13 Simpele tips om te flirten met je lichaamstaal: Zo doe je het!

02 Jun 2020, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
11 Subtiele lichaamstaal signalen die verraden dat hij je leuk vindt

Flirten doe je soms heel zichtbaar en soms meer subtiel.

Flirten met je lichaamstaal is daarbij een hele belangrijke vaardigheid!

In dit artikel ontdek je exact hoe flirten met je lichaamstaal werkt.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Versier haar met je lichaamstaal

Schrik niet - Ik ga je een geheimpje verklappen. Er bestaat een zeer grote kans dat er nu vrouwen in jouw leven zijn die jou constant non verbale lichaamstaal signalen afgeven omdat ze je erg leuk vinden.

Er is wel één probleem; jij herkent deze signalen niet en reageert nergens op. Hoe frustrerend is dit voor haar! Alsof je dagelijks winnende staatsloten (boven een miljoen) aan het verscheuren bent… Stop daarmee!

De kracht van lichaamstaal wordt onderschat. Wereldwijde onderzoeken naar communicatie tonen namelijk het volgende aan – 93 % gebeurt non verbaal, slechts 7 % verbaal.

Wat denk je nu zelf dat krachtiger werkt bij vrouwen; lichaamstaal of gesproken taal? Juist, dat dacht ik ook.

Wil je weten of ze je leuk vindt? Lees dan dit artikel:

Hoe Lichaamstaal Lezen van een Vrouw: 17 Tips + Voorbeelden

De kracht van lichaamstaal

Lichaamstaal is een vorm van sub communicatie. Dit gebeurt vrijwel altijd onbewust.

Het is bekend dat mooie vrouwen veelvuldig worden benaderd door mannen. Zij hebben een radar voor lichaamstaal ontwikkeld.

Zonder dat jij ook maar één letter hebt uitgesproken heeft zij al lang beoordeeld - op basis van jouw lichaamshouding - of jij interessant bent voor haar.

Als op basis van jouw lichaamstaal blijkt dat jij niet ‘’man’’ genoeg bent voor haar, dan kun je de beste openingszin ter wereld hebben, maar dan is er een bikkelharde afwijzing in aantocht.

Als jij echt succesvol wilt worden met vrouwen versieren - en dat wil jij anders lees je dit blog niet - dan wordt het hoog tijd om de beginselen van lichaamstaal onder de knie te krijgen.

In dit artikel ontdek je hoe aantrekkingskracht en versieren werken: Flirten, versieren en mannelijkheid

Tip 1: lach

Het klinkt heel simpel, maar dit is fundamenteel. Door te lachen, creëer je namelijk een vrolijke uitstraling. Doordat je vrolijk kijkt, straal je dit ook weer op anderen af. Als je naar iemand lacht, dan lacht diegene vaak terug en dit is een aanknopingspunt om een praatje te maken. Het is trouwens zelfs zo dat als je lacht, je jezelf automatisch traint om je goed te voelen...

Tip 2: sta rechtop

Vrouwen vallen op zelfverzekerde mannen. Je kan misschien heel onzeker zijn, maar daar kun je heel makkelijk verandering in aanbrengen. Zorg ervoor dat je altijd goed rechtop staat, schouders naar achteren en je voeten stevig naast elkaar op de grond (alsof je geaard in de grond staat). Door deze houding, straal je automatisch uit dat je je op je gemak voelt en hierdoor zal een vrouw zich ook eerder bij jou op haar gemak voelen.

Tip 3: geen handen in je zakken

Door je handen in je zakken te houden, zorg je voor een ongeïnteresseerde, verveelde houding. Houd je handen gewoon langs je lichaam of houd iets vast. Gebruik je handen juist om punten te benadrukken en zaken duidelijk te maken.

Tip 4: oogcontact

Eigenlijk werd dit hierboven al even genoemd bij het lachen, want met het maken van oogcontact leg je het eerste contact. Eigenlijk is dit vanzelfsprekend, maar toch wil ik het even benoemen. Met oogcontact kun je namelijk heel veel zeggen. Soms hoef je alleen maar een blik naar iemand te werpen en is er duidelijk wat je wil. Daarom is het goed om je bewust te zijn van de kracht van een blik.

Probeer het zoeken van oogcontact niet eng te vinden. Natuurlijk is het spannend om een vreemde in de ogen aan te kijken, maar het hoeft niet constant. Het is een beetje een spelletje. Zoek oogcontact met de vrouw waar je interesse in hebt en werp even een korte blik naar elkaar. Kijk vervolgens even weg en zoek daarna weer haar blik op. Kijkt ze ook? Dan heb je beet!
Werp haar een lach toe of maak een proost gebaar met je drankje. Beide handelingen zijn een uitnodiging. Lacht ze terug of proost ze terug, loop dan naar haar toe om jezelf voor te stellen.

Tip 5: open houding

Het is moeilijk uit te leggen wat een open houding precies is, een gesloten houding is wat duidelijker. Je houding is gesloten als je door je lichaamstaal je afsluit van de buitenwereld. Hiermee bedoelen we vaak een blik op de grond, hangende schouders en armen die over elkaar gekruist zijn. Eigenlijk neem je hiermee een houding aan die zegt: ‘praat niet met mij, laat me met rust!’. Tijdens het flirten is dat natuurlijk niet wat je wilt.

Tip 6: ga niet tegenover iemand staan

In het begin als je met iemand praat, dan ben je elkaar aan het aftasten. Onbewust reageren jullie lichamen op elkaar en ook de gesprekken gaan een beetje over de koetjes en kalfjes. Wanneer je recht tegenover iemand gaat staan, is je houding wat te direct. Hierdoor wordt je verplicht om de hele tijd oogcontact te maken en is er automatisch een soort gedwongen setting.

Beter is het om naast iemand te gaan staan, zodat je langzaamaan dichter bij elkaar kan komen en misschien tegenover elkaar kan gaan staan. Ook tijdens een eerste date zou ik het nooit aanraden om tegenover iemand te gaan zitten. Je snapt nu ook waarom naar de film gaan of iets gaan drinken populaire eerste dates zijn, want hierbij kan je naast elkaar gaan zitten.

Door iets te doen, en niet statisch tegenover elkaar te zitten zorg je ervoor dat de date wat makkelijker verloopt. Ik zou pas uit eten gaan als je elkaar echt al wat beter kent, omdat hierbij wat meer ingewikkelde sociale vaardigheden gewenst zijn.

Tip 7: zoek iemands ruimte op

Als je om je heen kijkt in de kroeg dan zie je dat iedereen zijn eigen ruimte om zich heeen heeft, ik noem dat altijd de ‘luchtbel’ om een persoon. Door allebei in je eigen bel te blijven gebeurt er niks. Je moet ervoor zorgen dat jullie samen een bel worden. Dit kan je doen door wat dichter bij haar te gaan staan of door ‘expres per ongeluk’ haar arm aan te raken.

Wat ook goed werkt is doen alsof je iemand niet goed kan verstaan en zo langzaam wat dichter bij gaan staan en je gezicht wat dichter naar dat van haar te brengen.

Tip 8: spiegelen

Een manier van onbewust gedrag om te tonen dat je interesse hebt is het spiegelen van haar houding. Dus als zij haar hoofd een beetje schuin houdt, dan houd jij je hoofd ook een beetje schuin. Heeft zij een hand in haar zij, dan houd jij ook die hand in jouw zij. Als je klikt met iemand, dan is dit vaak iets wat al automatisch gebeurt. Zoals ik al zei, onbewust gedrag dus. Wil je toch de klik een handje helpen, dan kan je lichtjes de gebaren en houding van de anderen spiegelen.

Al deze tips zorgen ervoor dat je zonder iets te zeggen een vrouw al voor 75% versierd hebt. Snap je ‘m? ;-). De makkelijkste manier van punten scoren…

Tip 9: De alpha man

De alpha man sub-communiceert dat hij een leider is, wellicht de manager of eigenaar van de club. Ze stralen uit dat ze de zaak onder controle hebben. Dit geeft een gevoel van veiligheid voor vrouwen, het gevoel dat een sterke man voor hen zorgt.

Ze staan stevig op hun benen – letterlijk, met hun voeten uit elkaar op ongeveer schouderbreedte. De borst lichtjes vooruit, kin omhoog en met een sterk oogcontact. De alpha man gebruikt zijn handen op een autoritaire manier, door anderen regelmatig en op kwetsbare plekken aan te raken – op hun schouder, buik en hoofd.

Hier een filmpje van Amy Cuddy, een professor van Harvard gespecialiseerd in lichaamstaal, over power poses – voorbeelden van krachtige lichaamstaal.

Tip 10: De party guy

De vibe hier is er eentje van populariteit. Iemand die zich met het grootste gemak beweegt in sociale kringen. Altijd een grapje klaar, hij kent iedereen en iedereen mag hem. Hij ziet er zorgeloos uit, lacht vaak en veel. Heel sociaal, hij praat met iedereen – mannen en vrouwen en is een netwerker pur sang.

Het ene moment is hij er helemaal voor je met honderd procent van zijn aandacht, het volgende moment wordt hij weer weggeroepen. Toch heeft hij nooit echt haast. Zijn bewegingen zijn niet overhaast, ook hij wekt de indruk dat hij alles onder controle heeft.

Voor een voorbeeld hiervan moet ik denken aan de film The Master waarin de hoofdrolspeler, een sekteleider, feestjes organiseert waarbij iedereen compleet los gaat. Een online clip daarvan kon ik helaas niet vinden.

Tip 11: De sexy man

Deze man is vriendelijk, sociaal maar er gaat tevens een bepaalde seksuele spanning van hem uit. Als vrouw weet je als je hem zijn ding laat doen dat je de kans loopt dat je in zijn bed belandt. Het is niet vrijblijvend, het is niet alleen maar haha bij deze man. Hij kan aandachtig luisteren, raakt vrouwen op de juiste plekken aan en geeft door zijn intensiteit alles een bepaalde lading.

Een filmpje van Hank Moody, die een seksuele vibe uitstraalt die moeilijk te missen is door vrouwen.

Tip 12: Lichaamstaal van James Bond

Mannen met een missie, veel zelfvertrouwen en een sterke overtuiging hebben een andere lichaamstaal.

Feit!

Wat in de praktijk goed werkt is bewust te zijn van jouw lichaamstaal en de manier waarop jij beweegt.

Als je nog geen 007 film hebt gezien dan raad ik je dat ten sterkste aan voor inspiratie. Hier is een heel duidelijk patroon zichtbaar die ik je nu ga uitleggen.

Duidelijk zichtbaar is dat James Bond beweegt met een rechte rug, schouders naar achteren en kin iets omhoog.

Dit is de basis. Vervolgens -en nu komt het- vertraag jouw bewegingen! Handgebaren, bewegen van jouw benen en van jouw hoofd, het dient allemaal relaxed te gebeuren, zonder stress.

Hiermee communiceer je dat je in control bent en zelfvertrouwen hebt.

Ook bij het lopen is het van belang dat je dat vertraagd doet met grote stappen. Een man die met deze houding op een vrouw afstapt maakt een intrigerende indruk.

Good looking of niet is van ondergeschikt belang. Je verleid haar op sub communicatief niveau met jouw lichaamstaal.

Tip 13: Het geheim van oogcontact

Wist jij dat de pupillen van een vrouw groter worden als zij jou aantrekkelijk vindt? Dit gebeurt bij haar op een onbewust niveau omdat het om microsignalen gaat; deze kan zij zelf niet sturen.

Om dit te te constateren is het natuurlijk wel van belang dat je haar blijft aankijken.

Ga niet wegkijken zodra het ‘’ongemakkelijk’’ wordt. Je kan de ‘’spanning’’ van oogcontact doorbreken door je wenkbrauw iets op te trekken met een glimlach.

De ultieme manier van flirten want je communiceert hiermee zelfvertrouwen en dominantie.

Het geheim van oogcontact bevindt zich in de eerste seconden. Zodra jij de eerste seconden haar niet meteen aankijkt, maar pas later wanneer in gesprek bent dan zul je meer moeite moeten doen om haar te versieren.

Denk aan de uitdrukking – het klikte meteen tussen ons.

Het gevoel wat ze op dat moment ervaart is sterk beïnvloed door de wijze waarop jij haar aankeek. Probeer dit dus meteen uit in de praktijk en analyseer hoe snel jij vrouwen aankijkt tijdens een ontmoeting.

Lichaamstaal test

Soms laat ik onze cursisten een kort testje doen die ik jou ook wil geven. Het is een leuke testje voor het lezen van de lichaamstaal van anderen, in dit geval de ogen. Het is een soort EQ (Emotionele Intelligentie) test, ontwikkelt door professor Simon Baron-Cohen van de universiteit van Cambridge.

Je kunt de test hier doen. Het is wel handig om een woordenboek bij de hand te houden, want er worden af en toe nogal ingewikkelde woorden gebruikt. Ik hoop dat het helpt bij je vermogen om mensen te kunnen ‘lezen’. Je weet vast wel dat het lezen en inschatten van mensen één van de belangrijkste succesvaardigheden die je kunt hebben. En zoals met alles – oefening baart kunst. Succes!

http://well.blogs.nytimes.com/2013/10/03/well-quiz-the-mind-behind-the-eyes/

Lichaamstaal die verraadt dat zij mij leuk vindt

In mijn jarenlange onderzoek naar flirten met vrouwen komt vaak naar voren dat vrouwen bepaalde signalen van interesse naar een man tonen. Als ze haar hoofd schuin optilt, haar lippen likt, aan haar hals gaat zitten, met haar haar gaat spelen en over haar schouders naar jou kijkt dan zou er een grote kans bestaan dat zij interesse heeft in jou.

Allemaal leuk en aardig, maar waar ik kritisch op ben is eigenlijk heel simpel; is zij vriendelijk tegen mij?

Zo ja, dan is het zaak om meteen te gaan voor een stap hoger. Altijd! Natuurlijk zijn de signalen duidelijker bij de ene vrouw aanwezig dan bij de andere vrouw. Maar over het algemeen- zodra ze vriendelijk doet tegen je dan ben je op de goede weg. Zo simpel is het.

Sleutel tot succes is hier dat je altijd gaat voor een volgende stap. Als het gesprek ‘’lekker’’ gaat, vraag haar telefoonnummer. Als jullie lekker aan het wandelen zijn, geef haar een spontane knuffel en zoen haar. Als jullie samen een film kijken bij jou op de bank en jullie zijn aan het zoenen, pak haar bij de hand en dirigeer haar naar jouw slaapkamer.

Natuurlijk doe je dit niet geforceerd, maar geleidelijk. Als ze zegt liever niet te willen dan ga je verder waar je mee bezig was. Begrijp je waar ik naar toe wil? Mooi!

Wil je weten of ze je echt leuk vindt? Bekijk dan dit artikel:

11 Vindt Ze Me Leuk Tests Die Direct Haar Liefde Verraden +Video

Stop met het ‘’lezen’’ van de lichaamstaal van vrouwen

Besteed jouw tijd nuttig en probeer niet constant haar te ‘’lezen’’ om te peilen of ze jou leuk vindt. Pure tijdverspilling!

Focus je op eigen plezier, jouw eigen doelen en jouw eigen ontwikkeling in het vrouwen versieren. Blijf hier vooral mee doorgaan en laat ons weten hoe het je vergaat. Ben heel benieuwd!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl7 Must-Have tips om Online te Flirten (+17 Copy/Paste Zinnen)
PijlFlirten met je collega: 15 Tips voor daten met collega's
PijlHoe moet je flirten met een vrouw: 19 Flirttips voor succes
Pijl

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Kaylee
Het is inderdaad zo dat je als man wel moet uitstralen dat je interesse in een vrouw hebt door je lichaamstaal. Vaak hebben vrouwen genoeg leuke gesprekken in de kroeg, maar is het toch lastig te bepalen of een man geïnteresseerd is of niet. Als je lichaamstaal dat uitstraalt, dan zal zich ook eerder voor je open stellen.

Plaats een Reactie