7 Tips als je te hard van stapel loopt in de liefde

12 May 2023, door datingcoach Daan de Ram in Liefde & Verliefdheid

Je bent verliefd op een geweldige dame, maar het bloed is veel te snel naar je hoofd gestegen. Maar te hard van stapel lopen is heel onaantrekkelijk.

Jouw liefde voor haar lijkt bijna een obsessie. Dit schrikt haar enorm af.

Daarom geef ik in dit artikel knallers van tips zodat jij niet te hard van stapel lopen met die leuke dame.

Wat is te hard van stapel lopen?

De symptomen van te hard van stapel lopen, zijn: liefderijke dagdromen, mentale afwezigheid, een grote afhankelijkheid van de geliefde, haar idoliseren, enzovoorts. Liefde – zelfs intense liefde – is gezond, en een onmisbaar element in ieder leven. Maar liefde kan ook ongezonde proporties aannemen en zelfs leiden tot obsessie en depressie.

Wanneer loop je te hard van stapel?

Als je een opblaaspop hebt met haar foto op het gezicht, ben je waarschijnlijk te hard van stapel gelopen.

Geintje.

Je bent te ver gegaan wanneer je geliefde een obsessie is, in plaats van een toevoeging aan je leven. Je denkt heel de dag aan haar:

...wat zal ze nu aan het doen zijn?

...waarom appt ze me niet?

...wanneer zie ik haar weer?

Kortom: een vrouw is het middelpunt van jouw zonnestelsel geworden en al het leven daaromheen is een schaduwgebied.

Waarom loop je te hard van stapel?

Je loopt te hard van stapel omdat je onzeker bent of omdat ze gemengde signalen geeft. Als jij overtuigt bent van je eigen waarde, ben je niet bezig met of ze jou leuk vindt of niet. Maar als zij weinig van zich laat horen en je bent een beetje onzeker, dan kan dit je een heel ongerust gevoel geven.

Je moet niet zo hard van stapel lopen, maar deze video kijken

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

1. Doe een reality check met je familie of vrienden

Hoe weet je of je te hard van stapel loopt?

Je moet eerlijk tegen jezelf zijn – en dat is niet altijd even makkelijk. Maar daarbij slokt een heftige liefde al snel je aandacht op, waardoor al moeilijk is om überhaupt door te hebben dat je te ver gaat.

Neem dus eens een rustig avondje voor jezelf. En met rustig bedoel ik: RUSTIG. Sluit je gordijnen, leg al je elektronica achter slot en grendel en zet een playlist met oceaangeluiden op. Denk – terwijl je in de verte een meeuw hoort krijsen - goed en diep na:

Is jouw ‘hard van stapel lopen’ gegrond in ANGST? Ervaar je in je verliefdheid een enorme angst?

Ben je bang dat je haar verliest? Is de gedachte om zonder haar te zijn zo erg dat je juist alleen maar sneller wilt gaan?

Je beseft het misschien niet, maar door je liefde vliegen je gedachten rond in de stratosfeer, terwijl je lichaam verstrooid over de aarde banjert.

Het kan geen kwaad om vrienden en familie te raadplegen voor een extra bevestiging. Vraag ze wel uitdrukkelijk om de waarheid te vertellen.

Andere mensen hebben een veel reëlere blik op je. Als je echt de weg kwijt bent, hebben ze dat ongetwijfeld gemerkt. Andermans perspectief is moeilijk te ontwijken, terwijl je jezelf nog wel eens met een trucje om de tuin kan leiden.

2. Focus je op andere aspecten van je leven

Van de diagnose naar het medicijn: hoe temper ik die allesverslindende verliefdheid?

Het antwoord is gelukkig vrij simpel, hoewel het toepassen ervan een flinke opgave is.

De beste oplossing is namelijk om als vanouds door te gaan met leven.

Als je echt te hard van stapel bent gelopen, heb je hoogstwaarschijnlijk weinig aandacht voor het leven gehad. Je was fysiek wel aanwezig – op werk, bij vrienden – maar mentaal was je ergens anders.

Het feit dat je NIET al enorm van je leven houdt, is een van de grootste redenen waarom je te hard van stapel loopt.

Je hoopt namelijk geluk te vinden in een relatie. In plaats van dat die relatie alleen een mooie toevoeging is op je al fantastische leven.

Zorg dat je doorgaat met je leven. En zorg dat je leven zo episch is dat je je nooit hoeft te vervelen.

Naderhand zie je je goddelijke geliefde met een veel helderdere blik. Opeens schijnt ze je niet meer zo goddelijk toe, maar gewoon menselijk.

Je moet naar het moment toewerken dat je beseft:

“Wow, waar zat ik tóén in godsnaam met mijn hoofd?”

Wil je tips om je los te maken van je gedachten zodat jij je beter kunt concentreren? Lees dan dit artikel:

3. Besef dat je geliefde een niet-perfect mens is

Als je een vrouw niet uit je hoofd kan krijgen, heb je haar waarschijnlijk in je gedachten opgehemeld. Ze is een godin geworden en is al haar menselijke trekken kwijtgeraakt. Ze is in elk opzicht perfect, volmaakt, schitterend. Ze heeft, net als de hemelse Venus, geen gebreken.

Maar ieder mens is menselijk, zoals Johan Cruyff zou kunnen hebben gezegd.

Behoed jezelf er dus voor, dat je een vrouw in je hoofd omvormt tot een perfect plaatje.

Een godin heeft een nietsontziende macht, maar de macht van een mens is maar beperkt. Je moet fantasie en realiteit van elkaar loskoppelen.

Zo bescherm je jezelf bovendien voor teleurstellingen. Wanneer je geliefde zich bijvoorbeeld niet naar jouw rooskleurige fantasiebeeld gedraagt, zal je gek opkijken.

“Waarom gedraagt ze zich zo?” vraag je je dan af. “Ik wist zeker dat ze heel anders was.”

Maar het kan ook zijn dat je van een afstand verliefd op iemand bent, maar nog nooit iets tegen haar gezegd hebt.

In dat geval zit er niets anders op dan actie ondernemen!

De beste manier om je illusies aan de werkelijkheid te toetsen, is om kennis met haar te maken.

Lees bijvoorbeeld dit artikel, waarin ik mijn beste tips voor het beginnen van een gesprek geef:

4. Houd je hoofd koel zodat ze je blijft waarderen

Iemand die te hard van stapel loopt, wordt vaak een wanhopige romanticus. Hij zweeft om zijn liefje heen als een honingbij, laat haar geen seconde met rust en scrollt in zijn vrije tijd zwijmelend door haar Insta.

Goed, ik ben ook weleens als een blok voor iemand gevallen, dus ik weet hoe het kan zijn. En ik weet ook hoe belangrijk het is om dit soort gedrag af te leren.

Een man die er niet van afkomt, is in een relatie namelijk onuitstaanbaar. Hij is zo aanhankelijk als een pasgeboren puppy en gunt een vrouw nooit een moment rust.

Als jij te hard gaat en haar helemaal fantastisch vindt, dan voelt ze dat je tegen haar opkijkt. Ze weet dat ze geen moeite voor jou hoeft te doen, en daarmee WAARDEERT ze je niet meer.

Je waardeert iets namelijk pas als je er moeite voor moet doen.

Dit is geen bewust proces, maar iets dat onbewust diep in ons systeem ingebouwd zit. Om ervoor te zorgen dat je geen verliefde puppy wordt, moet je het volgende mantra uit je hoofd leren:

“Afstand, afstand, afstand!”

Afstand zorgt er bovenal voor dat een vrouw je aantrekkelijker vindt. Het is veel beter om de mysterieuze man uit te hangen, dan de kleffe, meelijwekkende sufferd.

Het volgende artikel, waarin ik uitgebreid inga op de beste manieren om hard-to-get te doen, is een goed begin:

5. Ga bewust langzamer

Als je dit trucje doorkrijgt, maak jij jezelf 10x aantrekkelijker:

Goed, je bent op een paar dates geweest en het klikt helemaal. Je voelt de vlinders in je buik al heftig heen en weer fladderen en wilt haar het liefst zo snel mogelijk weer zien.

Het is prima om na je date voor te stellen om elkaar nog een keer te zien. Maar ook nu is het belangrijk om afstand te houden.

Als je weet dat je snel te hard van stapel loopt, moet je niet vragen of ze de dag erna weer wil chillen. Of de dag daarna. Of de dag daarna…

Spreek met jezelf af dat je haar niet gaat zien zolang je nog in vuur en vlam staat. Geef jezelf tijd om af te koelen. Zoals ik eerder zei, zoek afleiding.

Ga lekker wat met je vrienden doen, ga een stukje fietsen, een middag vissen - wat dan ook.

Als je haar te vaak ziet, loop je het risico alleen maar meer olie op het vuur te gooien.

Over appen na een date heb ik trouwens een heel artikel geschreven. Blader dat eens door, ik garandeer je dat je er iets van opsteekt:

6. Neem de tijd om haar te leren kennen

Als je deze grote fout maakt, kun je een relatie met haar wel vergeten

Je wilt haar – na een veel te korte tijd – vragen of ze je vriendin wilt zijn.

Als je dit van plan bent, hoop ik dat er nu alarmbellen rinkelen. En dat een horde brandweermannen nu je kamer binnenrent, om je met de spuit eens goed af te laten koelen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ‘het officieel maken’ hoeft helemaal geen groot moment te zijn. Eigenlijk is het maar een formaliteit, waar zeker geen haast bij nodig is.

Spreek gewoon lekker met haar af. Als jullie echt verliefd op elkaar zijn en elkaar regelmatig zien, hebben jullie al een relatie zonder dat woord ooit uitgesproken te hebben.

Maak je dus geen zorgen dat ze van je wegrent als je haar niet binnen het tijdsbestek van drie weken vraagt of ze je vriendin wilt zijn. Wegrennen doet ze pas als je na drie weken met een huwelijksring op de proppen komt..

In dit artikel deel ik een heel stappenplan met je, waarmee je moeiteloos – en zonder te hard van stapel te lopen – van een date tot een relatie komt:

7. Zorg voor spannende gesprekken zodat ze verslaafd aan je raakt

Bovenstaande tips zijn perfect om te voorkomen dat je te hard van stapel loopt. Maar er mist één belangrijk ingrediënt:

Combineer dit met ijzersterke versierskills.

Iedere keer dat ze je ziet, ben je vrolijk en krijgt ze fijne emoties van je. Gebracht op een manier zoals alleen jij dat kan.

Want als zij zich goed voelt iedere keer dat ze je ziet, raakt ze zowaar verslaafd aan je.

Wil je weten hoe je dit voor elkaar krijgt?

In mijn Transformatiepakket onthul ik mijn drie gesprekstechnieken die je helpen ieder gesprek geweldig te maken. Plus 12 kant-en-klare zinnen die je kunt gebruiken om ieder gesprek een boost te geven.

Gecombineerd met de coole uitstraling die je in dit artikel hebt geleerd, zal zij het zijn die te hard van stapel loopt.

Laat hieronder je e-mail achter. Dan stuur ik je het Transformatiepakket direct toe.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlTe snel verliefd worden: 7 Tips om rustiger aan te doen
PijlHoe maak je een vrouw verliefd: 7 Tips van een Datingcoach
PijlVerliefdheid bij vrouwen: Dit zijn de belangrijkste 17 signalen
PijlHoe maak ik haar weer verliefd? 7 Tips die haar terugkrijgen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Sabine Klomp
Echt goed om even te horen! Mijn mantra zal zijn voor de komende periode afstand afstand afstand, terwijl mijn hart zegt minder afstand, hahaha.

Plaats een Reactie