Afgewezen worden: zo doe je dat!

20 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Omgaan met de angst om afgewezen te worden

Een hoop mannen (en vrouwen, wat dat aangaat) hebben een houding ten aanzien van afwijzingen en blauwtjes van 'afgewezen worden is voor losers'. Dat afgewezen worden kut voelt, dat klopt. Dat accepteren is stap één. Als je slechts één ding onthoud van de tips die ik je hier ga geven, hoop ik dat dit het is: accepteer dat het pijn doet. De reden daarvan is dat de meeste pijn die we hebben vaak de pijn is van het ontwijken.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 17 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 17 kant-en-klare berichtjes

Dat is de reden dat we onszelf liever buitenspel zetten. Dat we daarmee feitelijk de pijn accepteren van het ontwijken nemen we op de koop toe of (willen) we niet zien. Maar om ons ego te beschermen gaan we ook nog eens mensen die afgewezen worden labelen als losers. En dat is jammer. Want we eigenlijk aan het doen zijn, is onszelf af te wijzen. De wereld is namelijk vaak een spiegel. Dat wat in een ander haten, is maar al te vaak iets in onszelf waartegen we ons verzetten.

Of jaloers op zijn in dit geval. Want wees eens eerlijk. De kerel die de clown uithangt, die keer op keer op zijn bek gaat. Die een blauwtje loopt bij de vrouw die jij graag wilt versieren. So far so good, zolang hij maar afgewezen wordt. Wat als die kerel opeens succes heeft en de club vergaat met de vrouw aan het arm – waar jij een arm voor jou geven? Dan ben je vervuld van afkeer en afgunst tegelijkertijd. En die man wil jij niet zijn mijn vriend.

Omgaan met afwijzingen

De titel van dit artikel is: afgewezen worden, zo doe je dat! Omgaan met afwijzingen is namelijk een kunst. Oké dat gaat misschien wat ver. Maar het is een noodzakelijk ingrediënt van ieder succesverhaal. Noem mij een succesvol persoon die roem heeft vergaard en door iedereen wordt geliefd en bewonderd. En ik zal je een biografie tonen van een levensverhaal vol tegenslagen, uitdagingen en afwijzingen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het incasseringsvermogen om om te kunnen gaan met afwijzingen in verweven met het levensverhaal van iedereen die iets heeft bereikt dat de moeite waard was. Zo ook met mannen die niet van nature goed waren met vrouwen en die deze skill zelf ontwikkeld hebben. En de pijn van afwijzing beste vriend – dat waarvan je hard weg wilt lopen – is juist hetgene dat je wilt ontvangen.

Ik zeg niet dat je het je doel per se moet zijn om het op te zoeken, hoewel dat soms een hele slimme strategie kan zijn.

Ik zeg dat je bereid moet zijn te pijn te accepteren die hoort bij afwijzingen. Pas als je afwijzingen gaat accepteren, ga je zien dat meer dan de helft van de pijn puur de pijn van het verzetten tegen de pijn is! Is dat niet ironisch. Meer dan de helft van de pijn, is contraproductieve pijn. Het kan dus heel nuttig zijn, als je merkt dat het verzetten tegen de pijn jouw grootste drijfveer is – om die pijn op te zoeken.

Het geschenk van afgewezen worden

Misschien zie je het nog niet. Hoogstwaarschijnlijk voelt het nog niet zo. Maar je kunt het feit dat je afgewezen wordt (wanneer je actie neemt richting je doel) als een enorm geschenk zien. Waarom? Allereerst omdat het de belangrijkste indicator is waar je op wilt letten. Wanneer jij iets nieuws gaat leren dat kom je in chaotische situaties terecht. Vrouwen versieren is chaos. Versieren in een club is chaos.

En net als een piloot die zijn vliegtuig door de wolken loods wil jij goed naar je belangrijkste meters kijken. De belangrijkste meter die jij hebt is 'neem-ik-actie-meter'. En die is uitgeslagen, wanneer jij actie onderneemt. Het tweede dat er gebeurt is dat jij een bepaalde immuniteit – een ongevoeligheid – voor afgewezen worden – gaat opbouwen. Je mentale spier. Je wilskracht spier. Je mannelijke kracht spier.

Denk maar zo: veel zaken die mensen die iedereen wel wil, daar zul je hard voor moeten knokken. Het proces van afgewezen worden zorgt ervoor dat de zwakkere broeders worden gescheiden van de mannen die het verdienen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij de meest krachtige charismatische versie van jezelf wordt. En vraag jezelf een af: is die persoon iemand die nooit afgewezen wordt? Of is dat iemand die als geen ander om kan gaan met afwijzing?

Dus: zet een glimlach op en ga door naar de volgende (vrouw)! Leer ondertussen wel van iedere approach en iedere interactie, wij zijn natuurlijk niet bezig met falen om het falen. Mocht je hulp willen hebben om je leercurve te verschillen, neem contact op om te kijken of een bootcamp [LINK] een goede keus is voor jou. En remember: als je succes wilt hebben met vrouwen of wat dan ook: ontwijk het niet maar leer ermee omgaan!

Peace.

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl9 Tinder & Online dating profiel foto tips: Meer matches & reacties
PijlAlleen uitgaan en vrouwen versieren
Pijl28 Originele en Aantrekkelijke Date Idee├źn / Activiteiten in Utrecht
PijlVrouwen Versieren in de club: perspectief van een vrouw

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie