Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Sociale angst / angst voor vrouwen 2

Angst voor vrouwen: Vrouwen aanspreken met een pistool tegen je hoofd!

16 Sep 2014, door Patrick in Sociale angst

Angst voor vrouwen

Afrekenen met angst voor vrouwen

Ik kwam binnen in de club en voelde me meteen al wat ongemakkelijk. Het was er warm ,druk en chaotisch. Luide muziek dreunde uit grote speakers, overal felle lampen en  mensen die gekleed zijn voor een avond uit. Ik wist dat ik straks dames moest approachen. De zenuwen gierden door mijn lijf. Mijn handen voelden klam van het zweet.

Wil je trouwens weten hoe je vanaf nu altijd succesvol vrouwen aanspreekt en een geweldig gesprek voert? Download dan eens mijn Aanspreek Gesprekstemplate gratis, waarin je precies leert hoe je succesvol vrouwen aanspreekt, mét voorbeeldzinnen.

Ik wist dat ik zo een vrouw moest approachen maar ik wist niet hoe. Het was net alsof mijn gedachten afgesloten waren en ik niet meer goed kon nadenken... Klinkt je dit bekend? Zo voelde het voorheen ook voor mij voordat ik op vrouwen af ging stappen in een club. Nu zijn mijn angsten echter vrijwel volledig verdwenen en kan ik succesvol op elke vrouw af stappen in willekeurig welke club ook.

In dit artikel ga je leren:

 • dat de angst om vrouwen aan te spreken normaler is dan je denkt
 • waar aanspreekangst vandaan komt
 • hoe je een vrouw succesvol aanspreekt met de meeste simpele openingszin ooit!
 • 4 praktische tips die je helpen om in de club je top te laten voelen

Vrouwen aanspreken, are you kidding me?!

Als ik last had van aanspreekangst in de club klapte ik vaak helemaal dicht. Ik ging dan maar met mijn staart tussen de benen naar de bar om een biertje te bestellen. Alles zodat ik mijn zenuwen even niet hoefde te voelen. Om het nog moeilijker te maken ging ik dan aan de bar nadenken over mijn zenuwen.

TIP: Ze Wil Geen Relatie: Dé 11 Redenen (Zodat je het kan repareren)

Kwam dan met allemaal verklaringen waarom ik die avond niet op vrouwen moest afstappen: "De mannen zijn allemaal te knap hier in de club", "Straks krijg ik een klap op mijn bek van haar vriendje", of nog erger: "Ik kan dit echt niet, ik ben hier niet voor gemaakt". Mijn onderliggende angsten werden hierdoor alleen maar groter en bepaalden steeds meer mijn gedrag. Ik was daarna zo onzeker dat ik die avond absoluut geen vrouwen meer aansprak.

Helemaal pijnlijk was dat ik mijzelf dan de hele avond een stakker en een loser vond. Diep van binnen wist ik dat ik dit moest kunnen, maar mijn angsten waren te sterk.

Angst voor vrouwen: zo gek nog niet

Aanspreekangst komt heel veel voor, bijna alle mannen hebben er last van! Kijk maar eens in een drukke club hoeveel mannen een onbekende vrouw aanspreken. Bijna niemand heeft de ballen om op een vrouw af te stappen. Laat staan een knappe vrouw... Dit is ook meteen de reden waarom je een enorme voorsprong hebt als jij wel die man bent die op vrouwen afstapt.

Je hebt alleen daardoor al een voorsprong op 95% van de mannen die in de club ontspannen en stoer willen overkomen maar nooit een woord wisselen met een vrouw!

Er is echter een hele goede reden waarom mensen aanspreekangst hebben (en gelukkig is er ook zeker wat aan te doen!). Wat je moet snappen is dat ons onderbewustzijn zo is geprogrammeerd dat het ons beschermt als wij onze interesse in een vrouw tonen. Tienduizenden jaren geleden woonden mensen in stammen van ongeveer 150 mensen en alleen het alfamannetje en zijn vrienden mochten paren met de vrouwtjes.

TIP: Waarom gaypride de plek is om vrouwen versieren (en hoe je dat doet)

Als een betamannetje zijn interesse in knap vrouwtje toonde dan had deze beta grote kans om uit de stam gezet te worden of in elkaar geslagen te worden te worden door de alfamannetjes. Beide scenario's betekenden in een groot deel van de gevallen een levensbedreigende situatie voor de beta. Buiten de stam was hij immers niet beschermd tegen roofdieren of hij overleefde de confrontatie met het alfamannetje niet.

Kortom: het was dus slim om niet te opvallend op een knappe vrouw af te stappen en  interesse te tonen. Dit gedrag is in ons menselijk DNA opgeslagen. Mannetjes die voorzichtig genoeg waren kregen wel nageslacht terwijl de 'domme' mannetjes het niet overleefden.

Deze theorie wordt bevestigd door wetenschappelijke onderzoekers die dit gedrag ook zien in groepen wilde mensapen. Het is in een stam wilde apen nog steeds gevaarlijk om zo maar je interesse te tonen in de aantrekkelijke vrouwtjes...

Approach anxiety overwinnen

Leuk die wetenschappelijke informatie maar wat kun je hier nou mee als het op vrouwen wilt afstappen? Dit is eigenlijk heel simpel : onze hersenen zijn nog ingesteld voor overleven in een stammencultuur terwijl we in de moderne, beschaafde samenleving wonen. Ons onderbewustzijn beschermt ons dus nog steeds heel sterk voor een gevaar dat niet meer aanwezig is.

Tegenwoordig WORD je namelijk NIET MEER uit de samenleving gezet of in elkaar geslagen als je op een knappe vrouw af stapt!

Als je dit werkelijk snapt, wat ga je dan doen? Dan ga je ondanks de angst juist wel die knappe vrouw aanspreken! En wat je dan zult zien is dat de meeste interacties verbazingwekkend goed verlopen. Je bewijst hiermee aan jezelf en aan je onderbewustzijn dat je zonder echte risico's je interesse in een vrouw kan tonen!

TIP: Ze wil rustig aan doen? 7 Tips om dat razendsnel op te lossen

En om meteen een misverstand uit de weg te ruimen: je hebt geen perfecte openingszin nodig. Wat ik je wil leren is natural game! Geen trucs maar vrouwen versieren als persoonlijke ontwikkeling. Dus: je voelt je angst maar je loopt toch in een rechte lijn op haar af en zegt tegen haar: Hey ik ben [je naam], wie ben jij?

Als je dit doet met een glimlach op je gezicht terwijl je goed oogcontact houd dan kan er eigenlijk niets misgaan. That's all!!

Om het aanspreken van vrouwen nog soepeler te laten verlopen heb ik nog een viertal praktische tips die je gaan helpen als je moeite hebt om te approachen:

Angst voor vrouwen tip 1

Maak niet de fout om pas in de club in een sociale stemming te komen! Je bent dan eigenlijk al te laat en de drukke vibe van de club kan je gemakkelijk overnemen. Zorg er dus voor dat je  al sociaal wordt voordat je in de club aankomt. Terwijl je nog thuis bent draai je jouw muziek om in de party mood te komen. Misschien bel je ook nog even je wingman om samen in de stemming te komen.

Zodra je het huis uit gaat om naar de club te gaan, ben je op zoek naar kleine interacties die je kunt hebben met willekeurige mensen. Geef bijvoorbeeld iemand een high five aan een wildvreemde voorbijganger of vertel iemand die je op straat ziet iets wat jij grappig vindt. Al deze kleine interacties zorgen ervoor dat je in kleine stapjes meer sociaal wordt. Als je dan de club binnen gaat voel jij je alvast sociaal versus dat je dat pas daar wilt gaan doen.

TIP: Hoe krijg ik een vriendin? 13 Must-have tips en het master-stappenplan

Angst voor vrouwen tip 2

Als je net in de club aangekomen bent spreek je de eerste set aan die je ziet. Het maakt niet uit of het de gemeen ogende uitsmijter, de toiletjuffrouw of die superlekkere blonde serveerster met die supergeile ogen is: je spreekt de eerste set aan die je ziet. Hiermee zeg je tegen je onderbewustzijn: ik ben de baas en vanavond gaan we vrouwen versieren.

Nadat je de eerste set hebt aangesproken blijf je continu mensen aanspreken en regel je allemaal korte, leuke interacties. Op deze manier bouw je je steeds meer sociaal momentum op.

Angst voor vrouwen tip 3

De (welbekende) drie-secondenregel. De drie-secondenregel zegt dat je, als je een leuke vrouw tegenkomt, je deze vrouw binnen drie seconden moet aanspreken. Waarom drie seconden? Omdat je met drie seconden je onderbewuste angsten meteen de kop indrukt en in sommige gevallen zelfs voor bent! Drie seconden zijn simpelweg te kort om onzeker te worden dus lukt het je wel om op die leuke dame af te stappen.

Angst voor vrouwen tip 4

De laatste tip en hoort bij de straffe titel waarmee ik je aandacht trok: als het echt niet gaat stel je dan voor dat een gestoorde crimineel een geladen pistool op je hoofd heeft gezet. Hij vertelt je dat je een slappeling bent en dat hij de trekker overhaalt als jij niet op die dame af stapt.

Het is nu dus de keuze tussen op die dame afstappen of dood gaan. Zullen we wedden dat jij dan op die dame kunt afstappen en zegt 'Hey, ik ben Jan. Wie ben jij? Heel vaak helpt het om een angst te overwinnen door er nog een grotere angst tegenover te zetten, waardoor je wel actie MOET ondernemen.

“Fear is only as deep as the mind allows.”

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Hoe versier je een vrouw: Zoenen in 6 stappen + 19 tips
7 Beste Methodes om Vrouwen te Teasen + 11 Plaagzinnen
7 Must-Have Tips om een Vrouw Hopeloos Verliefd te Maken
Trio regelen: 3 regels, 4 manieren en 5 tips om een trio te regelen

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
11 Jun. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
21 Jun. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
2 Jul. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
19 Jul. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
23 Aug. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
20 Sep. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jan. '20 Kick-off Bootcamp Barcelona
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)