31 Date Ideeën in Alkmaar Die Succes Garanderen

27 Feb 2019, door datingcoach Daan de Ram in Date ideeen

Je hebt een afspraakje staan in datestad Alkmaar.

Geweldig!

Toch…?

Maar hoe zorg je dat het een geslaagde date wordt?

Je krijgt:

Belangrijk: Wil je écht een fantastische date neerzetten en zorgen dat de ander jou helemaal het einde vindt? Download dan mijn gratis Date transformatiepakket.

Daarin ontdek je mijn belangrijkste geheimen voor een fantastische date. Met tips van het begin van je date tot het einde. Download het Date Transformatiepakket NU!

Afbeelding

Laten we gaan!

Het #1 probleem van Alkmaar, of toch niet?

Misschien heb je de gedachte dat je 1, hooguit 2 dates kunt hebben in Alkmaar, voordat je in herhaling valt qua activiteiten of cafés:

Misschien denk je dat in Alkmaar het aanbod qua dating plekken beperkt is, en dat je al snel herhaling valt:

Haar verrassen met een originele date die je ff voorgeschotelt lijkt dan een flinke uitdaging.

Niets is minder waar.

Iedere keer café-met-drankjes-en-wandeling-door-het-park is allesbehalve nodig.

Met de volgende date ideeën, activiteiten en romantische uitjes in Alkmaar gaat er een wereld voor je open. Zelfs in kaasstad Alkmaar, zonder allemaal cheesy ideeën.

De leukste cafés van Alkmaar

Wanneer je de 3 beste cafés in het centrum van Alkmaar op een rij zet voor dates, kom je uit bij:

Grand café het Gulden Vlies. Een café in oudere stijl (zowel in meubilair als de gemiddelde bezoeker)

Maar laat je hierdoor niet afschrikken.

Ze hebben een perfecte datehoek voor jou ingericht. Namelijk een knusse bank, waar je tegen elkaar kunt aankruipen, terwijl het neppe haardvuur jullie denkbeeldig verwarmt.

En dit alles terwijl jullie begluurd worden door de elandenkop die hoog aan de muur hangt. Vraag even aan het personeel of deze wél echt is.

Wil je een plek waar ze al wel in de 21e eeuw zijn, en nog steeds een warme atmosfeer? Dan open je de deuren bij Hofman. Een drukke plek, dus de banken kunnen bezet zijn.

Of zit je graag tussen andere (Tinder) dates? Schuif dan aan bij het meest favoriete café van de stad: Nola Social.

Zelfs de naam klinkt als de zoveelste datingapp.

Nola Social is een hippe plek, die precies weet wat een datend stelletje nodig heeft als het neerkomt op bankjes en tafels. Met van alles op de kaart, ook cocktails, een hele goede keus.

Recent onderzoek toont trouwens aan dat eerste ontmoetingen via online dating de norm wordt. Dus beter zorg je snel voor een A-game dating profiel.

Afbeelding

Nola Social, op deze foto toevallig met lege banken

Pro Tip:

Spreek niet voor het café af waar jullie een drankje gaan doen.

Denk 'ns na, jullie zijn allebei wel wat gespannen. Een korte wandeling vooraf naar het café is de perfecte manier om de spanning uit je lijf te lopen.

Nog meer cafés, met ieder hun eigen niche

Voor cocktails bijvoorbeeld. Die drink je het beste geshaked op één van de chille banken bij 1480 Food Bar.

Maar als je meer een speciaalbier-fan bent, ga dan naar de Boom. Kom je overdag, dan kun je boven ook nog door het biermuseum lopen… of waggelen… afhankelijk van hoeveel speciaalbier je daarvoor hebt weggewerkt.

Is koffie meer je ding, of spreek je ‘s middags af? Ga dan naar ROAST of Cosy.

Kun je koffie niet uitstaan, en ben je een echte theeleut? Dan mag je Restaurant Abby’s niet overslaan. En hoewel het niet letterlijk met thee te maken heeft, kun je hier ook samen wegdromen met een heerlijke High-Tea.

Afbeelding

High-Tea bij Abby’s

Ben je een middagdater? Dan moet Spotlight trouwens bovenaan je lijst staan. In het weekend zijn ze iets langer open. Anders maar tot 18:00. Beetje jammer, want dit is een gouden locatie.

Zo.

Je hebt nu ruime keuze om aan je 2 liter vocht per dag te komen.

Heb ik topcafés in Alkmaar overgeslagen? Vast en zeker. Een aantal hebben de lijst niet gehaald en zijn aan jou om te ontdekken.

Maar het laat direct zien, dat een date in Alkmaar niet een one-time-thing is. Je kunt talloze dates met je aanstaande vriendinnetje hebben, zonder ook maar één keer in de herhaling te vallen.

De volgende activiteiten helpen daar ook bij.

Zo heb je altijd een flirterige dating

Faal je wel eens om een date flirterig te houden?

En zakt de sfeer dan af richting een sollicitatiegesprek waar je praat over jullie werk, studie en het weer?

Ik heb het over melatonine verhogende onderwerpen, waarvan je in slaap valt…

Download dan hier 17 flirtzinnen. Op deze manier heb je altijd je beste flirtinstrumenten op zak. Nooit meer een saaie date.

Goed, terug naar de leukste activiteiten.

Leuke activiteiten in Alkmaar

De beste activiteit waar je naartoe kunt met je date is de Kaasmarkt.

Cheesy, maar waar.

Afbeelding

Van april tot en met september wordt het Waagplein elke vrijdag omgetoverd tot een kaasmarkt. Al je wilde kaasdromen komen tot leven door de vrijwilligers verkleed in oude klederdracht en de werktuigen van vroeger.

Namelijk:

Pro Tip:

Wanneer de kaasmarkt het date idee is, spreek af op het station. Daar begint de pret al door de verklede vrijwilligers die jullie de weg wijzen naar de kaasmarkt.

Ja, de kaasmarkt is wereldberoemd in Alkmaar. Niet alleen toeristen, maar ook Nederlanders van ver bezoeken dit.

Alkmaar van bovenaf

Wil je uitzicht over de stad? Dan ga je naar de Stadskantine. Op het dakterras doe je samen een wijntje, terwijl je niet te veel let op het cheap-ogende café binnen.

Mooie bonus bij dit café: de kunsttentoonstelling van allerlei hobbyisten die ze binnen ten toon stellen. Van krabbels waarvan je je afvraagt of het zelfs in een hobbyistententoonstelling thuishoort, tot meesterwerken waartegen je ‘u’ zegt.

Het Standstrand

Zomers kun je Mojito’s achteroverslaan op het Stadsstrand. En vergeet je schepjes niet, want na een stuk of 3 cocktails lijkt het namelijk net alsof er een echt zandstrand is waarin jullie een zandkasteel kunnen bouwen.

Rondkijken in Alkmaar

Voor Tussen Kunst en Kitsch hoef je je TV niet meer aan te zetten. Daarvoor ga je naar de Vrouwenstraat. Daar is een winkel met allerlei verzameldingetjes. Te gek om je innerlijke nerd naar boven te laten komen en samen rond te struinen.

En als je dan toch door de smalle straten van Alkmaar aan het wandelen bent, doe dat dan met een ijsje in je hand die je hebt gehaald bij: de Mient, IJssalon IJsplein, of  IJssalon Delano. Trouwens, de leukste straten om doorheen te lopen zijn ten oosten en zuiden van ’t Waagplein.

Sla alleen de Achterdam over. Wel sfeervol, door de met rode spots verlichtte kozijnen ’s avonds. Maar niet voor samen met een date ;)

Afbeelding

Wat je tegenkomt in de straatjes van Alkmaar

Iets anders bekijken? Ga naar de bioscoop bij Vue. Eet vooraf bij de rappe pizzeria eronder. En pot na de film nog wat poolballen bij het Sportcafé naast de bioscoop.

(Ohja, ik raad de bioscoopdate, wanneer het contact nog pril is tussen jullie, ten zeerste af. Je wil bij dates naar elkaar kijken, en niet naar een bewegend doek.)

De mooiste parken

Houd je meer van wandelen door het park? Dat kun je dat perfect rond het centrum doen. Loop hoe dan ook langs de Molen van Piet en nog een paar andere hotspots (kom ik zo op).

Afbeelding

De Molen van Piet

En vergeet de parken iets buiten het centrum niet… Alkmaarder Hout, Westerhout, of Oosterhout. Tussen het Alkmaarder Hout en het Westerhout kun je nog brood geven aan de geitjes op de kinderboerderij.

Actief bezig zijn

Vind je al deze activiteiten te saai? Dan kun je de Escape Room Alkmaar samendoen, of in de zomer over het gladde asfalt skaten. En ’s winters mag een bezoek aan de schaatsbaan de Meent niet ontbreken.

Bij slecht weer of regen kun je hier alsnog perfect op je bakkes gaan schaatsen. De schaatsbaan is namelijk overdekt.

Afbeelding

Wil je wat relaxter? Ga dan onderuit zitten in de Montecristo Lounge en geniet samen van een waterpijp.

Romantisch uitje in Alkmaar

Wat als je nu meer op de romantische tour wil?

Hoe zorg je voor romantiek op je date in Alkmaar? Doe het vooral niet door een stuk kaas in de vorm van een hartje te kopen.

De volgende ideeën kun je perfect inzetten als romantische date.

Denk aan de eerdergenoemde parken, of een cocktail bij 1480 Food Bar.

Verder kun je aanschuiven bij de Heeren van Sonoy. Ook het IJkgebouw aan de oostkant van het centrum, zal niet enkel jullie maag vullen maar ook jullie harten.

Afbeelding

Ken je trouwens die romantische films, waarbij het met bakken uit de hemel komt tijdens het verzoenende moment van de hoofdrolspelers?

Ondanks de droevige setting, een romantisch moment.

Wat ik wil zeggen, is dat de plek niet zozeer voor de romantiek zorgt. Dat doen voornamelijk de personen.

Natuurlijk een leuk café met openhaard en banken, zodat je tegen elkaar kunt kruipen, helpt.

Maar jij en haar zorgen ervoor of iets op de romantische tour gaat, of meer op de platonische tour.

En wat als je nu niet in het centrum afspreekt?

Tot nu toe zijn alle date ideeën in of rond het centrum.

Ik begrijp dat als je buiten het centrum woont, je ook wel is wat in de buurt wil gaan doen. Dat heeft natuurlijk zijn voordelen.

Spreek dan bijvoorbeeld af rond Winkelcentrum De Mare. Hier zijn genoeg plekken die ook in de avond open zijn om nog af te spreken.

Vanuit het half-overdekte Winkelcentrum is het een paar minuten lopen naar het Rekerhout. Een enorm park waar je prima tijd samen kunt spenderen. En ook hier kun je langsgaan bij de Kinderboerderij. De vrijwilligers zijn hier je wingmen. Vraag hen te vertellen over de kinderboerderij en de dieren.

Afbeelding

EN! Vergeet ook zeker niet een thuisdate.

Met een beetje creatieve brainpower tover je je huis om in een datesucces-fabriek.

Thuis afspreken, klinkt je mogelijk té direct in de oren. Zeker als eerste date. Je weet wel… je bed staat om de hoek enzo.

Maar als je ver wegblijft van Netflix & Chill, drankjes doen, of een filmpje kijken op de bank als date idee. Dan heb je een kaskraker te pakken met een thuis date.

Een thuisdate regelen is voor veel mannen echter vergelijkbaar met op hakken lopen. Dat verandert vaak in een ramp.

Lees daarom dit artikel om die ramp te voorkomen en eenvoudig een thuisdate in je agenda te krijgen:

Pijl Eerste Date Thuis: Voor- en Nadelen +9 Tips om 'n ramp te voorkomen

Beste date idee van Alkmaar

We zouden niet het #1 datingcoach bedrijf van de Benelux zijn… als we niet een A tot Z dateplan voor je hadden uitgepluisd.

Ja-ha, zelfs in ‘wereldstad’ Alkmaar dat van de kaart verdwijnt als je uitzoomt op Google Maps…

Afbeelding

Daarom hier van A tot Bed één van onze zelf-geteste dateplannen.

Kleine vereiste is dat je enigszins op korte fietsafstand van het centrum woont. Woon je dat niet. Geen zorgen! Dan kun je 95% van het plan alsnog grandioos stelen en uitvoeren.

Laten we beginnen.

Je ontmoet de ander op ‘t Waagplein. Een centraal plein dat iedereen wel bekend in de oren klinkt als je uit die regio komt. Prima plek is om je fiets te stallen en je date die eerste knuffel te geven.

Nu plof je niet neer op het terras bij één van de cafés op ‘t Waagplein, dat zou te gemiddeld zijn.

Je loopt richting de Grote Kerk en pakt hier De Hofman of De Gulden Vlies.

Beide hebben sofa’s waar je lekker tegen elkaar aan kunt kruipen.

Nadat jullie hier wat vloeibaar genot achterover hebben geslagen, is het tijd voor een wandeling door het schemerige, maar romantische park.

Langs de Molen van Piet loop je (als je Alkmaar op een kaart ziet) tegen de klok in het park door. Je loopt nu langs één van de mooiste huizen van Alkmaar.

Afbeelding

Je loopt het park door tot je bij een kleine loopbrug komt met een romantisch uitzicht richting de stad en over het water.

Wist je:

In de zomer staan hier wel eens pasgetrouwde stelletjes bruidsfoto’s aan het maken.

Hier is het tijd haar te zoenen, mits je tot nu toe je kaarten juist hebt gespeeld natuurlijk.

Vanaf de loopbrug kun je allerlei kanten op:

Richting ‘t Waagplein voor een tweede drankje bijvoorbeeld. En denk aan de opties die ik eerder heb genoemd:

Afbeelding

Bij AttractionGym doen we aan té veel ons best doen voor onze volgers.

Daarom hebben we een handige kaart voor je uitgestippeld zodat je een perfect dateplan hebt.

Afbeelding

Waar is van A naar BED gebleven?

Tot nu toe heb je een gouden dateplan gevolgd. Mocht het mogelijk zijn qua woonplaats en agenda’s, is het nu tijd om samen richting huis te gaan.

Maar ook als je de kans niet ziet, stop dan niet met lezen. Ik heb nog een heerlijke bonus voor je.

Jij moet op dit moment eerst de volgende inschatting maken:

Hoe warm is je date op jullie afspraakje geworden?

Is het tijd om samen richting huis te gaan voor die kop thee op de bank, of dat competitieve potje Mario Kart? Of loop je met dit idee iets te hard van stapel en is het tijd om afscheid te nemen en jullie romance later te vervolgen?

Die vraag is aan jou om te beantwoorden tijdens je date. Op trainingen fluister ik daarentegen stap-voor-stap in wat de deelnemers moeten doen om een vrouw mee naar huis te nemen. Als coach zijn we zo toegewijd dat we je tot de slaapkamerdeur coachen.

Afbeelding

Om jezelf naar de slaapkamer te coachen heb ik een gratis bonus voor je t,

Hiermee verhoogje direct je skills, waardoor je meer succes haalt uit je dates in Alkmaar.

Namelijk met mijn gratis Transformatiepakket.

Alles voor niets hieronder, met één druk op de knop.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlNederlands #1 Datingexpert Onthult 10 Must-Have Tips
Pijl10 Afknappers bij vrouwen: Waar vrouwen hard op afknappen
Pijl125 Leuke Vragen Om Te Stellen (Grappig, Origineel & Diep)
Pijl13 Tweede date ideeën en tips: Zo maak je het een succes

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie