Te snel verliefd worden: 7 Tips om rustiger aan te doen

20 Mar 2023, door datingcoach Daan de Ram in Liefde & Verliefdheid
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Je wordt te snel verliefd? 7 tips wat je daar NU aan kunt doen

Te snel verliefd worden: heb jij er last van?

Wil je leren hoe je daar op een slimme manier mee omgaat zonder dat de ander op je afknapt?

In dit artikel geef ik je liefdes-reddende tips als jij geneigd bent om te hard van stapel te lopen.

Na het lezen weet je precies wat je moet doen als je te snel verliefd wordt.

Waarom word ik zo snel verliefd?

Te snel verliefd worden komt door een gebrek aan aandacht in het heden of verleden. Hierdoor kun je onaantrekkelijk overkomen. Het is belangrijk om de ruimte te geven aan de persoon waarop je verliefd bent, zodat deze niet op je afknapt. Blijf op een leuke manier aandacht geven. En zorg goed voor jezelf. Het is moeilijk om verliefd te zijn als de ander niet zo snel wil als jij.

Wil je weten hoe je kunt herkennen dat een vrouw je aantrekkelijk vindt?

Ik heb een speciale video gemaakt waarin mijn vriendinnetje de zeven signalen toont dat ze iemand leuk vindt:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

1. Vertel NIET hoe verliefd je bent

Als je iemand heel leuk vindt, wil je dit van de daken schreeuwen.

Maar als je dit doet, is de kans heel groot dat je deze persoon afschrikt. Zelfs als de ander jou ook heel leuk vindt.

Stel dat jij verliefd bent en die persoon vertelt jou dat het wederzijds is. Dan sta je ineens voor een nieuwe uitdaging: wat doen jullie daarmee?

Het opbouwen van een relatie kost tijd en gaat langzaam. Een plotselinge liefdesverklaring komt als een schok en onderbreekt het natuurlijke proces van bij elkaar komen.

Je kunt ook rustig doorgaan met het opbouwen van een fijne relatie zonder je verliefdheid te uiten. Je leert elkaar steeds beter kennen en raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Totdat je op een dag terugkijkt en denkt: “Wow, het bij elkaar komen ging eigenlijk heel makkelijk en zonder veel dramatische momenten.

Verliefdheid is normaal. Het voelt fijn en maakt je gelukkig. Maar je hoeft dit gevoel NIET te laten zien aan je nieuwe vlam. Dit maakt het lastiger om naar elkaar toe te groeien.

Er is een nog veel belangrijkere reden:

Als je crush twijfelt, ondermijn jij je kansen

Het moment dat jij zegt dat je verliefd bent, zet je de ander ineens voor het blok.

Stel dat zij je heel leuk vindt of zelfs verliefd is, maar twijfelt of een relatie wel zo’n goed idee is. En jij vertelt ineens dat je verliefd bent, natuurlijk met als doel om een relatie te beginnen. Dan moet de ander je wel afwijzen. Niet omdat er geen gevoelens zijn, maar omdat het aangaan van een relatie niet passend is.

Vertellen dat je verliefd bent, komt over alsof je heel graag wilt. Daar knappen mensen snel op af.

Als de ander tegen je zegt hoe leuk je bent, kun je daarin wat terugzeggen. Maar doet ze dit niet, dan is het beter om stil te zijn en rustig door te bouwen aan de relatie.

Natuurlijk moet je haar wel laten merken dat je interesse hebt op een manier die niet behoeftig overkomt.

Wil je weten wat een goede strategie is om haar te laten weten dat je haar leuk vindt? Dat leg ik uit in het volgende artikel:

2. Begrijp WAAROM je snel verliefd raakt

Als je snel verliefd raakt, komt dit waarschijnlijk omdat je weinig aandacht van leuke vrouwen hebt gehad of onveilig bent opgegroeid. Als je dan iemand ontmoet die je positieve aandacht geeft, ben je doodsbang deze te verliezen.

 Dit is helemaal niet erg. Ik heb duizenden mannen gecoacht die met hetzelfde te maken hadden en nu allemaal rondlopen met een leuke vriendin.

Als je één inzicht meeneemt uit dit artikel hoop ik dat het dit is:

Het is helemaal niet erg om snel verliefd te worden. Maar zorg voor je eigen gevoelens en laat dit niet aan haar merken.

Besef dat als je een leuke vriendin krijgt, dit zeker geen pleister op de wond is. Als je een angstige hechtingsstijl hebt of een tijdje eenzaam bent geweest, gaat die geschiedenis niet plotseling weg als je wakker wordt naast iemand waar je verliefd op bent.

Die verantwoordelijkheid om jou gelukkig te maken hoort ook niet bij haar thuis en mentaal gezonde vrouwen willen deze ook helemaal niet.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Zorg voor jezelf in plaats van allerlei verwachtingen op haar te projecteren.

Natuurlijk mag je wel genieten van de fijne gevoelens die horen bij een nieuwe relatie. Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij verliefdheid en vlinders in je buik? Zodat je beter begrijpt hoe je hiermee om kunt gaan?

Lees dan dit artikel:

3. Spreek niet te vaak met haar af

Laat me een voorspelling over je doen waarvan ik zeker weet dat deze waar is:

Als je verliefd bent op iemand, wil je deze persoon zo vaak en zo lang mogelijk zien.

Maar als jij snel verliefd raakt en zij is nog niet helemaal klaar voor een relatie…

…dan schrik jij haar juist af door te hard van stapel te lopen.

Let goed op haar reactie. Als je merkt dat jij telkens het initiatief neemt en je te hard van stapel loopt, is het slim om een stapje terug te zetten.

Als je continu pusht om haar te zien, knapt ze op je af. Terwijl als je af en toe de bal bij haar legt, haar verlangen kan groeien.

Spreek liever iets minder af dan iets meer. Laat haar regelmatig het initiatief nemen om met je af te spreken.

Dit is heel moeilijk als je verliefd bent. Maar zo voorkom je ze op je afknapt omdat je te behoeftig overkomt.

Een vrouw kan niet naar je verlangen als je te beschikbaar voor haar bent.

Te vaak met een vrouw afspreken, is een belangrijke oorzaak dat ze je wel “leuk” vindt maar niet verliefd op je is.

Wil je weten wat de andere zes oorzaken zijn? Bekijk dan snel dit artikel:

4. Laat haar het tempo bepalen

“Daan, hoe weet ik hoe vaak ik met haar moet appen? Ik ben op slag verliefd en wil haar het liefst elke dag zien.

Als je snel verliefd wordt, twijfel je vaak of je te veel of te weinig doet. De oplossing is om goed op te letten hoe zij met jou omgaat.

Kijk hoelang het duurt voordat zij initiatief neemt. Reageert zij pas na een paar dagen op een berichtje? Reageer dan niet binnen een paar minuten. Maar pas je tempo aan dat van haar aan.

Ga net even wat langzamer dan je crush. Dan voelt ze wat ruimte.

Wat nou als ze vraagt of we een pauze nemen?

Dan ben je waarschijnlijk te snel gegaan. Niet getreurd: geef haar gewoon de ruimte, ook al is dit moeilijk.

Hoe beter je in staat bent om afstand te nemen, hoe meer je haar een reden geeft om moeite te doen om je te zien.

Als je haar continu appt, hoeft zij namelijk geen inspanning te leveren om je aandacht te krijgen. Terwijl een vrouw juist verliefder raakt als ze moeite voor je moet doen.

Dat ze je herhaaldelijk appt, is een teken dat ze je heel leuk vindt. Wil je leren wat de andere signalen zijn? Bekijk dan dit artikel:

5. Blijf met andere vrouwen in contact tot je een relatie hebt

Als jij een vrouw hebt waar je erg verliefd op bent…

…dan moet je er niet aan denken dat zij met anderen sjanst.

Het liefst zou je direct een relatie beginnen en ervoor zorgen dat ze nooit meer naar een andere man kijkt, laat staan met hem naar bed gaat.

Maar als zij nog niet klaar is voor een relatie, kom je in een lastige positie.

Je voelt totaal niet de behoefte om met andere vrouwen af te spreken. Maar hoe meer je laat merken aan je droomvrouw dat je alleen haar wil, hoe minder zij zin heeft om daadwerkelijk een relatie met je te beginnen.

Als je geen andere vrouwen datet terwijl je droomvrouw niet klaar is voor een relatie, schiet jij jezelf in je voet.

Door je aandacht te verdelen over meerdere vrouwen voorkom je dat je behoeftig overkomt.

En stel dat je droomvrouw laat weten iemand anders gevonden te hebben. Dan heb je in ieder geval al contact met wat leuke dames. In plaats dat je van voren af aan moet beginnen met aanspreken en versieren.

Als je niet met andere vrouwen in contact bent en je droomvrouw wijst je dan af, dan komt de klap veel harder aan. Je hebt geen andere vrouwen om je heen die je het gevoel geven dat je er als man mag zijn.

Zolang jullie geen relatie met elkaar hebben en zij heeft uitgesproken dat ze zich wil committen, is het voor je eigenwaarde heel goed om met andere vrouwen in contact te blijven.

Begrijp me goed. Je hoeft niet elke week met een ander in bed te liggen. Je hoeft zelfs niet met allerlei verschillende vrouwen te zoenen. (Maar dat mag natuurlijk wel.)

Waar het om gaat, is dat je constant met verschillende vrouwen in contact staat. Zodat je focus is verdeeld en je niet al je aandacht richt op een vrouw die “nog niet zeker weet of ze een relatie met je wil.

Veel meer doen voor een vrouw dan zij voor jou doet, is een duidelijk teken dat je onder de plak zit.

Wil je andere signalen van “onder de plak zitten” leren herkennen? En drie goede tips om hier vanaf te komen? Bekijk dit artikel:

6. Investeer in jezelf zodat je minder aan haar denkt

Als je heel snel verliefd wordt, hecht je waarschijnlijk veel waarde aan wat vrouwen van je vinden.

Dit kan zijn omdat je nooit vrouwelijke aandacht hebt gehad. Of omdat je bent opgegroeid zonder stevige band met je ouders. Waardoor je juist veel waarde hecht aan wat aantrekkelijke vrouwen van je vinden.

Probeer je een leegte op te vullen met vrouwelijke aandacht? Let dan goed op.

Het enige waar je echt beter van wordt, is investeren in jezelf. Behandel jezelf met respect en doen er alles aan om je beter te voelen over jezelf.

Dit soort vragen helpen je om te groeien als volwassen man in plaats van heel erg bezig te zijn met wat vrouwen van je vinden. En bijkomend voordeel is dat je veel aantrekkelijker overkomt. Je bent veel minder gericht op wat zij belangrijk vindt en veel meer op jezelf gelukkig maken.

Laten zien dat je een leuk leven hebt en dat jij je ambities najaagt. Dat helpt om vrouwen verliefd op je te laten worden.

Wil je meer tips om vrouwen verliefd te maken?

7. Leer elke week nieuwe vrouwen kennen

Iedere man heeft een periode meegemaakt waarin hij lange tijd droog staat.

Als je dan ineens een leuke dame ontmoet, loop je over van enthousiasme. Wat haar juist afschrikt.

Maar als je consistent leuke vrouwen ontmoet, ben je niet zo onder de indruk als een vrouw eens aardig tegen je doet.

Het is immers normaal voor je om aandacht te krijgen. Het maakt je niet zoveel uit.

Als het ontmoeten van leuke vrouwen je makkelijk afgaat, raak je minder snel verliefd omdat je meer keus hebt.

De meeste mannen vinden het heel moeilijk om vrouwen aan te spreken. Zeker om dit consistent te doen.

Als datingcoach is dit het belangrijkste wat ik je kan leren. Om iedere week nieuwe vrouwen tegen te komen. Zodat je nooit zonder zit.

Download mijn gratis Transformatiepakket met hierin de vijf stappen waardoor je ze altijd succesvol aanspreekt. Als je deze toepast, is het veel makkelijker om op een leuke dame af te stappen.

Als je veel nieuwe vrouwen ontmoet, raak je niet zo snel verliefd. Je voelt je niet meer afhankelijk van die ene dame die toevallig op je pad komt.

Druk op de knop hieronder en laat je e-mail achter. Dan stuur ik het Transformatiepakket gratis naar je toe.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVerliefd op een onbereikbare vrouw: 3 situaties + oplossingen
PijlVerliefdheid bij vrouwen: Dit zijn de belangrijkste 17 signalen
PijlWat is verliefd zijn? 12 Signalen van verliefdheid
PijlHoe zie je dat iemand verliefd is op jou? 5 Heldere signalen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

mitchell
precies dit heb ik ook alleen veel zwaarder ik heb alles dat me bezig houd, sport school etc maar wanneer ik eenmaal in die one-itis heb dan laat ik alles wat me bezig houd vallen en ga me alleen op haar richten... en als ik besluit verder te gaan met me leven nadat het niet gelukt is met de chick dan heb ik toch nog van ej ik wil der jaloers maken en dat soort dingen... hoe ga ik daarmee om dan?? om in de toekomst toch niet in de one-itis te trappen..
McHenk
Of je wacht gewoon tot je een meisje tegenkomt waarvoor je geen spelletjes hoeft te spelen om ze te krijgen. Het is toch veel fijner wanneer je haar kunt smsen wanneer je daar zin in hebt..
Arnoud
McHenk, tja. Het is ook veel lekkerder om een McSundae te nemen wanneer je daar zin in hebt.

Maar als je tegelijktijd gezond wilt eten om je zowel op de korte als lange termijn prettig en vitaal te voelen, dan wil je misschien niet iedere keer wanneer je daar trek in hebt een McSundae nemen ;-).
Laulief
Even een reactie van een vrouw: wat een bullshit! Er zijn volgens mij gewoon mensen die sneller verliefd worden dan anderen, ik ben er ook een, jawel, er zijn ook een hoop vrouwen die daar last van hebben. En weet je wat, wanneer je iemand tegenkomt die echt bij je past, is het niet erg meer, want ook hij/zij is volledig wederzijds op slag verliefd. Beste advies van deze vrouw: wees jezelf!
Daniella
Ik als vrouw herken dit zeker! Ik ga nu om met een man, het begon leuk en ontspannen maar ik heb nu het idee dat hij veel meer van mij verwacht. Na 2 dates liet hij weten de dagen af te tellen (14 dg) totdat hij me weer zag en \"miste\" hij me al. Ik geef herhaaldelijk aan het rustig aan te willen doen en het prima te vinden dat er 2 weken tussen een date zit. Tijdens date 3 bespreken we een nieuwe date voor over 2 wk en laat ik het rustig aan doen aan de orde komen. Toch appt hij een paar dagen daarna of ik komend weekend al wil afspreken en geeft hij weer aan dat hij me mist.

Lief maar het legt voor mijn gevoel een enorme druk op mij, heb het idee dat hij me veel leuker vind dan ik hem. En hij meer van me verwacht/wil dan ik hem nu kan geven. Hij date ook niet met anderen, is ook niet van het daten en ik heb het idee dat hij al zijn aandacht op mij vestigt. Het werkt benauwend en hoe lief ook het maakt hem zeker niet aantrekkelijk. Het idee van een man die lekker zijn leven leidt en af en toe met me wilt afspreken en zorgt voor een leuke tijd met me dan maar er verder in het begin niet teveel van verwacht, wel. Zo zijn we beide allebei aan het onderzoeken of er meer in zit en d
Daniella
En doen we allebei onze best. Als iemand al heel veel van me wilt knap ik af. Dus ja, herkenbaar.

Ik lees bovenstaande trouwens ook terug in adviezen voor ons vrouwen en daten. Voor beide partijen geldt denk ik dat je een aantrekkelijke potentiƫle partner bent als je laat zien dat je lekker je leven leidt, je best doet voor de date maar er zeker niet in het begin teveel van verwacht. Ik heb in ieder geval geleerd de focus op mezelf te houden en niet te hard van stapel willen lopen, laten we elkaar maar eerst leren kennen!

Succes. Gr. Daniella
Ikse
Hallo,

Ik ben ook een vrouw, ik zit met het zelfde probleem, ik trek alleen maar mannen aan die me gebruiken voor de show, genegenheid, mannen die bezet zijn, of mannen die toch liever geen relatie willen of gewoon de narcist...ik sta op het
Uit om eindelijk me zelf te blokkeren voor liefde, liefde doet namelijk zeer, en daar ben ik zo verschrikkelijk klaar mee...ben nu 6 jaar aan het worstelen....maar denk dat ik gelukkiger ben als ik alleen ben....wat een drama tegenwoordig.

Volg gewoon je gevoel...ipv wat Google je verteld....al deze sites maken je enorm onzeker....

Plaats een Reactie