Blauwtje lopen

09 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven

Een blauwtje lopen is als een blauwe plek op je ziel, let's face it: het doet pijn. Er zijn gradaties in een blauwtje lopen. Je kunt afgewimpeld worden, keihard genegeerd of zelfs afgemaakt. Nog pijnlijker is het wanneer je het meisje dat je een blauwtje bezorgt ook nog eens erg leuk vond. En het aller pijnlijkste is wanneer de vrouw die je leuk vindt naderhand opgepikt wordt door een douchebag die de redder in nood komt spelen.

Toch wil ik je vragen antwoord te geven op de volgende vraag: is het mogelijk een avontuurlijk leven te leiden zonder tegenslagen, afwijzingen en regelmatig je schouders ophalen? Als je enigszins realistisch bent is het antwoord: nee! Blauwtjes lopen zijn onvermijdelijk en dienen gedragen te worden als medailles door een onderscheiden oorlogsheld! Er is nog een reden waarom het goed is om – regelmatig – blauwtjes te lopen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het leert je namelijk dat je niet altijd alles in de hand kunt hebben. Wat voor een held zou je namelijk zijn als je altijd van te voren wist hoe het af zou lopen? Hoe romantisch zou jullie eerste ontmoeting zijn als er geen risico zou zijn dat het mis kan gaan? Precies, dat zou een slecht verhaal zijn. Het is slecht nieuws voor perfectionisten, maar romantiek, avontuur én perfectionisme gaan niet goed samen.

Zonder blauwtjes geen romantiek en avontuur

Neem een gemiddelde filmster of succesvolle ondernemer. Ga op zoek naar het verhaal hoe zij de top hebben bereikt. In negen van de tien gevallen is dat met – heel veel – vallen en opstaan geweest.  Tal van afwijzingen voor rollen, audities waar zij niet voor zijn uitgenodigd, bedrijven die failliet gingen etcetera. Hoe zou hun verhaal klinken als ze meteen in het succes zouden zijn gerold, zonder ook maar één keer een blauwtje te hebben gelopen?

Ik denk dus dat blauwtjes niet alleen onvermijdelijk zijn maar zelfs wenselijk! Afwijzingen en tegenslag zijn onmisbaar voor karaktervorming. Je zou zelfs kunnen zeggen dat mannen in onze welvaartsmaatschappij te weinig tegenslag te verduren krijgen terwijl je opgroeien zodat het ook moeilijk wordt om hun mannelijke karaktertrekken te ontwikkelen. Namelijk doorzettingsvermogen, op jezelf vertrouwen en tolerantie voor pijn.

Ok, nu we het er over eens zijn dat een blauwtje lopen een hele mooie kant heeft, laten we vervolgens een stil staan bij hoe je het beste met afwijzing om kunt gaan. Hiervoor introduceer ik een begrip dat we bij de AttractionGym veel gebruiken, namelijk: BABE FLOW. Je wilt je liefdesleven benaderen zoals een succesvolle acteur of ondernemer dat doet. Deze mensen zijn de hele dag (in ieder geval in het begin van hun carrière) bezig met het creëren van opportunities.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Ontdekken wat succesvolle mensen weten

Ze doen dat omdat ze weten dat als je systematisch te werk gaat, je kansen met duizenden, vele vele duizenden procenten stijgen. Ze doen dat omdat ze graag wat te kiezen hebben. Pas wanneer er allerlei nieuwe kanshebbers jouw 'vrouwen trechter' (de letterlijke vertaling van 'babe flow') binnenkomen, op regelmatige basis, dan kun je pas selectief zijn. En dan is niet niet alleen minder jammer als je een keer een blauwtje loopt, je wilt er dan zelfs op aansturen!

Pas dan ga je er vanaf een vroeg moment kritisch in. Pas dan laat je jezelf op een uitgesproken manier zien, zodat de mensen die jou leuk vinden blijven plakken, en degenen met wie je toch geen klik zou hebben weghollen. En dat is precies wat je wilt. Je wilt polariseren: je wilt dat sommige mensen van je houden en andere mensen niets van je moeten. Jij wilt iemand zijn die kansen creëert, die zijn toekomst in eigen hand neemt.

Dat is mannelijk, dat is aantrekkelijk. Dat zorgt voor avontuur en romantiek. Dat zorgt voor bevredigende en magische momenten. Voor mooie verhalen waar je om kunt lachen en trots op kunt zijn. Zoek ze dus op die blauwtjes, wanneer je begrijpt wat andere succesvolle mensen ook begrijpen ga je afwijzingen zien als perfecte maatstaf voor actie nemen. En voor uiteindelijk, onvermijdelijk succes – met vrouwen en met alles dat je onderneemtin het leven!

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl19 Eerste Date Tips voor de perfecte Date - De Ultieme Gids
PijlHoe versier je een vrouw: Zoenen in 6 stappen + 19 tips
PijlInfield beelden: Deelnemer fixt nummer zonder te praten
Pijl7 Tips Om Een Awesome Indruk te Maken Op Vrouwen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie