Gespreksvaardigheden Geheimen Voor Magische Gesprekken Deel I

03 Apr 2013, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Gespreksvaardigheden die je (liefdes) leven kunnen redden

Ik wil je in gedachte meenemen naar de laatste keer dat je uitging. Herinner je nog die aantrekkelijke vrouw bij de bar? We doen even een gedachte experiment: Verplaats jezelf voor een ogenblik in haar schoenen.

Je staat aan de bar al pratend met je eveneens aantrekkelijke vriendinnen. Dan stapt er opeens een man die je niet kent op je af. Hij begint een gesprek. Hoewel hij duidelijk niet het type man is waar je normaal op valt, trekt iets in hem je aan. Je kunt niet helemaal plaatsen wat het is, maar hij is interessanter dan de 25 andere mannen die je die avond al aangesproken hebben.

Zijn opening zin is ongewoon en na een paar minuten voel je sterk de neiging om hem je nummer te geven. Wat een mooie ogen heeft hij ook…en wat een zachte lippen. Ongelofelijk, dit heb je nog nooit zo meegemaakt.

Dan vraagt hij of je hier vaker komt. ‘Huh’ denk je, en je antwoordt ‘nee’. Waar gaat dit heen? Hij lijkt hierdoor wat in de war te raken. Nu vraagt hij je wat voor werk je doet.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

'Kom je hier vaker?'

Je voelt een knoop in je maag. Het gehele gevoel van aantrekking en spanning dat je zonet nog voor hem voelde is rap aan het verdwijnen. ‘Ik ben een model voor Dior’ zeg je. ‘Ah, dat is interessant’ zegt hij op zijn beurt.

En daar komt ‘ie al: de welbekende pijnlijke stilte. Hij lijkt zich ongemakkelijk te voelen. Hij begint wat te friemelen aan zijn mouw. Je bent teleurgesteld. Het leek er even op dat hij anders was dan de rest. Je wimpelt hem nu snel af.

Komt dit herkenbaar voor? Voor de meeste mannen onder ons wel. Is het verwonderlijk dat vrouwen dit onaantrekkelijk vinden? Het is natuurlijk goed om een interessante opening zin te hebben. Dat helpt je om het gesprek te beginnen. Maar het is enkel het begin. Je zult nauwelijks verder komen tenzij je goede (of beter nog: magische) gespreksvaardigheden ontwikkelt.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn enkele simpele regels die je kunt volgen om sterke gespreksvaardigheden te ontwikkelen. Probeer de volgende dingen uit wanneer je uitgaat (in de praktijk dus!).

Gespreksvaardigheden geheim # 1. Spreek gepassioneerd

Rem jezelf niet af! Laat jezelf gaan. Wanneer je gepassioneerd praat, dan geeft het een gesprek automatisch een positieve emotionele wending. En vergeet niet dat de meeste communicatie non verbaal is. Wees dus niet bang om je lichaam in te zetten om iets te benadrukken.

Als je met passie kunt praten over zaken die je interessen, dan trek je daarmee mensen aan. Als je ergens van geniet of ergens van houdt, laat dat dan zien! Wees expressief en gebruik visuele en emotioneel taalgebruik. Mensen gaan mee in je verhaal en zullen zich daardoor ook goed voelen. En als ze merken dat ze zich goed voelen in jouw bijzijn, wat zullen ze dan willen doen? Juist vaker bij je zijn!

Doe deze dingen en je zult merken dat je veel interessanter wordt, en niet alleen bij vrouwen, maar bij iedereen.

Gespreksvaardigheden geheim # 2. Vermijd alledaagse praat

Alsjeblieft – wees eens origineel. Verzin iets dat ze nog nooit heeft gehoord. Geef haar geen complimenten over haar schoenen, jurk of ogen (tenzij het overdag is, wanneer andere regels gelden, en daar hebben we andere artikels over geschreven).

Dat soort dingen hoort ze elke keer als ze uitgaat. En tenzij je al verder bent met haar, bijvoorbeeld als jullie je duidelijk wederzijds aangetrokken voelen, zal het geven van complimenten je alleen maar een slijmbal maken. Gemiddelde mannen doen dat, jij niet. Want jij bent anders, toch?

Meer tips in binnenkort in ‘Gespreksvaardigheden - geheimen die voor magische gesprekken zorgen – deel II’

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlReboundrelatie: 7 Belangrijke dingen die je móet weten
Pijl10 Tips om je angst voor afwijzing NU te overwinnen
Pijl E-Matching review - Alle ins en outs: Review van een datingcoach
PijlVriendschap Tussen Man en Vouw Mogelijk? De Keiharde Waarheid

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Hendrik
Leuk stuk! Ook dat gedeelte over gepassioneerd spreken is erg boeiend. Het is zo logisch maar ik heb er nooit bij stilgestaan! Als ik denk aan successen die ik gehad heb zie ik ook dat die passie er echt was in mijn spraak!
Patrick
Goed om te horen Hendrik. Passie is inderdaad erg belangrijk wanneer je met een vrouw praat. In het begin van het gesprek wil je haar juist op emotioneel niveau prikkelen en passie is daar de positieve motivator voor!

Ik ben nooit zo van de standaard openingszinnen geweest. Soms kunnen vrouwen er wel om lachen maar meestal kijken ze je en beetje vreemd aan. Ik ben het helemaal met het artikel eens om met passie een gesprek aan te gaan. Een vrouw zal dan ook inzien dat je uit je hart spreekt in plaats van een ingestudeerd zinnetje op te noemen.
Greetz, Vincent

Plaats een Reactie