Hoe angst je belet succesvol te zijn

15 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Angst is de vijand van jouw succes

Je zal nooit succesvol zijn als je jezelf laat leiden door angst. De grootste beloningen zijn direct gerelateerd aan de grootste risico’s. Simpel: als je jezelf laat leiden door angst, zal je nooit die risico’s nemen en zal je nooit het succes halen dat daaraan vast hangt.

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

De meesten mensen gaan liever voor de veilige optie. Ze kiezen voor zekerheid. Dit zorgt ervoor dat mensen een baan doen die ze eigenlijk haten, in relaties blijven die saai zijn, en ongezonde gewoontes aanhouden - allemaal om veilig en zeker binnen hun comfort zone te blijven.

Zekerheid is de oorzaak van middelmatigheid.

Angst duwt je weg van het stuurwiel

Een man is de kapitein. Hij bepaalt de de bestemming van zijn leven, maakt de keuzes en kiest het pad dat hem naar die bestemming leidt. Een man die geleid wordt door angst staat het roer af aan zijn angsten.

Hij heeft geen controle meer over de richting die het schip c.q. zijn leven neemt. Het is makkelijker om je gewoon te laten leiden, zoals een schip door de wind. Ik zeg niet dat je geen gebruik moet maken van hoe de wind waait in je leven, juist wel. Pas je zeilen aan!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

“Had ik maar…” is wat velen dan denken aan het einde van hun leven. Dan vraag je je af hoe dit is kunnen gebeuren. Wat is er gebeurt? Sommige zouden zeggen “het leven”.

Dit is inderdaad hoe velen leven, maar jouw leven hoeft zo niet te zijn. Zorg ervoor dat je later geen spijt hebt van de dingen die je niet gedaan hebt...

Verwar angst niet met common sense

Er zijn angsten die eigenlijk gewoon gepaste voorzichtigheid zijn, en dat iets goed. Denk bijvoorbeeld aan de angst die je hebt om overdreven snel te rijden omdat je dan een ongeluk kan veroorzaken.

Wanneer je echter uit angst of verlegenheid vermijdt om een meisje aan te spreken, en je jezelf vertelt “ze heeft waarschijnlijk toch een vriendje” of “er zijn te veel mensen om haar heen, dit zou ongepast zijn”, dan is dat geen common sense, maar zoek je gewoon excuses om je angst niet onder ogen te hoeven zien.

Je zal altijd genoeg excuses vinden om iets niet te doen, en het is belangrijk dat je je hiervan bewust bent. Diep vanbinnen weet je echt wel wanneer je iets zou moeten doen en je het gewoon niet doet omdat de angst je in haar greep houdt.

Geef aan jezelf toe dat je angsten hebt

In de eerste plaats moet je eerlijk zijn met jezelf over welke angsten je juist hebt. Het ontkennen van jezelf voorliegen helpt je niet verder. Je kan jezelf pas ontwikkelen als je begrijpt welke angsten je limiteren.

"Courage is not the absence of fear. It is acting in spite of it” - Mark Twain

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Moed krijg je als je ondanks je angst toch actie onderneemt. Hiervoor moet je wel accepteren dat je die angst hebt, anders blijf je gewoon logische verklaringen geven waarom je bepaalde dingen niet doet.

We zijn bang om andere mensen te laten zien we echt zijn, dit is ook een angst - angst om jezelf te uiten. We proberen altijd om ons ego te beschermen. Dit houdt ons ego in stand maar belet ons om uit het leven te halen wat mogelijk is.

Jezelf niet kwetsbaar durven opstellen is waarschijnlijk de grootste angst die veel mensen hebben. En ook juist hier kun jij je onderscheiden. Leven op een authentieke manier, zoals een echte man, vereist dat je gevoelens, gedachten en verlangens uit zonder remmingen.

Onderwerp jezelf aan je angsten

De enige manier om je angsten te controleren of zelfs te overwinnen is door er DOORHEEN te gaan. Zie hiervoor dit artikel over angsten overwinnen. De meest krachtige en uiteindelijk meest effectief manier is om actie te nemen, ondanks wat dan ook. Jezelf forceren om te doen datgene waarvan je bang bent.

Philippe Goldin, een neuroloog van Stanford bevestigt “Blootstelling is veruit de meest succesvolle manier om om te gaan met fobieën en angsten.” Hij zegt, net als wij, dat als je controle wil krijgen over je leven en succesvol wilt zijn, je dus onder ogen dient te zien welke angsten je hebt, en desondanks toch actie te ondernemen.

Wees jezelf ervan bewust wat je tegen houdt om bepaalde dingen te doen die je eigenlijk wil doen. Deze overwinning op jezelf zal je niet alleen superveel nieuwe mogelijkheden en avonturen bezorgen. Je zult ook een euforisch goed gevoel over jezelf hebben, nadat je het gedaan hebt.

Go for it!

“Je zal nooit iets bereiken in deze wereld zonder moed.” - Aristoteles

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlZoenen & Seks
PijlTinder Expert & Coach Louis Onthult Zijn 9 Beste Tinder Tips
Pijl13 Simpele tips om te flirten met je lichaamstaal: Zo doe je het!
Pijl37 Flirtsignalen van Vrouwen Herkennen: Met 30+ Voorbeelden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie