Flirten en oogcontact flirttips

29 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Welk oogcontact maak jij bij het flirten?

Wat zeggen je ogen over jou? Verraad je jezelf met je ogen of maak je duidelijk wat je duidelijk wilt maken? Of, nog erger, ga je zitten starten? Het zal ook vast jou wel eens overkomen zijn. Je gaat een gezellig avondje stappen en ziet een beeldschone vrouw. Echter, je durft haar niet in de ogen te kijken, want ogen zeggen en doen alles. Je kijkt haar na en gaat snel maar weer naar de bar om een nieuw biertje te bestellen.

Wees gerust, dit overkomt niet alleen jou. Vele mannen (en ook vrouwen) vinden het moeilijk oogcontact te maken. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Het kan puur te maken hebben met verlegenheid. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet precies weet hoe je dit moet aanpakken. Misschien denk je diep van binnen dat wanneer je oogcontact maakt je al veel van jezelf hebt bloot gegeven. Goed nieuws! Na het lezen van dit artikel zal oogcontact je geen problemen meer opleveren.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Regels van flirten door oogcontact: juiste mate van dominantie

Er zijn een aantal regels die je moet weten om te bereiken wat je wilt middels oogcontact. Je kunt immers slechts één maal een eerste indruk achterlaten. Hierbij is je oogcontact van alle nonverbale signalen de belangrijkste. In de eerste momenten van oogcontact kun jij door deze regels toe te passen laten zien dat je geen vijand bent. Sterker nog, je kunt harten veroveren in de eerste seconden. Deze technieken kunnen niet alleen tijdens een stapavond worden toegepast, maar overal. En dat is precies wat ik je aanraad.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Als eerste is het belangrijk om te weten dat jij nooit en te nimmer de eerste bent die het oogcontact mag verbreken. Het kan misschien aanvoelen als een rare situatie, maar het is een kwestie van laten zien dat je comfortabel met jezelf bent, met de ander en met de situatie. Je communiceert dominantie en dat is niet iets waar je je voel hoeft te schamen. Je neemt gewoon je plek in, niets meer. Leer jezelf dit aan door niet als eerste weg te kijken. Na een tijdje wordt het een gewoonte en dan vind je de juiste balans.

Regels van flirten door oogcontact: erken de ander

Terwijl je het oogcontact te hebt en vasthoudt, is het tijd voor de tweede stap. Laat zien dat je de ander erkent. Dit doe je door middel van je lichaamstaal. Bijvoorbeeld door een glimlach te tonen, of je wenkbrauw snel en lichtelijk omhoog en omlaag te brengen, bij wijze van begroeting. Hierdoor verdwijnt tevens ook het statische bekijken van de tegenpartij. Er is een dimensie van interactie bijgekomen.

Regels van flirten door oogcontact: focus op één oog

De volgende stap klinkt misschien vreemd, maar het werkt. Wanneer je oogcontact legt probeer dan slechts de focus op één oog te leggen. Hiermee wordt niet bedoelt dat je scheel moet gaan kijken, maar slechts één oog uitkiest om in te kijken. Waarom? Omdat er een verschil tussen de hersenhelften. Links geeft is het centrum voor emotie en rechts voor logica.

Ben je zeker van je zaak en denk je na het oogcontact te kunnen overtuigen met een goed gesprek, dan ga voor het rechteroog. Wil je enkel flirten, ga dan voor het emotionele linkeroog. Heel krachtig, probeer het maar eens uit!

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Tips voor flirten door oogcontact in de praktijk

Nu de regels duidelijk zijn, moet het natuurlijk ook nog toegepast worden. Spiegels zijn in deze situatie een zeer handige uitvinding. Je kunt hiermee immers oogcontact maken met jezelf. Probeer jezelf te overtuigen dat je oogcontact maakt. Uiteraard is een spiegel een reflectie van jezelf, waardoor je uiteindelijk wel oogcontact moet verbreken ;-). Spiegels zijn een goede plek om te te beginnen.

De volgende tip is goed te letten op je lichaamshouding. Sta recht op, ontspan je ouders en blijf doorademen. Angst is een factor die geroken en gezien kan worden. Probeer dit op een subtiele wijze te elimineren. Wanneer je iemand gevonden hebt, waarmee je oogcontact (en meer) wilt maken, probeer dan eerst voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt met haar. Vooraf thuis visualiseren is een krachtige stap hierbij, in het realiseren van je gewenste doel.

Flirten met een kritische blik

Vergeet niet om je ten alle tijden niet als eerste het oogcontact te verbreken, dat is de taak van de tegenpartij. Laat zien dat je haar erkent. Glimlach, hef je glas of knipoog en blijf haar aankijken. Een gesprek aanknopen is een logisch gevolg, omdat je als het goed is precies weet van deze situatie verlangt.

Jij hebt de juiste eerste indruk gemaakt. Je hebt laten zien dat je interesse hebt en daar schaam je je niet voor. Het is een licht kritische blik die je hebt. Bewonderend maar ook keurend; de interesse die je hebt kun ook weer wegnemen. De kans is groot dat ze nu meer over je te weten wil komen. Zeg gewoon het eerste wat er in je op komt na jullie oogflirten.. Dit is slechts het begin dus geniet ervan. En geef je ogen de kost!

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlZe belt niet terug? 7 Redenen + 7 tips om haar te versieren
PijlAfscheid eerste date: 7 Tips voor het perfecte afscheid
PijlTinder Shadowban: Alles over deze vloek [+ Hoe kwijtraken]
PijlVerliefd op een Vriendin: Beste 10 Tips om Haar te Krijgen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie