De alpha-gentleman: Hoe je alpha kunt zijn zonder een eikel te worden

24 Jul 2014, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

De eerste wankele stapjes op weg naar baasdom

Gespreksflard met een meisje dat ik recentelijk zag:

Zij: ‘ugh, met jou valt ook niet vooruit te plannen.’
Ik: *schouderophalend*
Zij: ‘ik snap het niet. Er zijn al deze jongens die vet veel moeite voor me doen… En dan val ik op jou.’
Ik: *grijns* ‘Ik snap het wel.’

Vroeger, let's say 8 jaar geleden zagen mijn geprekken er heel anders uit.

Niet alleen mijn gesprekken waren anders, ik was heel anders.

Om je een idee te geven zal ik je vertellen hoe ik mijn eerste serieuze vriendinnetje leerde kennen. Ik kende haar via CU2.nl. Een simpele openbare profielensite waar mensen 100 jaar geleden berichtjes bij elkaar achter konden laten.

Ze kende compleet ontoevallig een paar vrienden die ik ook kende (zo was ik op haar profiel gekomen) We spraken af om elkaar op een zaterdagavond te ontmoeten met onze vrienden erbij in dé alternatieve tent van Groningen.

Wat lief

Stil meisje ontmoet verlegen jongen… Na 2 uur bijna niks tegen elkaar zeggen zoenen ze ongemakkelijk in de kroeg, daten soort van voor enkele weken, hebben geen seks en beginnen een relatie.

En weet je wat, ik was tevreden. Life was good. Ik besloot daarom een gedicht van drie kantjes te schrijven waarin ik mijn liefde voor haar verklaarde, zodat zij altijd de mijne zou blijven…

Met gedenkwaardige (ahum) teksten als:

"Zonder je ogen om in te verzinken, droog ik uit... als een woestijn zonder cactus, en een duivel zonder tranen... Ik wil de zee ervaren in je ogen. Zo zout, dat ik steeds even verdrink, om daarna door jou gered te worden."

Da Fuq

Ze was behoorlijk feministisch.  Gelukkig niet van schreeuwerige soort dat je in de media ziet. Prima dacht ik. Gewoon iemand die begaan was met het lot van vrouwen en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel heeft.

Dat leek me dan ook een uitstekend plan voor onze relatie. Je weet wel wat ik bedoel: respect voor haar hebben, haar mening meewegen in wat we deden.

Als zij mij vertelde dat ‘we het meestal over jou hebben’ dan probeerde ik dat te veranderen en het onderwerp vaker naar haar te draaien. Als ze vroeg wat we gingen doen dan kaatste ik de bal terug: "wat wil jij doen schatje?"

Rara wat gebeurde er met die relatie. Kaput, op de klippen, over, basta, finito, klaar, weg, foetsie.

Ze ging er met een van onze gezamenlijke vrienden vandoor. Des te meer ik haar ging pleasen, des te minder verliefd ze op me werd. Ik begreep er niets van. Het is een van de hardste lessen die ik moest leren over vrouwen.

De les is namelijk dit: wat ze zegt dat ze wil is niet echt wat ze wil.

Ja denk daar maar eens over na. Bij mij duurde het ook een tijdje voordat mijn brein het had verwerkt. Waarom? Omdat ik toen alle ideeën over  gelijkheid in relaties meteen in de prullenbak kon gooien.

Een concept wat zo diep in mijn overtuigingen van wat juist is verweven zat dat ik het moeilijk los kon laten.

De eerste vraag die opdoemde was: als vrouwen niet willen wat ze zeggen dat ze willen… wat willen ze dan wel?

De logische volgende stap voor veel mannen, waaronder ik, was:

‘laat ik de vrouwen in mijn leven dan gewoon VRAGEN wat ze willen.’

Helaas is die logische denkwijze van ‘probleem vraag -> oplossing’ precies de reden waarom de meeste mannen het verpesten bij vrouwen!

Waarom? Vrouwen WILLEN het niet aan je vertellen. Waarom niet? Omdat dat niet LEUK is. Net zo min als een willekeurige vriend die hoort dat je voor het eerst The Sixth Sense gaat kijken en in zijn enthousiasme meteen maar even vertelt dat de hoofdpersoon zelf al die tijd al dood was.

Een vrouw wil jou niet de clue vertellen, ze wil dat jij die figuurlijke film creëert. Ze wil dat jij haar snapt. Ze wil vervolgens dat jij daar mee speelt; dat jij een mooie speelfilm regisseert waarin zij een rol mag spelen. Als jij die film boeiend genoeg maakt, wil ze er zeker wel in meespelen.

Hieronder zie je sneak-peek van hoe ik het tegenwoordig doe en hoe jij het ook kunt doen. Een Duitse dame die ik tijdens onze summerbootcamp in Barcelona tegen kwam. 

Je ziet dat ze onder de indruk is. Ze wordt onderdeel van een sprookje. Alles overkomt haar. Wees gerust, verderop leg ik precies uit wat hier gebeurt en hoe ik hier gekomen ben. Na enkele Facebook berichten kwam ze naar Amsterdam. Hieronder zie je haar ontbijten in mijn appartement ;)

Hmm okee, regisseur worden en films maken... Thanks zeg je nu misschien, daar heb ik wat aan :). Ik weet bij god niet waar ik aan toe ben vaak, en nu zeg jij dat ik Steven Spielberg moet zijn.

Ok, first things first.

Als jij soms net zo confused bent als ik dan heb ik een vuistregel voor je, die je zonder problemen de rest van leven kunt gebruiken: kijk naar wat vrouwen doen, niet naar wat ze zeggen.

Maar goed, terug naar mijn ex vriendin en mijn kansloze gedichten. Daar zat ik dan, zonder bruikbare handleiding van de vrouw of hoe je een relatie kon krijgen die werkt. Haar pleasen werkte niet. Vragen werkte niet. Hoe kwam ik in deze shit terecht?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Carl Jung versus alpha Arie

Carl VS Arie

Jaren geleden studeerde ik psychologie. Geloof me, bespaar jezelf de moeite, het gaat helemaal nergens over. Wetenschappelijk geneuzel zonder enig praktisch nut.

Hoe dan ook, af en toe kom je wat bruikbaars tegen dat je helpt om alles wat je weet weer in perspectief te plaatsen:

Ik neem je even mee naar de tijd van Sigmund Freud en Carl Jung. Zo’n honderd jaar geleden bedacht psycholoog Carl Jung, de meest veelbelovende leerling van Freud, het concept van anima.

Het concept van anima wil zeggen dat we allemaal in ons ‘het vrouwelijke’ en ‘het mannelijke’ hebben. Hij zag hierin een innerlijke tegenstelling, twee tegenstrijdige krachten die je in balans moet brengen.

Simpel gezegd, een man moet ‘in touch komen met z’n vrouwelijke kant’, net als dat ‘een vrouw in touch moet komen met haar masculine kant’.

Cristiano Ronaldo met handtasjeWe spoelen honderd jaar vooruit in de tijd, de seksuele revolutie, de metroseksuele man en  een paar feministische golven verder, naar het jaar 2014.

Jung’s anima concept heeft onze cultuur doordrenkt: man en vrouw zijn in ieder opzicht gelijk. We zijn mannen & vrouwen steeds gelijker gaan behandelen en mannen en vrouwen zijn zich steeds identieker gaan gedragen.

En dat is  jammer.

Waarom? Omdat het  gevolgen heeft die Jung vast niet zo bedoeld had…

Carl Jung, een briljante man, zat er helaas naast.

Dat werd me duidelijk door een kerel die ik eerst verafschuwde, haatte en verguisde, daarna ging bewonderen en die uiteindelijk mijn rolmodel werd ..

Meet alpha Arie, de klootzak-natural.

Hij is vanaf mijn 14de één van mijn beste vrienden. Altijd bovengemiddeld vol van zichzelf, kan het hem weinig schelen wat anderen van hem vinden en basically doet ´ie gewoon waar hij zin in heeft.

Dat was voor mij moeilijk om mee om te gaan,omdat hij in mijn normen en waarden van lief en aardig zijn extreem onbeschoft leek tegen anderen en ook tegen zijn beste vrienden waaronder ik.

Dit was zo intens voor me dat er zelfs een periode is geweest dat ik hem een paar jaar niet gezien heb. Ik vond dat hij me niet respectvol behandelde zoals je dat van een goede vriend mag verwachten.

Op een gegeven moment had ik geaccepteerd dat hij nu eenmaal zo is als hij is. Ik kwam hem toevallig weer een keer tegen en toen was het weer als vanouds.

Op een avond, het is de eerste keer sinds een tijd dat ik met hem op stap ben, staat hij te praten met een sexy vrouw, een Duitse blonde. Ik heb het ontzettend naar mijn zin met quasi nonchalant om me heen te kijken.

Het valt niet te ontkennen dat ze hem leuk vindt maar op een gegeven moment is ze hem kennelijk toch zat want opeens is ze verdwenen.

Ik vraag hem wat ie had gedaan. Hij heeft duidelijk iets verkeerds gedaan wrijf ik hem in, want ze was weg.

Met een grijns keek hij mij aan en zei hij: ‘geen zorgen, ze komt zo wel terug.’ Ik zei niets maar dacht 'yeah, right'.

En verdomd als ze 5 minuten later niet terug was…

Dat was het niet alleen. De bewonderende blik in haar ogen maakte nog het meeste indruk op mij. Alpha Arie gaf natuurlijk geen kik. Ik wist vanaf toen dat wat hij had, wat het ook was, dat ik dat ook wilde hebben.

Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Ik weet nog wel dat ik de volgende avond met vrienden een biertje ging drinken. Er was een heel knap meisje mee, een vriendin van één van mijn vrienden.Ik dacht ‘fuck it’ en begon een gesprek met haar.

De inhoud van het gesprek heb ik geblokkeerd, en resideert nu ergens in de donkere krochten van mijn onbewuste. Zo’n plek waar je ook liever niet meer bij komt.

Maar ik weet nog wel dat ze me aan het einde met minachting in haar ogen aankeek, en letterlijk zei ‘waarom ga je niet naar je vrienden toe.’

Je kan zo stoer doen als je wilt, zoiets raakt je in je ziel.

En om dan de natural-klootzak bezig te zien dat breekt je realiteit aan diggelen als een spiegel.

Een kerel die volledig comfortabel met zichzelf door het leven gaat. Een kerel die honderden vrouwen in zijn bed heeft gehad, een kerel die een club binnenloopt en als een magneet alle aandacht naar zich toe trekt. Een kerel die de mooiste meid in de hele club binnen 10 minuten als een klein meisje aan het giechelen heeft.

He really just doesn’t care…

Wat vrouwen zeggen dat ze willen is niet wat ze willen

Mijn feministische ex-vriendin wil gelijkheid voor alle vrouwen. Althans dat denkt ze. Maar dat is niet wat ze wil. Wat wilde ze dan wel? Het antwoord daarop is: Maximale hypergamie.

Huh, hypergamie? Don't worry, ik ga het uitleggen.. Allereerst, het is niet de overtreffende trap van polygamie ;). Dit is de definitie die in de psychologie wordt gehanteerd: hypergamie is de natuurlijke impuls van vrouwen om een man van zo hoog mogelijke waarde te vinden en aan de haak te slaan.

Wat er met ‘waarde’ wordt bedoelt legt de evolutionaire biologie ons uit. Daarin hanteert men de 'sexy sons/provider hypothese'.

Die zegt het volgende: vrouwen willen de genen (lees: zaad) van een zo groot mogelijke alfa, maar ze willen ook een man die haar & haar kind beschermt terwijl het kind opgroeit. Ze willen de genen van de alfa en het gemak van de beta.

Met andere woorden: alfa fucks, beta bucks.

Helemaal ideaal is als ze deze hypergamie verlangens kan combineren in één persoon. Daarom volgen erotische romans voor vrouwen (kuch-50-shades-of-grey-kuch) altijd dezelfde formule.

Koele ondoorgrondelijke alfa verleidt vrouwelijke hoofdpersoon. Hoofdpersoon ‘temt’ vrouw-verslindende alfa. Ze trouwen en leven nog lang en gelukkig.

Onbewust is een vrouw hier altijd mee bezig – het is letterlijk in haar genen geprogrammeerd. Ze  selecteert mannen continue.

Daarmee bedoel ik niet dat ze kwaadaardig lachend in haar handen wrijft terwijl ze weer een jongen afblaast die niet aan haar hypergamie verlangen voldoet.

Ze laat zich leiden door haar onbewuste emoties, zonder dat ze doorheeft wat ze doet. Ze doet wat ‘goed aanvoelt’.

Dit werkt heel anders bij een man, en daarom is het zo verwarrend.

Een man heeft een doel nodig voor z’n communicatie, voor een vrouw is communiceren zelf het doel. Zo kan ze voelen hoe alfa en/of potentieel vadermateriaal je bent. En des te meer alfa-waarde je hebt, des te groter de kans dat ze door prikkeldraad heen zal kruipen om bij jou in bed te belanden.

Goede shit zeg je nu waarschijnlijk, dat wil ik ook wel. Maar hoe doe ik dat – hoe kom ik op dat punt dat vrouwen andere bitches opzij duwen om mijn zaad te mogen ontvangen?

De intelligentie van je hart en je kloten

“A man breathes through his heart and balls”- Elliott Hulse

Misschien denk je dat mannelijkheid vanzelf komt. Dat je wanneer je volwassen wordt je vanzelf meer man wordt.

Maar weet je wat zo ironisch is? Dat er zo weinig mannen masculiener worden naarmate ze ouder worden.

Vaak zie je eerder het tegenovergestelde: volwassen mannen die zich als onzekere tieners gedragen tegenover de vrouwen in hun leven.

Mannen die onder de plak zitten. Of mannen die schouderophalend zeggen: “Ach, de vrouwtjes he. We zullen ze nooit begrijpen.” Waarop ik denk: “wat jij wilt... watje.”

Dat is wel anders geweest. Herinner je even mijn feministische ex. Bij haar was ik een watje. Niet alleen in m’n omgang met vrouwen, maar ook in de rest van m’n leven. Ik was een gefeminiseerde versie van mezelf.

Authentiek? Hell no!

Ik zie dit overal terug in mannen. Er is zo vaak op gehamerd dat we onze vrouwelijke kant moeten laten zien dat we verleerd zijn om authentiek man te zijn.

Wat daar niet bij helpt is dat het bij de generaties voor ons vaak gewoon was dat de vader altijd aan het werk was en de moeder zich compleet bekommerde om de opvoeding.

Resultaat? Het kind heeft alleen maar een vrouwelijk rolmodel. Nu verschuift dat en gaan vaders zich op hun papadag weer meer bemoeien met de opvoeding. Helaas zijn die vaders nu zo ontmacho’ed dat de jongetjes nog steeds geen mannelijk rolmodel hebben.

Of beter gezegd, een verwrongen – lees: inauthentiek – voorbeeld.

Authentieke mannelijkheid is steeds zeldzamer – zelfs als twee mannen onder elkaar zijn dan praten ze met elkaar alsof ze de goedkeuring nodig hebben van onzichtbare vrouwen!

“Nee nee sinds ik een vriendin heb kijk ik niet meer op die manier naar vrouwen…”

Oh je kijkt dus nooit meer naar een sweet booty? We liegen tegen onszelf. We doen ons anders voor dan dat we eigenlijk zijn – ‘nee ik ben niet zoals die andere mannen!’

Luister, als jij ook zo praat als in het voorbeeld hierboven: ik geloof je niet, en de vrouwen die je date geloven je ook niet.

Negeer je mannelijke instinct niet. Leer te luisteren naar de intelligentie van je hart en je kloten. Het gaat erom dat je – je lichaam – weer leert te voelen. Blijf niet hangen in je hoofd, dat boordevol maatschappelijke conditionering en verkeerde rolmodellen zit.

Probeer niet alles ‘eerlijk’ te maken – zoals je denkt dat het hoort. Stop met jezelf aan te passen voor haar. Accepteer dat je visueel ingesteld bent en dat je schoonheid belangrijk vindt in een vrouw.

Accepteer dat je een man bent.

Iemand die hier gave dingen over te zeggen heeft is bad ass Elliot Hulse.

Zijn video's kunnen je helpen om beter in contact te komen met je lichaam. Adem door je hart en ballen en je zult snel genoeg merken:

Je hart & ballen willen leiden.
Je hart & ballen hebben sociale grenzen die ze bewaken.
Je hart & ballen plaatsen geen enkel meisje op een voetstuk.
Je hart & ballen gaan voor wat je écht wilt.

Als je je hart & ballen trouw bent, dan kan je erop vertrouwen dat ze je krachtiger, authentieker en  aantrekkelijker maken.

Alpha Arie werd van iemand die ik afwisselend verafschuwde en bewonderde tot een van mijn beste vrienden. Omgekeerd was dat ook zo, en is dat zo gebleven ondanks dat ik hem jarenlang meed.

“Dude je bent gewoon één van mijn beste vrienden en dat waardeer ik, ondanks dat ik je een paar jaar niet gezien heb”

Het gave van mijn vriendschap met “de natural” zoals ik hem vanaf nu zal noemen was dat mijn aspiratie niveau werd verhoogd. Geen dikke dronken afdankertjes meer.

De weg daar naartoe was een frustrerende. Ik moest nieuwe rolmodellen vinden en bewust nieuwe gewoonten ontwikkelen. De patronen afleren die je in tientallen jaren hebt opgebouwd kunnen zeer hardnekkig zijn.

Pro tip:

Mocht je wel eens met je mond vol tanden staan, terwijl je droomvrouw je aanstaart terwijl ze zich afvraagt of dit een LEUK of AKWARD gesprek gaat worden... dan heb ik iets moois voor je!

We hebben een bonus met 17 versierzinnen. Perfect om je gesprek weer op gang te krijgen.

Krijg ze hier.

De authentieke alpha gentleman

Eén van de grootste uitdaging kwam pas later. Nadat  ik daadwerkelijk succes had met mijn nieuwe alpha-persoonlijkheid.

Elke keer wanneer ik mij als een ware Alpha-klootzak opstelde tegen vrouwen ging mijn slagingspercentage door het dak. Ineens gingen vrouwen  achter mij aanlopen, gingen ze moeite doen om mijn aandacht te krijgen, en gingen ze mij nog meer texten en foto’s sturen.

Kortom, hoe botter ik was en hoe minder aandacht ik haar gaf, hoe meer vrouwen zich gingen bewijzen.

“Okee top, dat is toch allemaal geweldig” denk je nu.

Toch ontstond er een nieuwe barrière.

Ondanks dat ik ongelofelijke resultaten zag VOELDE het nog steeds niet goed. Ik wist rationeel dat ik het goed deed, want het had resultaat. Maar omdat het zo buiten mijn ingesleten beeld van wat correct is ligt, bleef het niet goed voelen.

Eén zin bleef zich herhalen in mijn hoofd:

“Liever geen succes met vrouwen dan succes op deze manier”.

Juist op dat moment zag ik de film Don Juan De Marco waarin een totaal ander soort personage dan de alpha-klootzak enorm succes heeft met vrouwen.

Toen zag ik het licht:

Het is niet het alpha-klootzak gedrag an sich dat vrouwen aantrekkelijk vinden. Dat is slechts één uitingsvorm van een aantal dieper liggende typisch mannelijke en aantrekkelijke eigenschappen.

Een effectieve vorm, dat moet gezegd worden, maar het is maar een vorm – en zeker niet de enige.

Aantrekkelijke eigenschappen als:

En er zijn tal van andere vormen hoe je die kan uiten.

Sterker nog, je hoeft geen andere vorm aan te nemen dan wie je werkelijk bent.

Dat was mijn les. Ik moest de meest aantrekkelijke versie van MEZELF ontdekken.

En dat geldt voor ons allemaal, ook voor jou. Vind de authentieke zelfverzekerde en mannelijke versie van jezelf en wees die persoon.

Ik noem mijn alpha-alterego  de alpha romantic gentleman. De ultieme authentieke versie van wie ik eigenlijk ben.

Ik  zit nog steeds in het proces om meer mezelf te worden en dat zal waarschijnlijk ook nooit ophouden. Geweldig toch?

Authenticity

Return of the ex-gf

Nog even terug naar de feministische ex-vriendin.

Laatst kwam ik haar bij toeval tegen in Amsterdam en hebben we een drankje gedaan. Ze was duidelijk verrast door hoe ik was veranderd, om niet te zeggen dat ze onder de indruk was van de nieuwe ik.

Dat zag ik niet alleen aan de hints die ze me gaf, hoe ze sexy uit haar ogen keek zoals vrouwen dat kunnen en hoe ze met haar hand door haar haren ging. Nee, aan het einde probeerde ze MIJ zelfs te zoenen. Blijft een feministe hè.

Ik bedankte daar vriendelijk voor: “Sorry ik ben gewoon niet je type joh, jij hebt iemand nodig die voor je zorgt en altijd lief voor je is. Dat ben ik gewoon niet.” 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl125 Leuke Vragen Om Te Stellen (Grappig, Origineel & Diep)
PijlBeste 16 Tinder Hacks in 2023 (meer matches, chats en dates)
PijlHoe Krijg Je Een Vrouw In De Stemming: 7 Beste Tips
Pijl12 Verleidingstechnieken Waar Vrouwen Voor Smelten (Expert Tips)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

De Kontsnor
Zeer interessant artikel!

Afgelopen weekend praatte ik met een vriendin die ik graag zoenen wou, maar zij zei; 'laten we vrienden blijven'

Wat bedoelde deze dame hier precies mee?

Ik ben benieuwd naar je antwoord Patrick
Reacties
Klootzakje
Wat ze daarmee bedoelde is dat ze je ziet als 1 van haar vriendinnetjes :P

Haar antwoord was: \"laten we vrienden blijven\", maar wat was dan jouw vraag? Of je haar mocht zoenen? Cut the beta crap man...

Als je haar wil zoenen moet je:

1 Aantrekkelijk voor haar zijn (dus geen needy bitch die vanalles voor haar doet)

2 Een connectie maken die anders is dan vriendschap (bijv: wij tegen de rest van de wereld, of: ons geheimpje)

3 Haar versieren door push/pull te gebruiken (zoek die maar op) en zorgen dat ze jou bijna wel moet 'versieren' om nog aandacht van jou te krijgen

4 Haar verleiden door je intentie te TONEN, niet te vertellen (anders geef je dus die clue weg). Dus haar diep in haar ogen aankijken alsof je haar op wil eten (ja daar gaat ze opmerkingen over maken, gewoon negeren en blijven doen) dubbelzinnige opmerkingen, praten over seks of wie ze sexy vindt en wat ze met hem zou doen, stimuleren die boel!

Kortom: bereid zijn om die 'vriendschap' te verliezen en er iets anders voor in de plaats te bieden. Vaak kun je haar toch nog wel friendzonen daarna ;)
HLL
Inspirerend Patrick, bedankt. Op naar het pad voor mij om meer alfa gentleman te worden!
Reacties
AG Patrick
Graag gedaan, succes HLL :)
Ruben zaal
Eey.... Wat ze daarboven all zeiden.. Ze ziet je als haar homovriendje...
Je moet echt voor haar gaan ... Je krijgt verkering met haar of niks...
Vrienden zijn met bijv: het meisje waar je verliefd op bent is geestelijke zelfmarteling.... Dat is net zoiets als een dikzak op dieet voor een kast vol chocola zetten......

Volgende keer dat ze nog zoiets zegt zeg dan: als je vrienden wilt zijn dan ben jij vrienden.. Ok geen probleem... Maar jij moet gewoon accepteren dat ik met je naar bed wil... Je bent gewoon een lekker wijf... Wil je dat ik ophou?? Kom 30 kilo aan draag een jutezak doe je haar in een knotje en je hebt geen last meer van me.. Nooit meer... En anders... GET over it...


En dan denkt ze terug.... En dan ziet ze dat jij na een tijdje liet zien dat je haar. Wilt haar versieren etc ..

En dan ziet ze dat het nooit anders is geweest...

Dan leg je de keus bij haar neer... We worden fuckbuddys of ze ziet je nooit meer....

En als je haar ziet laat haar dan steeds merken dat je haar wilt...

:)

Succes


Ruben
Aaron
wow dat je haar nummer krijgt op die manier vond ik wel gaaf, begin eindelijk te snappen waarom 'mijn manier' van vrouwen benaderen vaak niet lukt (ik ben knip ook best zenuwachtig veel 'ja' op wat mijn beste vriendin zegt terwijl ik eigenlijk gewoon meer met haar wil maar ja)
Reacties
Patrick
Zoals hierboven al gezegd is, laat inderdaad je intenties zien. Flirt met haar en ga ervoor. Lang vrienden zijn bereik je niks mee! Ze gaat niet ineens inzien dat jij die geweldige jongen bent waar ze meer mee wil.

Succes!
Nohaila
Goed artikel !

Ik heb ee vraag.
Hoe zit het eigenlijk met alphamannen en hun gevoelens kwijt kunnen in de dating fase. Klopt het als een vrouw teveel openstaat voor zijn gevoelens en problemen en hij dus over alles bij haar terecht kan; dus de vrouw eigenlijk een beetje zijn psycholoog wordt p, zijn aantrekkingskracht verminderd? En dat de vrouw niet moet ingaaan op zijn problemen? Maar dit pas na 6 maanden (dus wanneer het datingproces eigenlijk over is) omdat hij de vrouw dan gaat zien als een vriendin en niet als relatie materiaal? Kan je hier een antwoord op geven alsjeblieft, want ik struggle hier een beetje mee.
Alvast bedankt
Reacties
AG Patrick
Hoi Nohaila,

Allereerst is het aan de man om zijn leven op orde te hebben, want praten over zijn problemen e.d. maakt hem ook niet aantrekkelijker voor jou ;)

Ik denk niet dat het per se slecht is om een halve psycholoog voor hem te zijn, zolang er daarnaast voldoende seksuele aantrekkingskracht is en geflirt wordt e.d. Dat is wel belangrijk.

Je wilt zowel diepe connectie hebben en over dingen kunnen praten als flirten en spanning creeren.

Ik vraag me met name af of jij het als vrouw wel aantrekkelijk vindt om een man te treffen die zoveel stof heeft om over te praten dat jij bijna een psycholoog voor hem wordt.
Wim DG
Beste,

Hier een verhaal die begin 2015 begon... ik leerde een jongedame die 10 jaar jonger is kennen op een feestje, zij was er samen met een gemeenschappelijke kennis. Zij is een heel intelligente vrouw die steeds in een relatie heeft gezeten en dit vanaf haar 16 jaar. Door huiselijke problemen rende ze reeds snel in de armen van mannen die macht over haar hadden. Door haar prachtige figuur & niet dom heeft ze een aantal intelligente mannen gekend... 14 jaar later is het de eerste maal dat ze vrijgezel is. Ze stelt heel veel vragen over het leven.. wat ze wel en niet wil (kunnen daar ook heel goed over praten). Komt ze mij toch wel tegen... vinden het meteen met elkaar... spreken heel veel af... echt leuk... maar ze wil totaal met niemand een relatie... ze is er bij wijze van spreken vies van. Weken gaan voorbij.. steeds intenser in gesprekstof en op een bepaald ogenblik zet ik een 'move'... die zij jammergenoeg afslaat... ik kon het gewoon niet meer aan. Een week hadden we geen contact meer en door aanraden van een gemeenschappelijke vriend heb ik haar een bericht geschreven. Sindsdien zien we elkaar heel veel.. zijn samen op reis geweest... zitten op dezelfde golflengte... én weet ik dat ik de enige in haar leven ben met zelfs de uitdrukking \"ik zie jou graag\"... en \"ik zou jou in mijn leven niet willen missen\"... toch geeft ze toe dat ze bindingsangst heeft...en ja ze is jaloers als ik over andere avondjes uit praat met vriendinnen. Er zijn ook geen andere mannen die ze dichter laat komen... ook al heeft ze heel veel succes... ze zoekt ook niemand op behalve mij... Tot voor kort vroeg ze mij mee naar een naakt-sauna... geen probleem en hebben een zalige namiddag/avond gehad. Ze raakt mij ook regelmatig aan maar steeds met de gedachte.. ik wil momenteel niemand (bij haar dan). Nu heb ik dit alles wat uit mijn hoofd gezet met het idee... \"ga jouw weg en als je iemand ontmoet doe jouw ding en laat haar lopen...\" Dit lukt wel aardig en intussen blijf ik op de radar. Toch weet ze mij te vinden op eerder gemaakte afspraken of spreekt ze over de toekomst... vragen om februari is samen op reis te gaan etc. Binnenkort vetrek ze voor 3 weken op reis met een jeugdvriend (waar ze naar haar zeggen een correcte afspraak heeft dat er niks meer moet gehoopt worden). Deze trip was reeds een jaar geleden vastgelegd... jammergenoeg kon ik door mijn werk niet mee... Wij hebben wel elkaar in september het woord gegeven om samen Oudjaar te vieren... want zij komt speciaal vroeger terug want zij wou met mij het Nieuwe jaar ingaan. Nu is de vraag... hoe moet dit verder? Alfa & Beta man ben ik maar door de maanden is dat spel gekomen tot een vertrouwenspersoon die alles weet over haar... mijn alfa move werkte niet destijds... Zien elkaar beiden graag en is bijna een perfect duo in alles wat we doen... enige is dat er geen sex is... terwijl we elkaar aantrekkelijk vinden... Haar STOP idee en schrik voor alles wat nog maar stempel heeft in die buurt is zo sterk. Zij gaat anders nooit met een man naar de sauna.. laat staan een naakt sauna... Nu is mijn vraag... laat ik haar 3 weken heel weinig horen van het thuisfront? Hoe speel ik niet in de kaart van die jeugdvriend (jawel ik ben wat jaloers) Hoe pak ik het aan op de eerste avond (Oudjaar) als we elkaar terugzien? Ik organiseer alles op haar plek... Wat denken jullie? Alvast hartelijk dank voor jullie raadgeving. ps: de overige zaken bij de raadgevingen heb ik vroeger allemaal toegepast mét succes... nu ik eindelijk een vrouw tegenkom waar het langs beiden kanten klikt heeft zij die SEX STOP/RELATIE in haar hoofd... :-D
Reacties
AG Patrick
Het lijkt me dat ze je heel graag mag en dat je behoorlijk in de friendzone zit. Dat ze met je naar de sauna gaat geeft alleen maar meer aan dat ze je vertrouwt dat je geen move gaat maken en dat je echt een vriend voor haar bent. Ze zou nooit naar de sauna gaan met een man waarvan ze denkt dat hij interesse in haar heeft.

Daarnaast lijkt het dat ze ergens wel twijfelt of zij jou toch wat leuker vindt. Dus er lijken wel openingen voor je te zijn.

Let op het verschil tussen haar emotie (misschien vindt ze je wel leuk) en haar ratio die vermoedelijk sterk de overhand heeft nu.

Je gaat nooit succes bij haar hebben als je je blijft gedragen zoals je nu doet. Want ZIJ gaat geen move maken.

Dus: in je vriendelijke contact, maak het speelser. Plaag haar soms en flirt een beetje. Dat ontwaakt de seksuele non-rationele aantrekkingskracht.

Wordt iets fysieker op een plagende manier (niet direct seksueel).

Wanneer je dit langzaam opbouwt en ze gaat hierin mee (ik vermoed het wel) dan komt er uiteindelijk een situatie waarin je heel fysiek bent en er veel geflirt wordt. Dan is de zoen de logische volgende stap. Dat zoenen hoeft niet per se heel snel. Bouw het maar op.

Over de 3 weken: Stuur af en toe een berichtje als je zelf iets leuks mee maakt wat je wilt delen. (fotos doen het altijd goed). Eens in de paar dagen bijv. En vraag een enkele keer hoe het daar is als ze reageert. Kijk ook hoevaak ze zelf spontaan begint te sturen.

Succes man!
Wim DG
Alvast hartelijk dank voor jouw reactie... maak er werk van en met veel interesse lees ik jullie mailings. Succes en tot de volgende... om hopelijk te melden dat het voorspoedig loopt ;-)... Tx W
anonymous
Dit artikel is gewoon kei goed dat mag gezegd worden. Gelijk een zelfvertrouwen boost!
Reacties
AG Patrick
Goed om te horen :)
Nico
Hii Patrick,

Zo zeg, wordt er ineens een spiegel voorgehouden!
Reality check.

Thanks voor het inzicht de tips en inspiratie om mijzelf weer terug te krijgen. Mooi artikel!

Mvg, Nico

Plaats een Reactie