Vrouwen versieren lukt niet

01 Oct 2013, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Wanneer het niet wil lukken om haar te versieren

Er lijkt een fase te zijn waar elke man doorheen gaat dat maakt dat hij beter wil worden met vrouwen. Het kan de fase zijn waarin niets lukt. Of dat je helemaal aan de grond zit, omdat die ene vrouw die je zo leuk vindt je in de friendzone duwt. Of dat de liefde van je leven het uitmaakt. Of dat de frustraties dat het meisje dat je zo leuk vindt verliefd wordt op je (beste) vriend. Ik kan me, gek genoeg, met al deze situaties identificeren.

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

Het mooie kan zijn dat je daardoor het pad van zelfontwikkeling ontdekt. Als dat het geval is – welcome to the club (gym)! Meestal gebeurt dit doordat je op internet aan het surfen bent, of dat iemand je attendeert op een boek of een website.

Een valkuil kan zijn dat je van alles leest over vrouwen versieren, zoveel mogelijk beeldmateriaal bekijkt en hierdoor de perfecte ‘’opener’’ probeert te vinden- voordat je überhaupt een vrouw ooit hebt benaderd. Het is een bekend fenomeen – je wilt risicoloos het proces doorlopen dat komt kijken bij het versieren van vrouwen.

Denk daar eens over na. Zou dat echt mogelijk zijn? Eerst 100 % theorie doornemen en dan foutloos elke vrouw versieren die je maar wilt? Niet alleen onmogelijk, maar ook onwenselijk als je het mij vraagt. In de praktijk ontkom je er niet aan dat je in het begin veel fouten maakt waardoor de interacties kunnen ontploffen. Fact of life - stap één is dus accepteren.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Leren op je bek te gaan hoort bij vrouwen versieren

De meeste mensen falen niet omdat ze te veel fouten maken, de meeste mensen falen omdat ze geen noemenswaardige actie nemen! Veel belangrijker is dus om het als graadmeter te zien. Het is een soort aftekenlijst die je moet afvinken iedere keer dat je naar de gym gaat, zo moet je het zien.

Tevens is fouten maken het een essentieel onderdeel van het leerproces. Plat gezegd, dien je het eerst een aantal keer goed te moeten verknallen om vervolgens aantal pijnlijke referentiepunten te hebben waardoor je die fouten niet nog een keer maakt. We leren veel meer door pijnlijke ervaringen, omdat dit ons juist motiveert.

Ook is het zo dat ‘hoe meer referentiepunten, hoe beter’. Ook al zouden 99% van die ervaringen negatief zijn – dan nog werkt jouw brein zo dat het die ene procent onthoudt. Zo is het namelijk ook gegaan toen je leerde lopen. En juist hierdoor leer je om te gaan met situaties die nieuw voor jou zijn.

Succes forceren als het niet wil lukken om vrouwen te versieren

Het kan zijn dat je je al een tijdje bezig bent je skills met vrouwen te verbeteren en dat je tegen een succes barrière aanloopt, een plateau. Dit kan heel frustrerend zijn, want ons brein heeft resultaat nodig om ons te motiveren. Hoe ga je dus om met deze ‘woestijnperiodes’? Allereerst door te erkennen dat ze er zijn en er niet van in paniek te raken.

Je kunt de neiging krijgen om nog harder je best te doen, als je een vechter bent. Dat is niet wat ik je aanraadt. Beter is om een pauze te nemen, en te rade te gaan bij je mentors. Volg een training bij een partij waar je denkt dat ze je beter kunnen maken.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

We krijgen soms jonge mannen op onze trainingen die zakelijk al heel succesvol zijn. Zo sprak ik vanmiddag met een kerel die het me letterlijk zei. Hij is een zeer succesvol internet ondernemer. Hij vertelde me dat wanneer hij op zakelijk gebied ergens tegenaan liep, hij iemand opzocht die het probleem al eerder opgelost had (zo kwam hij dus ook bij ons terecht voor zijn uitdagingen m.b.t. vrouwen).

Dat valt soms niet mee, vertelde die, omdat succesvolle ondernemers meestal geen trainers zijn. Maar juist in dit geval is de expert blik van een buitenstaander van onschatbare waarde.

De actie-reflectie ratio

Zorg ervoor dat je een doener wordt, een macher, een go-getter. Er zijn zaken die alle succesvolle mensen die ik ken gemeen hebben. En één daarvan is dat ze actiegericht zijn. Ze opereren vanuit een heilig moeten’, een geloof en een soort heilige missie. Ze hebben het doorzettingsvermogen van een topsporter, doordat ze zich continue blootstellen.

Als jij ervan af wilt dat het niet lukt met vrouwen, en je wilt goed worden, dan is er nog een element dat je dient te bezitten. Namelijk het aspect van risico’s durven nemen. De mensen die zich het snelst onwikkelen zijn degenen die durven te experimenteren met nieuw gedrag.

Reflecteren is goed, maar te veel reflecteren niet. Leer om kort en snel te reflecteren, en vervolgens weer in beweging te komen. Als je geen risico’s neemt zul je jezelf ook niet optimaal snel ontwikkelen.

Houd een actie-reflectie ratio aan van minimaal 2 staat tot 1. Dat wil zeggen, besteed twee keer zo veel tijd aan uitgaan als lezen over vrouwen versieren. Neem risico als je dit echt wilt. Faal. Faal. Faal. Faal. Leer. Win.

Succes!!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe zoen je een vrouw in 30 seconden
PijlZoenen & Seks
Pijl6 Manieren Om Je Date Af Te Zeggen Zonder Drama
Pijl9 Redenen: Waarom je geen succes hebt op Tinder en met dating

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

herman
Onzin
Erik
Ik durf helemaal geen dame aan te spreken.
Daarom laat ik ze gewoon op mij af komen.

Plaats een Reactie