bent.

Het is beter dat sommige mensen je haten en anderen van je houden dan dat je probeert iedereen te pleasen. Dat is namelijk niet alleen dodelijk vermoeiend het is ook nog eens inauthentiek – en dus per saldo zeer onaantrekkelijk.

Jij wilt dat de juist vrouw verliefd wordt op jou OM JOU. Dat wil zeggen om jouw grappen, wat jij grappig vindt, waar jij van houdt, jouw hobby's, jouw passies.

Ontdek dus ook je eigen stijl van humor, de humor die jou kenmerkt. De humor van Chris Rock is anders dan die van Peter Pannekoek, dan die van Jerry Seinfeld... en dan die van jou.

Humorisch zijn is fundamenteel voor succes met vrouwen. Maar jouw eigen stijl is wat jou uniek maakt.

In een volgende blogpost meer technieken voor hoe het ontwikkelen van je humor en het ontdekken van je eigen stijl. Peace,
Arnoud

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe maak je een vrouw verliefd: 7 Tips van een Datingcoach
PijlVrouw afwijzen: 8 Tips die tranen tegengaan
Pijl13 Signalen dat ze je niet ziet zitten + Zo krijg je haar interesse
PijlHoe praat je met vrouwen? 10 Tips (+ 24 voorbeeldzinnen)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

peter
Een van de beste artikelen over vrouwen versieren die ik in tijden gelezen heb Arnoud. Ook confronterend om toe te geven dat in mijn eigen 'game' humor nogal afwezig is. Ik ben vaak te serieus en oppervlakkig met Vrouwen. Ik ben fan van erg harde humor zoals Theo Maassen. Valt dat te combineren met flirten? Hij is niet heel charmant namelijk. Bvd
Reacties
Stephan
Je kunt een eind komen met een speelse glimlach op je gezicht. Kijk hoe Julien Blanc bij vrouwen wegkwam met de meest zieke uitspraken. Zelf heb ik soms een voorkeur voor politiek/historisch incorrecte grappen. Versier ik er vrouwen mee? Niet echt. Maar houd ik mijn state omhoog en neem die mood mee naar de volgende interactie. Hell yeah!

Kortom: doe wat jij grappig vindt, experimenteer en ga gerust meerdere malen op je snufferd.
Rob
Goed artikel om te lezen! Ik weet nog dat er op mijn middelbare school tijdens toneelstuk aan meiden werd gevraagd wat zij het aantrekkelijkst in een man vonden. Humor werd door iedereen genoemd en dat vond ze allemaal het belangrijkst.
Reacties
Stephan
E.W.
Ha Arnoud check ook eens stuff van George Carlin, de ultieme koning van comedy samen met Bill Hicks vind ik
Reacties
Arnoud
Thanks, ga ik checken!
Stephan
Stereotypes zijn geweldig om vrouwen mee te plagen. Heerlijk om op basis van haar kledingstijl te zeggen: 'je bent toch niet zo'n wazige hipster hè die iedere donderdagavond los gaat op Icona Pop!'

Sarcasme is mijn favoriete vorm van humor. Ik vind het fantastisch hoe je eigen mimiek zo kan bijdragen aan het overbrengen van de grap.
Esteban SD
lekker artikel! alleen 1 van de videos is offline gehaald door youtube... kun je een andere link voor vinden misschien :)
Reacties
Arnoud
Thanks voor het meedenken!
Jules Vismale
Nou is het zo dat vrouwen en meisjes ook wel eens op een komische manier worden vernederd en vooral dat velen onder hen door mannen of jongens over de schouder worden gedragen waar talloze youtube-filmpjes (vooral Amerikaanse) over zijn verschenen of duizenden fotos op internet zijn geplaatst! De (jonge)dames vonden het in de meeste gevallen erg komisch om dit te doen en dan vooral als ze zich er fysiek voor leenden, geen lichamelijke klachten bezaten, goed, hoog of strak gekleed waren en dan meestal in jeans.
Zo heb ik vroeger daar ook wel eens (en ik ben niet echt een vrouwenversierder) aan meegedaan met vrouwen en meisjes eind jaren 90 van de 20ste eeuw die aan de juiste opgenoemde voorwaarden voldeden en waar ik prive-fotos over bezit (waaronder Jaqceline, Ellen, Hennie, Esther, Angelique, Herma, Degani, Gerke, Mathilde enz. wiens achternamen ik echter om priv-redenen niet bekend maak) en die ik natuurlijk NIET aan mensen laat zien die daar heel anders over denken of dit veel minder grappig zullen vinden.
Niettemin was het de laatste opgenoemde vrouw, Mathilde, een blonde en stoere jongedame, die zelfs een keertje de rollen wist om te draaien! Zij droeg op de bewuste avond, in het huis waar ik woonde, een zwarte trui en een witte jeans en ikzelf eveneens een zwarte trui en een blauwe jeans. Een huisgenoot van mij maakte daar toen, op mijn aanraden, fotos van en het was in mijn ogen werkelijk prachtig om te zien hoe ik, Jules, door Mathilde over de schouder werd gedragen al hield ze mij alleen met twee handen vast!
Ze was een echte amazone die wel wist hoe ze met jongens moest omgaan en gevoel voor humor had ze gelukkig altijd!
De Punaisepoetser
Grappig om te lezen maar je slaat nogal de plank mis met je zogenaamde zelfspot als reactie op "Ik val alleen op negers.". Op het moment dat jij als witte man ervoor kiest om dan een soort van stereotype zwarte man neer te zetten met Surinaams accent en al, ben je niet bezig met zelfspot, maar drijf je de spot met zwarte mannen. Het zou daarentegen wel zelfspot zijn als je een stereotype autochtone Nederlander na doet mits jij zelf een autochoon bent uiteraard.
Johan
Goede insteek en serieus wat ik nodig heb, kan veel te serieus zijn soms, vervallen in die gesprekken over koetjes kalfjes en werk.
Ben blaauw
Denk dat ik welwat heb aan jullie pakket

Plaats een Reactie