Ross Jeffries en speed seduction: Versier vrouwen simpel en snel

21 Nov 2017, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je vragen over wie Ross Jeffries is, en wat zijn ‘speed seduction’ inhoudt? Of wil weten hoe je neuro linguïstisch programmeren (NLP) toepast bij vrouwen versieren? Lees verder.

Vandaag gaan we een nostalgisch wandelingetje maken door memory lane, voor degenen die al een tijdje rondlopen in de pickup community. Voor de nieuwelingen wordt dit een kennismaking met de bizarre vroege dagen van de versiergemeenschap.

Je leert in dit artikel:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Wie is Ross Jeffries en wat is ‘speed seduction’

Wat Ross heeft gedaan is de onderwerpen vrouwen versieren en neuro linguïstisch programmeren samengebracht. Jeffries, die nu in de vijftig is, ziet er niet uit als een typische ladiesman. Meer als de vader van Mark Zuckerberg. In plaats van dat Ross computercode schrijft, werkte Ross aan het programmeren van de gedachten van vrouwen.

Laten we teruggaan in de tijd. Er was ooit, lang, lang geleden in een land hier ver, ver vandaan, bar weinig als het aankwam op kennis waarmee mannen zichzelf konden verbeteren in vrouwen versieren. Vóór Ross Jeffries waren er misschien een paar obscure boeken waar je eigenlijk geen ruk aan had.

Zo had je De verleider van Theo Kars. Dit boek ging vooral over zijn non conformistische filosofie en levenstijl. Met daarbij zijn ideeën over vrouwen versieren, gebaseerd op zijn eigen erotische veroveringen en belevenissen.

Tuurlijk hadden we Giacomo Casanova, de avonturier en schrijver uit Venetië, in de 18e eeuw. Volgens zijn memoires heeft hij ongeveer 120 vrouwen heeft verovererd, waar hij overigens vaak ruim de tijd voor nam. Giacomo was een begaafd schrijver en beschrijft zijn escapades zonder het mooier te maken dan het is.

Hoe dan ook, voor de opkomst van het internet konden mannen zoals jij en ik nergens terecht voor praktische en zinnige tips die hen helpen beter te worden met vrouwen.

Tot Ross Jeffries ten tonele verschijnt.

Ross is een zeer uitgesproken persoonlijkheid, wat ook goed te zien is hoe hij wordt neergezet in het boek The Game van Neil Strauss. Volgens Paul Thomas Anderson, de schrijver en regisseur, is het karakter van Tom Cruise in de film Magnolia zelfs geïnspireerd door Jeffries.

De geschiedenis van de ‘pickup community’

Kenmerkend aan speed seduction is dat het een verzameling technieken zijn die allemaal onder de radar dienen te worden uitgevoerd. Speed seduction leert zaken als suggestieve taalpatronen, hypnotische commando’s en subliminale gebaren.

De basis van dit alles is dat je leert het onbewuste brein te beïnvloeden. Op zich ligt de toepassing van NLP en hypnose en vrouwen versieren voor de hand. Beide zijn namelijk methoden voor beïnvloeding, en vrouwen versieren is ook een vorm van beïnvloeding.

Ross was de eerste die de link legde, althans populair maakte, en gaat er daarom prat op dat hij de grondlegger is van de versiercommunity. Fair enough. De manier waarop hij dat deed (en nog steeds doet) getuigt alleen van een enorm gevoel van miskenning. Je zou ook kunnen zeggen: onvolwassenheid.

Het past wel om Ross te koppelen aan deze vroege fase van de ‘versiergemeenschap’, toen het hele gedachtengoed nog vrij onvolwassen was. Dit was in het tijdperk vóór Facebook (als je je dat nog kunt voorstellen), toen iedereen, en in het bijzonder computernerds, elkaar troffen op internet fora.

Dankzij deze fora ontstond er een denktank voor vrouwen versieren. Met als positief gevolg dat het gedachtegoed over vrouwen versieren steeds meer werd gestructureerd. Er werden technieken bedacht en tactieken, die werden uitgetest op levensechte vrouwen, om vervolgens weer besproken te worden op de fora.

Terwijl er stromingen ontstonden die authenticiteit en win-win tussen mannen en vrouwen belangrijk vonden, bleven er er ook groepen die daar het nut niet van inzagen. Deze strijd duurt voort tot op de dag van vandaag.

Disclaimer: de duistere kant van speed seduction

Sommige groepen en denkscholen hebben één en slechts één focus: vrouwen doen. Het maakt ze niet uit hoe ze dat doel bereiken, en sommigen hebben zelfs iets van hoe sneakier en manipulatiever, hoe beter. Je hoeft geen psycholoog te zijn om te snappen dat mensen uit deze stroming gebukt gaan onder een enorme berg frustratie.

Zo is een bekende Nederlandse versiercoach, waarvan je je af kunt vragen welke persoonlijke issues hij onderdrukt, door zo hard mogelijk te proberen om vrouwen in bed te manipuleren (ik zal geen namen noemen ;).

Andere stromingen, waar AttractionGym toe behoort, die zien een vrouw in bed krijgen niet als het hoogst haalbare. Sterker nog, als het geen win-win is, dan zien wij het punt er niet van in. Alsof er niet meer dan genoeg vrouwen zouden zijn die dat dat maar al te graag willen, zodra jij jezelf ‘gefixt’ hebt...

Vrouwen versieren is voor ons een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Weliswaar één van de leukste die er is ;), maar het blijft persoonlijke ontwikkeling. Zelf beter worden als mens, je authentieke zelf naar buiten brengen en positief in het leven staan.

Anway, laten we terug gaan naar Ross en zijn speed seduction, want er zijn gelukkig tal van positieve zaken die we eruit kunnen halen. Ook als je insteek is om authentiek beter te worden met vrouwen.

Toepassingen van speed seduction

Speed seduction is eigenlijk NLP. Nu zijn er mensen die NLP zélf creepy vinden. Dat heeft ook weer alles te maken met onwetendheid. NLP kun je zien uit een filosofie en een toolkit. De filosofie komt in het kort neer op het nauwgezet modelleren van succesvolle mensen en technieken.

Door een aantal buitengewoon succesvolle therapeuten te bestuderen kwam men tot een aantal inzichten over hoe het brein werkt. Deze inzichten werden verzameld in een aantal technieken, die de toolkit vormt van NLP.

Eén van de belangrijkste succesvolle therapeuten die men minitieus analyseerde, Milton Erickson, was een grondlegger van de hypnotherapie. Hypnose wordt door een hoop mensen gezien als hocus pocus en als eng, en vandaar dat NLP al snel op weerstand stuitte. Tegenwoordig is NLP vrij mainstream, zeker in communicatietrainingen-, therapie- en coachingsland.

Het is dus niet zo gek dat er een aantal toepassingen zijn van NLP op vrouwen versieren. Denk aan:

Deze gaan we bespreken.

Toepassing 1: Aanspreekangst overwinnen

Wat je in NLP leert is met name hoe de hersenen werken. Angst is een proces in de hersenen dat los staat van de ‘inhoud’ van die angst. De inhoud, of reden voor, de angst kan van alles zijn: spinnen, hoogtes, openbaar spreken... of vrouwen.

Het mooie van NLP is dat de inhoud niet uitmaakt, omdat de focus volledig is op het proces van de hersenen dat hoort bij het ontstaan van angst. Dit proces vindt grotendeels onbewust plaats.

Onze hersenen coderen de ervaringen van onze zintuigen en slaan die op een bepaalde manier op. Een enge ervaring als kind met een spin is dus iets waar je niet bewust aan denkt, maar onbewust wel.

In geval van een angst voor spinnen, is het een filter, een associatie, waardoor alles dat op spinnen lijkt een onbewuste maar automatische lichamelijke reactie geeft. Namelijk alle lichamelijke uitingen die bij angst horen: kortademig worden, verkramping, in elkaar duiken, enzovoort.

NLP leert dat herinneringen opgeslagen zijn in een pakketje data. Die pakketjes hebben allemaal een eigen code, ook wel submodaliteiten genoemd. Zo kan een beeld van een grote enge spin in kleur zijn of zwartwit. Ver weg of dicht bij. Bewegend of stil, enzovoort.

Door de code waarin het is opgeslagen te veranderen, verandert ook de impact die het beeld heeft op de lichamelijke reacties. Hier een globale uitleg door Dr. Bandler, één van de grondleggers van NLP.

Toepassing 2: Zelfvertrouwen vergroten

Een andere legitieme toepassing van NLP op vrouwen versieren is het vergroten van je zelfvertrouwen. Wat is zelfvertrouwen anders of meer dan een set aan gevoelens en overtuigingen over jezelf. Als je er over nadenkt, is dat precies wat zelfvertrouwen is.

Alleen wij kunnen soms wat slecht contact maken met die gevoelens, omdat gevoelens van onvermogen, angst en minderwaardigheid wellicht overheersen. Daarover zegt NLP: die gevoelens waar je het best in getraind bent zijn dominant.

Nu heeft het belangrijkste van jouw persoonlijke programmering plaatsgevonden toen je nog kind was, en je kritische geest die als poortwachter werkt voor jouw onbewuste mind, nog niet zo volledig ontwikkeld was.

Daarom kun je volgens NLP wel wat ‘mindwashing’ gebruiken. Aangezien ons onbewuste brein vooral denkt in termen van beelden en filmpjes, wil je oude niet zo bekrachtigende filmpjes dus vervangen door positieve beelden.

Een goede NLP oefening hiervoor is de ‘cirkel van kracht’. Deze gaat als volgt:

Toepassing 3: gesprekken seksueel maken

Dit is waar speed seduction een beetje freaky wordt. Er is een Nederlands flirt trainingsbureau dat ooit een boek heeft geschreven, waarin ze het één en ander hadden overgenomen uit het gedachtegoed van Ross Jeffries. Specifiek de taalpatronen.

Een vriend die ik destijds kende had een cursus gedaan bij deze Nederlandse club en ging mij laten zien hoe dat werkte. Hij sprak een vrouw aan en terwijl hij het gesprek voerde, stuurde hij het naar ‘de ideale man’.

