Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Sociale angst / Sociale Angst Voor Vrouwen

Sociale Angst Voor Vrouwen

17 May, 2013 door Piotr in Sociale angst

Sociale angst voor vrouwen

Sociale angst om vrouwen aan te spreken

Sociale angst voor vrouwen is voor mij een bijzondere en interessante uitdaging. Ik zal uitleggen waarom ik het interessant vind, namelijk om een paar redenen:

1) Als mannen, wordt verwacht van ons dat we onze (sociale) angsten overwinnen. Dat we zelf de oversteek maken van het gebied van angst naar het gebied van vrijheid, door de confrontatie met onze angsten. Dit terwijl we nog nooit in dat gebied van sociale vrijheid zijn geweest.

Wil je trouwens weten hoe je vanaf nu altijd succesvol vrouwen aanspreekt en een geweldig gesprek voert? Download dan eens mijn Aanspreek Gesprekstemplate gratis, waarin je precies leert hoe je succesvol vrouwen aanspreekt, mét voorbeeldzinnen.

2) Mannen gedragen zich graag stoer. We geven niet graag toe dat we hulp nodig hebben, wij willen de indruk wekken dat we alles in ons eentje kunnen oplossen. Wij zien vragen om hulp als een teken van zwakte, iets negatiefs. We doppen liever onze eigen boontjes.

3)  Wanneer je de eerste twee punten combineert, krijg je de situatie dat van een man verwacht wordt dat hij zelf ergens naar toe gaat waar hij nog nooit geweest is, en helemaal de weg niet kent. Maar hij mag niet toegeven dat hij bang is.

Sociale angst leidt tot stille wanhoop

Dit opgeteld leidt tot een staat van ‘’stille wanhoop’’. Het is een doolhof zonder uitweg. En om het vuur van de wanhoop en verwarring verder op te stoken, krijgen we berichten als ‘’wees zelfverzekerder’’– alsof “zelfvertrouwen’’ een pil is die je kunt innemen.

TIP: 29 Originele Date Ideeën en Activiteiten in Rotterdam + Dating Tips

Ik heb hier persoonlijk meerdere jaren last van gehad. Als ik om me heen keek en een vrouw zag die ik wilde aanspreken, maakte de gedachte alleen al me al nerveus.  Ik had geen idee wat ik zou kunnen zeggen of doen en ik zorgde simpelweg dat ik zo snel mogelijk weg was uit de situatie.

Mijn conclusie was dat ik te weinig zelfvertrouwen had en dat ik daar iets aan moest doen. Als ik zelfverzekerder zou zijn, zouden mijn angst en nervositeit vanzelf verdwijnen. Dan zou ik gewoon zonder enige problemen vrouwen kunnen aanspreken, flirten, versieren, et cetera.

De sleutel voor sociaal zelfvertrouwen met vrouwen

Na het lezen van diverse boeken over het onderwerp en allerlei dingen te hebben geprobeerd om mijn zelfvertrouwen te verbeteren, had ik nog steeds hetzelfde probleem. Ik ervaarde nog steeds een enorme drempel om vrouwen aan te spreken.

Rond diezelfde tijd maakte ik kennis met een aantal jongens die erg goed waren in het versieren van vrouwen. Daardoor ontdekte iets heel interessants. Namelijk dat veel van deze mannen die goed zijn met vrouwen, zijn nog steeds nerveus wanneer ze hen benaderen! 

Ze hadden kennelijk gewoon geleerd om met die biologische reactie - het nerveus worden – om te gaan. Simpelweg door dit te realiseren, kon ik alles opnieuw benaderen vanuit een nieuw perspectief.

Het gaf mij als het ware toestemming om vrouwen te benaderen. Ik hoefde niet eerst iets te fixen, voordat ik het kon gaan doen. Er viel gevoelsmatig een last van mijn schouders. Door daarna veel vrouwen te benaderen, raakte ik langzamerhand vertrouwd met het gevoel. Ik kon nog steeds nerveus zijn, maar het werd wel steeds minder.

TIP: 71 Tinder vragen & zinnen die ALTIJD reactie geven

Gebrek aan zelfvertrouwen was niet het probleem..

Voor mij was het probleem niet gebrek aan zelfvertrouwen. Ik moest niet zelfverzekerder worden, ik moest mijn onzekerheid accepteren! Belangrijk verschil. Ik moest het ok vinden om nerveus te zijn! Ik begon te beseffen dat de reden waardoor ik zenuwachtig werd was omdat ik op een onbewust niveau een aantal dingen dacht:

- Zij heeft alle macht, ik ben machteloos

- Zij is aantrekkelijk, ik ben gemiddeld

- Zij heeft iets dat ik wil, ik heb niks dat zij wil

- Ik ben zo’n vrouw niet waardig

- Ik ben verliefd, zij weet niet eens wie ik ben

In mijn gedachten moest leuke en originele dingen bedenken om indruk te maken op haar. Dat zou maken dat ze me zou zien als de aantrekkelijke man waar zij naar verlangde. Door hier langere tijd mee bezig te zijn geweest kwam ik tot de volgende inzichten:

-  Zelfvertrouwen is niet het tegenovergestelde van angst. Het tegenovergestelde van angst is de afwezigheid van angst

- Zelfvertrouwen is daarom niet zaligmakend. Het is niet hét antwoord voor dit probleem

- De enige macht die een vrouw over je heeft is de macht die je zelf aan haar geeft – op een bewust of onbewust niveau

- Als je problemen met angst, onzekerheid etc. hebt, is het een goed idee om je ego en de gedachte ‘’ik heb geen hulp nodig’’ opzij te zetten en een oplossing te gaan vinden

Hoe kun je onzekerheid overwinnen?

