De succesbarriere van sociale angst

15 May 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Sociale angst om de mening van anderen

Doen wat je eigenlijk wilt doen, dat is wat iedereen wil. De vrijheid om jouw acties niet te laten afhangen van wat anderen vinden. Het geeft jezelf de kans om te focussen op wat voor jou daadwerkelijk belangrijk is.

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

Als je last hebt van een of andere vorm van sociale angst, dan weet je als geen ander hoe pijnlijk en belemmerend dat kan zijn. Je hebt het gevoel dat je niet jezelf kan zijn in sociale situaties en dat je aan moet passen. Je leeft in reactie op wat –jij denkt- dat anderen willen dat je doet. Je voelt je niet de man (of vrouw) die je diep van binnen weet die je zou kunnen zijn.

Ookzaak is dat je teveel aantrekt van wat anderen van je denken. Als het antwoord zo simpel was als ‘geef dan minder om wat anderen van je denken’ dan zou iedereen dat wel doen. Was het maar zo eenvoudig...

‘Wat zullen anderen van mij denken?’

Toch ga ik nu een flinke dosis ‘tough love’ geven mijn vriend(in). Denk niet dat ik niet met je meeleef als ik het volgende tegen je zeg:

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Hoe meer waarde en gewicht je geeft aan de gedachten en meningen die anderen over jou hebben, hoe meer dat je gaat beletten dat te bereiken in je leven dat echt belangrijk voor je is.

Leuk Arnoud, zeg je nu misschien. Wat is de OPLOSSING? Als het volgende dat ik ga zeggen echt gaat ‘klikken’ tussen je oren, dan gaat dat gaat een enorme impact op je leven hebben…! Mocht je echt op structurele wijze met deze aanwijzing aan de gang gaan dan raad ik je het programma van ‘angt-coach’ Florian aan.

Ok, hier mijn Eerste-Hulp-Bij-Sociale-Angst-Adviezen:

De denkfout die je maakt is dat je EXTERNE GOEDKEURING ZOEKT om te bevestigen dat wat jij doet ‘ok’ is en dat goed genoeg bent. Vinden anderen dat dit het juiste is om te doen denk je dan. En je luistert niet meer naar wat JIJ zelf denkt dat het juiste is om te doen.

Als je enkel door het leven gaat door te doen wat jij denkt dat anderen van je verwachten om te doen dan ga je nooit ECHT leven. Je hebt niet gedaan wat je echt graag doet en je bent in de middelmatigheid terecht gekomen. En het is onmogelijk om diepe bevrediging te ervaren in de middelmatigheid.

Kijk eens naar dit filmpje voor inspiratie. Het zijn de top 5 zaken waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben. Kijk eens wat er op nummer 2 en op nummer 1 staat.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Als je niet gaat doen WAT JIJ echt belangrijk vindt kan je leven kan goed zijn, leuk, aardig - maar nooit geweldig. Typisch zijn het mensen die zich aan het eind van hun leven de vraag stellen ‘wat als ik dit of dat gedaan zou hebben’. Mijn advies voor jou – zorg dat je niet één van die personen wordt.

Je komt vreemd over als je probeert niet vreemd over te komen

Het lijkt een tegenstelling. Juist als je probeert om niet raar te zijn ga je juist wel zo overkomen. Ik geef je een voorbeeld.

Toen ik in het begin met mijn stapmaatje / wingman vrouwen ging aanspreken op straat en hij een groepje aansprak vond ik het vreemd om er bij te gaan staan. Het leek mij een beter idee om maar op een afstand te gaan staan en het hem te laten doen.

Op een gegeven moment waren er twee dames, ergens in de 30 - die de mensen zo wat in het oog aan het houden waren over onder het genot van een koffie. Zij hadden gezien dat wij vrouwen aan het aanspreken waren. Op een gegeven moment komt die dame naar mij toe, op het moment dat mijn wing ‘in set’ was en ik wat verder op een afstandje stond.

ZIJ vertelde me nota bene dat ik bij hem moest gaan staan! Als ik dat niet doe komt niet alleen het vreemder over voor mezelf maar voor mijn maatje is het ook niet goed. Als ik op een afstandje ga staan toekijken dan geef ik eigenlijk toe dat ik denk dat het vreemd is wat mijn wing aan het doen is en dat ik er niet comfortabel mee ben!

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

WAT EEN INZICHT! Het was extreem klote om te horen maar ik ben die dames oneindig dankbaar voor deze les….

Als jij iets vreemd vind dan zal zij dat ook vinden

Als jij denkt dat iets vreemd is en het om die reden niet gaat doen, dan WORDT het inderdaad vreemd. Vrouwen nemen de frame over die jij op hun projecteert. Dat betekent dat als jij vol overtuiging iets doet en niet denkt dat het vreemd is dan gaat zij dat ook niet vreemd vinden.

Andersom als je juist moeite doet om iets niet vreemd te laten lijken dan gaat het juist wel vreemd overkomen.

Een ander goed voorbeeld is het ‘zwevende handje’. Je hebt het vast wel meer gezien, een kerel die op de foto gaat met een mooie dame en haar arm om haar doet maar haar niet aanraakt en zijn hand zo op een afstandje houd van haar lichaam.

Hover hand

Hij durft haar niet aan te raken om het niet vreemd te doen lijken maar daardoor WORDT het JUIST WEL creepy…

De sociale angst factor en flirten

Net zoals als je iemand wil aanspreken in bijvoorbeeld de tram of de bus. De meesten mannen gaan dan niet te luid spreken omdat ze niet willen dat anderen hun horen. Wat je dan communiceert aan het meisje is dat jij denkt dat wat je doet vreemd is want anders zou je luid spreken. Hierdoor gaat het meisje het ook vreemd vinden.

Als er één mindset is die ik wil dat je van mijn Eerste-Hulp-Bij-Sociale-Angst-Adviezen overhoudt dan is het de volgende. Jij denkt dat wat jij doe niet vreemd is, het past volledig in jou realiteit – en dus ben je er ook totaal niet verontschuldigend over. Met als resultaat dat je je steeds minder gaat aantrekken van wat anderen van je denken.

Het is niet altijd eenvoudig maar denk er gewoon aan dat wanneer je probeert om niet vreemd over te komen je dat meestal juist wel doet. Ga er gewoon altijd volledig voor. Succes kanjer!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlBeste 16 Tinder Hacks in 2021 (meer matches, chats en dates)
PijlDe beste manier om een date te verpesten
Pijl285 leukste, grappigste & beste openingszinnen (Die werken)
Pijl20 Beste Date Idee├źn in Tilburg Voor Een Romantische Avond

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie