8 Eenvoudige Stappen van Daten naar Relatie

25 Nov 2022, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Wil je van daten naar een relatie?

Maar heb je geen idee hoe je hier komt?

In dit artikel geef ik je zeven stappen waarmee je binnen no-time een relatie hebt.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Na het lezen weet je precies wat je moet doen om van daten naar een relatie te gaan met de vrouw van je dromen.

1. Check of ze bij je past

Let heel goed op want bij veel mensen gaat het hier al mis:

Kijk, ik zie veel mensen die een relatie met iemand willen. Ze steken daar veel tijd, moeite en energie in. En dat is op zich goed.

Maar is een probleem als je een relatie aangaat met de verkeerde persoon. Dan investeer je tijd in iemand die niet bij jou past.

Zo ken ik een man die een hele tijd date met een vrouw waarvan hij dacht dat zij “de ware” was. Maar de feiten waren als volgt:

Daarom was het doodzonde dat deze man zoveel moeite voor haar bleef doen. Stel jezelf de vraag: past deze vrouw bij mij? Passen onze karakters bij elkaar? Willen we hetzelfde in het leven? Maken we elkaar sterker?

Sla je dit over, dan loop je het risico te eindigen in Siberië, terwijl je naar de tropen wil.. En dat is niet bepaald leuk.

Ben jij onzeker tijdens het daten? Dan kan het helpen om te werken aan je vaardigheden. Check mijn artikel met mijn beste datingtips:

2. Date voldoende voordat je definitief kiest

De meeste mannen maken deze fout en verpesten daardoor hun kans op een leuke vriendin:

Ze gaan een relatie aan met de eerste de beste.

Dit is een recept om te eindigen in een relatie die je niet gelukkig maakt. Maar waar je niet uit durft te stappen omdat je niet weet hoe je een leukere vriendin kunt krijgen.

Daarom raad ik al mijn klanten het volgende aan. Het klinkt simpel en dat is het ook:

Leer veel vrouwen kennen. Breng veel tijd door met dames die je ziet als relatiemateriaal en laat de rest vallen. Hoe meer geweldige vrouwen je ontmoet, hoe beter je weet wat je wil.

Ik ben geen held in kansberekeningen , maar de kans op een relatie krijgen is nou eenmaal groter als je meer vrouwen tegenkomt.

Dit artikel helpt je bij je zoektocht:

3. Leer flirten met vrouwen

Kijk, de Gemiddelde Gert denkt dat sommige mannen nou eenmaal geluk hebben en andere niet.

Maar een eindbaas zoals jij weet dat je voor iets moet werken om het te krijgen.

Versieren is een vaardigheid die je kunt leren. Dit zien we keer op keer bij deelnemers van onze versiercursussen.

(Ik kreeg vanmiddag nog een foto toegestuurd van een ex-deelnemer die dankzij onze training een vriendin heeft gekregen. Hij is nu met haar op vakantie).

Jij kan dit ook, bro.

In deze video leert Daan je exact hoe je binnen no-time een meesterversierder wordt:

4. Geef haar de beste date-ervaring van haar leven

De meeste mannen komen in de problemen tijdens de date-fase. Hieronder krijg je de oplossing:

Wellicht herken je dit wel: Je hebt een paar dates met een dame, het lijkt allemaal goed te gaan, op een dag app je haar en opeens… Doodse stilte.

Ze reageert niet meer.

Of ze reageert wel maar je krijgt een uiterst pijnlijk berichtje terug zoals: “Hey ik vond het gezellig maar ik wil het hierbij laten.”

Waar gaat dit mis?

Uiteraard kunnen hier verschillende oorzaken voor zijn, maar ik zie deze specifieke oorzaak vaak terugkomen bij mannen die ik coach: ze nemen hun dates niet mee op avontuur.

Neem je dame mee op de beste date die ze ooit heeft gehad. Mensen willen niet een relatie met iemand waar ze zich “ok” bij voelen, ze willen iemand waarbij ze zich GEWELDIG voelen.

Waarom traditionele dates je succes met vrouwen saboteren

Ik zie te vaak dat mensen zich nog steeds vasthouden aan het “traditionele” plaatje van daten. Dit leidt vrijwel altijd tot een ramp:

 Dit is zo zonde. Hoe beter jij je dates aanpakt des te groter de kans dat je van daten naar relatie gaat.

Mensen gaan niet naar een film waarvan de trailers onwijs slecht of saai zijn. Dit geldt ook voor daten. Hoe slechter de dates, des te kleiner de kans op een relatie.

Blijf weg van alle saaie en uitgekauwde dates. Maak het avontuurlijk. En doe moeite om naar haar te luisteren als jullie samen zijn. Dat vinden vrouwen prachtig.

In dit artikel vind je een complete lijst met originele date ideeën:

5. Bouw een ijzersterke connectie

Hoe gaaf zou het zijn als zij JOU straks smeekt om een relatie in plaats van andersom?

Goed nieuws: dat is zeker mogelijk mits je deze vierde stap goed opvolgt. Om van daten naar relatie te gaan moet er een connectie tussen jullie groeien. Deze moet zo sterk zijn, dat ze geen behoefte heeft aan andere mannen.

Veel mensen denken dat die connectie vanzelf ontstaat als jullie elkaar maar vaak genoeg zien. Maar de frequentie waarmee jullie elkaar zien is slechts een onderdeel van de connectie. Sterker nog: aan het begin van het daten geldt de “less is more”-regel. Door elkaar juist niet al te vaak te zien, creëer je de ruimte om elkaar te missen. En die ruimte is ontzettend belangrijk om haar geïnvesteerd in je te maken.

Maar als jullie elkaar zien, doe jij je best om de connectie sterker te maken.

Dit doe je zo:

Laat je kwetsbare kant zien

Weliswaar willen vrouwen een zelfverzekerde man die goed kan flirten… Maar als een vrouw iets serieus met een man wilt aangaan, dan wil ze meer ervaren dan alleen de buitenkant.

Ze wil ook weten wie jij van binnen bent en wat voor persoon jij echt bent.

Dit betekent dat jij jezelf kwetsbaar zal moeten opstellen.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld: Stel dat zij je vraagt wat voor werk je doet dan kan je zeggen: Ik werk in de IT”. Maar hiermee blijf je op de oppervlakkige laag.

Je wordt gelijk 100 keer interessanter als je dit zegt:

“Ik werk in de IT, omdat techniek me al van kleins af aan fascineerde. Ik weet nog hoe ik vroeger als klein jongetje m’n vader hielp z’n computer te repareren. Toen dat lukte, gaf dat me dat een gevoel van trots. Vanaf dat moment voelde ik dat later wat met techniek wilde doen.”

Viola, opeens ben je geen grijs muisje meer, maar een interessant open boek. Als je meer wil weten over de kracht van kwetsbaarheid en waarom vrouwen dit zo belangrijk vinden, kun je dit artikel lezen:

Introduceer haar aan je vrienden en familie

Jullie daten al een poosje en alles loopt op rolletjes… Maar kennen jouw vrienden en je familie haar al?

Introduceer haar aan de mensen die belangrijk voor jou zijn. Zo leren jullie elkaar echt kennen.

Laat haar zien wat jij tof en belangrijk vindt. Zo nam een maat van me zijn date mee naar zijn toneelgroep. Epic date en ze krijgt gelijk een kijkje in jouw wereld.

En betrek jezelf uiteraard ook in háár wereld. Door mee te gaan naar mensen die belangrijk zijn voor haar.

Behandel haar als jouw vriendin

Dit zijn slechts een handjevol dingen die ik je ten zeerste aanraad te doen. Hiermee vergroot je ogenblikkelijk jullie connectie. Hoe meer je haar als vriendinnetje behandelt, hoe meer zij zich ernaar gedraagt.

Het is goed om je beginnende relatie tijd te geven. Vind ze je aantrekkelijk maar wil ze geen relatie? Bekijk dan deze video:

6. Peil regelmatig of jullie hetzelfde willen

De meeste mannen vergeten deze belangrijke stap. Waardoor hun kans op geluk in de liefde drastisch afneemt:

Jullie connectie groeit steeds sterker, ze lijkt verliefd op je, en alles loopt lekker.

Misschien denk jij: “Als alles goed gaat, hoeven we niet te praten over welke kant we met elkaar op willen.”

Fout. Praat regelmatig over jullie toekomst. Om te voorkomen dat één van jullie gedesillusioneerd raakt.

Doe je dit niet? Dan kom je in een situatie als één van mijn vrienden.

Hij date al lang met een vrouw maar hij heeft geen idee hoe zij er nu eigenlijk in staat. Dat komt omdat ze het er nooit over hebben. Ze blijven maar wat daten maar alles blijft vaag en onduidelijk.

Het grote risico is dat ze nu opeens toch niet zo geïnteresseerd lijkt te zijn of er opeens met een ander vandoor gaat.

Dat betekent niet dat je iedere week een super serieus “wat zijn we van elkaar” gesprek moet voeren. Het gaat er meer om dat je wéét dat jullie nog steeds dezelfde richting op gaan in het contact.

Is ze dol op je? Spreekt ze graag met je af? Wil zij meer dan alleen daten? Dan zit je goed.

Twijfel je? Stel dan deze vraag op een speelse, plagende en uitdagende manier:

“Hey, hoe is het trouwens met al die kerels op Tinder nu? ;)"

Onthoud: zeg dit op een plagerige en speelse manier. Wanneer je te serieus bent loop je het risico net iets te wanhopig overkomen. Haar reactie zal veel zeggen over waar jullie nu met z’n tweeën staan.

7. Blijf haar normaal behandelen (raak niet behoeftig)

Let heel goed op, want deze stap voorkomt dat je alles last minute verpest.

Ik zie dit namelijk maar al te vaak mis gaan…  Man vindt een vrouw leuk. Alles gaat lekker. Het lijkt naar een relatie toe te groeien. Opeens ziet de man de “finish” in zicht.

Hij dénkt dat hij er al is en hij doet extra hard z’n best om haar in een relatie te krijgen. Sterker nog: hij doet té hard z’n best. Dit schrikt de vrouw af. Ze neemt afstand.

Hij raakt in paniek en vertoont nog meer wanhopig gedrag. Dit leidt van kwaad tot erger en dan… *Poef.* Weg is ze.

Vermijd behoeftigheid koste wat het kost. Dit is de killer van aantrekkingskracht. Blijf haar normaal behandelen. Als je merkt dat het teveel is, neem je een stapje terug.

Je hoeft haar niet constant te appen, ook hoef je niet achter haar aan te lopen alsof ze honing aan d’r achterste heeft.

Behoeftigheid is de #1 killer van alle aantrekkingskracht.

Neem dus de tijd. Ze wordt je vriendin niet door alles te overhaasten. Een man die cool en ontspannen blijft is juist veel aantrekkelijker dan een man die te snel gaat.

8. Voer het “relatiegesprek” op een zelfverzekerde manier

Eerlijk gezegd hoop ik dat je dit gesprek niet hoeft te voeren. Een gelukkige relatie bloeit meestal op zonder dat dit geforceerd hoef te worden met een gesprek.

Alleen in uitzonderlijke gevallen duurt het even voor het hoge woord eruit is. Je draait dan om elkaar heen, je weet dat jullie eigenlijk al een relatie hebben maar het is nog niet uitgesproken. In dat geval kun je wel het gesprek aangaan.

Als je twijfelt over hoe die andere persoon het ziet, gooi het gesprek open zonder oordeel.

Sommige mensen hebben bindingsangst anderen zijn gewoon heel traag in dating, anderen willen gewoon vrij zijn. Door het oordeel te verwijderen uit het gesprek vergroot je je kansen op een eerlijk antwoord. Denk aan een vraag als:

“Wil je liever vrij zijn of ben je meer op zoek naar diepgang?”

Zo benoem je de voordelen van zowel single zijn als relaties. Zo klinkt het totaal niet oordelend zoals wanneer je zou zeggen:

“Wil je liever flierefluiten of ben je klaar voor iets serieuzers?”

Dan is het meteen heel duidelijk hoe jij erover denkt met zo’n opmerking. ;) Daarna kun jij je relatiewens benoemen. Denk erom, dit doe je niet op deze manier:

“Zou je heel misschien alsjeblieft een relatie met me willen?”

Een zelfverzekerde man weet wat hij wil en doet niet aan bedelen. Als jij zeker weet dat het goed zit en jullie hebben praktisch al een relatie, zeg dan dit om het een officieel randje te geven:

"Hey, we daten al een tijd en het voel ontzettend fijn tussen ons. Ik ben klaar om dit een relatie te noemen. Hoe zie jij dat?”

En onthoud dit:

Een aantrekkelijke vrouw gaat alleen een relatie aan met een man die weet hij doet.

Wanneer van daten naar relatie? Wanneer vraag je haar je vriendin te worden?

Als je van jezelf weet dat je vaak te snel gaat en behoeftig wordt, date dan minimaal 3 maanden voordat je aan een relatie begint. En kijk naar de progressie in het contact..

Met progressie bedoel ik:

Als je deze vooruitgang ziet, is er geen enkele reden om het “officieel” te maken. Je krijgt immers al wat je wilt: iets wat steeds meer op een relatie begint te lijken.

Word haar droomman

Helaas voor vrouwen zijn er maar weinig mannen die aan die standaard voldoen.

Gelukkig is er iets wat jij doen kunt om vrouwen stapelgek op je te maken…

Download het gratis Transformatiepakket hieronder

In dit pakket vindt je alles wat je nodig hebt om jezelf te transformeren tot die ene aantrekkelijke eindbaas waar vrouwen van dromen.

Het gratis advies uit dit pakket maken het een eitje om van daten naar relatie te gaan.

Het enige wat je hoeft te doen is klikken op de link onderaan dit artikel.

We sturen het pakket dan kosteloos naar je op.

Veel plezier ermee en veel geluk met je toekomstige vriendin!

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlZe wil geen relatie: De 10 enige redenen + oplossingen
Pijl12 Verleidingstechnieken Waar Vrouwen Voor Smelten (Expert Tips)
PijlVrouw verrassen: 17 Manieren om haar hart te veroveren
Pijl 10 Tips Bij Leeftijdverschil In Je Relatie (De No-Drama Gids)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie