Waarom vrouwen multi daten

01 May 2014, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Multi daten: het hoe en waarom van meerdere mensen tegelijk daten

Als ik na een weekendje bijkomen op het platteland weer in Amsterdam rond loop, besef ik me als vrouw altijd weer hoeveel leuke mannen er in de grote stad rondlopen. Aantrekkelijke mannen, die ook nog eens bruisen van levenslust, mooie carrières hebben en prachtige hobby's beoefenen.

En dan denk ik, hoe moet ik in hemelsnaam daar dan de leukste persoon uit kiezen, waar ik voor de rest van leven bij wil blijven? Op elke hoek, in elke conceptstore, kroeg of foodmarket duiken weer nieuwe kandidaten op! Ja lieve lezers en lezeressen, in deze blogpost ga ik uitleggen waarom het ‘multidaten’ zo populair is bij vrouwen.

Redenen om te multi daten

Mannen hadden het al een tijdje geleden ontdekt, maar ook vrouwen doen in deze tijden van extreme keuzestress aan multidating. En hier zijn goede redenen voor! Het helpt namelijk voor de marktwerking: iets wat moeilijker te krijgen is is meer gewild. Bovendien zo zeggen veel van mijn vriendinnen helpt het je een betere keuze maken.

Hoewel geen vrouw dit zal bekennen wordt vaak een roulatie systeem toegepast. Een vrouw date twee mannen tegelijk (drie, tss dat doe je toch niet ;-). Twee is de max want anders wordt het wel heel veel gedoe om alles bij te houden. En voor de duidelijkheid, het gaat niet om seksuele variëteit. Vrouwen hebben niet drie mannen nodig om aan hun trekken te komen. Vaak delen ze slecht het bed met één man tegelijkertijd.

Het roulatie systeem

Een populaire systeem is net als internet marketeers hun salespages splittesten. Je vergelijkt er twee met elkaar en na een tijdje houd je de beste. Dan voeg je er weer een nieuwe tweede aan toe zodat je kunt vergelijken. Begrijp me niet verkeerd, vrouwen (en uiteraard, voor wie dat nog niet begrijpt, ben ik hier aan het generaliseren..!), doen dit niet omdat ze nou graag zo’n veel mogelijk mannen tegelijk daten. Nee, ze zijn op zoek naar de beste kandidaat.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Ze richten niet meteen hun pijlen op één man, maar jongleren er een paar tot ze weten wie de favoriet is. Waarom? Omdat er nogal wat op het spel staat. Het is namelijk nogal wat om je aan één persoon te binden. Mannen en vrouwen zijn niet meer afhankelijk van elkaar en scheiden gaat makkelijker dan ooit. En het is ook nog eens zo dat je niet meer jong hoeft te trouwen, want in je eentje is het leven ook reuzeleuk.

Gevolg? Je wordt kritischer. Je wilt wel echt zeker weten dat iemand goed bij je past voor je de keuze maakt om er samen voor te gaan.

Multi daten een zegen of vloek?

Ik juich het fenomeen multidating enorm toe. Gelukkig kijken ook vrouwen wat vaker rond voor ze zich met ziel en zaligheid op iemand storten. Een beetje ronddaten zorgt er namelijk voor dat je weet wat er op de markt is - en je weloverwogen een keus maakt. Het is bovendien goed voor de balans.

Als je iemand leuk vindt en je hebt geen andere afleiding, kan het gebeuren dat je te veel druk en focus op the object of your affection legt, waardoor je het hapje alle kanten op duwt behalve de jouwe. Een beetje onverschilligheid doet het goed bij het andere geslacht en door niet altijd beschikbaar te zijn gaat dat op een heel natuurlijke manier.

Moet je dan tot in de treure met jan en alleman op date gaan? Nee beter van niet. Hou een paar regels aan om te voorkomen dat er mensen gekwetst worden.

Roos’ regels van het multidaten

Zo heren en dames, date verstandig en heb vooral veel plezier!

Groetjes,

Roos

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouwen Versieren in de club: perspectief van een vrouw
PijlGespreksstof vrouwen versieren: 30 Onderwerpen waar vrouwen van houden
PijlMeerdere vrouwen daten: Is dat oké & hoe doe je het?
PijlZe heeft me geblokkeerd: 7 Redenen waarom + Zó los je het op

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

menneke
Duidelijk artikel maar waarom 2/3 tegelijk? Na een paar dates weet je toch hoe of wat en kan je daarin duidelijk zijn. Voor de duidelijkheid dat mannen dit hebben uitgevonden bla bla, niet alle mannen zijn zo. Ik vind het zelf niet heel vreemd maar een beetje puberaal. Jezelf ontwikkelen zorgt er ook voor dat je snel weet of je er iets mee wil of niet. Waarom dan meteen 3 tegelijk!? Mij komt het een beetje egoistisch over. Zeg dat je 3 dates hebt in 3 weken dan zou je theoretisch 17 mensen in een jaar kunnen leren kennen. En dan wel sex met eentje terwijl je met de andere afspreekt, heeft volgens allemaal meer met ego strelen te maken dit. Maar snap het gevoel wel, voelt wel lekker als je weet dat er altijd iemand voor je is (als jij daar zin in hebt..).

Plaats een Reactie