Liefdesverdriet depressie?

18 Aug 2014, door datingcoach Daan de Ram in Liefdesverdriet

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Kapot van liefdesverdriet? Zo breek je uit je depressie!

Je wereld schudt op haar grondvesten. Je zit in een relatie die voor jouw gevoel geweldig gaat en er lijkt niks aan de hand. Je bent zo gelukkig en kan je geen leven meer zonder je partner voorstellen. Totdat die ander het uitmaakt. Je hele wereld stort in en je weet gewoon niet meer wat je met jezelf aan moet. Je zit gigantisch in de put en hebt geen idee of je er ooit nog uitkomt.

Ik ga je helpen. Ik wil met deze blog een aantal zeer waardevolle lessen doorgeven. Lessen die ik zelf heb geleerd – the hard way –  hoe je over je liefdesverdriet heen komt. Nu lijkt het alsof de wereld vergaat, maar geloof me: over een tijdje zie je het heel anders. Waarschijnlijk al na het lezen van de lessen die ik geleerd heb.

Liefdesverdriet les #1: maak plannen in je eentje

Je hoofd staat er waarschijnlijk echt niet naar, maar over je liefdesverdriet heenkomen begint met het maken van plannen in je eentje. Waarschijnlijk zit je de laatste tijd alleen nog maar binnen en wil je je huis niet verlaten. Alles doet je aan je ex denken. In de supermarkt denk je aan hoe jullie samen boodschappen deden, als je televisie kijkt dan komt het programma wat jullie samen keken voorbij en er is altijd de angst dat je haar of hem op straat tegen het lijf loopt.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Toch begint jouw 'bevrijding' dat je je hier over heen gaat zetten. Het klinkt moeilijk maar laat me je vertellen dat vooral de allereerste stap moeilijk is. Elke daaropvolgende stap wordt meteen een stuk makkelijker. Bel je vrienden op en ga samen de kroeg in, maak plannen om ergens voetbal te gaan kijken of pak bijvoorbeeld oude hobby’s weer op.

Vaak ga je zo op in je relatie dat je bijvoorbeeld nooit meer hardloopt, maar begin langzaam weer eens de dingen te doen die je eerst altijd deed. Die jezelf een goed gevoel gaven. Denk eens terug aan je vrijgezelle leven voor je ex: dat was zo slecht nog niet, toch?

Liefdesverdriet les #2: besteed aandacht aan jezelf

Zoals ik net al zei ga je vaak zo op in je relatie dat je een ‘wij’ wordt in plaats van ‘ik’. Je doet weinig meer in je eentje en bent altijd samen, zeker als je samenwoonde. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Voordat ik een relatie kreeg met mijn ex ging ik ieder weekend op stap met vriendinnen. Toen ik eenmaal een relatie kreeg en wat meer gesetteld was, zaten we voortaan ieder weekend samen op de bank.

Toen die relatie uitging wist ik niet meer wat ik moest doen. Alsof ik vergeten was wat ik daarvoor altijd leuk vond en in mijn vrije tijd deed. Daarom is het belangrijk om weer aandacht aan jezelf te besteden. Je hebt nu dus weer de kans om jezelf opnieuw te ontdekken. Wat vind JIJ leuk? Wellicht is dit het moment om datgene te gaan doen wat je al heel lang van plan was. Doe eens gek en ontdek je een nieuwe kant van jezelf.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Liefdesverdriet les #3: pas goed op je eigenwaarde

Toen mijn relatie overging dacht ik vaak dat het aan mij lag. Dat ik misschien niet goed m’n best had gedaan, of dat ik het anders had moeten doen. Waarschijnlijk heb jij dat ook. Het gebeurt vaak dat je denkt dat alleen jouw ex jou gelukkig kan maken en daardoor sluit je eigenlijk uit dat er nog een andere liefde voor jou is.

Als ik zulke gedachtes krijg, dan plan ik meestal een etentje met vriendinnen.  We spreken af dat ik de hele avond over mijn ex mag praten en dat is ook de enige en laatste keer. Zo kan ik al mijn emoties eruit gooien en sluit ik het daarna af. Ik raad je aan om hetzelfde te doen.

Ga een avond met vrienden alleen maar slechte herinneringen ophalen, zeik d’r helemaal af. Waarschijnlijk voel je je daarna veel beter en zie je ook in dat ze niet alleen maar zo fantastisch was als je nu denkt. Misschien kom je wel tot de conclusie dat ze jou helemaal niet waard was!

Vergeet niet: jij bent een topper en je volgende relatie wordt alleen maar beter omdat je van deze relatie hebt geleerd

Liefdesverdriet lessen #4: boost je zelfvertrouwen

Door de eerste drie stappen ben je al een stuk verder. Langzaam aan zul je je weer beter voelenen zullen je  depressieve gevoelens verdwijnen. Voordat je klaar bent om weer de datingmarkt op te gaan, is er nog één les uit eigen ervaring die ik je wil geven: werk aan je zelfvertrouwen.

Laten we eerlijk zijn, je zelfvertrouwen krijgt best een deuk na een verbroken relatie. Je gaat aan alles twijfelen en niet in de laatste plaats aan jezelf. Echter, HOE je omgaat met wat er gebeurt zal heel ondermijnend of opbouwend voor je karakter zijn. En daarmee hoe aantrekkelijk je bent, want vrouwen vallen op mannen die mentaal sterk zijn.

Besef je dat je altijd een keuze heb om er je eigen betekenis aan te geven. Ik las ooit het verhaal in een boek van Tony Robbins over twee broers die niet veel verschilden qua leeftijd. De één had een leuk gezin en leefde een gelukkig leven. De ander zat in de bak. Hun vader was heel zijn leven drugsverslaafd geweest en had het grootste deel van zijn leven ook in de gevangenis gezeten.

Toen iemand hen vroeg hoe het kon dat hun leven zo was gelopen gaven ze allebei hetzelfde antwoord: 'Wat had ik anders kunnen doen met zo'n vader'. Verleg je focus dus op positieve zaken. Dingen die je een goed gevoel geven, die je trots maken op jezelf.

Als je deze stappen doorloopt maak je korte metten met je depressie. Nu lijkt het misschien nog ver weg, maar geloof me - als ik het kan, dan kan jij het ook! Succes en knuffel!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlLiefde of vriendschap? 7 Signalen verklappen het (+ Wat nu?)
PijlVrouwen Versieren Tijdens Het Backpacken: De Ultieme Gids
PijlAls Een Vrouw Je Thuis Uitnodigt: Wat Je Nu Moet Doen
PijlDinnerdate: 7 Beste ideeën en tips garanderen succes

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie