Angst voor vrouwen

18 Aug 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

De allergrootste angst: aanspreken

De kloof tussen een vrouw die je leuk vindt en twee, drie meter bij je vandaan staat terwijl jij naar haar staat te kijken lijkt onoverbrugbaar. Er is iets verlammend aan die eerste stappen, dat eerste oogcontact en die eerste woorden.

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

Het gekke is zodra je “Hoi, ik ben …”, hebt gezegd je na een paar seconden in het gesprek je de angst al weer aardig kwijt bent. Maar dat eerste stapje, die angst voor afwijzing, die zenuwen om het te doen… AARGGHH!

Al die zenuwen blokkeren veel mannen om mooie vrouwen - of überhaupt een vrouw – aan te spreken en vervolgens te verleiden. Ik geef in dit artikel de tips die je over die eerste drempel heen trekken, daarna mag jij het afmaken kanjer ;-)

Waar komt de angst voor vrouwen vandaan?

Het zit ingebouwd in het primitieve deel van ons brein: de angst voor vrouwen. Niet voor de vrouwen an sich, dat zijn natuurlijk heerlijke wezens waar we graag onze tijd mee doorbrengen. Ons primitieve brein probeert ons echter te waarschuwen dat als we op een mooie vrouw afstappen er gevaar dreigt. We zouden wel eens een alpha mannetje kwaad kunnen maken omdat hij denkt dat wij iets afpakken waar hij recht op heeft.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Misschien was dit angstsignaal toen we nog in stammen leefden. Nu is deze angst helaas volledig achterhaald. Angst heeft evolutionair gezien twee doelen: vechten of vluchten. In de natuur is vluchten vaak een goede optie. In het verleidingsspel niet. Als je dan vlucht krijg je nul, niks, nada.

De beste en eigenlijk enige keus die je hebt is vechten. Gelukkig hebben we niet meer te maken met alpha mannetjes die rondlopen met een knots en die er zonder pardon op los slaan. Er kan maar één conclusie zijn: ‘Vechten’ is de oplossing voor de schaarsheid van vrouwelijk schoon in het leven van mannen. Ik heb het dan over vechten tegen je eigen angsten die voorkomen uit een gedateerde programmering van je primitieve brein.

De snelste manier om van je angst voor vrouwen af te komen

Om dat gevoel van zenuwen zo snel mogelijk te elimineren dien je de angel uit de angst te halen. Dit gaat wat zuur klinken, maar de beste manier om de angst voor vrouwen weg te halen is haar aan te spreken!

En als je het helemaal ‘perfect’ wil doen: dan heb je haar aangesproken voordat de zenuwen kans hebben gekregen om op te spelen!

‘En bedankt’, zeg je nu misschien. De hamvraag is: Hoe gaan we zo effectief mogelijk om met de verlammende zenuwen? Op het moment dat de angst toeslaat, op het moment dat de zenuwen opspelen wanneer je een mooie dame ziet die je wil aanspreken moet je kunnen vechten.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Dit vechten kan je doen door een eenvoudige regel te volgen. De regel die ik zelf aanhoud is die ooit is geïntroduceerd door Mystery (Erik von Markovik). In de video hieronder legt hij de drie-seconden regel uit. Er moet gezegd worden dat ondanks dat de ‘pick-up artist gedachtegang’ niet altijd even bruikbaar is (vaak te nep of te vrouw onvriendelijk), deze regel een super uitkomst is om om te gaan met aanspreekangst.

What the fuck. Let’s do it anyway!

Yes! Dat is de perfecte mindset. Niet te veel denken. Dit is ook wat het filmpje je hopelijk meegeeft. Niet te veel je hoofd erover buigen en direct op haar afstappen. In het begin zal je dit bewust en een beetje geforceerd moeten doen. Gelukkig wordt dit, zoals met letterlijk alles, na voldoende oefening een automatisme.

De drie seconden regel is een perfect principe om je aan te houden zolang je maar wel met je hoofd erbij blijft. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld dat je niet een vrouw aanspreekt met die net haar vriendin gedag aan het zeggen is, enkel omdat het binnen drie seconden ‘moet’ zijn. Dat getuigt dan vooral van weinig sociale intelligentie, wat je niet gaat helpen.

Hier nog wat meer gedachten van Mystery. Het geeft aan hoe methodisch hij elk facet van het versierproces analyseerde. Hoe ik er tegenaan kijk is dat hoe old skool het ook over mag komen, er veel waarheid in zit in ‘structured game’. Ook al leren wij natural game op onze trainingen, er ligt wel degelijk een structuur aan ten grondslag.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Van aanspreekangst naar aanspreekopwinding

De verandering die ik zelf heb meegemaakt sinds de tijd van angstig in de disco rondlopen naar meer dates dan mijn agenda aankan is er eentje die jij ook zult meemaken, wanneer je de drie seconden regel gaat toepassen. Ik had zelf ook aardig wat problemen met het aanspreken van vrouwen. Nu beleef ik het heel anders.

Nu weet ik dat wat er gaat komen, een heerlijk gevoel in mijn onderbuik net voor ik die prachtige vrouw de hand geef.  Er gaat dus een moment komen dat je die zenuwen gaat opzoeken, iets wat je je nu misschien moeilijk kunt voorstellen. Je gaat er zo van genieten dat je steeds vreemdere aanspreek manieren gaat uitproberen…. zoals rare zinnetjes als “Jaaaa, ik ben lekker he!”.

Expres een kansloze openingszin gebruiken

Of dat je een van je maatjes laat openen met een compleet kansloze openingszin. “Hoi, ik wil je even voorstellen aan *jouw naam*. Hij werkt elk weekend als clown in een bejaarden tehuis waar hij oude vrouwtjes lastig valt.”

Wat ik wil zeggen is dat de aanspreekangst langzaam zal veranderen in aanspreekopwinding. Wat je dient te doen is 300 vrouwen aanspreken, misschien minder omdat je snel bent (mij kostte het wat meer). Maar wat doet dat er toe?! Dat is een kleine prijs om te betalen als het aankomt op sociale vrijheid met vrouwen.

Ik hoop in ieder geval dat jij binnenkort ook een gevoel van aanspreekopwinding hebt, iedere keer dat je een mooie vrouw voorbij ziet lopen! Daar draait het namelijk om, plezier hebben!

Dat tintelende gevoel onder in je buik. Wat mooi dat het bestaat!

Deel je mening hieronder en Like ons op Facebook!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouwen Versieren Tijdens Het Backpacken: De Ultieme Gids
Pijl14 Manieren om een Vrouw te Verwennen in Bed
Pijl29 Originele Date Ideeën en Activiteiten in Rotterdam + Dating Tips
PijlHoe maak je een vrouw verliefd: 7 Tips van een Datingcoach

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie