Sociale angst voor vrouwen

03 Jul 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Je angst voor vrouwen overwinnen

Goed worden met vrouwen is grotendeels een kwestie je eigen angsten en onzekerheden overwinnen. Veel standaard versier technieken zoals die door datingcoaches en relatie experts worden geleerd zijn in het slechtste geval onnodige baggage. Wanneer je de angsten van een man weg zou nemen zouden de meeste van zijn ‘vrouwen problemen’ voor meer dan de helft opgelost zijn.

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

Wanneer iemand geen angst voor afwijzing meer zou hebben en zonder aarzeling op vrouwen zou afstappen die hij echt leuk vindt dan zal zijn datingleven dramatisch veranderen. Dit is een feit, ik heb het meer dan honderden keren gezien. Maar over sociale angsten heenstappen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ondanks dat er jarenlang onderzoek is gedaan naar de oorzaken van angsten, sociale fobieën en hoe je zelfvertrouwen opbouwt is hier nog maar bar weinig van doorgedrongen tot de dating wereld. Zo heerst er nog steeds het misverstand dat angsten voor vrouwen ooit volledig geelimineerd kunnen worden. Onderzoek wijst uit dat dit simpelweg niet het geval is.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Sociale angst transformeren

Een betere aanpak is om sociale angst ‘om te buigen’. Daarmee bedoel ik dat je de energie die je ‘angst’ noemt ziet voor wat het is. Het is energie. Je kunt deze energie op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het namelijk gebruiken te zorgen dat je enthousiast, gemotiveerd en volledig scherp wordt.

Misschien heb je dit wel eens meegemaakt in andere situaties in je leven: een wedstrijd in een sport waarin je uitblinkt of een presentatie over iets waar je alles van weet. Het zijn eigenlijk dezelfde vlinders in je buik. Of deze vlinders je ziek maken of dat ze maken dat je op de uitdaging afrent, heeft te maken met jouw vertrouwen op je vermogen om te dealen met wat er op je afkomt…

Als je bijvoorbeeld te horen zou krijgen dat je een operatie zou moeten uitvoeren op iemand zonder dat je ooit zoiets gedaan hebt, dan zou je zelf waarschijnlijk ziek worden van de zenuwen. Stel je voor dat je te horen zou krijgen dat je een opstel zou moeten schrijven van vijf duizend woorden en het zou af moeten zijn in vijf uur. De winnaar van het beste voorstel krijgt een prijs van € 5.000.

Sociale angst is een energie

Je zou nerveus zijn maar ook vol energie, opgewonden door de kans die je krijgt. Dat je op dit blog zit geeft al aan dat je geen dom persoon bent, en dat verhoogt je kansen alleen maar. Tuurlijk is het een uitdaging, zoals je een operatie zonder enige voorkennis ook uitdagend kunt noemen. Je hebt in beide gevallen een fysieke reactie. Alleen in het ene geval leidt het ertoe dat je meer gefocussed, meer alert, meer gedreven bent.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

In het het operatie voorbeeld zou je brein volledig overladen zijn met indrukken die er waarschijnlijk toe leiden dat je bevriest, je maag omkeren en vanuit blinde paniek zou proberen uit de situatie te ontsnappen. Wat is het verschil? Jouw vertrouwen in je vermogen de taak voor je tot een goed einde te brengen.

Dit leidt tot een vicieuze cirkel. Hoe kan iemand die absoluut nul ervaring heeft met vrouwen (of juist vooral negatieve ervaringen) opeens vertrouwen krijgen in zijn vaardigheden met vrouwen?

Zelfvertrouwen faken?

Er zijn manieren om je zelfvertrouwen met vrouwen te ‘faken’. Dat is eigenlijk alleen maar een omweg, die er ook nog wel eens toe leiden dat je helemaal ergens anders uitkomt dat je wilt. De enige juiste weg is om je vaardigheden en daarmee positieve referentie ervaringen op te bouwen…

Wat nu als je helemaal aan de bodem van de zelfvertrouwen put zit en iedere ervaring die je opdoet ertoe leidt dat je je alleen maar meer afgewezen voelt? In de cognitieve gedragstherapie heeft men een aanpak ontwikkelt voor mensen die te kampen hebben met trauma’s. Deze aanpak wordt geleidelijke desensitatie genoemd.

Het betekent dat iemand die lijdt onder ernstige sociale angsten geleidelijk kleine veranderingen aanbrengt over een langere periode. De eerste stapjes zijn zo klein dat je bijna niet mis kunnen gaan. Hierdoor bouwt je iedere dag meer sociale vrijheid op, stapje voor stapje. Het maakt het proces ook plezieriger omdat je telkens beloont wordt met een dosis positieve feedback.

Op een gezonde manier verwerken van angst sensaties

Daarnaast is het van belang dat er de energie die vrijkomt met het aangaan van je angsten op een gezonde manier verwerkt wordt. Als je op een mooi vrouw afstapt dan doet dat iets met je; het geeft je een lichamelijke reactie. Er zijn maar weinig programma’s die dit bieden. De beste die wij gevonden hebben is het Sociale Vrijheid programma van angstcoach Florian.

Mensen met een gezpmd zelfbeeld hebben geleerd hoe ze dit soort emoties op een gezonde manier kunnen verwerken. Velen niet. Hoe langer iemand geworsteld heeft in zijn datingleven hoe moeilijker het is om er op een gezonde en eerlijke manier mee om te gaan. Er is een duidelijk verband te zien.

Daarnaast is het van belang wanneer je sociale angsten wilt overwinnen dat je een programma vindt dat zorgt voor accountability en support. Het forum dat onderdeel van het Sociale Vrijheid programma is hier de juiste plek voor. Dit maakt de slagingskans wanneer het om iets lastigs als sociale angst vele malen groter.

Reflectie en ervaringen kunnen delen met lotgenoten is wat je op koers houdt waar anderen afhaken. Ons brein is een meester om allerlei afleiding en excuses te vinden die ervoor zorgen dat we ons machteloos voelen. Terwijl juist doelen stellen en ze ook bereiken zorgt voor een sterk en duurzaam zelfvertrouwen. 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlUitmaken met vriendin: 5 must-have tips om je relatie te beƫindigen
PijlTinder Amsterdam: Krijg in 10 Tips, 5+ dates per week
PijlJe Relatiedip Overwinnen: 10 Tips Tegen Dips (Relatie Expert)
Pijl5 Must-Have Tips om Aantrekkelijker te Worden voor Vrouwen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie