Ze reageert niet meer: 14 Tips wat te sturen als je geghost bent

16 Jun 2023, door datingcoach Daan de Ram in Online dating tips
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Hij reageert niet? De enige 5 redenen waarom

Je hebt iets gestuurd, en je wacht op een berichtje. Maar het komt maar niet.

Ze reageert niet meer op je Whatsapp of Tinder. Je wordt geghost.

In dit artikel krijg je mijn beste tips wat te sturen als iemand niet reageert, gebaseerd op 10+ jaar ervaring als datingcoach.

Inhoud van dit artikel: Meer...

1. Wacht minimaal 3 dagen voordat je nog een berichtje stuurt

Als een vrouw niet reageert op WhatsApp of Tinder kan je snel deze neiging hebben: Namelijk dat je al binnen 3-4 uur alweer je volgende berichtje gaat sturen. Dit is als waterstofcyanide voor je gesprekken… zo dodelijk slecht is dit.

De vraag is dus: Wanneer wil je dan wél een tweede bericht sturen als ze niet reageert? Het liefst doe je dit NIET. Want je toont nóg meer hoe wanhopig je bent.

Maar goed, misschien valt het gesprek dan voor in de eeuwigheid stil. Dat willen we niet. Dus houd deze regel aan:

Wacht minimaal 72 uur tot 7 dagen voordat je haar een tweede bericht gaat sturen.

Vaak stuurt ze je in de tussentijd al iets, kijk bijvoorbeeld naar dit WhatsApp gesprek van mij:

Zoals je ziet kreeg ik pas na 6 dagen een reactie. Prima. En vanaf daar kun je het gesprek alweer oppakken.

In veel gevallen is er een goede reden die niks met jou te maken heeft, dat ze even niet kan reageren. En als je dan wél veel berichtjes gaat sturen  verpest je het voor jezelf zonder dat dat nodig is.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

2. Begrijp waarom ze niet meer reageert

Ik begrijp dat je in paniek kunt raken als ze niet meer reageert. Dat je denkt dat ze je niet meer leuk vindt. Maar als je geen reactie meer krijgt op WhatsApp of Tinder kan er ook heel iets anders aan de hand zijn. Zelfs als ze online is en niet reageert.

Want ongeveer de helft van de tijd als ze niet reageert is dit de reden:

Vaak is er in de werkelijkheid dus vrijwel niets aan de hand. En maak je van een muis een mammoet. Rustig aan dus cowboy. Neem adem.

In de andere helft van de gevallen begint ze wél haar aantrekkingskracht voor jou te verliezen. In dat geval wil je slim handelen. Daarover hebben we het in de volgende tips.

Wil je weten hoe je zorgt dat de ander jou zeker weten leuk vindt? Bekijk dan eens deze artikelen:

3. Voorkom de 5 grootste fouten wanneer iemand niet meer reageert

Na jarenlang mannen online en offline te coachen, mag ik wel zeggen dat ik een paar handige trucjes heb geleerd. Want online heb je het meest aan een paar handige zinnetjes. In de volgende video toon ik je:

4. Maak haar aan het lachen

Op naar de tips wat je moet sturen als iemand niet reageert. Wanneer ze geen reactie geeft, is humor een goede manier om haar aan het lachen te maken en toch weer een berichtje te krijgen.

Zoals dit voorbeeld uit één van mijn Tindergesprekken:

geen reactie op tinder

Toegeven, hier breek ik mijn eigen 72-uur regel.Waarom? Ik vond het berichtje al zo grappig, dat als ze geen reactie zou blijven geven, ik het nog steeds het plaatje voor dit artikel waard vond.

En juist dat principe van humor is zo belangrijk. Wanneer je zelf al moet lachen om je berichtjes, is de kans zeer groot dat je ook een emotionele reactie bij haar opwekt.

Wat je nooit wilt doen is het tegenovergestelde: Laten merken dat je gepiekeerd bent dat je geen berichtje krijgt:
 • Stuur NOOIT enkel een ‘?’
 • Stuur NOOIT een bericht als ‘waarom reageer je niet meer?’
 • Stuur NOOIT een zielige emoji of smiley :(
 • Stuur NOOIT een bozig bericht omdat je op je gevoelige teentjes bent getrapt zoals ‘nou… DAN NIET HOOR, ik ben ook heel gelukkig zonder jou’

Natuurlijk is het bovenstaande voorbeeld nog weinig praktisch voor jouw gesprekken, dus zal ik je concrete dingen geven die vrouwen leuk vinden om te horen. Bekijk daarvoor ook eens dit artikel:

5. Gebruik een spiekbriefje

De bovenstaande regel van 72-uur heeft mij wel vaker gered. En ook specifieke zinnetjes die ik bijhield in mijn notities.

Want soms dan nemen je emoties de overmacht. En ga je onhandige dingen zeggen, die het gesprek tot een stilstand brengen.

Zonde! Daarom wil je een spiekbriefje hebben die je op het 'rechte pad' houdt. Eentje met regels en voorbeelden waar je steeds naar terug kan grijpen. En zo'n spiekbriefje heb ik voor je samengesteld. De regels en zinnen die ik zelf gebruik tijdens het versieren via de app. Met meer van dit soort regels. Maar ook met conrete zinnen om naar haar te sturen. Handig voor op je telefoon.

Download alle zinnen en regels hier gratis.

6. Stuurt interessante media

Het is grappig. Maar een enkele keer is de bron van mijn datingtips, hoe vrouwen mij versieren.

Zo is er een Zweedse vrouw die ik date, we zien elkaar soms in Amsterdam omdat ze hier vaak is, en ik reageerde een poosje niet. Plots stuurde ze me een geniaal én bizar artikel. Omdat ze weet dat ik als datingcoach altijd geïnteresseerd ben in allerlei vormen van sociale dynamiek wist ze dat ik het geniaal zou vinden.

Dit artikel gaat over een bedrijf in Japan waarbij je een acteur kan inhuren voor IEDERE DENKBARE ROL in je leven.

Hierboven zie je het gesprek, check dat artikel hier uit. Anyway. Wat is het punt?

Als je geen berichten van haar meer krijgt, dan kun je vaak beter niet een tekstbericht verzenden. Slimmer is om interessante media te sturen.

Maar vooral… Stuur dingen die voor haar interessant zijn, zoals mijn Zweedse slim wist in te spelen op mijn interesses. Dit kan ook zijn:

Hoe meer je inhaakt op haar interesses, hoe beter haar reactie. Wees dus niet super grappig of geniaal, maar leen grappige genialiteit van alle de media op het internet. Leen het bijvoorbeeld uit deze artikelen die ik voor je heb geschreven:

7. Gebruik de tijd van het jaar

Een simpele snelle tip voor je. Deze tip is enkel geschikt rond de feestdagen. Of zomervakantie. Vooral tijdens de jaarwisseling werkt dit perfect.

Namelijk heel simpel een: “Gelukkig nieuwjaar!!!” wensen. Het is onbeleefd om te negeren. Vaak doet dit berichtje al wonderen. Vooral als het gesprek al vrij lang stil staat dan is dit ideaal. En in de zomer? Dan kun je zoiets doen door juist een exotische vakantiefoto te sturen.

8. Gebruik clickbait

Je kent vast wel die gekke clickbait teksten op het internet. In de datingindustrie gooien allerlei bedrijven er ook graag mee:

Yeah right. Maar gelijkertijd kan iets in je vaak zulke zinnen niet weerstaan. Daarom is het clickbait.

Datzelfde principe, maar dan niet zo over-the-top, kunnen we gebruiken in versieren. Dit werkt perfect als openingszin, bijvoorbeeld op Tinder. Als ze niet reageert kun je dit ook toepassen, met name op Facebook maar ook als ze een profielfoto van zichzelf heeft op WhatsApp.

Ik heb het over de Messi versiertruc, die ik je uitgebreid uitleg in deze video die je gratis kan downloaden.

9. Stuur een grappige GIF

Met bewegende afbeeldingen kan je snel een positieve emotionele reactie uitlokken.

Stuurt je tindermatch je geen reactie meer op de online chat? Dan gebruik ik graag het volgende plaatje.

Perfect. Ze reageert weer opnieuw. Je kan deze GIF vinden op Tinder als je zoekt in de zoekbalk op ‘go on without me’.

Natuurlijk wil je dit plaatje ook downloaden voor op je mobiel, zodat je hem kan gebruiken op WhatsApp of Facebook. Dat mag:

 

Pro tip: zoek op Tinder, of op de site ‘popkey’ naar GIF’jes die de EMOTIE of TEKST weergeven die jij wilt laten zien. Wil je een plagerige reactie aan haar sturen? Zoek dan op ‘teasing’. Of zoals in het bovenstaande voorbeeld zoek ik op ‘let’s do it’ en zoek ik daar een geschikte GIF bij.

10. Wissel emoties uit i.p.v. informatie

Veel mannen denken dat een gesprek voeren bestaat uit het uitwisselen van informatie:

Ze slaan de plank verder mis dan een blinde timmerman. Want een gesprek gaat niet om het uitwisselend van INFORMATIE. Maar over het uitwisselen van EMOTIE.

Kap dus met die saaien vragen en leer haar emoties te stimuleren. Dat kun je leren in vrijwel al onze artikelen, video’s, en vooral cursussen als je enkel het beste wilt.

En deze vraag wil je aan jezelf stellen: bekijk het gesprek nog eens met haar. Lees de berichtjes opnieuw, tot op het moment dat ze niet meer reageerde. Vraag jezelf af: Hoeveel emotie wekte mijn berichtjes op? Weinig? Dan doe je het fout, en wil je jezelf méér richten op sterke emoties overbrengen.

WIl je weten wat voor vragen wel werken? Bekijk dan eens deze artikelen:

11. Plaag haar speels

Weet je wat enorm goed werkt als ze niet reageert? Iets grappigs sturen met een kleine speelse plaag erin.

Vooral als je haar juist nog niet zo goed kent, dan is het extra grappig. Bekijk deze screenshot maar:

Later die week dronken we een aantal witbiertjes en nam ik haar weer mee naar huis. De toevoeging ‘ouwe boef’ maakt dit zinnetje juist zo speels.

12. Verander je profielfoto

Wat je kan doen in chat app’s zoals WhatsApp om te zorgen dat ze weer op je reageert is je profielfoto veranderen.

Hoe werkt dit? Mijn assistent was van profielfoto veranderd op WhatsApp. Ik zei hem al: je gaat sowieso véééél reacties krijgen. Dat was destijds in Medellin, Colombia, vandaar dat alle reacties in het Spaans zijn. Wat deed hij? Een geniale explosie in de achtergond photoshoppen:

De eerste reactie volgde al in 7 minuten tijd:

Vertaling: “Film acteur!” De fototruc wekt veel reacties op bij vrouwen die plots een andere foto bij je zien. En het wekt dode gesprekken weer tot leven.

Dit werkt ook goed op Facebook, als je je profielfoto op Facebook verandert dan krijgt dit extra aandacht in de Timeline. (Meer aandacht krijgt dit dan wanneer je een gewone foto zou plaatsen)

Daardoor ziet ze jou weer in een positief daglicht, en zal ze je sneller weer een bericht sturen. Voor 9 tips over betere foto’s krijgen, check dit artikel:

13. Gebruik dit bericht als een laatste redmiddel

Okay, is het gesprek compleet stilgevallen? Dan kun je altijd nog deze vraag aan haar stellen op de chat.

Belangrijk: Doe dit slechts ééns in de zoveel tijd. Wat je kan sturen is het 'feedback-verzoek'. Doe dit uit nederigheid om jezelf te ontwikkelen. Zeg haar:

“Hmm, jammer maar helaas. Dit gaat niets meer worden zo te zijn. Geen enkel probleem, dat is helemaal ok en no hard feelings. Ik heb wel één klein verzoek. Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen, ook hierin. Dit klinkt vast heel gek, maar zou je me kunnen zeggen waarom dit gesprek nergens heen ging? Ik snap dat het vreemd is maar ik zou het erg waarderen en beloof dat ik geen gekke reactie zal geven. Thanks.”

Wat is dit wel?

Wat is dit niet?

14. Hoe je weer aantrekkelijk voor haar wordt

Er is één waarheid bij het daten: mannen hebben de potentie om hun leven lang vol seksuele aantrekkingskracht te leven. Vaak klagen mannen dat 'vrouwen het zo gemakkelijk hebben'. Of zijn mannen gefrustreerd omdat geen vrouw naar ze omkijkt… Maar de waarheid is, dat aantrekkingskracht zijn voorwaarden heeft.

Enkel de mannen die zich ontwikkelen… Iedere dag. Alleen zulke mannen zijn aantrekkelijk.

Dus:

Dat zijn een aantal dingen die van jou een aantrekkelijke man maken.

Voor dagelijkse dating inspiratie, sluit je aan bij de nieuwsbrief.

Je krijgt dan meteen iets heel tofs, namelijk een transformatie-pakket vol eBooks en video's om echt een held te worden met vrouwen.

Je kan het hieronder gelijk volledig GRATIS downloaden.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlOnline chatten: 8 Flirttips voor online dates regelen
PijlVrouwen Versieren met NLP & Hypnose
PijlHoe vaak appen met date? 5 Tips om het niet te verknallen
PijlBeste 16 Tinder Hacks in 2023 (meer matches, chats en dates)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Aron
Dit artikel komt voor mij net één dag te laat hahah, vraag me af of ik het kan repareren, herken wel wat van die chat fouten die je beschrijft in letterlijk wat ik heb gedaan toen ze stopte met reageren
Jan
Eindelijk bruikbare berichten lol ergens anders las ik iets als stuur "hey als je niet reageert dan is dat prima maar dan ga ik ook door met mijn leven" haha, tja vond iik geen goede zin
Reacties
Daan de Ram
Thanks goed te horen Jan
Karl
Gelden deze tips ook als ze een collega is en reageert niet, net iets anders misschien
Michael Peters
Voor het gemak ben ik te werk gegaan volgens jouw wetenschappelijke aanpak Daan. Want ik had dus 3 vrouwen in mijn telefoon staan die niet terug app'te.

2 van hun hadden WhatsApp, 1 slechts SMS.

Wat ik heb gedaan is 3 berichten verstuurd:
1 Het gif plaatje uit het artikel
1 Messi versiertruc
1 Ouwe boef revival opener (of hoe je die ook noemt)

Dat was 120 minuten geleden dus ik dacht ik stuur je een update (alle 3 de vrouwen zijn van Tinder, en waren al op zijn minst 6 weken gesprekken zonder interactie).

Tot dusver een leuke reactie op de Messi truc, en een grappige reactie gekregen op het GIF'je. Niet slecht, hopelijk stuurt de 3e vrouw ook nog terug dan ben je helemaal mijn redder.

Gegroet, Michael
Reacties
Daan de Ram
Ik apprecieer je aanpak volledig. Schrijf ze op in je notes zodat je het altijd bij de hand hebt als je geen reactie van haar krijgt, en je weet wat te zeggen. Spreek je Michael.
Calvin
Kwaliteitsartikel weer Daan, nice
Reacties
Daan de Ram
Nice, tof te horen Calvin
Henk
Hey, ik zit nu in een situatie met een meisje die helaas geen contact meer wilt. ik heb nu een lange tijd geen contact meer met haar. Ik zou graag weer in contact met haar willen komen. Alleen ik weet niet zo goed wat ik kan sturen.

Zou iemand mij hier bij kunnen helpen?

Overigens is er natuurlijk meer gespeeld waardoor ze geen contact wilt ofcourse.

Mvg
https://vk.cc/9XYqx1
https://vk.cc/9XYqx1
Floris
Veel goede tips absoluut!! Maar als je sommige dingen zegt komt het wel heel voor bedacht over.
Ronald
Meisje op date gekregen , tijdens date vraag gesteld of ze het leuk vond. Ja maar gewoon als vriendschap. Okee dan.. 2 dagen daarna appje gestuurd met de vraag hoe het gaat en of ze nog last heeft gehad van het biertje (kan slecht tegen alcohol). Geen reactie . Ik zie in dat dit beter moet. Heb niks te verliezen dus stuur binnenkort een humoristische gif of tekst
BewustAnoniem
Je bent lesbisch en je valt als blok voor een lesbische vrouw.

De lesbische vrouw heeft dat door, ze ziet dat aan je lichaamstaal.

Vervolgens als je er subtiel naar refereert m.b.t. dat je er mee zit (zonder te zeggen waar het over gaat),

Ja dan ineens gaat ze offline van WhatsApp en negeert ze me volkomen.

Is dit normaal gedrag?
Anita
Hey mijn naam is Anita ik heb hem net een vriend ontmoet en we hadden redelijk gesprek met elkaar en nu reageert heel weinig hij heeft de druk of hij neemt niet op.wat kan er zijn kan een Playboy zijn?

Plaats een Reactie