Vrouwen aanspreken wordt ineens heel eenvoudig met deze tips

19 May 2016, door datingcoach Daan de Ram in Openingszinnen & Aanspreken

Belangrijk: Wil je écht goed worden met aanspreken (In het echt en online) en echte aantrekkingskracht creëren? Download dan mijn gratis rapport met 25 kant-en-klare zinnen en openingszinnen

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken en altijd succesvol aan te spreken. Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

iframe src="https://www.youtube.com/embed/bv0qgcGUQS0" frameborder="0" width="600" height="337">

Dus jij wilt veel sexy en mooie vrouwen in jouw leven?

Of misschien wil je wel een vriendin voor een paar weken?

Hoe dan ook moet je de allereerste stap durven te maken: vrouwen daadwerkelijk aanspreken.

Met deze blogpost ga ik je helpen om de ultieme dare-devil approachmaniac te worden.

In deze blogpost ga je leren:

Inhoud van dit artikel:

Laten we beginnen met de eerste vraag die jij jezelf zou moeten stellen: Wat spreekt een vrouw aan? Daar heb ik een kort en een lang antwoord voor.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Kort gezegd spreekt een vrouw alles aan wat niet-vrouwelijk aka mannelijk is.

‘Ja duh, lekker makkelijk om onder een uitleg uit te komen Bas!’

Oke, oke.. Bij deze het lange antwoord: de polariteit tussen een man en een vrouw.

Polariteit tussen man en vrouw betekent dat hoe meer jij mannelijke karaktereigenschappen vertoont, hoe meer zij vrouwelijke karaktereigenschappen gaat vertonen.

Dus wanneer jij op jouw mannelijkst bent, is zij op haar vrouwelijkst. En dat is wat vrouwen willen: zich als een vrouw voelen.

But there’s another side to that coin…

Wanneer jij bij een vrouw vooral vrouwelijke eigenschappen gaat vertonen, zal zij automatisch (en instinctief) meer de mannelijke rol aannemen.

Dit is echt een gigantische moodkiller voor een vrouw, geen goed idee dus als jij [hier grappige opmerking / metafoor voor sexy times].

Hoe je ervoor kan zorgen om zeker van te zijn dat je altijd de juiste mannelijkheid vertoont is door op jouw lichaamstaal te letten.

Zoals je waarschijnlijk al weet loopt de communicatie tussen mensen eigenlijk hoofdzakelijk onbewust via onze subcommunicatie. Dit zijn signalen die wij mensen aan elkaar vertonen via lichaamstaal en tonatie van onze stem.

Hiermee laten we aan andere mensen zien of we zenuwachtig, angstig, trots, blij, zelfverzekerd, tevreden, etc zijn zonder het daadwerkelijk te zeggen.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Laat het me aan je uitleggen door middel van mijn denkbeeldige matties Bob en Bert:

‘Bob en Bert lopen met zijn tweeën op een mooie zaterdagmiddag door Amsterdam. Bob is net naar de gym geweest en zit lekker in zijn vel.

Bert daarintegen heeft tot 3 uur uitgeslapen terwijl hij al om 7 uur klaarwakker was. Hij heeft eigenlijk ook nog twee opdrachten voor zijn studie die hij af moet maken in de komende 24 uur.

Bob loopt rechtop, Bert slentert. Bob kijkt iedereen direct en vriendelijk in de ogen aan, Bert ontwijkt de blikken van de mensen om hem heen.’

Zie je ze voor je?

Er is een duidelijk verschil op de manier waarop je over straat kan lopen. En vrouwen zien meteen!

Ga maar eens voor jezelf na. Als je met één van de twee een gesprekje aan zou moeten gaan, wie zou je dan kiezen?

Duidelijk mr. Bob.

Eigenlijk zijn vrouwen hele goede emotionele talentscouts. Ze kunnen als geen ander jouw energie aanvoelen en merken hoe jij in je vel zit.

Wil je meer leren over polariteit dan heeft onze eigenste Patrick nog wat goed advies voor je! Check it out: https://www.attractiongym.nl/mannelijkheid/                

Vrouwen aanspreken doe je zo in 5 stappen

Daan laat je in de onderstaande video zien welke 5 stappen hij iedere keer gebruikt als hij een vrouw aanspreekt. Als je niet weet wat je exact gaat doen dan is de kans groot dat je stomme fouten maakt, dit is hou je het leert te doen op een slimme manier:

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Hoe een vrouw aanspreken

Een van de grootste redenen dat mannen het aanspreken van vrouwen ontwijken is dat ze simpelweg niet weten hoe ze een vrouw moeten aanspreken die ze nog nooit hebben ontmoet.

Maar mannen die de tijd nemen om de fundamentele vaardigheden te leren om een vrouw aan te spreken hebben dat probleem niet meer. En daarom is het voor hen makkelijk om vrouwen aan te spreken waar ze ook zijn.

Als jij de tijd neemt om wat ik je zo ga leren te oefenen en te internaliseren wordt jij ook een van die mannen die moeiteloos vrouwen aan kunnen spreken!

Dus hoe spreek je een vrouw op de juiste manier een vrouw aan, vraag je aan me?

Ho ho ho bro, niet zo snel...

De juiste manier voor het aanspreken van vrouwen begint bij het hebben van de juiste mindsets. Hoe je denkt bepaalt namelijk hoe jij je gedraagt tegenover vrouwen.

 1. Vrouwen houden van seks

Dit is de nummer één mindset die je in je hoofd moet stampen! Begrijp dat vrouwen eigenlijk hetzelfde als mannen willen: seks.

Vrouwen hebben zelfs een orgaan (de clitoris) dat specifiek bestaat voor hun seksuele plezier!

Niet jaloers worden nu :p

Uit onderzoek waarin de seksuele fantasieën van vrouwen met die van mannen is vergeleken blijkt dat vrouwen een nog wildere seksuele fantasie hebben dan mannen.

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

 1. Vrouwen vinden het leuk om aangesproken te worden

Het is voor een vrouw een groot compliment als een man de tijd neemt om met haar te flirten. Dit betekent voor haar dat zij apart staat van de vrouwen om haar heen en voelt ze zich speciaal.

 1. Wat er ook gebeurt, je zal ok zijn

Het aanspreken van vrouwen kan onzeker aanvoelen, maar er gebeuren over het algemeen geen gekke dingen (behalve in de slaapkamer dan). Door ervan uit te gaan dat in welke situatie je jezelf ook gooit, je er goed uit zal komen, heb je een extra boost om er hard tegenaan te gaan.

Herhaal deze mindsets continu in je hoofd tot je ze onbewust gaat denken. Ze zullen het aanspreken een stuk makkelijker en vloeiender maken.

Nu je de juiste mindsets in je hoofd hebt kunnen we verder met de volgende stap: het aanspreken.

Als je een vrouw ziet die je aan wilt spreken wil je altijd eerst oogcontact maken. Oogcontact van een vrouw is als een uitnodiging om haar aan te spreken.

Dit betekent niet dat je als een standbeeld naar haar moet gaan staren (serieus, doe dit alsjeblieft niet!), maar je kijkt naar haar tot ze je in de ogen kijkt.

Kijkt ze terug? Houdt het oogcontact dan vast en geef haar een relaxede lach. Zo maak je ook direct een goede eerste indruk.

Kijkt ze niet terug? Geen probleem, je kunt haar dan nog steeds aanspreken. Misschien was ze aan het dagdromen

Aanspreken op een manier die werkt

Een goede approach komt neer op het hebben van de juiste lichaamstaal. Dus als je een vrouw aanspreekt, houd dan je hoofd hoog, je rug recht, schouders iets naar achter en zorg voor een vriendelijke blik op je gezicht.

Ga eens voor de spiegel staan en ga het bovenstaande rijtje na. Probeer helemaal mee te gaan in het gevoel dat de pose je geeft.

Wil je hier echt een baas in worden? Let dan obsessief vaak op je eigen lichaamstaal en of deze wel dominant en mannelijk is.

Corrigeer jezelf telkens als je merkt ‘Hey, ik loop een beetje zwakjes’ of ‘Ik kan wel iets minder naar de grond staren zeg’. Na een tijd zal je merken dat je automatisch als een echte badass loopt!

Ik heb nog een verrassing voor je. Het meest kritieke punt dat jouw approach gaat maken of breken. De bepalende factor of ze je met bambi-oogjes zal ontvangen of ze de loserstempel op je voorhoofd drukt.

En dat is... Sterk oogcontact.

Ooit gehoord dat je de ogen de raam naar de ziel zijn?

Completely true, homie.

Wanneer je een vrouw aanspreekt, waar dit ook mag zijn en hoe je dan ook mag staan, vergeet dan alsjeblieft nooit, nooit dit: Kijk haar zo diep mogelijk in haar ogen aan.

Houd dit in je achterhoofd de volgende keer dat je vrouwen gaat versieren in de club en dan zal het met het aanspreken zeker wel goed zitten.

Aanspreekangst

Dus je wilt goed worden in het verleiden van vrouwen?

Dan zal je net als met elke andere skill die je wilt leren veel tijd met vrouwen moeten spenderen. En de eerste stap hierin is leren hoe je vrouwen het beste kan aanspreken.

En het is een stap waar veel mannen die beginnen in het verleiden al vastlopen. Ze lezen alle materiaal die ze kunnen vinden over seductie, social skills, charisma, seks...

Maar vervolgens spreken ze vrouwen niet aan.

Hoe komt dit?

Door iets wat men aanspreekangst noemt.

Als jij een van deze mannen bent, heb ik goed en slecht nieuws voor je.

Het slechte nieuws is dat je liefdesleven gaat niet zijn wat je wilt dat het is. Als je niets aan je aanspreekangst doet zal het je voor hele leven najagen.

Gelukkig is er ook goed nieuws: Je kan er wat aan doen. Maar voordat we dat gaan bespreken, laten we eerst dieper op aanspreekangst ingaan.

Aanspreekangst wordt veroorzaakt doordat je je zorgen gaat maken over wat andere mensen van jouw gedrag vinden. Specifieker nog: je maakt je zorgen over wat de vrouw van jouw gedrag zal vinden.

En eigenlijk is het iets wat iedereen tot in zeker mate op de wereld heeft, want we hiermee vanaf kinds af aan mee geconditioneerd.

Vanaf dat je een jaartje of 3 bent moet je namelijk steeds meer en meer naar je ouders gaan luisteren. Terwijl je daarvoor waarschijnlijk geen ene fuck gaf om wat ze dachten – je kreeg toch wel te eten.

Opeens moet je je gedrag afstemmen aan wat je ouders goed en fout vinden en wat ze wel en niet toelaten. In plaats van dat je alleen voor jezelf nadenkt moet je opeens ook in de gaten houden wat paps en mams er van zouden vinden.

‘Het is dus de schuld van mijn ouders dat ik geen vrouw durf aan te spreken?!’

Voor een klein deel maar, dit fenomeen wat we sociale conditionering noemen gebeurt je hele leven lang door.

Op de middelbare school wordt door de andere kinderen bepaalt wat wel en niet cool is, wie er wel en niet bij hoort en hoe je je moet gedragen om er wel of niet bij te horen.

Op straat stoppen we allemaal voor een rood lichtje en gaan we pas weer lopen wanneer het groene lichtje aangaat.

Je kan zelf vast nog wel een paar voorbeelden bedenken. Ze zijn er in ieder geval genoeg.

Maargoed, terug naar de kern van het probleem (waar de oplossing ligt): Je limiteert jezelf in het uiten van jouw persoonlijkheid door de angst over wat anderen ervan zullen denken.

Je zult dus leren schijt te hebben. En de sleutel hiervoor is het uitschakelen van het irritantste gedeelte van de menselijke psyche: de ego.

De ego de stem in je hoofd die tegen je zegt: Nee, haar kan ik niet aanspreken, ze is te mooi. Nee, hier kan ik haar niet aanspreken, hier zijn teveel mensen.

En zo zijn er nog veel meer trucjes die de ego heeft om jou niet te laten doen wat je wilt.

En dit doet hij niet om je tegen te werken. Nee, zeker niet. Dit doet de ego allemaal om jou te beschermen tegen levensbedreigende situaties.

Maar daar heb je geen reet aan, want dit zijn geen situaties van leven of dood.

Dit zijn situaties van voortplanten of niet. Kansen pakken of laten lopen.

En daarbij heb je geen fuck aan je ego.

De sleutel tot het uitschakelen van de ego is om er keihard tegenin te gaan.

Zie je bijvoorbeeld een mooie vrouw in de metro of in de wachtrij van de Appie en hoor je dat stemmetje? Zoek de ego vernederende situaties dan juist op!

En ja, het zal awkward zijn. Ja, mensen zullen je voor even raar aankijken.  Maar na een tijd zal dit ook weggaan en ben je échte Baas. Inclusief de hoofdletter. Voor de eer ;)

Een handige gewoonte om te hebben is om direct naar de vrouw toe te lopen zodra je haar ziets. Geef de ego geen kans om je te stoppen.

Dit is ook iets wat veel mannen niet doen. In plaats van dat ze een vrouw die ze aantrekkelijk vinden direct aanspreken worden ze angstig en wachten ze op het “juiste moment”.

Maar al last hebt van aanspreekangst (waar ik het later nog over ga hebben), maakt wachten op het “juiste moment” dit alleen nog maar erger.

Daarnaast wil je niet overkomen als een guy die twijfelt. Vrouwen valt dat op en het is een dikke turn-off.

Vrouwen aanspreken op straat

Vrouwen aanspreken op straat aka daygame is veel anders dan vrouwen aanspreken in de club. Er zijn geen felle lichten, geen kneiterharde muziek en de vibe is overdag veel rustiger en chiller dan in het nachtleven.

Daarom is de dynamiek voor het aanspreken van vrouwen overdag ook anders dan vrouwen aanspreken in de club.

Om het makkelijk voor je te maken heb ik een uniek stappenplan voor het aanspreken van vrouwen terwijl de zon nog schijnt.

Dus stel je loopt over straat en van de andere kant komt er een bloedmooie blondine langs je gelopen. Mag ook een brunette zijn of whatever, de keuze is aan jou.

Het eerste wat je wilt doen is haar recht in haar ogen aankijken en al je focus naar haar toe richten. Polariteit, remember?

Begroet haar terwijl ze langsloopt en laat haar langs je lopen. Vervolgens ren je achter haar aan.

Rennen?! Jup, ren als een malle achter haar aan!

Dit verhoogt je energie en zorgt ervoor dat gelijk met een opgewekte energie haar aanspreekt.

Als je bijna voorbij haar bent tik je haar bij haar elleboog aan en ga je recht voor haar staan. Niet aan de zijkant, maar recht voor haar.

Volgende stap, het geven van een oprecht compliment. Maakt niet uit wat je aan haar opviel.

Waren het haar mooie ogen wat je als eerste zag? Of was het misschien haar prachtige, lange benen? Zeg het.

Geloof me maar, vrouwen houden als geen ander van een écht compliment. Je zal vaak horen dat het hun dag weer goed maakt als je vrouwen op deze manier aanspreekt.

Een voorbeeld:’Hey, ik zag je net langslopen en ik moet zeggen, jij hebt echt de mooiste ogen die ik vandaag heb gezien. Hi, ik ben X, hoe heet jij?’

BAM! Is er een vrouw die dit niet fijn vind om aan te horen, mag je een klacht bij mij indienen :p

Nu kan het voorkomen dat ze niet weet wat ze met jouw directe compliment aanmoet en dat ze doorloopt. Geen zorgen, daar hebben we ook een oplossing voor:

Je spreekt haar simpelweg nog een keer aan.

Laat haar een stukje doorlopen, ren weer achter haar aan en ga weer voor haar staan.

Het lijkt misschien raar om te doen, maar je maakt een erg sterke statement door haar nog een keer aan te spreken. Plus je laat ook dat je een man bent die weet wat hij wilt en daar voor gaat!

Je laat haar ook speciaal voelen omdat jij haar de moeite waard vinden om niet zomaar te laten gaan. Al om al, heeft ze nog geen ‘Nee’ gezegd en loopt ze door. Spreek haar nog eens aan.

Met al dit gezegd te hebben ben je klaar om het avontuur aan te gaan! En met de bovenstaande tips durf ik te wedden dat vrouwen aanspreken sowieso goed zal gaan.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl17 Tips: Hoe Vertel Je Iemand Dat Je Haar Leuk Vindt
PijlDe 6 ingredienten van diepe connectie
Pijl17 Must-Have Happn Tips & Ervaringen
PijlZe appt niet uit zichzelf: 7 Redenen (+ Zo fix je 't)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

James
Leuk met die voorbeelden erbij. Gebruik je de aanspreek stappen altijd op die manier?
Reacties
Daan de Ram
Natuurlijk varieer je zodra je iets meestert, maar vaak volg ik ze zo op ja. Ik raad je aan om zeker in het begin de stappen er heilig in te krijgen.

Bij AttractionGym zeggen we:

Leer de stappen als een pro, zodat je ze kan breken als een kunstenaar.

In plaats van dat je de stappen leert als een kunstenaar, en je ze weer breekt als een pro ;)
Marvin Els
T0f dat jullie wat dieper kijken maar het ook praktisch houden met versieren. Zeg maar de psychologie van aanspreken maar ook ff een praktische openingszin hier en daar zorgt er wel voor dat het werkt. Ik volg jullie nu een tijdje, ik spreek wel vaker vrouwen aan nu, soms houterig maar soms al vlotter. Het gesprek na de openingszin gaat al beter maarja goed blijven gaan!!
C0d3r
Heb je ook tips voor het aanspreken van vrouwen wanneer je zeer slechthorend bent maar wel gewoon kan praten?

Gerry Salaets
Hallo, ik ben een stil persoon en durf niets tegen een mooie vrouw zeggen in de discotheek. Welke zin zou ik haar moeten aanspreken als ik de eerste keer haar wil aanspreken?
Ron
Dit artikel is van 2016. De tijden zijn veranderd. Als je nu doet wat je aanraadt onder 'vrouwen aanspreken op straat' geraak je met hoge waarschijnlijkheid ernstig in de problemen, want die techniek is vrij opdringerig. Er is bij ons nu de anti sexsisme wet. In bepaalde steden moeten vrouwen maar op een knopje drukken van een of ander toestelletje dat ze bij hebben om de politie te alarmeren. De trigger daarvoor is 100% de subjectieve belevenis van de vrouw, ongeacht wat er echt gebeurt. De situatie op heden is voor de man echt niet goed. Je mag nog een gouden hart en de beste bedoelingen hebben, de hysterie en perceptie telt.
Robert
Het is een beetje hetzelfde als gewoon uberhaupt mensen aanspreken wanneer je dit niet durft, als je het maar gewoon opbouwt kun je zo de mooiste vrouwen aanspreken. Vroeger durfde ik al niet eens de weg te vragen, nu spreek ik gewoon af met meisjes. Onthoud wel dat je niet met iedere chick een klik kan hebben. Dit geld niet alleen voor vrouwen, maar gewoon uberhaupt voor mensen.

Plaats een Reactie