Geen klik op date? 6 Redenen waarom + hoe je het verandert

16 May 2024, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Geen klik op date: 8 Redenen [En hoe je het kan opwekken]

Had je een date maar was er geen klik?

In dit artikel ontdek je de reden. En ik geef je tips over hoe je een geweldige klik creëert als je op date gaat.

Inhoud van dit artikel: Meer...

De ander voelde geen klik tijdens de date. Waarom?

Het ontbreken van een klik op de date is vaak een combinatie van elementen die niet goed mengen.

Zie voor meer details de rest van het artikel.

1. Je maakte een slechte eerste indruk

Als de ander geen klik voelde op de date, is dit de meest voorkomende reden:

Je eerste indruk viel tegen.

Uit onderzoek volgt dat de eerste indruk een belangrijke basis vormt voor de rest van de connectie. Maak je een slechte eerste indruk? Dan is de kans op een succesvolle date klein.

Ik had ook laatst een date die superslecht begon. Ze had namelijk een mannelijke, dominante stem die nog zwaarder was dan de stem van James Earl Jones (bekend van Mufasa uit de Lion King en Darth Vader uit Star Wars).

Daar kon zij niets aan doen en ik neem het haar niet kwalijk. Maar ik vond het erg onaantrekkelijk.

Als een dame geen klik met jou voelde, is de kans groot dat jouw eerste indruk niet goed was. Iets aan jou vond ze vanaf het prille begin al niet aantrekkelijk. Dit kan van alles zijn: je stem, je uiterlijk, je kleding, iets wat je zegt… noem maar op.

Alhoewel kleine minpuntjes aan het begin van de date nog te herstellen zijn, kan het soms voorkomen dat ze zó hard op je afknapte dat de date van het begin af aan al gedoemd was te mislukken.

Wat kun je hier aan doen?

Als je een Tinderdate hebt dan is het van belang dat jouw uiterlijk daadwerkelijk matched met je foto’s op je profiel. Want niemand waardeert een catfish.

Voor de rest is het van belang dat je jezelf behoedt van de allergrootste afknappers. Als je wilt weten welke dat zijn, raad ik je dit artikel aan:

2. Je verschilt te veel van haar

Als je een leuke klik wilt op date, dan wil je dit doet:

Zoek naar gedeelde interesses.

Overeenkomsten zorgen namelijk voor een klik. En te grote verschillen halen de klik onderuit.

Vorig jaar had ik een Tinderdate die eigenlijk vanaf het begin al misging. Onze  persoonlijkheden stonden mijlenver van elkaar. Toen ik haar bij het station zag staan, gaf ik haar een knuffel. Zodra ik haar deze gaf zei ze dit:

“Oeh, dit is wel heel persoonlijk zeg.”

We kwamen er binnen vijf minuten achter dat zij niet zo van fysiek contact houdt. Zelfs niet met iemand waarmee ze een relatie heeft. Terwijl dit juist heel belangrijk is voor mij.

Omdat zij hier zo eerlijk over durfde te zijn, kozen we er samen voor om de date stoppen. Er was een onoverbrugbaar verschil.

Maar de volgende dag ging ik op date met een vrouw die nog fysieker ingesteld is dan ik. Met als gevolg dat we een ontzettend leuke tijd hadden, samen.

Als je merkt dat jullie sterk van elkaar verschillen, aarzel dan niet om dit te benoemen. Doe dit altijd op een lichte, speelse en humoristische manier. Stel dat jullie het de hele date lang over van alles met elkaar oneens zijn dan kan je iets zeggen als:

“We zijn het zo veel met elkaar oneens, we lijken wel Trump en Clinton”

Door jullie verschil op een grappige manier te benoemen kan het nog wel eens gebeuren dat de hele sfeer in één keer omslaat en de date tussen jullie uiteindelijk alsnog “klikt”.

Wil je weten wat de ideale duur is van een eerste date? Bekijk dan dit artikel:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

3. Je bent veel te enthousiast

Als een vrouw geen klik met je voelt, is dat waarschijnlijk omdat je het haar veel te makkelijk maakt.

Vrouwen vinden het onaantrekkelijk als jij vanaf de eerste minuut verkocht van haar bent (of lijkt te zijn).

Het wekt namelijk de indruk alsof jij geen andere keuze hebt. Je vindt haar zo leuk omdat je geen enkele andere aandacht van vrouwen hebt.

En dit is een grote afknapper. Maar dit is niet het enige wat ze denkt.

Zelfs al ben jij een toffe kerel met opties, dan vindt ze het ook niet leuk als je te gauw te veel interesse hebt. Je kent haar immers niet. Dus eigenlijk suggereer je dat je haar alleen wil voor haar lichaam.

En dat is ook afstotelijk.

Een vrouw wil het liefst gekozen worden door een man die hoge standaarden heeft. Dit geeft haar het gevoel dat je meer dan enkel haar looks leuk vindt.

Laat haar daarom zien dat schoonheid niet genoeg is voor jou. En dat je ook let op haar innerlijk en hoe ze in de omgang is.

Best normaal eigenlijk. Want stel dat ze afstandelijk en onaardig tegen je doet. Dan is het toch raar om haar leuk te blijven vinden?

Heb jij moeite om gezonde standaarden te hebben? Dan is het een goed idee om meer leuke vrouwen te ontmoeten. Dan ben je vanzelf minder snel onder de indruk:

4. Je hebt haar niet geplaagd (en was veel te aardig)

Als een vrouw geen klik voelt op date en deze woorden zegt, weet je dat je kansen verkeken zijn:

Het was gezellig.” Dit is het laatste wat je wilt horen.

De date moet spannend en avontuurlijk zijn. Idealiter wil je dat ze allerlei intense emoties bij jou ervaart alsof ze op een achtbaan zit.

Had zij slechts een “gezellige” date met je? Dan betekent dit dat de date “wel leuk was” maar meer ook niet. Ze heeft geen intense emoties ervaren en voelt geen sterke aantrekkingskracht.

Hoe komt dit?

Nou, veel mannen zijn zó onder de indruk van een vrouw dat ze alles doen om haar te pleasen. Ze zijn overdreven aardig tegen haar, ze zeggen alleen maar lieve dingen of geven haar zelfs op de eerste date al cadeautjes.

Het gevolg hiervan is dat je totaal geen uitdaging voor haar bent. Ze is niet verleid tijdens de date. Het enige wat ze heeft gehad was een “leuk” gesprek met een ontzettend aardige maar compleet onaantrekkelijke man.

De oplossing is simpel: niet pleasen, maar teasen.

Vrouwen willen een man die interesse heeft, maar ook een uitdaging voor haar vormt. En de beste manier om dat te bereiken is door soms speels de connectie te breken Bijvoorbeeld door haar te teasen.

Als je wil weten hoe goed teasen nou in z’n werk gaat, check dan mijn gratis FLOW video cursus. Daar leg ik je uit hoe je de uitdaging wordt waar zij naar op zoek is.

Download hier voor NOP de FLOW Methode zodat de vonken op de date zullen overslaan.

5. Je koos een saaie locatie en activiteit

Als jij alle aantrekkingskracht om zeep wilt helpen voordat de date goed en wel begonnen is, let dan goed op:

Blijf weg van saaie activiteiten en locaties!

Een goed voorbeeld van een slechte activiteit is het programma “First Dates”. Ze daten in een achterhaalde, en vooral oersaaie setting. Je zit ergens in een restaurant tegenover elkaar en je mag omstebeurt sollicitatievragen stellen.

Stel dat ze tijdens First Dates naar glow in the dark-midgetgolf gaan. Het is grappig en je hebt samen iets te doen. De kans dat er een klik is, is een stuk groter dan wanneer je strak tegenover elkaar zit.

Wil jij een lijst met leuke plekken om samen een klik te ervaren tijdens de date? In dit artikel vind je een lijst met maar liefst 33 originele date ideeën:

6. Je komt over als een versierrobot

Vrouwen voelen geen klik op date als jij je gedraagt als een versierrobot.

Dit houdt in dat je emotioneel prikkelende gesprekken voelt, maar eigenlijk niet luistert. Ze krijgt het gevoel dat je haar niet echt registreert.

Dt komt het meest voor bij twee soorten mannen:

Zelf heb ik soms meerdere dates per week (ik ben immers niet voor niets AttractionGym coach). Heel leuk natuurlijk, maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn hoge aantal dates ook een neveneffect hadden: De dates werden steeds meer een routine.

Om de dates makkelijk te maken, voerde ik vaak precies hetzelfde plan uit op m’n dates. Dit werkte enorm efficiënt. De meeste dates liepen goed af.

Maar het begon vrouwen op te vallen dat ik niet zenuwachtig was. En bij een date hoor je je een beetje zenuwachtig te voelen. Het hoort juist een klein beetje ongemakkelijk te zijn. Gaan er kleine dingen fout, dan is dat charmant.

Maar in mijn geval ging alles zó perfect dat het resulteerde in berichtjes van vrouwen die me de volgende dag appten met de boodschap dat ze het heel leuk hadden gehad, maar helaas geen connectie voelden. De dates waren zó goed uitgevoerd dat het bijna onnatuurlijk leek.

Ditzelfde geldt voor mannen die heel graag goed willen worden in versieren, maar het nog niet zijn. Ze gebruiken veel trucjes, waardoor ze onoprecht overkomen. Terwijl authenticiteit juist zo belangrijk is voor aantrekkingskracht.

Laat je routines varen. Focus je op de vrouw die voor je zit en maak een oprechte connectie. Je zult zien dat die eerlijkheid je veel meer brengt dan welk trucje dan ook.

Wil je tips over hoe je een leuke, oprechte eerste date inricht?

Geen klik op date? - Conclusie

Het allermooiste van vrouwen versieren is dat je het niet kunt voorspellen. Dit maakt het zo spannend!

Soms verwacht je veel van een date en blijkt dat jullie geen fit zijn. Andere keren heb je geen eens zin om op date te gaan en ontmoet je een dame waar je een diepe connectie mee hebt.

Soms is er dus geen aanwijsbare reden voor het ontbreken van een klik. Dat is oké. Soms kan je alles goed doen en geen vuurwerk ervaren. Dit hebben mijn mede coaches en ik vaak genoeg meegemaakt.

We voelen ons dan niet zozeer afgewezen. We zien het eerder als een signaal dat we niet bij elkaar passen. En dat is juist mooi.

Want dit geeft ons voldoende afsluiting om verder te gaan en iemand anders te vinden die wel goed voor ons is.

En omdat onze versiervaardigheden zo scherp zijn, hebben we vaker dan niet wel een klik op date.

Wil jij dat ook?

In mijn Transformatiepakket ontdek jij hoe jij de meest aantrekkelijke versie van jezelf wordt. En de man wordt waar de meeste vrouwen wild van worden.

Natuurlijk is dit geen garantie. Maar zelfs al ontbreekt de chemie, dan zal ze nog steeds een goede tijd met je beleven.

Klik daarom op de grote knop hieronder. Dan stuur ik je GRATIS mijn Transformatiepakket. En kan jij ervoor zorgen dat je kansen op een klik zo groot mogelijk worden.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWat te doen op een date: 5 Simpele tips en 100+ ideeƫn
Pijl7 Must-Have Tips om je Non-Verbale Communicatie te Verbeteren
PijlMeisjes plagen kusjes vragen: 7 Tips om te flirten
Pijl50 Gespreksonderwerpen voor een fantastische Date (Lijst)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Bram
Hey Laurens,

Ik mis praktische tips om het bijna onmogelijke toch te herstellen.

Voor mijn gevoel heeft mijn date geen 100 procent nee gezegd maar voelt ze geen romantische klik. Ik erken dat ik te lief en te gemakkelijk ben geweest.

Er moet nog een ontmoeting plaatsvinden aangezien ik een boek aan haar heb uitgeleend.

Ook is er kans dat ik haar een keer ergens weer tegenkom.

Ik ben benieuwd wat ik kan doen.

Groet, Bram

Marlena
"Maar Laurens, je zei"
"Blij dat je het vraagt."

Er is natuurlijk niemand die dit vraagt, de schrijver heeft een gesprek met zichzelf. Beetje genĆ¢nt (maar stiekem ook wel grappig).
Verder prima artikel!

Plaats een Reactie