Hoe weet je of zij of hij je leuk vindt via WhatsApp: 15 Signalen

11 Feb 2020, door datingcoach Daan de Ram in vindt ze me leuk
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Hoe weet je of hij je leuk vindt via WhatsApp? Deze 9 Signalen!

Er is iemand die jij leuk vindt. Maar hoe weet je of hij/zij jou ook leuk vindt via WhatsApp? Exact dat ga ik je nu tonen.

Hoe je weet of iemand je leuk vindt via WhatsApp, dat is voor mannen en vrouwen hetzelfde. En wanneer er toch een verschil is, dan zal ik het je duidelijk zeggen. Zo weet jij na het lezen van dit artikel altijd of iemand je leuk vindt.

Je krijgt in dit artikel:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

#1 "Timing is everything"

Verderop krijg je nog veel meer verschillende manieren om te weten of iemand jou leuk vindt op WhatsApp. Dit is de eerste. Eerst ga ik kijken of jij weet wat er in dit gesprek gebeurt:

Afbeelding

Niet naar beneden scrollen en spieken. Ik wil dat je zelf even probeert te zien of dit meisje deze gast leuk vindt. Misschien is dit een duidelijke ‘nee’ of ‘ja’ voor jou. Maar de man die dit instuurde wist niet wat hij ervan moest denken.

Heb jij je keuze gemaakt? Het antwoord is: Ja, zij vindt hem leuk. Ik zou hem aanraden om haar onmiddellijk uit te vragen.

Hoe weet ik dit nu zo zeker?

 1. Ze toont veel emotie. Als iemand jou emotie toont, is dit altijd een goed teken. Zelfs al zijn het slechte emoties.
 2. Ze wilt erbij horen. Ze zegt letterlijk “ik ben ook je maatje”. En dan denk je misschien dat maatjes in de friendzone zitten. Maar dit is hier niet het geval. Dat merk je aan de volgende twee berichten.
 3. Ze stuurt veel emoticons. Meer hierover verder in het artikel.
 4. Ze reageert snel.

En dat laatste is het punt waar ik hier verder op wil ingaan. Kijk eens naar deze timestamps:

Afbeelding

Bliksemsnel dus. Je zou kunnen stellen dat ze gewoon real time aan het chatten zijn. Maar dat is niet zo. Want wanneer zij stuurde om 20:34, liet hij enkele minuten tussen en antwoordde om 20:37. Wanneer iemand telkens snel antwoordt, dan weet je dat die persoon geniet van het gesprek met jou.

Nog een tip om te weten of hij/zij je leuk vindt via WhatsApp of Tinder?

Bonus-tip: Deze 4 ingrediënten bepalen of ze je leuk vindt

Of ze je leuk vindt of niet hangt af van 4 ingrediënten die wij elke man die we coachen leren.

Het zijn de 4 dingen die nodig zijn om te zorgen dat ze jou aantrekkelijk en leuk vindt.

We noemen dit de FLOW-Methode: Fun, Leiden, Opwekken van emoties, Waardebesef.

Wanneer je deze alle 4 goed toepast, kan het niet anders dan dat ze je leuk gaat vinden. Mis je er een? Dan ga je rechtstreeks naar de friendzone.

Download hier de FLOW-methode helemaal gratis

#2 Dubbel teken dat ze je leuk vindt

Een teken waar je altijd naar op zoek bent, is hoeveel interesse de ander toont. (er zijn nog andere tekens, daar komen we zo toe.) Een WhatsApp of Tinder teken dat heel veel interesse toont, is de double text. En ja, deze telt ook via SMS of Facebook Messenger.

Pro tip: Een double text is wanneer iemand jou een bericht stuurt, terwijl het laatste bericht al van hem/haar kwam.

En dan bedoel ik niet dat iemand meerdere berichtjes tegelijk stuurt. Er moet een pauze tussen zitten. Zoals in deze screenshot:

Afbeelding

Om 23:50 stuurde deze chick een paar berichtjes als antwoord op de mijne. Ze stuurt daar 4 berichtjes. Die tellen niet als double texts (of quadruple texts). Ze zijn in één keer verzonden. Om 03:08 ’s nachts stuurt ze “eindelijk slapen”. Dit is een double tekst omdat ik nog niet geantwoord had op haar vorige berichten.

Een dubbel tekst is een van de duidelijkste signalen dat iemand je leuk vindt. Als dit zeer vaak voorkomt, dan kan het zelfs betekenen dat iemand verliefd op je is. Het is steeds de ander die om meer van jouw aandacht vraagt.

In dit geval specifiek: Denkt zij dat ik wil weten... dat ze gaat slapen? Nee. Ze hoopt dat ik nog wakker ben en zal terugsturen. Ze heeft zin in mijn aandacht.

Nog een WhatsApp voorbeeld? Omdat je het zo lief vraagt. Ok dan, komt ie:

#3-4-5 Wat meer zegt dan 1000 woorden

Soms maakt iemand je heel duidelijk dat hij/zij je leuk vindt. Wanneer die persoon jou drie flirtsignalen tegelijk stuurt via de app bijvoorbeeld. Kijk naar de screenshot:

Afbeelding

Zo simpel en zo duidelijk. Hoe weet je of iemand verliefd op je is? Wel, dit komt in de buurt.

Hier zijn de drie signalen uit dit voorbeeld:

 1. Je krijgt een foto. Een foto weegt meer door dan tekst. Bovendien is het niet dat je om deze foto vroeg. Ook heb je niet net zelf een foto gestuurd. Je krijgt gewoon, ongevraagd, een foto. Dat is een teken dat iemand geïnteresseerd is.
 2. Een tweede teken is dat het niet zomaar een foto is. Het is een selfie.

Waarom toont een selfie meer interesse dan een andere foto? Omdat een selfie de persoon zelf toont. De kan de onderliggende boodschap zien als:

“Dit ben ik. Ik zie er toch goed uit he?” Of “Ik hoop dat deze foto je eraan herinnert hoe aantrekkelijk ik ben. Dan ga je me leuk vinden ;)”

Een derde teken is het tijdstip. Je weet dat iemand je leuk vindt via de app als hij/zij ’s avonds stuurt. Als je ‘s nachts berichten krijgt, is dit een heel duidelijk teken. Afhankelijk van de alcohol die de ander op heeft.

Afbeelding

Of SMS’en die iemand stuurt meer of minder doorwegen wanneer die persoon dronken is, dat is een discussie voor een andere keer. In ieder geval, berichten later in de avond, die krijg je graag. Als je weet dat de ander al in bed ligt, dan wilt dit zeggen dat hij/zij aan jou denkt in bed.

Hoe duidelijk kan een teken zijn? We stappen met de volgende tip even weg van WhatsApp. Ik laat je zien dat het op andere social media exact hetzelfde werkt:

#6 Hoe je weet dat iemand je leuk vindt op Instagram

Social media, de nieuwste plaag waar we allemaal aan meedoen. Jij hebt social media, en de persoon waarmee je appt ook. Of het nu Facebook, Snapchat, Instagram, of nog iets anders is… de signalen zijn hetzelfde.

Hoe weet je of iemand je leuk vindt? Als hij/zij jouw posts liket, reageert op je stories, of andere interacties met wat jij doet.

Met twee kanttekeningen:

Post je stories/videos/foto's waar je zelf in voorkomt, of van dingen die jij doet… dan weet je dat iemand je leuk vindt. Let maar eens op wie je liket wanneer je iets deelt op social media. Doet die persoon dat keer op keer? Dan toont hij/zij interesse. Hoogste tijd om haar wat liefde terug te geven.

Voorbeeld:

Misschien heb je nog nooit met haar gesproken? Zoals bij mij het geval was op de screenshot hieronder:

Afbeelding

Daarnaast hoeft het niet altijd zo te zijn dat je wacht tot wanneer je merkt dat iemand een paar keer op rij jouw upload geliket heeft. In dit geval had zij een foto van mij geliket. Waarna ik het plezier terugdeed en haar wat liefde stuurde. Daarna likete zij nog een foto van mij.

Iemand die geen interesse in jou heeft zou zoiets niet doen. Dus ik nam het initiatief en stuurde haar een bericht:

“Het is gebeurd. We hebben een paar keer heen en weer geliket. Nu mogen we schaamteloos in mekaars inbox glijden”

Waarop ze antwoordt:

“Je hebt gelijk :P”

Bang bang! Met zoveel tekenen dat ze je leuk vindt, begrijp ik dat je wel even een moment van rust nodig hebt. Zak daar lekker onderuit met de volgende video, waar ik je de tekenen hapklaar aan je voorschotel.

Video: In real-time 11 Tekens van interesse op Tinder / WhatsApp

Samen met #1 datingcoach Daan de Ram maakte ik deze video. Samen tonen we je de signalen die je krijgt via de chat als ze je leuk vindt. Bekijk hem hier:

Dit is wat je in de video krijgt:

Gezien? Bueno, dan gaan we verder met een slimme truc:

#7 Een slimme truc om te zien of ze je leuk vindt

Over ongevraagde foto’s gesproken… De één speelt het al wat slimmer op WhatsApp dan de ander… Een foto sturen toont meteen vrij veel interesse.

Want hoe word je gezien ZONDER dat je een foto moet sturen? Daarvoor zal ik je deze gemakkelijk hack geven. Want hiervoor kun je slim je profielfoto gebruiken.

Wanneer je merkt dat iemand zijn of haar foto verandert terwijl jullie in gesprek zijn… dan is dat een teken dat hij/zij jou leuk vindt. (tenzij als die persoon het verandert voor iemand anders waar hij/zij tegelijk mee chat ;))

Zelf gebruik ik deze truc ook weleens. In onderstaande screenshot verwissel ik van profielfoto omdat ik weet dat zij online is.

Afbeelding

Zo kan je:

Sneaky. Weet je wat een heel duidelijk teken is dat iemand je leuk vindt? Dit:

#8 Het principe van investeren

Het is vrij voor de hand liggend, maar ik vermeld het toch: Wanneer iemand hele lange berichten stuurt, dan is hij of zij geïnteresseerd in jou. Misschien zelfs verliefd als je elkaar al langer kent, en het is zeker geen friendzone situatie waarin je zit. Hoe langer het bericht, hoe meer interesse.

Uiteindelijk draait het allemaal om de moeite, energie, en tijd die iemand in je investeert.

Een langer bericht kost meer moeite.

Pro tip:

Als je in een enthousiaste bui bent, let dan op dat je zelf geen te lange berichten stuurt. Dit kan haar afschrikken.

In ons WhatsApp Spiekbriefje vind je 10+ regels om je aan te houden tijdens het appen. Met deze richtlijnen weerhoud je jezelf van fouten maken. Daarnaast zie je ook leuke berichten om te sturen. Download hem hier gratis.

Kijk even naar deze thesis die een vrouw me stuurde op Tinder. Uiteindelijk had ze zelf ook door dat ze me afschrikte met haar gigantische investering. Maar tegen dan is het vaak te laat. Hier een voorbeeld screenshot van mijn Tinder:

Afbeelding

Het volgende voorbeeld is een van mijn favorieten!

#9 Hoe je weet dat iemand je leuk vindt: Meer = Beter

Als iemand hele lange berichten stuurt, dan toont dat dus meer interesse. Duidelijk. Maar ditzelfde principe geldt ook op kleine schaal. Wat ik daarmee bedoel is dat niet heel het bericht lang hoeft te zijn. Het kan ook zijn dat ze haar woorden langer maakt.

En nee, daarmee bedoel ik niet dat het je moet letten of de ander lange woorden gebruikt zoals “arbeidsongevallenverzekering”. Het kan ook meer zijn van een letter, een lettergreep, leestekens, of emoji’s. Dit plaatje maakt het plaatje duidelijk:

Afbeelding

Hoe meer “y”, hoe meer interesse. Hetzelfde geld met “haha”. Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt. Je stuurt een bericht naar een Tinder Match of een crush.

Het antwoord? 

“haha”

Dat is echt super kut.

Maar wat als dit het antwoord was:

“hahahahahahahahahahaha”

Meteen minder kut toch? Gek hoe dat werkt. Maar hoe langer de lach, hoe meer interesse. Kijk maar naar dit gesprek, waar meteen 3 van de 4 de voorbeelden in komen:

Afbeelding

Als het niet duidelijk is dat deze dame enthousiast is, dan weet ik het ook niet meer. De signalen koken haast over.

Pro tip:

Wil je ook grappigere, leukere gesprekken, dan helpt het om wat voorbeeldzinnen te krijgen. Daarmee kom je los, en kun je de ander aan het lachen maken op de chat of in real life. Download hier de bonus, helemaal gratis 17 voorbeeldzinnen + uitleg.

#10 Duidelijk teken van interesse

“Goed begonnen is half gewonnen”

En een goed begin, is maar het halve werk. Maar een goed begin, is maar de helleft. Zoals Willie Wartaal poëtisch ooit zei. Wanneer het op chat, Facebook Messenger, en WhatsApp aankomt, is dit ook zo. Wie het gesprek begint, die investeert als eerste. En toont zo interesse.

Heel logisch natuurlijk. Je begint niet vrijwillig een gesprek met iemand waar je niet graag tegen praat. Als jij merkt dat iemand geregeld een gesprek tegen je begint op de app… dan kan je er op rekenen dat deze persoon jou leuk vindt.

Wil je trouwens een video zien, waarin datingcoach Daan de Ram je de flirtsignalen van vrouwen in het echte leven onthult? Domme vraag, natuurlijk wil je dat. Bekijk het hier:

En dan gaan we door met een teken, dat je niet héél vaak zal ontvangen...

#11 Een zeldzaam flirtsignaal op WhatsApp

De tiende manier om te zien of zij je leuk vindt op WhatsApp is heel duidelijk. Duidelijk, maar zeldzamer. Wanneer jouw crush jou een bijnaam geeft op WhatsApp… dan is het aan. Zeker als die bijnaam net verzonnen is.

Dit vroeg een student me deze zomer tijdens een versier Bootcamp:

“Hey Louis, ik vertelde mijn match gisteren dat ik heel competitief badminton speelde. Nu noemt ze me plots telkens “Badminton”. Is dit goed?”

Ik kon hem meteen geruststellen. Ja, dit is goed. En wel om twee redenen.

 1. Ze heeft op eigen houtje een bijnaam voor je “verzonnen”. Dat is een investering.
 2. De bijnaam is heel plagend. Het refereert terug naar toen je een klein jochie was. Bovendien is badminton ook niet de aller stoerste sport op aarde. Maar dit is goed WANT:

#12 Luister (toch maar eens) naar je leraar

Want plagen is kusjes vragen. Dit is waarheid in het echt, en ook als je haar berichten stuurt. Je plaagt iemand enkel als je hem/haar leuk vindt.

Liefst wil je een reactie uitlokken. Je wil aandacht van de persoon die jij zo leuk vindt. Dus let er op: plaagt iemand jou op de app? Dan kan je weer +1 op de vind-ze-me-leuk-meter zetten.

Eén van de meest voorkomende manieren om te zien of iemand jou leuk vindt op WhatsApp, is de volgende:

#13-14 Voorbeeld app gesprek

Een heel makkelijke manier om te weten of ze je leuk vindt nu. Stelt zij veel vragen? Is het antwoord “ja”, dan ben je lekker bezig.

Nogmaals: alle manieren waarop iemand jou aandacht probeert te krijgen, zijn tekens van interesse. Kijk eens naar deze screenshot:

Afbeelding

Hier zien we meteen meerdere signalen dat iemand je leuk vindt. Ik zet ze op een rijtje:

Deze dame is overduidelijk geïnteresseerd in mijn snowboardende student.

Pijl We hebben ook een artikel over 15 signalen om overspel te herkennen

#15 Vind mijn crush me leuk? Zo weet je het

Je praat met je crush. Hij of zij spreekt met jou over… iets. Over wat praten jullie net? Dat vertelt je heel veel over wat jullie van mekaar willen.

Wanneer ze iemand leuk vinden, voelen mannen vaak de drang om over seksuele dingen te praten. Daar kan je als vrouw op letten. Maar let op, hij vindt je niet noodzakelijk leuk. Hij kan ook gewoon met je naar bed willen. Hij wil jouw aandacht, seks, of beide.

Afbeelding

Maar ook als een vrouw over seksuele dingen met je praat, is ze aangetrokken tot je. De kans is groot dat ze al hele scenario’s ingebeeld heeft. Over het algemeen kan je deze regel aanhouden: Hoe persoonlijker de onderwerpen, hoe leuker hij/zij je vindt.

Het laatste teken dat ik je meegeef, is er een die je enkel kan zien als je online bent.

Tip:

Soms zin je in je hoofd te denken over wat je nu moet sturen op de chat. Vervelend, want het kan zo gemakkelijk zijn met wat tips en voorbeeldzinnen.

Daarom heb ik het WhatsApp Spiekbriefje voor je, daarin krijg je een heel pakket gratis om je berichten gemakkelijker te maken, en leuke reacties terug te krijgen.

Hoe weet je of hij/zij je leuk vindt op WhatsApp —Bonus Teken!

Heb je ooit al gehad dat je net WhatsApp checkt… en toevallig komt er dan een berichtje binnen. Misschien is dat niet zo toevallig als je denkt. De persoon die je stuurde zag misschien net dat jij online was op WhatsApp.

“Dus als ik nu wat stuur, is de kans op antwoord groter want hij/zij was NET online”

En zo krijg jij net een berichtje wanneer je in WhatsApp zit rond te neuzen. De andere persoon zag dat, en vindt je leuk genoeg om je te appen ;) Bang bang!

Hoe weet je of hij zij je leuk vindt via WhatsApp, vroeg je? Nu weet je het.

Check ook nog zeker je gratis download hieronder, om binnenkort al deze signalen in jouw chatgesprekken op te vallen.

Je favoriete speler,
Louis Farfields

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWhatsApp date: 7 Tips voor je droomdate via WhatsApp
PijlHoe versier je een vrouw: Zoenen in 6 stappen + 19 tips
PijlHoe moet je flirten met een vrouw: 19 Flirttips voor succes
Pijl125 Leuke Vragen Om Te Stellen (Grappig, Origineel & Diep)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

max
Hoi. Ik ben 18 jaar oud en heb o.a. dankzij dit artikel zaterdagavond een date met een vrouw van 22 :D

Ze reageert in dezelfde minuut op mijn berichtjes, terwijl ik gewoonlijk (soms express) wel een kwartier tot uur wacht met reageren.
In 1 vd 3 berichten zit vrijwel altijd wel een smiley.

Ik vroeg aan haar wat ze zaterdagavond zou doen en ze zei: weet ik niet, misschien naar een vriendin. En jij?
Ik zei: een drankje doen met jou ;)

en toen hadden we de date

Heel erg bedankt!
Groetjess
Marnix
Ze stuurt met wel veel, vraagt me ook vragen dus dat is goed, maar steeds bij afspreken dan wil ze niet. Hoe zit het dan? Door naar de volgende? Ken haar via Tinder maar heb haar nu op WhatsApp wel. Mooie meid gewoon, al te lang aan het chatten nu misschien.
Henk
Hey Marnix, heb hetzelfde probleem gehad. Het kan aan veel dingen liggen. Je kan het vertellen aan haar. Voor mij zit er meer in en wil ik graag verder kijken met je. Zo gaat dat niet.....
Iemand♥︎
Ik vind een jongen leuk maar hij wil nog steeds geen verkering met me wat ik ook probeer. Ik denk dat het komt dat ik te lelijk ben of zo. Maar ik durf dat niet te vragen. Hoe kan ik nu verkering krijgen? HELP!!
Floris
Hoi Daan

Kan je haar niet beter bellen in plaats van whatsappen? Dat voorkomt de bovenstaande fouten :)
lorena
Ufhfhfy
Hfjhfjuf
Ufhfjfjfjuf
Jfjgjj
Fjjfkgkkfj
Jfjfkgkjgj
Jfjfnjg
Jfmfmgk
Nfmfngj
Fjjfkgkkg

Alma
Waarom stuurt een man zelf steeds een berichtje en niet ik met Hi en verder niets.
of even een korte groet, je antwoord en dan alleen een hahaha of een kort ingesproken berichtje.
Dan een paar minuten niets en dan ineens weer ben je er nog. Wat moet je ermee? Vraagt alleen hoe is het en laat jou dan vertellen.
Vreemd droog gesprek waarbij je zoiets hebt waarom stuurt hij hoi als hij toch niets wilt vragen.
Vreemd toch?
Jolanda
Goedemorgen

Ik vind het zo tegengesteld allemaal, want wij als vrouwen krijgen juist de tips dat het onaantrekkelijk is voor een goede man als een vrouw te wanhopig en claimerig en zelfs gestoord over komt als we te veel lange woorden gaan appen zoals hahahahahaha en helemaal als we te veel emoticons gaan gebruiken... Het trekt dan juist foute mannen aan, mannen die misbruik maken van dat onzekere gedrag
Té hard to get spelen daarintegen is ook weer niet goed

Hoe zit dat?

Groeten Jolanda

Plaats een Reactie