18 tips om een gesprek te beginnen (Date, Whatsapp, etc.)

21 May 2023, door datingcoach Daan de Ram in Openingszinnen & Aanspreken
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
11 Simpele tips om een gesprek te beginnen (ook WhatsApp/Tinder)

Je wilt een gesprek aangaan met iemand die je leuk vindt. Op een dating app, op straat of zelfs tijdens een date. 

Maar hoe begin je een leuk gesprek? In dit artikel leer je een gesprek te beginnen op een fantastische manier.

Dat niet alleen. Je leert ook nog eens hoe je jouw gesprek gaande houdt, interessant maakt en hoe de ander aan je lippen hangt.

Dit artikel is opgedeeld in 2 delen: Praktische aanspreektips per situatie (Deel 1) en gesprekstechnieken tijdens het gesprek (Deel 2).

Inhoud van dit artikel: Meer...

Hoe begin je een gesprek: 7 Praktische tips (Video)

“Wat moet ik zeggen?” Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat mij deze vraag werd gesteld, dan was ik nu Dagobert Duck.

En dat is begrijpelijk. Op iemand afstappen is immers al een uitdaging, laat staan een goed gesprek beginnen.

Terwijl je maar één ontmoeting verwijderd bent van de volgende doorbraak in je leven. Dat heb ik meerdere malen zelf meegemaakt. Dus zorg er maar voor dat je met het eerste gesprek een briljante eerste indruk achterlaat. 

Om te beginnen heb ik deze speciale video voor je gemaakt. Daarin geef ik je mijn 7 belangrijkste tips om een gesprek te beginnen:

Belangrijk: Wil je écht goed worden met aanspreken (In het echt en online) en echte aantrekkingskracht creëren? Download dan mijn gratis rapport met 25 kant-en-klare zinnen en openingszinnen

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken en altijd succesvol aan te spreken. Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

DEEL 1: GESPREK BEGINNEN - HET AANSPREKEN

In dit deel ga ik je uitleggen hoe je het gesprek begint in allerlei verschillende situaties:

Een gesprek beginnen op straat

(Voor een uitgebreid artikel over aanspreken op straat, bekijk: Overdag vrouwen versieren in 10 tips)

JIJ wil een gesprek beginnen met een leuke vrouw op straat. Misschien klinkt dit als een ver-van-mijn-bed show. Maar het is heel goed mogelijk.

Hier zie je twee bazen op één van mijn versiercursussen het doen:

Hoe begin je het gesprek?

Meestal begin ik met het geven van een compliment. Dat werkt zowel goed tijdens het netwerken als versieren. Tijdens het werk ben je natuurlijk veel subtieler, tijdens het uitgaan ben je wat meer direct.

Onthoud: zorg dat je dit compliment écht meent. Daarna stel je jezelf voor. Het handenschudden en namen uitwisselen zorgt gelijk voor een iets vertrouwdere sfeer. De handschud is eigenlijk het moment dat jullie de transitie maken van vreemden naar bekenden.

En dan… ligt het allemaal aan jou waarover je wil praten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

De opties zijn letterlijk eindeloos. Onthoud: het begin van het gesprek voelt even aan als een koud bad…. maar ook daar raak je uiteindelijk aan gewend. Vertrouw op jezelf en geef jezelf een dikke schouderklop voor het feit dat je overdag vrouwen aanspreekt.

Geef haar de ruimte

Echt, veel mannen doen dit fout wanneer ze een vrouw overdag aanspreken.

Hoe minder ruimte je haar geeft, des te minder prettig dit voor jullie beiden voelt. Sta niet te dichtbij en geef haar ruimte om aan je te wennen.

Hier doe ik foute lichaamstaal na samen met 'n vriendinnetje van me.

foute manier om gesprek te beginnen

Het is op straat, overdag. Heel romantisch en stoer dat je haar aanspreekt, maar ook vrij ongewoon.

Geef haar daarom even de tijd om aan je te wennen en verwacht niet gelijk dat ze je bespringt.

Een gesprek beginnen 's nachts (in de club of kroeg)

 “Hey… jij ziet er leuk uit vanavond…” 

Ze kijkt je glazig aan. Erg enthousiast wordt ze niet.

 “Ehh… met wie ben je hier?”  

vervolg je murmelend.

Geen reactie.

 “Dus… wat zijn je hobbies?” 

3 Strikes. You’re out. Met een teleurgestelde blik op haar gezicht laat ze je alleen aan de bar achter.

Komt dit je bekend voor? No worries. Je bent lang niet de enige man die het moeilijk vindt om tijdens het uitgaan een gesprek te beginnen.

Als eerst verzoek ik je dit te onthouden:

Vrouwen gaan uit om plezier te maken

Saaie vragen of suffe complimenten krijgt ze al genoeg. Begin dus het gesprek op een manier die het zowel voor haar als voor jou leuk maakt.

Dit kan op verschillende manieren:

Wat je ook doet: zorg ervoor dat jij plezier uitstraalt wanneer je het gesprek begint. Dan maak je alles voor jezelf 69 keer makkelijker.

Onthoud ook dit:

’s Nachts kan je veel meer risico’s nemen dan overdag

Het nachtleven is een wat lossere setting dan overdag op straat. Bovendien is het aanspreken van vrouwen tijdens het uitgaan wat gewoner dan overdag.

Wat betekent dat voor jou? Je mag véél meer over de top gaan dan overdag. Hier een voorbeeldje van wat gespreksonderwerpen die ik met vrouwen had tijdens het uitgaan:

Je mag meer flirten, heftiger uitdagen en plagen dan overdag. Ook kan je fysieker worden door haar voorzichtig aan te raken (en later meer als ze dat toestaat).

Besef dus goed: ’s nachts mag je er een schepje bovenop doen als je haar aanspreekt. Sterker nog: ik raad je aan dit te doen.

Het is normaal is de setting van een drukke kroeg of disco. Volgens onderzoek zorgt aanraken er ook dat iemand je aardig zal vinden, of dat je intenties van flirten duidelijker overkomen. Let op, je wilt wel sociaal intelligent aanraken. Eerst de schouders bijvoorbeeld of buitenkant van de arm. Later pas ga je verder.

Een gesprek starten op WhatsApp

Stel: Je hebt het nummer gefixt van een leuke vrouw. Het probleem is nu dat je al een tijde naar je scherm aan het staren bent…

“Wat moet ik in hemelsnaam zeggen?” vraag je jezelf af. Geen zorgen, hulp is onderweg.

Wat de meeste mannen doen is dat ze een appgesprek weer helemaal vanaf 0 beginnen. Ze spreken een vrouw aan op WhatsApp alsof ze nooit eerder een conversatie hebben gehad. Bijvoorbeeld:

Of de ergste:

Je gesprek op WhatsApp zó saai beginnen is doodzonde.

Door juist grapjes, verhalen en anekdotes te gebruiken uit het gesprek dat jullie in real life hebben gehad creëer je juist supersnel dezelfde vibe. Recycle dus de grapjes die je in het echt bij haar hebt gemaakt.

Ik geef je een voorbeeld.

Context:

Ik had haar ontmoet in Barcelona. Daar sprak ik haar aan op straat, en ze zei ergens in het gesprek dat ze van Nederlandse kaas houdt. Het gesprek op Whatsapp begon ik daarom meteen met dit grapje herhalen.

Afbeelding

Media zoals plaatjes, meme’s, video’s of wat-dan-ook gebruiken is altijd extra sterk.

Daarnaast is het woordje ‘love’ altijd een leuk emotioneel woord om te gebruiken. Het valt me op dat sinds ik dit meer gebruik in mijn gesprekken, dat vrouwen het van me overnemen.

Dat kun je in het Nederlands net zo gewoon gebruiken. Een simpele ‘Love it’ klinkt leuker dan ‘Daar hou ik van’ omdat Engelse vaak een meer compacte taal is.

Een gesprek beginnen op WhatsApp met iemand die je al kent

Een dame die je al een poosje kent, een meid uit je klas of die ene stoot van een collega. Wie ze ook is: je kent haar al en je wil het gesprek op een originele manier beginnen.

Of, wat ook kan, is dat jullie gesprek een tijdje dood is gevallen en je het weer nieuw leven in wil blazen.

Wat de situatie ook is, ik heb een aantal gouden oplossingen om het gesprek te beginnen:

Zo was er laatst een meid die ik al een tijdje niet had gesproken…

Nu had ik kunnen beginnen met: “Heeyy hoe is het nu met je?”

Of: Ik had kunnen beginnen door dit onderstaande filmpje te sturen met de tekst “Ik dacht aan je toen ik dit zag” erbij:

JUIST omdat dit filmpje grappig aansloeg op de persoonlijkheid van de dame in kwestie was haar reactie puur platina.

Er volgde een leuk gesprek en binnen enkele berichtjes hadden we al een date staan. (Wil je ook weten hoe je dates fixt via WhatsApp, klik dan hier).

Een ander gesprek startte ik door deze meme te gebruiken:

Zo zie je maar: Memes, plaatjes en filmpjes maken je gesprek beginnen op WhatsApp gelijk stukken makkelijker.

Use this cheat code wisely my friend 😉.

Het gesprek beginnen op instagram en app

Je scrollt door instagram. Plots zie je een vrouw die je hart sneller doet kloppen. Het liefst wil je gelijk in haar DMs glibberen. Maar hoe doe je dat het beste?

Want geloof me: het gesprek beginnen op Instagram doen veel mannen volledig verkeerd. Voorbeeld? Blij dat je het vraagt.

Deze jongeman start de instagram convo met het minst geniale voorstel ooit: "Laten we trouwen." Nee, dat werkt niet.

Je komt namelijk vanaf het begin af aan al zwaar behoeftig over. Je kent haar niet eens, en direct ben je al verkocht omwille van haar uiterlijk.

Bovendien krijgen écht mooie vrouwen meerdere malen per week dit soort berichtjes van mannen die denken origineel en romantisch te zijn.

Uiteraard voorzie ik je meteen even van een mooi voorbeeld dat laat zien hoe het wél moet. Het voorbeeld komt van een van onze coaching deelnemers. Hij volgde al een tijdje een leuke schone op Instagram… (Zie ook: versieren op Instagram.)

Onze deelnemer tactisch af. Op een dag zag hij dat de dame in kwestie een foto had gemaakt in een Slytherin outfit. De foto had ze getiteld: “Slytherin Starter Pack”. (Voor de niet- Harry Potter kenners onder ons: Slytherin is één van de duistere afdelingen op Zweinstein.)

Onder de foto had ze de volgende caption gezet: “On the ability to be whoever I desire.” (Dat ik alles zijn kan wat ik wil).

De deelnemer reageerde als volgt:

(“Behalve een tovenaar”).

Waarom deze reactie zo goed is vraag je? Omdat z’n eerste berichtje plagerig en uitdagend is.

Dat is iets wat 99 procent van de mannen nooit durft te doen. Ze proberen er te komen met kontlikkerij.

Plagen werkt bij iedereen goed. En jawel: door het plagerige berichtje gaf vrouwlief nog een reactie ook:

Hoera! Je hebt een reactie. Ga je nu verder met een conversatie voeren in de comments?

Nee Daan, dat is natuurlijk stom. Je wil nu het gesprek in haar DM’s vervogen.
- De intelligente lezer

Bingo! Dít is het moment waarop je officieel toestemming krijgt om in haar DM’s te sliden. Onze student stuurde haar het volgende berichtje:

De student vervolgt het epische begin van het gesprek door haar nóg meer te plagen met het REAL Slytherin Starter Pack. Dit leidde tot een fantastisch gesprek waarop een leuke date volgde.

En dat alles heeft hij voor elkaar gekregen door de focus te leggen op plagen in plaats van kontkussen.

Wil jij meer manieren om vrouwen te plagen om te zien wat voor legendarische resultaten dat jou gaat opleveren? Lees dan dit artikel wat ik over dit onderwerp heb geschreven:

DEEL 2: GESPREK BEGINNEN - PRAKTISCHE TIPS

In dit deel geef ik je tips hoe je een gesprek begint en hoe je het leuk houdt. We beginnen met meer mindset-tips om vervolgens meer praktisch te worden.

1. Vergeet de openingszin bij de start van een gesprek

"Had ik maar de juiste openingszin, dan was alles zoveel makkelijker."

Herken je die gedachte? Laat me je dit vertellen: Openingszinnen zijn zwáár overgewaardeerd.

Mensen stellen mij maar al te vaak vragen als:

Tegen al die mensen zeg ik vaak hetzelfde:

Stop met focussen op de perfecte openingszin. De perfecte openingszin bestaat niet.

Er zijn een aantal dingen die véél belangrijker zijn dan die ene openingszin.  En dat is hoe je die openingszin brengt. Daarover meer in de volgende tip.

Nu is er een uitzondering. En dat is op bijvoorbeeld Tinder of WhatsApp. Want dáár bepaalt de openingszin of ze gaat reageren of niet. Daarom: als je tóch dolgraag meer leest over openingszinnen, bekijk dan eens deze artikelen:

2. Werk aan je non-verbale gespreksvaardigheden

Even de openingszinnen obsessie uit je hoofd gezet? Dan kunnen we nu focussen op wat écht belangrijk is bij een gesprek beginnen:

Lichaamstaal

Laten we eerst lichaamstaal eens onder de loep nemen. Stel je ziet een stoot van een vrouw. Je raapt je ballen bij elkaar om haar aan te spreken.

Je openingszin is perfect. Toch negeert ze je. Je staat er namelijk zo bij:

Je weet ergens wel dat lichaamstaal belangrijk is, toch vergeet je dit vaak door de spanning in het moment.

Doe rustig en blijf bewust. Sta daarom rechtopMaak jezelf groot. Hou je handen langs je lichaam en maak grote gebaren terwijl je spreekt.

Dit alles straalt rust en zelfverzekerdheid uit. De kans op een (positieve) reactie van haar kant wordt op die manier veel groter.

Gezichtsexpressie

Dan… je gezichtsexpressie. Denk je dat een vrouw zin heeft om te praten met een man die zo’n gezicht trekt:

Afbeelding

(Aart, je was een held.)

Mensen willen dat je iets toevoegt. Zorg er dus voor dat ze dít denkt als je een gesprek begint:

 “Hey, wat een leuke vrolijke man!” 

In plaats van:

 “Wat een chagrijnige kop heeft hij. Ik hoop dat ‘ie snel weer weggaat.” 

Energie

Je lichaamstaal en je gezichtsexpressie zijn belangrijke onderdelen van de energie die jij uitstraalt.

Stel je wordt aangesproken door een ongure zwerver, hoe voel je je daarbij? De kans is groot dat je zijn negatieve, absorberende energie voelt. Maar als je wordt aangesproken door een vriend die dolblij is jou te zien… hoe voel je je dan?

Dit is het grote verschil wat energie maakt. Zorg er altijd voor dat jij een positieve, vriendelijke energie uitstraalt vóór je een gesprek begint.

Perfect! Nu je helemaal klaar bent om een gesprek te starten is het tijd om in te gaan op wát je precies zegt.

3. Vergeet perfectie: goed genoeg is goed genoeg

Als er een grote oorzaak is voor het feit dat zoveel mannen een gesprek beginnen moeilijk vinden dan is het wel deze:

Ze stellen te hoge verwachtingen voor zichzelf.

Menig man is de veronderstelling dat hij cool moet zijn bij het beginnen van een gesprek. Hij wil het immers niet verpesten. Hij is in de veronderstelling dat een vrouw alleen valt op een man die op een smooth, James Bond manier een gesprek start.

Maar laat me je wat vertellen: Vrouwen verwachten helemaal geen James Bond.

Niemand is perfect. Zelfs wanneer ik een gesprek begin verloopt niet altijd alles op rolletjes. Mensen wantrouwen perfectie. Je hoeft niet alles in James Bond stijl perfect te doen. Je hoeft niet 100 procent stoer en zelfverzekerd over te komen.

Kwetsbaarheid werkt juist krachtig. Een mooi voorbeeld hiervan komt van één van onze coaches die in een drukke straat in Amsterdam letterlijk dít zei tegen een vrouw die hij aansprak:

Hey, ik voel me erg bekeken met al deze mensen hier en dat maakt me nogal zenuwachtig. Maar hoe spannend ik het ook vind, ik MOEST je gewoon even zeggen dat ik je uitstraling zeer aantrekkelijk vind.

Het resultaat? Hij ging die middag nog met haar op date alwaar ze hebben gezoend.

En heeft zijn introductie nou een hoge James Bond factor? Niet echt. Hij stelt zich kwetsbaar op. Hij geeft toe dat hij het spanend vindt en JUIST daardoor kwam zijn compliment zo steengoed aan.

Dus broeder: laat af en toe je schild vallen en durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Het kan wonderen doen. Want de waarheid is de beste openingszin.

4. Focus op de ander en niet op jezelf

Stel: Je loopt over straat en je ziet dat een schoonheid komt aanlopen. Je wil een gesprek beginnen maar je weet niet hoe. Gepikeerd stromen tal van dit soort vragen je hoofd binnen:

Merk op dat al deze vragen het woord “ik” bevatten. Het gaat alleen maar om jezelf. En dat is zonde. Je wil immers niet alleen een gesprek beginnen voor jezelf, maar ook voor de ander.

Wanneer je alleen maar denkt aan jezelf hanteer je een nemende mindset. Je hebt háár reactie of goedkeuring nodig om jezelf beter te laten voelen. Maar een goed gesprek beginnen ontstaat juist vanuit een mindset van geven.

Geef háár een goed gevoel. Zorg dat ZIJ zich prettig voelt. Maak háár dag door het gesprek te beginnen.

Spreek nooit een vrouw aan puur om je eigen ego te strelen. Spreek haar aan omdat jij oprecht iemand anders’ dag wil maken…

Wanneer je deze gevende mindset hanteert wordt het initiëren van gesprekken direct 100x gemakkelijker.

Wil je leren hoe je dit in praktijk toepast en wil je extra tips om een gesprek gaande te houden? Bekijk dan deze video:

5. Voorkom deze 3 fouten als je een gesprek begint met een vrouw

Een gesprek vanaf het eerste moment verknallen is makkelijker dan je denkt. Daarom wil ik je behoeden voor drie veelvoorkomende fouten.

Fout 1: Te snel praten

Snel praten is een teken van nervositeit. Niet alleen hebben vrouwen dit door, het wordt ook nog eens veel moeilijker je te verstaan.

Neem daarom de tijd als je een gesprek begint. Praat om te oefenen desnoods zó langzaam dat het lijkt alsof je stoned bent.

Mannen met zelfvertrouwen praten kalm. Vertraag en vertraag, my friend.

Fout 2: Bang zijn voor stiltes.

Ik weet het: stiltes kúnnen behoorlijk pijnlijk zijn. Maar, beste lezer, dit hoeft helemaal niet.

Stiltes werken soms juist enorm in je voordeel. Als je stil bent, laat je haar uitpraten. De stilte zorgt bovendien voor een steeds toenemende flirterige spanning.

Weet je het even niet meer? Laat die stiltes er dan af en toe zijn. Wees niet bang haar aan te kijken en de stilte tussen jullie even volledig te accepteren…

Het feit dat jij helemaal OK met de stiltes bent, maakt je JUIST aantrekkelijker. 

Fout 3: Naar je telefoon grijpen

Als je zenuwachtig bent om een gesprek te beginnen kan het verleidelijk zijn je telefoon als een vangnet te gebruiken. Je verstopt jezelf als het ware achter je telefoon om 'het gesprek beginnen', uit te stellen.

Je telefoon pakken vóór je een vrouw wil aanspreken raad ik zwaar af. Het heeft namelijk meerdere nadelen:

Niet alleen vóór het aanspreken, maar ook tijdens een gesprek of date raken sommige mensen in de verleiding naar hun smartphone te grijpen.

Doe het niet. Dat komt later wel. Nú ben je in gesprek met een vrouw van vlees en bloed die jouw volledige aandacht verdient.

6. Wees oprecht geïnteresseerd: Het Carnegie principe

Dale Carnegie is auteur van het boek How to Win Friends and Influence people. (Enorme aanrader trouwens. Niet alleen voor vrouwen versieren, maar voor socialer worden in het algemeen).

Een van de belangrijkste lessen uit het boek luidt als volgt:

“Je kan meer vrienden maken in twee maanden door geïnteresseerd te zijn in andere mensen, dan je zou kunnen in twee jaar door anderen geïnteresseerd te maken in jou.”

(Dit noem ik ook wel het “Carnegie principe”).

Veel mannen zijn zó ontzettend bang om stiltes te laten vallen dat ze maar blijven lullen over zichzelf. Andere mannen proberen de ander te imponeren door te vertellen hoe “cool” ze wel niet zijn. Maar dit alles werkt natuurlijk volkomen averechts.

Om een goed gesprek te voeren is het van groot belang daadwerkelijk interesse te hebben in de andere persoon. Bij AttractionGym leren we aan mensen alles over authentieke aantrekkingskracht zonder trucjes. Je interesse kun je op veel manieren tonen, onder andere door de juiste vragen te stellen.

7. Vraag naar meningen, niet naar feiten

 Als het op vragen stellen aankomt, heeft de Gemiddelde Gert altijd hetzelfde setje oersaaie vragen:

Nu is er opzich niks mis met vragen stellen. Alleen ligt het er wel aan wat voor vragen. De bovenstaande vragen zijn feitjesvragen.

De doorsnee man is dol op feitjesvragen. Door de ene feitjesvraag na de andere te stellen voorkom je namelijk pijnlijke stiltes…

Tot de feitjesvragen plotseling op zijn. Dan raken we in paniek.

Er is helemaal geen reden om in paniek te raken als de feitjesvragen op zijn. Sterker nog: Wees juist blij dat ze op zijn.

Nu de feitjesvragen op zijn kan het gesprek eindelijk écht beginnen. Nu kan het gesprek pas echt interessant worden:

Vraag naar meningen in plaats van feiten.

Meningen leiden tot veel interessantere gesprekken dan de uitwisseling van feitjes. Stel bijvoorbeeld vragen als:

Waar het gesprek ook plaatsvindt, hoe het gesprek ook gaat je kan altijd vragen naar haar mening over tal van onderwerpen.

Benieuwd naar meer manieren om inspiratie voor gespreksstof op te doen? Check dan dit artikel:

8. Deel zelf ook

Mening-vragen zijn handig. Het Carnegie principe is handig. Het is altijd beter dan alleen maar over jezelf opscheppen. Maar dit betekent niet dat jij nooit meer over jezelf mag praten. Het betekent ook niet dat je constant je mond moet houden.

Voeg zelf ook waarde toe aan het gesprek.

Als je alleen maar vragen stelt leg je de hele tijd de bal van het gesprek bij haar. Maar bij een goed gesprek participeren beide partijen, niet alleen zij of jij.

Als jij een grappig/interessant verhaaltje of anekdote hebt… by all means: deel het dan.

Nog steeds moeite met wat je moet zeggen? Blader  dan eens dit  artikel door:

9. Let op je spreekvolume

Waarom praten de meeste mannen dan zó ontzettend zacht aan het begin van het gesprek?

Het antwoord is simpel: spanning. Door de spanning vind je het moeilijk je stem te verheffen. Wellicht heb je angst voor afwijzing en wil je niet dat iedereen je hoort.

Maar, beste lezer, als jij een advies wil waar je me later dankbaar voor bent dan is het wel dit: Laat jezelf horen!

Als je een gesprek begint, praat dan iets luider dan je gewend bent.

Je kan dit voor jezelf oefenen door de tekst van dit artikel hardop voor te lezen. Blijf hardop voorlezen totdat je jezelf écht hard vindt praten. (Grote kans dat je alsnog iets te zacht praat. Oh, en je kan stoppen met hardop voorlezen trouwens).

Onthoud goed: hoe harder je praat, hoe beter je verstaanbaar bent. Bovendien kom je ook nog eens zelfverzekerder en mannelijker over. Een boel voordelen dus.

Tip:

Als je 17 voorbeeldzinnen wilt voor in je gesprekken, dan kun je die hier gratis downloaden.

Je komt dan ook meteen op mijn dagelijkse motivatie nieuwsbrief.

Bekijk ze nu en gebruik ze vanavond!

Bekijk ze hier.

10. Maak het gesprek dynamisch (pingpongen vs voetballen)

Veel mannen voeren hun gesprekken met vrouwen op dezelfde pingpong manier. Oftewel, het gesprek gaat de hele tijd heen en weer:

Man vraagt iets. Vrouw geeft antwoord. Man vraagt weer iets. Vrouw geeft antwoord en stelt weer een vraag terug. Man geeft antwoord en stelt nog een vraag… En zo gaat het maar door.

Zulke gesprekken voelen behoorlijk sociaal onhandig aan. Een goed gesprek gaat namelijk niet steeds heen en weer. Er zijn geen vaste regels die bepalen hoe lang iemand aan de beurt is waarna de ander weer mag.

Een goed gesprek beginnen is meer als een potje voetbal. De bal kan alle kanten op gaan: Het kan een pass, omhaal of lobje zijn… De ene keer ben je wat langer aan de bal… dan opeens weer niet… dan weer wel… Je schiet, je raakt de bal af en toe kwijt.

Oftewel: een potje voetbal is veel minder gestructureerd dan een potje pingpong.

Goeie gesprekken zijn vaak als een potje voetbal.

De ene keer ben jij wat langer aan het woord, dan zij weer, dan opeens switchen jullie van gesprek… Net als bij voetbal zit er dynamiek en chaos in het gesprek. En die twee elementen maken een gesprek JUIST interessant.

Maak het jezelf dus niet te moeilijk door regels en gespreksstructuren te overpeinzen. Geef het gesprek de kans om alle kanten op te gaan. Dat is interessanter voor jullie beiden.

11. Gebruik voorbeeldzinnen en vragen voor leuke gesprekken

Hoe goed het gesprek ook is… ieder gesprek kan wel eens stilvallen.

In dat geval is het handig een paar voorbeeldzinnen paraat te hebben.

Het beste is als deze zinnen in de vorm komen van een leuke vraag zoals:

Jep… ik weet uit ervaring dat dit soort leuke vragen het gesprek in één klap springlevend maken.

Dan heb ik nog iets heel moois wat je gesprekken gemakkelijk gaan maken.

Namelijk 17 voorbeeldzinnen en 4 verschillende gesprekstechnieken.

Je kan deze gratis downloaden hier.

12. Breng je verhalen tot leven

Laten we een kort gedachten experiment doen.

Stel je voor… je denkt aan het woord “vakantie”. Wat zijn dan de eerste 5 woorden die in je hoofd opkomen?

Noem ze nu hardop op! De meeste mensen zullen dingen opnoemen als:

Dit zijn de standaard dingen die de meeste mensen associeren met vakantie. Wanneer je iemand naar een vakantie vraagt merk je vaak hoe “standaard” de meeste verhalen zijn:

“Oh er was veel zon, er was een mooi strand en we hebben veel in de zee gezwommen. Je kon overal lekker eten en er waren goedkope cocktails.”

Hmm… klinkt dit nou als een super interessant vakantieverhaal? Niet echt. Je kan zo’n standaardverhaal veel interessanter maken door het volgende te doen: Vertel over de details.

Hier zie je hoe een verhaal veel interessanter wordt zodra je dieper ingaat op de details:

Saai verhaal:

Afgelopen juni vloog ik naar Barcelona om daar te coachen. Het was heel leuk.

Interessant verhaal:

Afgelopen juni vloog ik naar Barcelona. Toen ik aankwam en uit mijn vliegtuigraampje keek kon ik de stad goed zien. Het zicht van die ene toren in de vorm van een dildo en de prachtige blauwe zee die ernaast lag, deed me direct denken aan alle leuke herinneringen die ik aan de stad heb. Ik ging naar Barcelona om te coachen. Dit was zeer succesvol! Ik zie nog steeds de blikken van tevredenheid op de gezichten van alle studenten na afloop van de trainingen. Het geeft me een dankbaar, voldaan gevoel.

Zelfde verhaal. 1000 keer interessanter vertelt door één simpel ding te doen: Vertel over de details.

13. Gebruik het transformatiepakket

Om je nog een extra handje te helpen heb ik nog wat moois voor je:

Het Transformatiepakket.

In dit pakket vind je:

"Awesome! Hoe veel kost me dit, Daan?”

Dit pakket krijg je voor een zacht prijsje. Namelijk gratis en voor niets. Het enige wat je hoeft te doen is klikken op de link onderaan dit artikel.

Ik wens je heel veel succes met je gesprekken!

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Afknappers bij vrouwen: Waar vrouwen hard op afknappen
PijlOngemakkelijke stiltes voorkomen & overwinnen in 7 tips
Pijl10 Jaar Lang Werken Als Versiercoach: 10 Tips van Daan de Ram
PijlGeen klik op date? 6 Redenen waarom + hoe je het verandert

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie