Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Dating tips / Gespreksonderwerpen date

10 Leuke Gespreksonderwerpen voor geweldige dates

15 Mar 2018, door Daan in Dating tips

Doodse stiltes óf het excuus dat ze weg moet omdat haar kat ziek is geworden…

…Dat wil niemand.

Toch voor veel mannen een herkenbaar probleem.

Echter eenvoudig op te lossen.

Een date koning onderscheidt zich namelijk van een date amateur door altijd te weten waarover hij kan praten.

Dit geen hogere wiskunde. Het ene gespreksonderwerp werkt nu eenmaal beter dan de andere.

Vandaag gaan we van jou een date koning maken.

Pijnlijke stiltes en getjirp van krekels zijn dan vanaf nu voor jou verleden tijd.

Je leert in dit artikel:

 • Gespreksonderwerpen die zelfs de meest bevroren ijskoningin doen ontdooien (en veranderen in een gewillige en soppende gesprekspartner)
 • Hoe je voorkomt dat ze met haar ogen begint te draaien en constant op haar mobiel kijkt, in de hoop dat ze een verlossend appje krijgt waardoor ze jou kan ontvluchten
 • 2 onmisbare praatprincipes die al het verschil maken
 • De Ladder van Interessantheid, 3 niveaus die je moet weten als je ooit nog de binnenkant van haar slaapkamer wilt zien 
 • Het gesprekkenvangnet voor als je toch even zonder inspiratie zit

Wil je trouwens vanaf nu alleen nog maar geweldige flirterige gesprekken waarin ze je echt leuk gaat vinden? Download dan eens mijn Saaie Gesprekken Doder Cheatsheet die jou gaat helpen om de gaafste gesprekken te hebben met vrouwen.

Dit zijn de beste gespreksonderwerpen als je met je date praat

Die hete stoot schuift aan bij dat tafeltje tegenover je en zegt spontaan tegen je: “Ik vind jou wel leuk, zullen we bij jouw nog een drankje doen?” Eén blik was al genoeg en ze zit met haar voet tegen jouw been te wrijven, terwijl ze je ondeugend aankijkt…

…Je kunt het wel willen homie, maar dat wil nog niet zeggen dat het gebeurt.

Zonder gespreksstof kom je nergens.

Je gespreksvaardigheden zijn de basis voor een succesvolle date. Daarnaast is het ook handig dat je weet hoe je een date überhaupt aanpakt. Om je dáár mee te helpen heb ik daar ook een artikel over geschreven. Check de 12 Must-Have eerste date tips voor mannen.

Voordat ik je de geniale en geteste gespreksonderwerpen geef die mijn kont hebben gered op menig date, eerst het volgende.

We kunnen ons allemaal de momenten nog inbeelden dat we in de klas zaten.

Waarschijnlijk zitten we niet op te letten en alle informatie gaat aan ons voorbij. Je droomt lekker weg op het gehum van de uitleg van de docent

Plots vraagt de docent iets aan je en wilt dat jij antwoordt geeft op de vraag.

Met lichtsnelheid worden we weer naar de realiteit getrokken.

Fak, shit. Wat moet ik zeggen.

*Brainfreeze*

Exact.

Je schiet in paniek en merkt dat mensen naar je omkijken, omdat ze zich afvragen of er nog geluid uit je mond kan komen.

Er komt alleen nog maar ge-eh en ge-uhm uit je, afgewisseld door langgerekte en pijnlijke pauzes waar je je gedachten bij elkaar probeert te rapen.

Dit had voorkomen kunnen worden door voorbereiding en oplettendheid. En daarmee bedoel ik straks ook op de date.

Ons brein lijkt bovendien zo geprogrammeerd dat hoe mooier de vrouw, hoe saaier wij als man worden. Om dat te voorkomen geef ik je een ezelsbruggetje, die je zelfs oog in oog met de lekkerste vrouw van je leven, niet gaat vergeten.

Daarom ga ik bij wijze van eerste bro-tip de je de Ladder van Interessantheid geven.

En de 3 niveaus die ervoor gaan zorgen dat je de binnenkant van haar slaapkamer sneller gaat zien dan een cheeta op speed. Print hem uit, zet hem in je telefoon, leer hem uit je hoofd.

Feiten -> Mensen -> Relaties

Hoe verschrikkelijk die feitelijke gesprekken. Hoe droog. IK heb het nota bene al, als ik met iemand zit te praten en het gaat alleen maar over dingen. Kan je nagaan als je een vrouw zou zijn. Praat je over mensen, dan wordt het AUTOMATISCH al een stuk interessanter.

Praat je over haar school of werk, dan is heb je het over feitelijkheden. Heb je het daarentegen over wat voor soort mensen op haar school zitten, dan wordt de gespreksstof meteen al een stuk interessanter.

IEDER mens is geïnteresseerd in verhalen. En IEDER verhaal, iedere film, iedere chickflick gaat over mensen. Specifiek over de relaties tussen de personen. Dus kan je het gesprek kunt sturen naar haar vrienden, en waarom zij zo nerdy zijn bijvoorbeeld, dan heb je al iets van een verhaalplot te pakken.

Twee praat principes die alle verschil maken

Laat me je voor we verder gaan nog twee gespreksprincipes geven.

Ken je dat gevoel dat je krijgt als je met een vrouw matched op tinder en zij jou vragen begint te stellen? Of wanneer zij het gesprek weer aanknoopt als jij je telefoon even hebt neergelegd?

Dat warme gevoel dat je dan van binnen krijgt. Je weet dat een date dan in the pocket zit.

Dit warme gevoel komt door de nieuwsgierigheid die ze toont. Je voelt je speciaal.

Je #1 praatwapen voor sprankelende gesprekken is dan ook oprechte nieuwsgierigheid.

Ken je trouwens die, volwassen mensen die continue verwonderd zijn over van alles en nog wat?

Yep, ze kunnen een beetje naïef overkomen. Maar ze vervelen zichzelf nooit.

Dat is meteen mijn tweede gespreksprincipe: om een ander niet te vervelen, dien jij zelf enthousiast te zijn.

Enthousiasme is aanstekelijk, verveling ook. Ga dus vanaf nu meten waar jij op de glijdende schaal tussen aan de ene kant enthousiast, en aan de andere kant verveeld zit.

Bro-zelftoets: Waar zit jij meestal? En als je voor JOUW gevoel heel enthousiast bent? Goede kans dat je nog steeds maar op een 4 of 5 zit (waar 10 maximaal enthousiast is, en je bij 0 in coma ligt). Neem jezelf op en vergelijk het met mensen die 10/10 enthousiast zijn.

Ik kan begrijpen dat je alleen voor de lijst gespreksonderwerpen kwam. Maar als jij vervolgens begint te vertellen alsof je niet veel interessanter bent dan opdrogende verf, kom je nog steeds nergens.

Daarom dat ik je eerst deze essentiële informatie vooraf geef.

Het is NU dan ook hoogste tijd om je overladen met gespreksonderwerpen waarmee iedere date een feest wordt.

Maar voordat we écht beginnen wil ik je wijzen op het belang van een goede structuur in je dates. Het maakt alles een stuk eenvoudiger voor jou, EN relaxter voor haar. Zo kunnen jullie tijdens de date, in combinatie met deze vragen, dichter naar elkaar kruipen.

Check hieronder mijn andere artikelen die jou een rock solid date-structuur gaan geven:

17 Eerste Date Tips & Ideeën voor een onvergetelijke ervaring

25 Must-Have Date Ideeën waarmee je een enorme indruk maakt

Date onderwerp 1: Haar favoriete onderwerp

Zit je wel is op een date met een mooie vrouw en het maakt niet uit wat je zegt, ze is gewoon NIETS geïnteresseerd?

Je schiet er door in je hoofd en gaat nadenken of je wel interessant genoeg voor haar bent.

Lastig, ik ken het gevoel.

Grote kans dat je daarom op dit artikel bent.

Laat me je ten eerste zeggen dat je zeker wél interessant bent, je hebt alleen het juiste onderwerp nodig.

Er is een manier waarop je werkelijk ieder onderwerp relevant én interessant kunt maken. Neem bijvoorbeeld een paperclip. Stel je voor, je zit op date en er ligt een paperclip op tafel. Niet direct een onderwerp die je kansen op booty gaan vergroten.

Ik denk dat als je deze casus voorlegt aan je maten in de kroeg, dat we het allemaal eens zijn dat je met dit gespreksonderwerp geen hoge ogen gaat gooien.

Toch als jij de paperclip oppakt, haar aankijkt en zegt: “Weet je waar deze paperclip mij aan doet denken?” (Zij: “Ik heb geen flauw idee.”) “Aan jou”, dan heb je haar onverdeelde aandacht.

Door iets onbenulligs te koppelen aan haar als persoon heb je opeens een cliffhanger gecreëerd. Ze MOET het weten. Probeer nu nog maar eens te zeggen “daar hebben we het nog wel een keer over”,  en het gesprek NIET af te maken... Zij denkt, vind je me zo mager als een paperclip? Zo gewoontjes?? Buigzaam, flexibel, verdraaid?!

Zeg het me, ik word gek!! ;). Jij kunt dan iets zeggen als: de persoon die dit bedacht heeft. Hoe geniaal en creatief moet die zijn geweest? Ik vind jou ook wel iets creatiefs hebben. Dat geniale heb ik nog niet ontdekt, maar dat komt hopelijk nog ;)

Dit gespreksonderwerp of deze techniek is briljant. Je kunt alles wat ter sprake komt, alles wat in jullie omgeving te zien is op haar betrekken. Wat je dus doet is dat je het gesprek over haar maakt. En dat is precies wat je wilt.

Eén waarschuwing bij het eerste gespreksonderwerp. Pas wel op dat je het praten over- en alles betrekken op haar doseert en AFWISSELT met de andere gesprekonderwerpen die ik je nu geef.

Laten we dus snel doorgaan...

Date onderwerp 2: Jullie

Als het allemaal over haar zou gaan, waar ben jij dan in dat plaatje? Jij zou dan het type zijn dat zichzelf wegcijfert en niets te vertellen heeft. Niet een heel goed plan, behalve als je jezelf door je voet wilt schieten met een dubbelloopsgeweer.

Je wilt al heel snel laten merken, als in vanaf de eerste minuut snel, dat je daar niet bent om haar praatvriendin te worden. Kans is groot dat ze er daar genoeg van heeft. En dat ze ook niet mee haar praatvriendinnen tussen de lakens verdwijnt (als ze dat wél doet, props aan haar).

Hoe dan ook, jij bent daar om met haar te FLIRTEN. Als je haar niet laat weten dat je haar sexy vindt, dan gok je erop dat zij jouw gedachten kan lezen. En MOCHT ze gedachten kunnen lezen, dan kan ze ook zien wanneer je voor het laatst de hand aan jezelf geslagen hebt, wat je diepste angsten zijn dat je je kamer drie maanden geleden voor het laatst hebt schoongemaakt.

Laten we het over eens zijn bro, dat het een goede zaak is dat ze dát NIET kan.

Met flirten is zo als met je Wim Hof oefeningen. Je weet dat het goed voor je is om onder die ijskoude douche te springen, maar toch twijfel je. En hoe langer je ermee wacht, hoe moeilijker het je jezelf maakt.

Ga er s.v.p. ook niet van uit dat ze als een volleerd luchthavenmedewerker jou binnenloodst, door met gele bordjes te gebaren waar je heen moet. Het is aan jou om een flirterige toon te zetten, en dat doe je door over JULLIE te praten. 

Ze moet weten dat jij allerlei ideeën over JULLIE SAMEN hebt. Jij bent om uit te zoeken of je haar leuk genoeg vindt om met haar naar bed te gaan.

En zodra dat duidelijk is, gebeurt er iets heel moois. De tijd gaat dan in jullie voordeel werken. Hoe langer ze bij jou blijft, hoe meer haar lichaam aangeeft dat het idee haar wel aanspreekt. Hoe langer ze bij je blijft, hoe ‘onvermijdelijker’ het wordt dat ze met je mee naar huis gaat.

De meeste mannen doen hier echter schijnheilig over, en proberen krampachtig de schijn op te houden. Jij laat openlijk merken dat je daar niet bent om breitips uit te wisselen. Het is dan aan haar om bij je te blijven of om weg te gaan.

Maar het is wel duidelijk waar de trein waar ze zich op bevindt naartoe onderweg is. Zolang je met haar omgaat, zal jij proberen met haar naar haar bed te gaan. A bro gotta do what a bro gotto do.

Je wilt weten welke gespreksonderwerpen hierbij horen? Komen ze.

 • Stel je voor, we zouden schipbreuk leiden en aanspoelen op een onbewoond eiland. Met andere woorden, je hebt alle tijd van de wereld. Hoe zou je mij dan verleiden?
 • Wat is je favoriete quasi seksueel getinte compliment? Anders heb ik er nog wel een paar voor je.
 • Als je ons kon teleporteren door met je ogen te knipperen, waar zou je ons mee naar toe nemen?
 • Ik zal niet tegen je liegen, ik vind het heel aantrekkelijk als je zo lacht / naar me kijkt / er zo bij zit / een stille scheet laat.

Pro tip: Hier heb ik een pakket van 17 voorbeeldzinnen samengesteld die je kan gebruiken om beter te flirten

Date onderwerp 3: Those awkward moments

Er gaat weinig boven het delen van beschamende momenten om twee mensen tot elkaar te brengen. Hoe gênanter, hoe groter de verbroedering. Het is niet alleen hilarisch maar ook nog eens oprecht heel bijzonder als twee mensen zich open geven naar elkaar.

Hoe vaak doe je dat nou in je leven? Een handjevol keren voor de meesten van ons. En degenen met wie je dat doen, die behoren tot een heel select gezelschap. Jouw kring van intimi, je persoonlijke inner circle.

Spelletjes werken hier geweldig. Truth or dare is een bekende. Ik heb ooit een eigen variant ontwikkelt, ‘de top 10 gênante momenten challenge’. Deze is ooit ontstaan toen ik vrijwilligerswerk deed in het buitenland. Ik woonde met een internationale groep vrijwilliger in een huis, en je weet hoe dat gaat. Je gaat elkaar toch even uittesten om te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

Op een avond zat ik met één van de ringleaders in de keuken verhalen te delen. We wilden allebei niet meteen van voluit gaan, want we bevonden ons in een soort spirituele commune. Maar aan de andere kant wisten we wel dat we allebei het type personen waren die wel het één en ander op onze kerfstok hadden.

Het gesprek ontwikkelde zich als volgt. Ik zei tegen hem, ik vertel je mijn nummer 10 meest beschamende verhaal, en dan vertel je jouw nummer 10. Pas als ik je geloof, escaleren we naar mijn nummer 9 en jouw nummer 9 ‘most embarrasing story’. Zo gezegd, zo gedaan.

Het kostte flink wat graafwerk in mijn geheugen, halfbakken vluchtpogingen en schijnbewegingen maar de finish werd bereikt. Toen we bezig waren wensten onze medebewoners ons goede nacht. Tegen de tijd dat we bij verhaal numero uno waren, kwamen de eerste ons goede morgen begroeten.

Dit verhaal, precies zoals ik het jou nu vertel, heb ik op menig date verteld. Altijd was het resultaat hetzelfde. Mijn date werd als het ware meegezogen in de ervaring die ik met mijn partner in crime had, tijdens het vrijwilligerswerk in het buitenland.

Hier een aantal zinnen waarmee je jullie gênante onthullingen uitwisseling kunt aftrappen.

 • Wat zijn jouw guilty pleasures?
 • Heb je een fetisj?
 • Wat was je meest verschrikkelijke date ooit?
 • Wat is je beste tequila verhaal?

Wil je weten hoe je een vrouw versiert.

Hoe je het gesprek meer richting het seksuele stuurt?

Dan leent praten over ‘embarassing moments’  zich hier bij uitstek voor.

 • Wat zijn je mafste seksbloopers?
 • Wat is de gekste plek waar je ooit seks hebt gehad?
 • Heb je ooit seks gehad met iemand gehad die veel jonger of ouder was?
 • Wat voor fantasieën heb je wel eens gehad over iemand anders, terwijl je seks had?
 • Wanneer je je voor het laatste seks gehad met jezelf?
 • Als je met mij en nog iemand een trio zou kunnen hebben, wie zou je er dan bij vragen?
 • Heb je ooit een sekstape gemaakt van je een liefdessessie?

Pas op dat je niet te hard van stapel loopt. Je uitwisseling van seksverhalen doe je zo snel of langzaam als dat zij aankan. Als je te snel gaat haar voorbij haar eigen grenzen van wat ze comfortabel vindt duwt, dan zal je ook niet snel nog meer iets van haar horen.

Het motto is hier: zorg ervoor dat ze geen ‘buyers remorse’ (spijt van haar beslissing om in het spel mee te gaan) krijgt.

Date onderwerp 4: Hiermee prikkel je haar

Ken je die momenten dat vrouwen je zo een standaard afgekapt antwoord geven?

Laatst, tijdens coaching, stapte één van de deelnemers op een vrouw af.

Ik bekeek de situatie van een afstand en kon zien dat ze niet echt geïnteresseerd was. Ze keek wat rond, begon op momenten te dansen en maakte soms even korte bewegingen met haar mond dat antwoorden op de vragen van de deelnemer waren.

Het lukte hem niet helemaal om door haar heen te breken.

Ik wist al precies wat er gaande was.

De deelnemer liep na een minuut of vijf terug en voordat hij kon vragen waarom ze zo ongeïnteresseerd over kwam, gaf ik hem het antwoord.

Kijk zij was wel bovengemiddeld aantrekkelijk. Iemand die continu aangesproken wordt. Iets wat er gebeurt als je continu wordt aangesproken is dat er 9 van de 10 keer saaie gasten tussen zitten.

Deze saaie gasten komen iedere keer met dezelfde standaard overdosis aan saaie vragen en gespreksonderwerpen.

Een vrouw zal je haast nooit direct afwijzen. Daarom ontwikkeld ze STANDAARD ANTWOORDEN (aka ‘auto responses’. Ze kent alle saaie vragen al en hoeft alleen maar telkens het cassettebandje opnieuw af te spelen om die soort saaie dudes af te wimpelen.

Ik stuurde de deelnemer terug naar dezelfde vrouw die hij net aansprak met het volgende zinnetje en bovenstaand inzicht:

 • Wat brengt jou ‘t meeste plezier in ‘t leven? Behalve mij dan ;)

Gelijk sloeg de interactie om en had ze haar volledige focus de rest van de avond gericht op de deelnemer. Een mooi resultaat van de avond zou ik zeggen.

Waarom dit versierzinnetje voor zo een omslag zorgde?

Haar bezielde en doordachte persoonlijke antwoorden bewaart ze voor een klein groepje bijzondere mannen in haar leven. Mocht jij in die categorie terecht komen, dan hoor jij voor haar tot een behoorlijk intieme kring.

Aan jou dus de uitdaging om dit niveau van intimiteit met haar te bereiken. Het is leuk dat je weet wie haar favoriete band is of wat haar favoriete spelletje op haar mobiel is. Maar zorgen dat ze haar diepste gevoelens en gedachten met je deelt is een whole other cup of tea.

Ja zelfs met steenkolen Engels kun je de lekkerste vrouwen versieren. Kijk het ons hieronder doen.

Als je op zoek bent naar een relatie dan wil je haar passies allemaal weten. Het helpt je niet alleen om te weten of ze daadwerkelijk relatiemateriaal is, het is bijzonder handig om haar te versieren.

Wanneer je beter wordt in vrouwen versieren kom je op een punt, misschien al vrij snel, dat je beseft dat niet iedere vrouw jouw tijd waard is. Haar passies te weten komen is een perfecte manier om te achterhalen of je je tijd niet in de verkeerde persoon steekt.

Passies zijn meteen een manier om te toetsen of ze aan jouw standaarden voldoet. Mocht je nieuw zijn in het spel van vrouwen versieren, dan heb je misschien nog niet zulke hoge standaarden. Tóch is het belangrijk uit te stralen dat je die wél hebt…

Je wilt haar namelijk laten weten dat jij een MENING hebt ;). Dat doe je bijvoorbeeld door af en toe licht kritisch één wenkbrouw op te trekken.  En heel langzaam te knikken en te hm-hmm-en.

Doe je dit op iets onbenulligs dan geeft dat al een heel goed signaal af. Doe je dit op iets betekenisvol, dan is dat helemaal krachtig.

Voorbeelden van meer betekenisvolle onderwerpen:

 • Wat is het mooiste liedje dat je ooit gehoord hebt?
 • Wat zou je morgen doen als je vandaag een miljoen zou winnen?
 • Wat zijn jouw criteria voor succes in het leven?
 • Waar heb je het meest spijt van in je leven?
 • Wat wilde je worden toen je klein was? Geldt dat nog steeds?
 • Als je een bedrijf zou beginnen (en je wist dat niet zou kunnen falen), wat zou het zou?

Gek genoeg denkt niet iedereen na over zijn dromen en ambities. Het is ingewikkeld, kost energie en de meeste mensen zijn liever lui dan moe. Doordat jij hier wél over begint zou het zomaar kunnen dat je wat wakker maakt in haar.

Goede kans dat dat gepaard gaat met een hoop vrijkomend enthousiasme. Jij bent de man die zorgt dat zij zich zo voelt. Jij bent de man die laat merken dat hij dat belangrijk vindt. En dat zijn goede zaken.

Date onderwerp 5: Zij is niet alleen op de wereld

Vrouwen houden van roddels. De reden dat ze naar soapseries kijken, is omdat ze verslaafd zijn aan de personages en de ontwikkeling van de verhaallijnen. En met name aan de ontwikkeling van de relaties tussen die personages.

Een man komt niet ver zonder zijn homies. Maar een vrouw neemt dit nog wat verder. Zij is een sociale dierensoort pur sang. En als ze de details van haar vriendenkring met jou gaat delen, dan is dat alsof ze haar ‘chick crack pijp’ met jou deelt.

Deze vragen helpen je op weg.

 • Wat is het beste geschenk dat je ook aan iemand gegeven hebt of hebt ontvangen?
 • Wie is je mafste vriend of vriendin? Wat maakt hem of haar zo bijzonder?
 • Wat waardeer je het meest in je vrienden?
 • Wie zijn je beste vrienden?
 • Zijn sommige van jouw vrienden compleet anders dan jou of hebben jullie juist heel veel van elkaar weg?
 • Ben jij een goede vriend? Waarom wel / niet?
 • Wat is voor jou de belangrijkste reden om een vriendschap te beëindigen?

Date onderwerp 6: Maak er een film van

We kunnen niet allemaal James Bond of een Bond girl zijn en continue de wereld overvliegen om de gekste avonturen te beleven. Toch is dat geen excuus om niet zelf onze avonturen te creëren, al was het alleen maar denkbeeldig.

De kunst om dit te kunnen maakt dat je de fun en het avontuur niet meer over hoeft te laten aan Steven Spielberg , Tarantino en de Coen brothers. En geloof me, die kunst verstaan maakt je verdomde aantrekkelijk.

Met de juiste vragen kun je dit ook doen met je date, waarmee je haar meeneemt net zoals een Hollywood regisseur dat op miezerige wijze probeert te doen met een miljoenenproductie. Een kleine greep:

 • Wat was de eerste keer dat je de wet hebt overtreden (houdt het licht en onschuldig)?
 • Stel je zou een complot ontdekken om president Trump om zeep te helpen, wat zou je doen?
 • Wat als ik je zou vertellen dat ik eigenlijk een computer hacker ben, en ik dan weer een klus zou doen voor de CIA en dan weer voor de KGB, zou je nog steeds met me omgaan?
 • Als je Mr Grey zou zijn en ik Anastasia, hoe zou je misbruik van mij maken?

Date onderwerp 7: Waar de meeste herinneringen zitten

Veel persoonlijker dan onze kindertijd kan het vaak niet worden. Zeker als jij je mannelijke kant uitgebreid hebt laten zien door verhalen over tegenstand, overwinningen en nederlagen dan kan een dosis knuffelig- en met name kwetsbaarheid geen kwaad.

Het neemt haar natuurlijk ook mee naar haar eigen jeugd, een periode waarin je nul verantwoordelijkheden had waardoor ze zich weer helemaal vrij kan voelen. Voorbeelden:

 • Je vroegste herinnering die je had?
 • Je favoriete speelgoed als kind?
 • Wat zijn je lievelingsherinneringen als kind?
 • Welke lessen heb je geleerd als jong kind?
 • Wat was het meest nerdy aan jou toen je opgroeide?
 • Op wie in je familie lijk je het meest?
 • Wie in jouw familie bewonder je het meest?

Date onderwerp 8: Back to the future

Je hebt van die momenten dat het lijkt alsof jullie uitgepraat zijn. De gebeurtenissen van de week zijn doorgenomen.

Vroeger, je kindertijd, is aan de orde gekomen.

Alle onderwerpen zijn wel langsgekomen.

Kusje op de wang en afscheid nemen?

Game over? Date voorbij?

Echt niet.

Hiervoor hebben ik een uitweg gecreëerd. Als je deze techniek mastered kun je niet alleen oneindig praten. Je kan jullie in elke denkbare situaties plaatsen, zonder dat deze ook daadwerkelijk hoeven te gebeuren.

Gewoon een klein zaadje planten voor later begrijp je ;)

Dit is de overtreffende trap van het praten over avonturen. Dit is gevorderde shit. Krachtvoer voor theatersport beoefenaren. Lama toestanden.  

Nee geintje.

Je hoeft geen Jeroen van Koningsbrugge of Ruben van der Meer te zijn om een meesterlijke date te hebben.

Wat je hier ziet zijn een aantal hoogtepunten van de Lama’s. Maar de crux van improviseren en theatersport, is juist dat je er ok mee bent om op je bek te gaan. En daarmee te lachen, zoals onze Vlaamse coach Louis zou zeggen.  

Dit moet je een idee geven van hoe je dit aanpakt. Andere voorbeelden:

 • Tijd reizen, waar gaan jullie naartoe? Wat gaan jullie daar doen?
 • Jullie hebben een geweldig idee voor een film. Het enige dat nog ontbreekt is het plot, de rest van het verhaal en een titel om de financiers te overtuigen. Wat is de titel van de film?
 • Jullie toekomstige huwelijksreis bestemming
 • Zij solliciteert voor een baan en jij bent de grote baas. Of omgekeerd.
 • Jullie zijn een superhelden squad dat Nederland moet reden van XYZ. Wat is het probleem en hoe lossen jullie dat op?

Date onderwerp 9: Wat heeft haar gemaakt wie ze is

Je kan heel veel uit sprookjes en volksverhalen leren.

De opbouw is altijd hetzelfde. In het kort:

Er is bijvoorbeeld een ridder en een prinses. De prinses wordt ontvoerd en de ridder gaat haar redden.

Dit gaat niet zomaar. Onderweg zijn er allerlei obstakels die de ridder moet overkomen.

Elke keer als het hem lukt leert hij iets over zichzelf.

Uiteindelijk redt de ridder de prinses.

En ze leefden nog lang en gelukkig.

Iedereen heeft dit soort verhalen van zichzelf. Waarin ze een obstakel moesten overkomen.

Iedereen is dan de held in zijn of haar verhaal. En wat zou een held zijn zonder uitdagingen om te overwinnen? Precies. Dit bedoel ik trouwens meer serieus. Wat zijn de definiërende momenten geweest, die haar hebben gemaakt wie ze is. Zoals overal geldt, de vraag stellen is hem verwachten. Heb zelf een verhaal bij iedere vraag die je stelt.

 • Welke gebeurtenis heeft haar kijk op het leven verandert?
 • Wat is haar grootste prestatie geweest? Waar ben je het meest trots op?
 • Wat was de meest uitdagende periode tijdens haar jeugd?
 • Is er ooit een moment geweest waarop je over een superpower had willen beschikken?

Waar je door deze vragen te stellen achter komt is hoe de vrouw in haar schoenen staat. Misschien heeft ze wel een hoop aan levenservaring. Of blijkt ze eigenlijk nog maar net haar kinderschoenen aan te hebben.

Date onderwerp 10: Een bron waar je nooit over uitgepraat raakt

Laten we eindigen met een onderwerp waar je niet snel over uitgepraat raakt: films, boeken en documentaires. Als ze het type is dat niet kan werken omdat ze overdag haar o zo spannende soapserie niet kan missen, dan is het misschien tijd om te vluchten.

Gelukkig kom je er met deze vragen snel genoeg achter:

 • Waar houd je meer van: boeken of film? Fictie of non fictie? Horror films of documentaires?
 • Welke film zou je bijna niet willen toegeven gekeken te hebben?
 • Welk boek vind je dat iedereen verplicht zou moeten lezen?
 • Welke boeken heb je vaker dan één keer gelezen?
 • Wat is favoriete film genre
 • Wat is de vreemste film die je ooit hebt gezien?
 • Welke film scene vond je het meest ontroerend om te zien?
 • Wat is de laatste film die je hebt gezien? Hoe was die?

Aan gespreksonderwerpen zal het niet meer liggen. Nu je weet waar over je kunt praten op dates. Toch wil je nog één ding meegeven.

Just in case.

Voor die momenten dat je even blanco gaat.

Het vangnet als je de 10 gespreksonderwerpen even kwijt bent

“Wat moet ik zeggen?” We hebben het allemaal meegemaakt.

Onze uitweg is dan helaas meestal de verkeerde.

We gaan saaie vragen stellen in de hoop dat we op een interessante gesprekstak kunnen springen.

Het nadeel van deze saaie vragen is dat ze niet oprecht zijn. We zijn eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in het antwoord. We vragen ze alleen maar om de stilte op te vullen en te kunnen verhullen dat we het even niet meer weten.

Ik zal er geen doekjes om winden.

Zij heeft dit echt wel door.

En dit maakt je niet aantrekkelijker.

Toch is er een techniek om hiermee weg te komen.

Als je alles wat je hierboven van me geleerd hebt toch vergeet als je met een aantrekkelijke dame op date bent.

Vergeet deze ene tip echter niet.

Het helpt je uit de brand tot je één van de gesprekonderwerpen weer op kunt pakken.

Je wilt bij het stellen van deze saaie vragen je woorden zorgvuldig selecteren.

Yep, het zit ‘m allemaal in met welke woorden je de zin opbouwt. Letterlijk WAT je zegt...

Je zou kunnen zeggen:

 • Hoe was je dag?
 • Waar kom je vandaan?
 • Wat doe je eigenlijk voor werk?
 • Hoe was je dag?
 • Hoe gaat het met je?
 • Hoe heet je?
 • Wat ben je aan het doen?

Maar daar wordt niemand blij van. Het is namelijk suf, saai, slaapverwekkend.

Wat je ook kunt zeggen is:

 • Vertel me drie ongewone dingen die je vandaag gedaan hebt
 • Welke verrassende vaardigheden heb je?
 • Waar kijk je naar uit deze week?
 • Vertel me over jezelf. Of: Wat is jouw verhaal?
 • Ben je met iets spannends bezig de laatste tijd?
 • Wat was het hoogtepunt van je dag tot dusver? (tot je mij ontmoette ;). Of: Wat was het hoogtepunt en dieptepunt van je dat tot nu toe?
 • Wat betekent je naam? (Als ze zeggen “Ik weet het niet”, antwoord, “Wat zou je willen dat het betekent?”)

Wat is het verschil tussen het eerste rijtje vragen en het tweede? Het tweede type vragen is anders dan anders, creatief en NIET VOORSPELBAAR. Dit is dan ook het vangnet: wees niet voorspelbaar.

Wat zeg je bro? Je wilt nog meer voorbeelden hoe je GEWONE vragen ombouwt naar ONGEWONE vragen? Hier komen ze.

 • Wat voor persoon ben jij? -> Wat is een controversiële mening die je hebt?
 • Wat maakt jou anders dan anderen? -> Op welke manier ben je een beetje rebels?
 • Wat is bijzonder aan jou? -> Welk karakter eigenschap valt het meest bij mensen op?
 • Hoe was je jeugd? -> Wie heeft vroeger de meeste impact op je gehad en je gemaakt wie je bent?

De logische volgende stap:

Je hebt nu alles om de meest vermakelijke en onderhoudende datepartner te zijn die ze sinds lange tijd heeft gehad.

Misschien wel die ze ooit heeft gehad.

Gaan je gesprekken op de één of andere manier toch nog stroef, of wil je nóg meer geteste voorbeeldzinnen? Of wil je de manier waarop je vrouwen aanspreekt of chatberichten uitwisselt met vrouwen verbeteren?

Dan heb ik hieronder iets vets voor je.

Zo pakt je het allemaal keihard aan.

Je bro,

Daan de Ram

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Verpest seks op de eerste date de kans op een serieuze relatie?
7 Must-Have Tips om je Non-Verbale Communicatie te Verbeteren
47 Eerste Date Vragen om een Geweldige Indruk te Maken
3 Must-Have Tips om haar via WhatsApp op Date te krijgen

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Jeroen
Die zinnen erbij als voorbeeld zijn wel fijn want ik heb PDD-NOS en twijfel wel eens over de gespreksonderwerpen die ik heb. Omdat ik vrij logisch ben in de structuur die ik aanhou. Dank dus voor de tips.
Reageer op deze reactie

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
22 Mar. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
19 Apr. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
24 May. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
11 Jun. '19 SummerBootcamp Barcelona
MEER INFO ›
2 Jul. '19 SummerBootcamp Barcelona
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)