Hij vervolgde door een plaatje te schetsen van hoe geweldig gevoel je als vrouw toch wel niet zou krijgen wanneer die man voor je zou staan. Terwijl hij de woorden ‘ideale man’ herhaalde wees hij subtiel met zijn handen naar zichzelf.

De vrouw vond het maar een vreemd gesprek. Mijn avond kon daarentegen niet meer stuk, zo hard heb ik gelachen. Ik wil hier overigens niet mee beweren dat het niet zou kúnnen werken, want dat denk ik namelijk wel. Als de vrouw voldoende in trance is zou je haar zeker met de juiste woorden en gebaren kunnen beïnvloeden.

Maar of je het wilt, dat is een heel ander verhaal. Wij bij AttractionGym absoluut niet, in ieder geval. Als je een toevlucht moet nemen tot allerlei sneaky methoden, als het aankomt om duidelijk maken dat je meer wilt met een vrouw, dan wordt er een heel, heel, groot ding over het hoofd gezien.

Wat zegt dat namelijk over jou als persoon, over hoe je naar jezelf kijkt? Dát je zelf niet genoeg bent, of niet mans genoeg, om het gesprek naar seks te leiden! Daarmee cockblock je jezelf. Je zegt tegen jezelf dat je het niet waard bent, en dat is een knauw in je zelfvertrouwen, die je jezelf geeft!

Daarnaast is het helemaal niet nodig om veel gedoe of moeilijke gesprekken te hebben, als je de interactie leidt naar seks... MITS je weet wat je doet. (Als je dat niet weet, neem dan een kijkje bij FLOW).

Hoe authentiek is Ross Jeffries en zijn speed seduction?

Zoals je uit dit artikel al begrijpt ben ik wel een fan van NLP, maar niet per se van speed seduction. NLP voor alle duidelijkheid is vooral een verzameling van technieken. Het is geen magie, maar wel een verzameling slimme technieken om jezelf (en ook anderen) te beïnvloeden.

Gebruiken wij zelf NLP technieken in onze trainingen? Een enkele keer, en voor zover je het NLP kunt noemen. Ikzelf heb een NLP opleiding bij Dr. Bandler gevolgd. Het heeft mij geholpen om mensen beter te begrijpen en beter te kunnen helpen.

Ik kijk continue naar zelfontwikkelingstrainingen, auteurs en therapieën om te zien of iets bij zit dat we kunnen gebruiken voor onze deelnemers. Meditatie? Check. Therapieën om blokkades doorbreken en trauma’s kwijt te raken? Check. Breinonderzoek voor optimaal presteren? Check.

Ross Jeffries zelf ben ik erkentelijk dat hij een rol heeft gespeeld mannen bewust te zijn dat versieren te leren is. Maar zoals altijd klinkt door hoe je als persoon bent, in je trainingsproducten en de filosofie die je verkondigd. Dat klinkt mij in ieder geval onvolwassen in de oren.

Vrouwen versieren kan ook fun en authentiek zijn

Waar Ross Jeffries is blijven steken in zijn glorietijdperk van de pickup community, hebben wij onze methode verder geperfectioneerd.

Om je laten zien hoe effectief fun en authenticiteit zijn, hebben wij het gratis Transformatiepakket gemaakt. Hierin leer je onder andere de juiste fundamenten voor aanspreken en het voeren van gesprekken (zowel online als offline).

Dit pakket is jouw kickstart om vandaag nog te beginnen op weg een ware versierkunstenaar te worden.

Klik als je dat wilt worden hieronder op de knop en vul je emailadres in. Dan ontvang je het gratis Transformatiepakket direct in je inbox.

Stay awesome,

Arnoud

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe praat je met vrouwen? 10 Tips (+ 24 voorbeeldzinnen)
PijlTe Lief/Aardig Tegen Vrouwen: 11 Harde Tips Voor Nice Guys
Pijl10 Leuke WhatsApp Berichten (Grappig / Flirterig / Kopieerbaar)
Pijl12 Verleidingstechnieken Waar Vrouwen Voor Smelten (Expert Tips)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

eddy
wat doe jij als je keihard op je bek gaat? ik heb dan niet eens meer de drive om t nog een x te proberen en net als met een ongeluk krijgen, hoe langer je wacht hoe groter t probleem wordt....maakt leeftijd overigens wat uit? stel je voor je valt op oudere of juist jongere vrouwen, is er dan een aanpassing nodig?
eddy
wat doe jij als je keihard op je bek gaat? ik heb dan niet eens meer de drive om t nog een x te proberen en net als met een ongeluk krijgen, hoe langer je wacht hoe groter t probleem wordt....maakt leeftijd overigens wat uit? stel je voor je valt op oudere of juist jongere vrouwen, is er dan een aanpassing nodig?
eddy
wat doe jij als je keihard op je bek gaat? ik heb dan niet eens meer de drive om t nog een x te proberen en net als met een ongeluk krijgen, hoe langer je wacht hoe groter t probleem wordt....maakt leeftijd overigens wat uit? stel je voor je valt op oudere of juist jongere vrouwen, is er dan een aanpassing nodig?

Plaats een Reactie