Als je jezelf in gaat spannen om daadwerkelijk zelfverzekerder te worden, dan moet je je realiseren dat zelfvertrouwen niet een ‘iets’ is, een ding, maar een sociale vaardigheid. Een complexe emotionele en fysieke toestand die kan worden geleerd, die zich vervolgens op een bewust of onbewust niveau vertaalt in een gemoedstoestand.

Dus hoe word je sociale onzekerheid de baas? Ik heb de volgende oefening om hierbij te helpen:

1) Ga naar buiten en praat in de komende 30 dagen met verschillende 100 vrouwen en houdt bij wat er gebeurd. Praat dus gedurende de komende 30 dagen elke dag met drie nieuwe vrouwen.

2) De truc is dat je deze vrouwen niet met romantisch bedoelingen, benader ze met het idee dat je ze nooit meer zult zien.

3) Je enige doel met al deze vrouwen is om ze te laten glimlachen! Het cadeau dat jij aan deze vrouwen geeft is dat zich goed voelen en een mooie glimlach op hun gezicht krijgen.

4) Na 100 vrouwen een glimlach op het gezicht te hebben getoverd, zonder de mogelijkheid dat er iets uit kan ontstaan, zal je je beseffen dat je vrouwen wel degelijk wat te bieden hebt.

5) Hou een dagboek bij van alle 100 interacties, en schrijf niet alleen op wat de reacties zijn, maar ook wat er gevoelsmatig met jouw gebeurt..

Laat me weten hoe het je vergaat / is gegaan!

Veel succes! 

- Victor

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

30 bindingsangst symptomen (Man / Vrouw) + Zo overwin je het
9 Must-Have Tips om Simpel en Snel Nieuwe Vrienden te Maken
De 5 definitieve aantrekkingskracht killers
Hoe werkt Tinder? Uitleg + Must-Have Tips voor Succes op Tinder

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Arnold
Hee gasten, gave oefening zeg. Simpel maar wss inderdaad wel doelgericht. Om eindelijk eens van die angst af te komen. Volgens mij hebben alle jongens wel die angst? Ook als ze wel al meer succes hebben? Ik ga in ieder geval, starting today, 3 vrouwen per dag aanspreken!

Hebben jullie nog tips wat ik dan moet zeggen?

gr,
Arnold
Reageer op deze reactie
aldo
Hahahaha, ik heb ook een gynefobie, maar ik zie dat als een groot voordeel. Heeft me veel ellende bespaard. Veel van mijn leeftijdgenoten zijn al aan de 2e,3e leg begonnen en onder evenzovele verkeerde vrouwen geraakt. Ik vraag me af wie er beter af is,ik of zij?Sommigen zijn aan de grond geraakt dankzij de dames, ja ze zijn er zelf bij dus geen medelijden mee. Ik neem het vrij nuchter, je komt alleen op de wereld en je gaat er alleen uit, en het komt heus wel goed hoor! Uiteindelijk wel: je eindigt toch wel in een gat.
Reageer op deze reactie
aldo
Jongens, mannen cut the crap, vrouwen willen een gevulde portemonnee om te shoppen tot ze doodvallen. Hoe de man ik kwestie eruitziet doet er niet toe ook niet hoe hij geschapen is, lelijk, kromme beentjes klein etc etc. Stop eens te doen alsof vrouwen op een pedestal horen, nee zijn gewoon net als wij mannen, willen zich goed voelen, een goede wip, en ego bekostigen, meer niet. Ik kan evenveel of weinig als vrouw, alleen geen kinderen krijgen, en om seksuele voldoening te hebben heb je ook niet per se een persoon nodig. seks is iets van het brein, dus ja.Ach vrouwen zijn leuk alleen je moet er niet teveel bij denken. Ik zoek al eeuwen een rijke vrouw, die intelligent is en er goed uitziet. Vergeet het, intelligent,mooi en lief gaan niet samen.Sorry dames, maar ik loop te lang op deze wereld om in sprookjes te geloven.
Reageer op deze reactie
aldo
Lachwekkend dit, denk dat je beter 30 euro vr een wip kan uitgeven dan voor een boek. Goede humor is het halve werk, alleen veel vrouwen hebben geen kaas gegeten van humor
Reageer op deze reactie
Pieter
Klopt ik ben bang voor vrouwen. Ga er ook niets aan veranderen ook. Waarom zou ik? Haalt toch niets uit. Krijg ik weer waardeloze tips, nietszeggend advies, etc.
Reageer op deze reactie
Pieter
Domme vrouwen heb je ook. Zoals die ene die ooit tegen mij zei "Als ik zo'n kop had als hem had ik allang zelfmoord gepleegd" om nog maar te zwijgen over dat exemplaar dat zegt "Jij bent echt kankerlelijk".
Reageer op deze reactie
Pieter
Schei toch uit man, met je slinkse verkooppraatjes, je oplichting, je zogenaamde marketing, etc. Als ik belazerd wil worden ga ik wel naar de KPN.
Reageer op deze reactie

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
11 Jun. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
21 Jun. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
2 Jul. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
19 Jul. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
23 Aug. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
20 Sep. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jan. '20 Kick-off Bootcamp Barcelona
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)