Te Snel Verliefd Worden

03 Jan 2013, door datingcoach Daan de Ram in Verliefd

Te snel verliefd worden a.k.a. ‘one-itis’

Te snel verliefd worden. Wie er wel eens last van heeft gehad weet hoe pijnlijk dit kan zijn. Hiervoor hebben ze in het Engels een term, ‘one-itis’. Wat betekent deze term?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

One-itis is de verzamelnaam van al het needy, onaantrekkelijke, emotioneel saboterende gedrag dat je kan ervaren en uitoefenen als je een “speciaal” meisje hebt ontmoet die “specialer is dan alle anderen...” Vaak lang voordat je seks met haar hebt gehad of wat dan ook!

Met andere woorden, de emotionele relatie met haar speelt zich eigenlijk compleet in je hoofd af. Het is half fictief, vooral gebaseerd op toekomst projecties met haar in de hoofdrol. 'Een-itis' is één van de VELE verschillende manieren waarop je needy kan zijn richting een vrouw. En daardoor de hele interactie en je complete toekomstpotentieel met haar kunt verkloten...

Emotionele high

Waarschijnlijk denk je terwijl je dit leest aan keren dat je in het verleden te snel verliefd bent geworden. Misschien is het DE reden is dat je dit leest... Stel je voor. Je ontmoet een super aantrekkelijke vrouw in een club. Je game was extra sterk deze keer, en je hebt haar nummer geregeld. Ze vindt je leuk, en tijdens de aankomende dagen sms’t ze je terug met leuke berichtjes!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De bedoeling is om met elkaar op date te gaan, maar er staat nog niets vast. Zij heeft het vrij druk, en jij ook (tenminste...dat zeg je ;)). Je sms’t een tijd heen en weer....MISSCHIEN IETS TE VEEL... maar je vindt het telkens weer heerlijk om die emotionele high te krijgen als je weer iets leuks van haar ontvangt...

Needy / emotioneel afhankelijk zijn

Maar na een tijdje gebeurt er iets. Ze begint minder vaak terug te smsen en uiteindelijk voel je dat er iets fout is gegaan. En ja hoor. Na 2 dagen niets te hebben gehoord en zelf al 2 smses naar haar hebben gestuurd realiseer je dat je inderdaad een fout hebt gemaakt. Je hebt het VERKLOOT door te needy te zijn. Eerst had ze het nog niet door omdat het wel mee viel...

Uiteindelijk is de gezonde “man-vrouw-balans” te omgeslagen naar de verkeerde kant. Jij verlangt haar veel meer dan zij jou. Achteraf WEET je dat je te afhankelijk en ‘needy’ was. Toch had je het waarschijnlijk niet door terwijl het gebeurde. Wat was dit nou precies? Hoe hebben we het zo ver laten komen? Hoe werkt het man/vrouw spel nou echt? Hoe kunnen we dit voorkomen?

Hoe werkt verliefd worden echt?

We kunnen niet alle vragen beantwoorden. Maar we kunnen wel de kern van de zaak tackelen. Wat er in werkelijkheid gebeurt als je one-itis hebt en needy wordt, is dat op het meest fundamentele je de meid in kwestie een TE GROTE ROL in je leven geeft VOORDAT het zich heeft kunnen ontpoppen tot een ‘relatie’.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Hierdoor reageer je te emotioneel. Als zij smst of belt, of als jij haar moet bellen dan voel je je nerveus en opgelaten. In andere woorden, jij als man bent eigenlijk DE VROUW GEWORDEN!

Een emotionele dief zijn

Ja je hebt het goed gelezen: jij  bent eigenlijk de vrouw geworden en daardoor ONTNEEM je dat eigenlijk van de vrouw! Je kan als VUISTREGEL nemen dat voor iedere heftige emotionele reactie die JIJ voelt...zij die NIET voelt!

En dat is niet wat je wilt. Want ZODRA zij erachter komt dat dit bij jou aan de gang is verminderd jouw aantrekkelijkheid voor haar METEEN. Ze kan er niets  aan doen. En vertrouw me, het is het LAATSTE wat ze wilt.

Voor en na de seks

Je kan one-itis het best beschouwen als iets dat je VOLLEDIG DIENT TE VOORKOMEN in plaats van proberen te bevechten als je het eenmaal hebt. Hoe doen we dit? Dit doen we door een gezonde BALANS in ons leven te hebben! Dit houdt in: werk, sporten, vrienden zien, vriendinnen zien, blijven uitgaan, etc.

Het allerbelangrijkste is dat je HEEL GOED BEGRIJPT dat er geen seks, geen liefde, geen connectie, kortom helemaal niets gaat gebeuren tenzij jij ophoudt met smsen en telefoneren, en regelt dat jullie ZO SNEL MOGELIJK wat gaan doen samen. En dat jij tijdens deze ontmoeting haar MOET zoenen, en idealiter ook seks met haar deelt... omdat ze anders op een biologisch niveau minder interesse in je gaat krijgen.

Dit houdt in dat jij ervoor zorgt dat dit kan en gaat gebeuren, op een goede manier. En dat je je emotionele-stimulatie-junkie-neigingen even terzijde zult moeten schuiven. Want pas DAN, na de seks, VERANDERT er pas iets bij de vrouw. Pas dan vertrouwt en verlangt een vrouw naar een man. Daarvoor is het allemaal leuk en aardig maar gebeurt er eigenlijk op een dieper vlak helemaal niets bij haar van binnen.

Contra-productief

Realiseer je dat wanneer je te snel verliefd wordt je een EMOTIONELE DIEF bent en dat het CONTRA-PRODUCTIEF is. Zorg voor BALANS in je leven en zorg voor een diepe emotionele en fysieke CONNECTIE. Dan pas kun je op een aantrekkelijke manier verliefd worden.

Joram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl7 Tips om Het Contact te Verbreken Zonder Drama
PijlSpellingsfouten in je datingprofiel funest voor liefde zegt onderzoek
PijlDe kunst van conversatie: zo hangt ze aan je lippen
Pijl28 Originele en Aantrekkelijke Date Ideeën / Activiteiten in Utrecht

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

mitchell
precies dit heb ik ook alleen veel zwaarder ik heb alles dat me bezig houd, sport school etc maar wanneer ik eenmaal in die one-itis heb dan laat ik alles wat me bezig houd vallen en ga me alleen op haar richten... en als ik besluit verder te gaan met me leven nadat het niet gelukt is met de chick dan heb ik toch nog van ej ik wil der jaloers maken en dat soort dingen... hoe ga ik daarmee om dan?? om in de toekomst toch niet in de one-itis te trappen..
McHenk
Of je wacht gewoon tot je een meisje tegenkomt waarvoor je geen spelletjes hoeft te spelen om ze te krijgen. Het is toch veel fijner wanneer je haar kunt smsen wanneer je daar zin in hebt..
Arnoud
McHenk, tja. Het is ook veel lekkerder om een McSundae te nemen wanneer je daar zin in hebt.

Maar als je tegelijktijd gezond wilt eten om je zowel op de korte als lange termijn prettig en vitaal te voelen, dan wil je misschien niet iedere keer wanneer je daar trek in hebt een McSundae nemen ;-).
Laulief
Even een reactie van een vrouw: wat een bullshit! Er zijn volgens mij gewoon mensen die sneller verliefd worden dan anderen, ik ben er ook een, jawel, er zijn ook een hoop vrouwen die daar last van hebben. En weet je wat, wanneer je iemand tegenkomt die echt bij je past, is het niet erg meer, want ook hij/zij is volledig wederzijds op slag verliefd. Beste advies van deze vrouw: wees jezelf!
Daniella
Ik als vrouw herken dit zeker! Ik ga nu om met een man, het begon leuk en ontspannen maar ik heb nu het idee dat hij veel meer van mij verwacht. Na 2 dates liet hij weten de dagen af te tellen (14 dg) totdat hij me weer zag en \"miste\" hij me al. Ik geef herhaaldelijk aan het rustig aan te willen doen en het prima te vinden dat er 2 weken tussen een date zit. Tijdens date 3 bespreken we een nieuwe date voor over 2 wk en laat ik het rustig aan doen aan de orde komen. Toch appt hij een paar dagen daarna of ik komend weekend al wil afspreken en geeft hij weer aan dat hij me mist.

Lief maar het legt voor mijn gevoel een enorme druk op mij, heb het idee dat hij me veel leuker vind dan ik hem. En hij meer van me verwacht/wil dan ik hem nu kan geven. Hij date ook niet met anderen, is ook niet van het daten en ik heb het idee dat hij al zijn aandacht op mij vestigt. Het werkt benauwend en hoe lief ook het maakt hem zeker niet aantrekkelijk. Het idee van een man die lekker zijn leven leidt en af en toe met me wilt afspreken en zorgt voor een leuke tijd met me dan maar er verder in het begin niet teveel van verwacht, wel. Zo zijn we beide allebei aan het onderzoeken of er meer in zit en d
Daniella
En doen we allebei onze best. Als iemand al heel veel van me wilt knap ik af. Dus ja, herkenbaar.

Ik lees bovenstaande trouwens ook terug in adviezen voor ons vrouwen en daten. Voor beide partijen geldt denk ik dat je een aantrekkelijke potentiële partner bent als je laat zien dat je lekker je leven leidt, je best doet voor de date maar er zeker niet in het begin teveel van verwacht. Ik heb in ieder geval geleerd de focus op mezelf te houden en niet te hard van stapel willen lopen, laten we elkaar maar eerst leren kennen!

Succes. Gr. Daniella
Ikse
Hallo,

Ik ben ook een vrouw, ik zit met het zelfde probleem, ik trek alleen maar mannen aan die me gebruiken voor de show, genegenheid, mannen die bezet zijn, of mannen die toch liever geen relatie willen of gewoon de narcist...ik sta op het
Uit om eindelijk me zelf te blokkeren voor liefde, liefde doet namelijk zeer, en daar ben ik zo verschrikkelijk klaar mee...ben nu 6 jaar aan het worstelen....maar denk dat ik gelukkiger ben als ik alleen ben....wat een drama tegenwoordig.

Volg gewoon je gevoel...ipv wat Google je verteld....al deze sites maken je enorm onzeker....

Plaats een Reactie