Vrouwen versieren leren is alleen voor doorzetters (sorry bitchez)

06 Jan 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Waarom vrouwen versieren moeilijk hóórt te zijn

Goed om kunnen gaan met vrouwen en ze versieren. Dat is wat iedereen wil. Ook jij, want je bent dit nu aan het lezen. Bewonderingswaardig dat je initiatief toont om jezelf te verbeteren . Door het lezen van artikelen en blogs kan je zeker vooruitgang boeken, maar als je echt sprongen wil maken moet je meer doen.

Dat geldt voor het aanspreken voor vrouwen, maar zeker ook als je al met een dame in gesprek bent en je haar wil zoenen of mee naar huis wil nemen. Hierover zometeen meer.

Vrouwen versieren. We willen het allemaal en iedereen kan het leren. Waarom zijn er dan zo weinig mensen er echt goed in worden? Dat komt omdat het hard werken is. Goed worden met vrouwen gaat niet over één nacht ijs. Het kost veel tijd en het is (voor de meeste van ons in ieder geval) verre van makkelijk.

Je moet het écht willen. Je moet willen knallen en er volledig voor gaan. Ook al betekent dat ook dat je dingen moet doen die je  op het eerste gezicht eigenlijk helemaal niet wil doen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Smoesjes om maar niemand aan te hoeven spreken

Iedereen die vrouwen wil leren versieren moet in het begin een drempel over.  Het is nu eenmaal eng en moeilijk om uit je comfortzone te komen. Dat is niet iets waar je je voor hoeft te schamen, we hebben het bijna allemaal wel meegemaakt.  Sterker nog. Eigenlijk zou je blij moeten zijn dat het moeilijk is.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Stel dat t vet easy was en iedereen vanzelf succes zou hebben. Dat zou je prestatie niets waard zijn.   Juist het feit dat veel mannen het lastig vinden geeft jou de kans om een voordeel ten opzichte van anderen te bereiken. Heb je wel een zo naar gekeken? Dan moet je alleen wel die drempel over en dat kan alleen door zelf op stap te gaan en vrouwen te benaderen.

Mensen gebruiken vaak excuusjes omdat ze de drempel niet durven nemen. Een aantal veelgehoorde zijn: “ik ben te druk met werk. Ik woon te ver van de stad. Ik moet eerst nog 10 kg afvallen en het regent.”  Onzin excuusjes, denk nooit dat je ze allemaal gehoord hebt want ze de creativiteit van de mens is onuitputtelijk als hij zichzelf ergens uit wilt reden.

Meestal weten we het gelukkig wel wanneer we onszelf voor de gek houden maar soms oprecht ook niet. Dan is het goed als er iemand in de buurt is die je bereid is je een spiegel voor te houden.  

Ik zeg je: Je bent niet afhankelijk van je werk, niet van de logistiek en ook niet van het weer. Als je echt vrouwen wil ontmoeten dan kan je dat. Ook als je 24 uur per dag aan het werk bent moet je een keer boodschappen doen. Je gaat in je pauze ergens iets te eten halen of een rondje lopen. Allemaal mooie gelegenheden om iemand aan te spreken.

En anders kan je altijd nog de koerier en de secretaresse van een andere afdeling proberen te versieren.  Oke, dat is misschien een beetje tricky, maar het punt is dat je altijd wel een moment hebt waarop je iemand kan spreken. Een paar per dag, desnoods een paar per week maar doe het in ieder geval. Je kan altijd meer mensen spreken dan dat je nu doet.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Waarom jij de beste moet zijn en je van haar niets hoeft te verwachten

Met enkel mensen aanspreken ben je er helaas nog niet. Ook daarna moet je actief blijven en je doel achterna jagen. Dingen met vrouwen gebeuren namelijk  zelden vanzelf. (oké heel soms heb je mazzel en tref je de uitzondering die de regel bevestigd, maar doorgaans moet je iets doen voor de avond van je leven) Daarvoor zijn er twee belangrijke redenen:

Sletvrees

Reden  # 1 is Sletvrees: vrouwen zijn bang zijn om als slet gezien te worden.  Ze zullen worden beoordeeld door vriendinnen en andere vrouwen (en waarschijnlijk ook mannen) om hun heen en dus zullen ze zelf niet veel initiatief tonen uit angst makkelijk of goedkoop te lijken. Hoe cool je ook bent of hoe awesome het gesprek ook is, zelfs als je alles perfect doet ze zal zich meestal niet zomaar op een presenteerblaadje aanbieden. You gotta make it happen!

Daarom moet jij als man initiatief tonen en ze “gewoon” meenemen.  Dan hoeven ze dat moeilijke proces niet zelf te doorlopen maar kunnen ze voor het gemak jou 'de schuld' geven. We hebben allemaal rationalisaties nodig nietwaar? Als jij die chocoladeletter in één keer opeet dan zeg je ook 'ja het was een cadeautje'. Pak haar dus bij de arm en leidt haar naar buiten, vervolgens naar je fiets/taxi en dan naar huis.

Dus als je een vrouw mee naar huis wil nemen, ga er nooit vanuit dat ze nee zegt. Vraag niet om toestemming, maar neem zelf gewoon de volgende stap. Protesteert ze niet, dan wil ze je en zit je goed. Zegt ze nee, dan doe je een stapje terug en probeer je het later nog eens. In ieder geval, wacht niet tot ze vraagt of ze asjeblieft met je mee mag, want dat kan erg lang duren.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Dit is de houding die je moet hebben. Jij doet al het werk. Je bent niet afhankelijk van anderen of van de situatie of hoe laat op de avond het is. Jij hebt de controle en jij neemt actie.

Being the best guy around!

Een ander reden waarom je hard moet werken is dat vrouwen, en mooie vrouwen in het bijzonder, keuze in overvloed hebben als het om mannen gaat. Als zij zin hebben in seks dan hebben ze dat in een vloek en een zucht geregeld. Ze hebben de mannen voor het uitkiezen. Daarom is het erg belangrijk dat als  je moet zorgen dat jij de beste man bent die er op dat moment is als je een vrouw versiert.

Is er iemand die ze leuker, stoerder of  beter vindt dan jij dan zal die dude aan het langste eind trekken en niet jij. Wees dus de beste, of geef betere geen kans om je dame te regelen. En ook daarvoor moet je, je raadt het al, actie ondernemen.

Hoe doe je dat? Hde eerste tip die ik je ga geven is aandacht. Zorg dat jij altijd in het middelpunt van de belangstelling staat en dat het initiatief bij jou ligt. Als ze afgeleid wordt door een vriend zorg dan dat de aandacht zo snel mogelijk weer bij jou ligt. Als er een andere dude of mischien zelfs je wingman het gesprek binnen komt en de boel over neemt, wacht niet beleefd totdat ze uitgesproken zijn.

De kans dat ze niet bij je terug komt is aanwezig. Haak meteen in, onderbreek ze en claim die aandacht terug. De instelling die je wilt cultiveren is dat eigenlijk alles om jou draait.

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Je kent vast wel die fotografen  in clubs die foto’s maken van feestende mensen? De enige die op die foto’s staan zijn 1: mooie meiden en 2: aanwezige dudes die gewoon de aandacht van de cameraman opeisen door voor de camera springen.

Zie jezelf als de tweede en eis haar aandacht. Soms zal je er letterlijk voor moeten springen.

De aandacht vasthouden kan best lastig zijn omdat er erg veel afleiding in een club is. Je moet dus meer doen om er als man uit te springen.

Wat je nodig hebt is passie. En dan bedoel ik niet passoa jus (hoewel dat soms best kan helpen :) ) maar plezier en energie. 

Zorg dat jij het feestje maakt en geniet van je eigen party. Zorg dat je het naar je zin hebt. Als je een verhaal vertelt zorg dan dat je het met passie brengt. Mensen vinden het altijd leuk als iemand ergens gepassioneerd over is.

Als je laat merken dat je iets leuk vind dan straal je dat over op de ander. Zelfs al is het onderwerp niet zo boeiend, als je enthousiast en met energie erover vertelt zal het stukken beter overkomen. Ik heb een vrouw wel eens horen vertellen, en ik denk dat dit voor veel vrouwen geldt: het maakt mij niet uit wat een man doet, zolang hij er maar gepassioneerd over is. Onderliggende reden: de meeste mensen zijn niet zo gepassioneerd; jij wel en daarom spring jij er uit.

Ze zal zich aangetrokken voelen door de energie die je uitstraalt.  Iedere vrouw wil deel uitmaken van 'het feestje'. Als je meer positieve energie uitstraalt en meer passie hebt dan de andere zal ze jou als betere partij gaan beschouwen. Daarnaast zal je merken dat je zelf ook een kick krijgt door extra enthousiast te zijn.

Dus de volgende keer dat je een leuke dame ziet, denk: actie! Leidt de conversatie en hou het initiatief bij jou. Zorg dat de aandacht op jou gericht is en wacht niet te lang af maar neem de volgende stap als jij dat wil. Zorg voor enthousiast en straal energie uit.  Train jezelf om enthousiast te worden over wat dan ook! Het zal zich uitbetalen als jij hand in hand met mooie vrouw de club verlaat :).

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDe eredivisie van vrouwen versieren
PijlZe reageert niet meer: 14 Tips wat te sturen als je geghost bent
Pijl125 Leuke Vragen Om Te Stellen (Grappig, Origineel & Diep)
Pijl7 Beste Methodes om Vrouwen te Teasen + 11 Plaagzinnen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Ronny
Hey Arnoud, weer een goede blogpost! Hoe kun je jezelf trainen om meer gepassioneerd te worden? Ik ben zelf een behoorlijk introvert persoon en merk dat ik eerder de neiging heb om heel serieus (= op veilig spelen) te worden in interacties dan echt mezelf te zijn en gepassioneerd te durven zijn...
Reacties
Arnoud
Hey Ronny, goede vraag! EĆ©n manier om een soort 'stralende ogen-dagboek' bij te houden. Schrijf een maand lang iedere dag de momenten op waarvan je ogen gingen stralen. Dat is waar jouw passies liggen. Hier wil je meer tijd aan besteden.

En andere manier is om met meer expressieve mensen om te gaan en hun maniertjes over gaan nemen. Doe dit desnoods door het af te kijken van films. Ga heel langzaam de grenzen van wat je vindt dat kan op te rekken. Succes!
Rachid
Bedankt voor de inzichten die ik uit je post heb gekregen!
Reacties
Arnoud
En jij bedankt voor je feedback!

Plaats een Reactie