Wanneer ben je weer klaar voor een relatie?

19 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Je hebt net een heftige, misschien lange relatie achter de rug. Misschien heeft zij het uitgemaakt, misschien heb jij het uitgemaakt. Het is in ieder geval een periode die je moet verwerken. Alles verandert. Misschien heb je samengewoond en sta je er ineens weer alleen voor in een nieuwe woning. In ieder geval is één ding zeker, de toekomst ligt weer helemaal open. Een stuk minder zekerheid.

Misschien merk je dat je ineens heel snel geneigd bent om voor nieuwe mensen te vallen. Je mist je relatie en wilt zo graag weer, dat je bijna met iedereen die zich aan je presenteert gelijk zou willen hokken. “Geef me die zekerheid weer” of “Geef me dat fijne gevoel van samen zijn weer!”.

Of je ervaart het tegenovergestelde. Je wilt echt even helemaal niemand meer. Je voelt je haast asexueel geworden. Pff echt even geen ellende meer aan je hoofd, niet meer denken aan sex, relaties, etc… Gewoon even tijd voor jezelf.

Een derde optie is dat je meer het vrijheid blijheid type bent. Eindelijk weer genieten van je vrijgezelle bestaan! Je duikt met de een na de ander het bed in, no strings attached. Lekker makkelijk even alleen de geneugden en niet de lasten.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Wanneer weet ik dat ik klaar ben voor een nieuwe relatie?

Vanuit alle drie perspectieven kan de vraag opdoemen wanneer je eigenlijk weer klaar bent voor een nieuwe relatie. Misschien vind je al iemand leuk maar twijfel je of het slim is om alweer een relatie aan te gaan, of wellicht vraag je je af wanneer je je weer echt klaar gaat voelen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De vraag die je jezelf moet stellen is: Wanneer is het voor mijzelf gezond om een nieuwe relatie aan te gaan. Het antwoord hierop is een antwoord waar je wat mee kan als je nu alweer te graag wilt, maar tegelijk ook als je er nu even helemaal geen zin in hebt.

Dit is een 2-trapsrakket:

Genezen van je vorige relatie

Allereerst wat je wilt doen is je vorige relatie helemaal achter je laten.

“Maar ik party me rot, ik ben er al lang overheen”.
Nee je bent er niet overheen (Althans grote kans dat…). In de meeste gevallen vertoon je vluchtgedrag. Door afleiding te zoeken hoef je niet te denken aan je vorige relatie. Niet dat het fout is, maar neem de tijd om alles wat er gebeurt is een plek te geven.

“Ik denk dat een nieuwe relatie me helpt de vorige een plek te geven”
Dit kan aantrekkelijk klinken maar wees eerlijk tegen jezelf. Hoe gezond denk je dat het is om in een andere relatie te duiken als je de vorige nog niet eens verwerkt hebt? Is dat zelfs niet egoistisch naar je nieuwe partner? Want ze zegt eigenlijk dat je een nieuwe relatie zoekt om je oude te verwerken.

Neem de tijd om je oude relatie een plek te geven. Pas wanneer je echt met overtuiging kunt zeggen dat je vrede hebt met het verleden en je geen negatieve emoties hebt richting de vorige relatie, weet je dat je gezond vooruit kan gaan kijken.

De relatie niet nodig hebben

Wanneer je klaar bent met je vorige relatie is het eerste dat je wilt doen, en dat geldt trouwens voor elke relatie die je aan gaat, is geen relatie NODIG hebben. Veel mensen hebben een soort craving voor een relatie. Met relatie is alles goed, zonder relatie is alles niet compleet. Ze halen hun behoeftes uit de relatie. Dat kan van alles zijn zoals een gevoel van goedkeuring of zelfvertrouwen tot seks en het gevoel een veilige toekomst te hebben.

Laat deze los! Zorg dat je 100% content bent (of zo content mogelijk) met je single zijn. Zorg dat je alle behoeftes die je in een relatie hoopt te vinden oplost in je single zijn.

Wanneer je dan iemand tegen komt die je écht leuk vindt, weet je zeker dat je die persoon niet wilt omdat je zo graag een relatie wilt, maar dat je écht voor die persoon kiest. Dan kan je ook een gezonde relatie aan gaan waarin je oprechte onvoorwaardelijke liefde geeft aan elkaar en tegelijk elkaar de ruimte geeft die ieder nodig heeft.

Hoe kan je dat immers doen als je verwacht dat iemand in jouw behoeftes voorziet? Dan VERWACHT je dingen en ga je je ongelukkig voelen wanneer die persoon net niet in die behoeftes voorziet.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe Krijg Je Een Vrouw In De Stemming: 7 Beste Tips
Pijl127 Vragen om elkaar beter te leren kennen (Date & Relatie)
PijlStilte na eerste date? 7 Tips om NU te doen voor contact
PijlGeen Klik op Date: 7 Redenen Waarom (En hoe je het nu aanpakt!)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie